Σάκης Χατζηπέτρος: Όριο ταχύτητας επαρχιακού 50 – Λογική της καρέκλας πάλι

24
5350

ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ
Όριο ταχύτητας επαρχιακού 50
Ευχαριστούμε για την προνοητικότητα
Μετά από 1717 ώρες παρακαλουθησης από ειδική επιστημονική ομάδα την βοήθεια των καμερών
και παρά την συνέπεια όλων των οδηγών ( κανένας δεν υπερβαίνει τα 60. 70 ) υπό τους καθημερινούς ελέγχους της υπερστελεχομενης ομάδας της τροχαίας ( 4 άτομα για όλη την Κω οι άνθρωποι ……. τι να προλάβουν φωνάζουν αλλά ….. )
Γνωριντας και την γνωστή κατάσταση στο νοσοκομείο τα τελευταία……χρονια
Η αναποτελεσματικότητα παραμένει γι’αυτό αποφασίσαμε για το δικό σας το καλό ΑΝΏΤΑΤΟ ΟΡΙΟ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟΥ 50 ΧΙΛ
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΎΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΝΟΗΤΙΚΌΤΗΤΑ ΣΑΣ
Πέστε μου με το χέρι στην καρδια αν υπάρχει ένας οδηγός που πηγαινει χωριά με μέγιστη ταχύτητα 60 70 και τώρα θέλουν 50 .
Άς προσπαθουσαμε πρώτα να λειτουργήσει αυτό το μέτρο και μετά βλέπαμε
Λογική της καρέκλας πάλι

 

24 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ξερόλα μην μας ζαλίζεις επιτέλους.Εχεις χάσει συγγενή επειδή καποιος έτρεχε να προλάβει τι;Είναι υπέρ αρκετά στους δρόμους μας τα 50.Οπως σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο τέτοιες ταχύτητες επιτρέπονται σε τέτοιους δρόμους.Αν βιάζεσαι πάρε ελικόπτερο .

    • ΜΟΝΟ ΣΕ ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ ΘΑ ΒΡΕΙΣ ΤΕΤΟΙΟΝ ΔΡΟΜΟ!!! Στο εξωτερικό (αλλά ακόμα και σε άλλα μέρη της Ελλάδας!!) δρόμοι με τέτοια κίνηση φτιάχνονται με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι ασφαλείς και με όρια ταχύτητας 70, 80, 90 ή και 100 χλμ/ώρα. Όχι να έχει 250 διασταυρώσεις και 2500 εισόδους/εξόδους από επιχειρήσεις, σούπερ μάρκετ, βενζινάδικα, σπίτια, κοτέτσια και ότι άλλο φανταστεί κανείς!

      • Μπορείς να μου πεις μια χώρα τις Ευρώπης που να έχει τα χιλιόμετρα που λες;Τα έχεις μπερδέψει.Δεν μιλάμε για εθνικές κλειστούς δρόμους.Σε όλη την Ευρωπαϊκή ένωση η ταχύτητα σε επαρχιακούς δρόμους είναι 50-70 και όταν υπάρχουν σπίτια 30.Σηκω από τον καναπέ βγες έξω να μάθεις τι γίνεται και μετά σχολιάζεις.Ασχετο βοηθάει η ανισόπεδη στο πρώτο γυμνάσιο;Είχαμε κανένα ατύχημα από τότε που έγινε;Η νησίδα στην Πειραιώς βοηθάει;Οι κύκλοι και το στένεμα των δρόμων είναι ο κανόνας σε όλη την Ευρώπη.Εχει γίνει ατύχημα από τότε που στένεψε ο δρόμος στη λαϊκή ,στο 4ο δημοτικό προς το 2ο λύκειο;Αν είστε άσχετοι μην σχολιάζετε.

        • Μέσα στις πόλεις το όριο είναι στα 50 και υπάρχουν ζώνες όπου εφαρμόζονται τα 30, κάτι που ισχύει για σχεδόν όλες τις ευρωπαϊκές χώρες. Σε οποιαδήποτε πολιτισμένη χώρα δεν θα υπήρχε εν έτει 2024 τέτοιος δρόμος για αυτή τη κίνηση! Απλά ο Επαρχιακός είναι ένας επικίνδυνος δρόμος με απαρχαιωμένα χαρακτηριστικά. Με διασταυρώσεις και εισόδους -εξόδους η μία πάνω στην άλλη. Αυτό πρέπει να αλλάξει. ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ θέλει.

  2. ούτε της καρέκλας..λογική ατόμου χαμηλού επιπέδου νοημοσύνης..τους ανθρώπους που είναι αναγκαστικά στον δρόμο όλη ημέρα λόγω δουλειάς δεν τους σκέφτηκε κανείς..μαζί με τα προστηματα θα πέφτει κ ράβδος..

  3. καλύτερα να γράφεις μόνος σου, ο,τι έχεις να γράψεις. πολύ επιτηδευμένα πολύ στεγνά, πολύ καθώς πρέπει, ρε παιδί μου. Ε, αυτό δεν είναι Σάκης.

  4. Και πολλα είναι. Παγκόσμιο ρεκόρ η Κως 50χλμ. Στην Ρόδο Ναυροζιδη πόσο είναι το όριο? Μην απαντάς γιατί θα το μάθει …..

  5. Δέν σας γνωρίζω αλλά γνωρίζω πάρα πολύ καλά τι γίνεται στους δρόμους στο νησί.
    Ο καθένας είναι .. ΑΡΧΟΝΤΑΣ και κάνει ότι του γουστάρει.
    Παράδειγμα. Ένας ακόμα μάγκας που θέλει αφαίρεση διπλώματος. Με πορεία προς χωριά λόγω πολύ μεγάλης ουράς σήμερα 15-7-2024 στα φανάρια του συνεταιρισμού, μπήκε ένα μαύρο ΙΧ στην αντίθετη λωρίδα προς πόλη (ήρθαμε αντιμέτωποι με σοβαρό κίνδυνο σύγκρουσης) και από το ύψος του βενζινάδικου του Γρηγοριάδη, προσπέρασε ΟΛΑ τα σταματημένα αυτοκίνητα, πάνω από 20, γύρω στις 1 το μεσημέρι, και πέρασε πρώτος στα φανάρια. Γιατί όλους τους άλλους τους θεώρησε ΒΛΑΚΕΣ.
    Και δεν είναι μοναδικος. Καθημερινά γίνεται και τακτικά.
    Επίσης ΝΑΙ στα 50 km. Αν έχεις αντίρρηση, να τα συζητήσεις σε οποιο νεκροταφείο γουστάρεις. Θα βρεις εκεί και θύματα αλλά και ΠΟΝΕΜΕΝΕΣ ΜΑΝΑΔΕΣ. Αλλά μάλλον εσένα δεν σου έχει χτυπήσει την πόρτα σου κανένας και σου εύχομαι ποτέ. ΟΛΟΨΥΧΑ.
    Το δια ταύτα…
    … ΚΑΜΕΡΕΣ εδώ και ΤΩΡΑ και αφαίρεση διπλωμάτων.

  6. Σάββατο μεσημέρι 13-7-2024 στο παραλιακό δρομο στο Τιγκακι έτρεχε δαιμονισμένα, ενώ γινόταν χαμός από λουομένους και με δεξιά και αριστερά παρκαρισμένα αυτοκινητα, οπότε είχε μείνει ΜΙΑ λωρίδα και φανταστήτε και τα διερχόμενα πούλμαν.
    Αν πετάγονταν ένα παιδάκι το θα γινόταν?
    Εκεί ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ταχύτητα στα 30 km.
    Αλλά με σκεπτικό Έλληνα οδηγού απλά όλοι κάνουν εκεί ΧΑΜΗΛΗ ΠΤΗΣΗ.
    Να γιατί επιβάλεται αναγκαστική μείωση ταχυτήτων.
    Γιατί είμαστε ΑΝΕΥΘΥΝΟΙ ΟΔΗΓΟΙ.

  7. αν πηγαίνουμε δλδ δρομολόγιο κω-κεφαλο θα θέλουμε τέσσερις ώρες μόνο στον δρόμο.Προφανως τα ατυχήματα θα γίνονται πιο εύκολα λόγω κούρασης και εκνευρισμού,χωρια το σίγουρο μποτιλιάρισμα λόγω χαμηλής ταχύτητας.Καποιοι νομίζουν ότι ελεγχουν αυτοκινητόδρομους με lego .τουβλάκια.Αν ειναι τόσο απλα τα πράγματα είμαστε καινοτόμοι στην πρόληψη ατυχημάτων θα μας κυνηγάν οι Ευρωπαίοι για ευρεσιτεχνια

    • Κε, μια μόνο ερώτηση. Τι θα θέλατε?
      Να φύγουν από Κω προς Κέφαλο 50 άτομα και να φτάσουν οι 49 σε 1 ωρα ή και οι 50 σε 1.5 ώρα?
      Απλά σας υπενθυμίζω ότι ΟΛΟΥΣ κάποιος τους περιμένει. Μάνα, παιδιά , γυναίκα.
      Αλλά μάλλον εσύ είσαι από τους μοναχικούς και μάλλον χ€στηκ@ς αν φτάσεις ή όχι.

  8. ο δήμος εισπράττει κάθε χρόνο πάνω από 150.000€ από πρόστιμα πολιτών ε τώρα ήρθε η ώρα να βάλει μία μικρή αύξηση στους πολίτες ευχαριστώ Πολύ

  9. καταρχάς οι ποδηλατοδρομία στο νησί υπάρχει για λόγους αναψυχής στο 90%.
    Δεν μπορεί ένας υπάλληλος ξενοδοχείου να πάει στην δουλειά του με σαράντα βαθμούς και να δουλέψει.
    Αστική συγκοινωνία γιοκ.
    ανισότητες μεγάλες.Ποτε δεν εφαρμόστηκε όριο ταχύτητας σε delivery,που πετούν στην κυριολεξία, πετάγονται απ’ το πουθενά, καταστρατηγώντας τον ΚΟΚ και τσαμπουκαλεύονται κιόλας.
    Το μεγάλο πρόβλημα είναι τις νύχτες,ταξί, λεωφορεία, σκούτερ, αμάξια σε άλλο κόσμο.
    όσο για την τροχαία,θα σου πω ότι υπηρέτησαν άξιοι ένστολοι ,που έφυγαν νύχτα με τις ίντριγκες και τα αλληλοκαρφώματα.Θα σου πω από κοντά.
    ποτέ δεν παρουσίασαν ποσοστό ελέγχου ξένων,ενώ κοιτούν να γράψουν ΜΟΝΟ για ψύλλου πήδημα αγνοώντας εγκλήματα!!!
    Αυτά στο νησί και που σαι υπάρχουν κάμερες που τα αποδεικνύουν.Μην πέσεις στην παγίδα.

  10. και κάτι ακόμα από φίλο σου.Θυμασαι το 2004 σε τί θερμοκρασίες έγιναν οι Ολυμπιακοί Αγώνες;

    πιστεύεις ότι με τις τωρινές θ άντεχαν οι αθλητές στίβου, δομικών ταχυτήτων,στιπλ, εμποδίων και γενικά όλων των αθλημάτων;
    σήμερα πολλοί απ’ τους Δημοσίους υπαλλήλους θα πάρουν μπόνους ρεπό,οι σερβιτόροι στο λιμάνι και στα ξενοδοχεία θα σκάνε.
    έχουν.αλλαξει πολλά Φίλε Σάκη,για αυτό κοίτα μπροστά και την ουσία.
    το νησί δοκιμάζεται.
    Δεν μπορεί ν αντέξει άλλο.Κλαταρε πως να στο πω αλλιώς;
    θα γίνουμε/γίνετε ρεζίλι κιτιόρ .
    Κάτι πρέπει ν αλλάξει και το ξεκίνημα αφορά την ισονομία, ισότητα, ισοπολιτεία που είναι άφαντα απ’ το.νησι του Ιπποκράτη.
    Έχω βάλει μια κάμερα στο δρόμο δίπλα σπίτι σου,θα δημοσιεύσεις τα πλάνα που θα σου στείλω απ’ το περασμένο Σάββατο;
    Φοβάμαι πως ΌΧΙ.
    το νησί είναι αφημένο στην μοίρα του.

  11. Συνέχισε να γελοιοποιείσαι Σάκη. Κάθε δήλωση και χειρότερα. ΝΑΙ στο όριο των 50 χλμ για να σωθούν ζωές.

  12. Λόγω εργασίας βρέθηκα στην Δανία. η πόλη της Κοπεγχάγης ο παράδεισος των ποδηλάτων. Η πλήρης υπαγωγή και εφαρμογή του ΚΟΚ. Στοπ και μικρά φανάρια στις διασταυρώσεις, δες Βενιζέλου και Βασ. Παύλου. Διάδρομος ανά κατεύθυνση, υποχρεωτική πορεία με σειρά ένας πίσω από τον άλλο. Φώτα μπροστά και πίσω, κουδούνι, κράνος. Κίνδυνος θάνατος εδώ, Αβέρωφ, παραλία από Μαρίνα, Κανάρη, Λάμπη, απέναντι από την Μητρόπολη, πορεία και στροφή στα λεωφορεία, δρόμος, λέμε, από Λαϊκή προς Τιγκάκι, καρμανιόλα……

  13. Ο Δήμος το ξέρει αλλά μας το παίζει ανήξερος,όταν ένας δρόμος έχει πολλές λακούβες κ είναι χάλια αυτομάτως μειώνετε κ η ταχύτητα στον δρόμο,κ η πλημύρες.Αρα κ.δημαρχε φτιάξε τους δρόμους αλιος παραιτήσου

  14. Για όλους τους ΣΧΕΤΚΟΥΣ να μου πουν με το χέρι στην καρδιά με πόσα χιλιόμετρα πάνε αεροδρόμιο αυτοί και όλοι οι κώοι εκτός από κάποιους νομοταγείς πολίτες τουρίστες. ελάχιστους εξαιρέσεις εκτός αν ανήκετε σε αυτούς αλλά με τον τρόπο που μιλάτε σίγουρα όχι ΣΆΚΗΣ

  15. Για όλους τους ΣΧΕΤΚΟΥΣ να μου πουν με το χέρι στην καρδιά με πόσα χιλιόμετρα πάνε αεροδρόμιο αυτοί και όλοι οι κώοι εκτός από κάποιους νομοταγείς πολίτες τουρίστες. ελάχιστους εξαιρέσεις εκτός αν ανήκετε σε αυτούς αλλά με τον τρόπο που μιλάτε σίγουρα όχι ΣΆΚΗΣ
    Εγώ πάντως δεν τρέχω αλλά
    πάω πάνω από 60 70 και γω παράνομος
    Και μη μου λέτε για Ευρώπη εμένα
    εκεί έχει
    νόμους
    αστυνομία αρκετοί που μπορεί κάνει τδουλειά της
    νοσοκομεία
    σχολεία
    πολίτες πάνω από όλα που τους σέβονται σέβονται τα πεζοδρόμια τους κοινόχρηστους βοηθάνε
    εδώ έχουμε μεν νόμους τους ίδιους σχεδόν ευρωπαϊκή ένωση αλλά
    ……..
    αν κανω λάθος συγνωμη

  16. Να φτιάξετε πρώτα τους δρόμους που τόσα χρονια κάνετε μπαλώματα κ μας τα παίρνετε με το γάντι κ μετά να μας λες τα παραμύθια περί Ευρώπης Ατε μπράβο έχετε βρει τη καραμέλα όλη με την Ευρώπη

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ