Αναγνώστης: Είναι διάβαση πεζών ή όχι; Αν κάποιος σταματήσει κινδυνεύει να βρεθεί υπόλογος…

17
12066

Περνάω καθημερινά από αυτό το σημείο στη λεωφόρο Γρηγορίου Ε’ όπως και πολλοί συμπολίτες μας.

Είναι η «διάβαση» όπως κατεβαίνουμε από την πλατεία Διαγόρα και απέναντι είναι ο δρόμος που πάει προς το παλιό νεκροταφείο με parking δεξιά και αριστερά.

Εκεί υπήρχε μια διάβαση πεζών η οποία κάποια στιγμή καταργήθηκε (δεν ξέρω γιατί) και αντί να αφαιρεθούν οι άσπρες λωρίδες βάφτηκαν από πάνω με πίσσα που τώρα έχει αρχίσει να φεύγει.

Με αποτέλεσμα να έχουμε κάτι που να μοιάζει σαν μια κακοσυντηρημένη διάβαση πεζών και άλλοι να σταματάνε και άλλοι όχι. Πεζοί (κυρίως τουρίστες) περιμένουν υπομονετικά κάποιος να σταματήσει για να περάσουν απέναντι στα parking και δεν καταλαβαίνουν γιατί δεν σταματάει κανείς.

Αν κάποιος σταματήσει κινδυνεύει να βρεθεί υπόλογος γιατί σταμάτησε χωρίς λόγο στη μέση του δρόμου. Η άποψη μου είναι ότι πρέπει να καθαριστεί κανονικά ώστε να μην μοιάζει σαν μισή διάβαση και να μην υπάρχουν αμφιβολίες για κανέναν ούτε οδηγό, ούτε πεζό.

Αναγνώστης

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

17 ΣΧΟΛΙΑ

  1. πανω απο 20 χρονια είναι διάβαση πεζών εκεί. Για μαύρισε όλοι ξέρουμε την σχέση του αντιδημαρχου με γνωστή επιχείρηση. 2 παρκινγκ υπαρχου εκεί,χιλιαδες κόσμου περνούν το δρόμο αλλά με καμάρι οηγε και τις μαύρισε. Όλα στο βωμό των ψήφων.

  2. σημειο ακρως επικυνδυνο για τους πεζους που βγαινουν απο την πλατια Διαγορα, ουσιαστικα ειναι κρυμμενοι πισω απο το δεντρο και οι οδηγοι τους βλεπουν τελευταια στιγμη.
    Καλο θα ηταν να μπουν μπαρες οπως εξω απο τα ιδιωτικα φροντηστηρια.

  3. ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ ΤΟ ΟΤΙ ΣΕ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΥΠΗΡΧΕ ΔΙΑΒΑΣΗ ΠΕΖΩΝ,ΚΑΙ ΚΑΛΩΣ ΚΑΤΑΡΓΙΘΗΚΕ!
    (ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΡΑΤΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΑΝΟΔΟ ΛΟΓΩ ΣΤΡΟΦΗΣ)ΕΚΕΙ ΟΜΩΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΜΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΚΑΓΚΕΛΟ ΑΠΟΤΡΟΠΗΣ ΔΙΕΛΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΡΟΠΗΣ 10-20 ΜΕΤΡΩΝ ΠΙΟ ΚΑΤΩ ΣΕ ΣΗΜΕΙΟ ΜΕ ΟΡΑΤΟΤΗΤΑ,ΕΚΕΙ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΔΙΑΒΑΣΗ!!!

  4. Γιατί στην διαβάσει σταματάει κάνεις. Μεγάλη προσοχή στους πεζούς ένα λεωφορείο σταματάει να περάσουμε και προσπερνάει ένα μηχανάκι αν δεν τράβαγα το διπλανό μου θα ήταν μακαρίτης .

  5. Πρέπει να υπάρχει διάβαση αλλά 20-30 μέτρα πιο πριν,προς το χάνι.Γιατι είναι πάνω στην στροφή και δεν υπάρχει ορατότητα καθώς και αν κάποιο όχημα σταματήσει, είναι επικίνδυνο.Ναι λοιπόν στην διάβαση αλλά λίγο πιο πριν την υπάρχουσα.

  6. σταματάω πάντως με το αυτοκίνητο …. σαν διάβαση φαίνεται…ασ κάνει ο καθένας οτι καταλαβαίνει γιατί ο δημαρχος τώρα ταξιδευει στην αστυπάλαια για την ΚΩΑΝ και τα εκατομύρια είναι γλυκά παιδιά. Τι να λέμε τώρα;!
    Μόνοι μας είμαστε…δεν ακούνε κανέναν.
    Ασ βγει κάποιος σε ΜΜΕ της Αθήνας να πει οτι είμαστε στον αυτόματο πιλότο να δεις για πότε θα παραιτηθούν

  7. Να βάλουν κάγκελο εκεί να μην βγαίνουν στο δρόμο ,ειδικά οι τουρίστες που δεν ξέρουν.Δεν χάλασε ο κόσμος για διάβαση 20 μέτρα πρην η μετά.

  8. Διαγραμμισμενη διάβαση δίχως να υπάρχει σήμα διάβασης πεζών δεν είναι διάβαση. Σταματάμε σε διάβαση όταν πιο πριν βλέπουμε την ειδική σήμανση ύπαρξης διάβασης πεζών. Επειδή όμως στην Κω είναι όλα χυμα ούτε σήματα υπάρχουν αλλά κι αν υπάρχουν οι οδηγοί είναι «εκπαιδευμένοι» να μην τα βλέπουν. Φταίει ο δήμος Κω, η Τροχαία Κω, οι εισαγγελικές αρχές, και φυσικά οι οδηγοί και πεζοί, δηλαδή η κουλτούρα του χύμα, του ατομιστη, του ωχαδελφιστη, του σταρχιδιστη, του άχρηστου καριεριστα καλοπληρωμένου με πτυχίο νομικής δημοσιοϋπαλληλίσκου, του αχρείου και αμόρφωτου ιδιώτη. Αυτή είναι η κοινωνία μας, γιατί διαμαρτυρεστε όλοι σας.

  9. Ναι γιατί αλλιώς σταματάνε. Εδώ στις διαβάσεις που βρίσκονται κοντά στα σχολεία δεν σταματάνε.

    • Το τα που είπες τσίρκο μου ήρθε στο μυαλό το ……τι τιμές είναι αυτές ρε δεν ντρέπονται λέω εγώ λίγο!!! 4ευρω τα αμαξικια;;;; βάλτε το 2,50€ σιγά η μεγάλη βόλτα που κάνουν ρε !!!!

  10. η γραμμές εκεί καταργήθηκαν και γι’αυτό είναι μαύρες…είχε προηγηθεί θανατηφόρο ατύχημα με μια γριούλα και γι’αυτό ακυρώθηκαν διότι είναι πάνω σε επικίνδυνο σημείο. μπορείτε να πάτε παραπέρα σε αρκετά ορατό σημείο και να περάσετε ασφαλές από διάβαση… εννοείτε ότι απαγορεύεται το παρκάρισμα εκεί για όσους ρωτησαν

  11. πόσο καιρό ρωτάμε όλοι.. να δοθεί υπεύθυνα μια απάντηση.. θα σκοτωθούμε.
    εαν ειναι να βαφτεί όμορφα εαν δεν είναι να εξαφανιστεί όλο. η εικόνα τώρα μπερδεύει.
    ότι να ναι.

  12. Χειρότερα παρακάτω. Βγαίνουν από τα αρχαία στη γωνιά, πόρτα στον φράκτη, πεζοδρόμιο μηδέν και περνούν απέναντι στο Θεατράκι. Χρόνια τώρα το έχω γράψει. Να δώσει η Αρχαιολογία δύο μέτρα μέσα, να κτιστεί κάτι σαν ράμπα/πεζοδρόμιο στον αέρα με υποστύλωση ανάμεσα στα δέντρα, χωρίς να επιβαρύνει/ενοχλεί τα Αρχαία. Ο Χάρος βγήκε παγανιά…………….

  13. Η δικη μου αποψη ειναι οτι πρεπει να καθαριστει καλα καλα, και να γινει μια συγχρονη διαβαση πεζων και οχι να καταργηθει διοτι οδηγει κατευθειαν στον ιστορικο χωρο τη Κω. Ομως καποιοι δεν το θελουν αυτο…θελουν ο κοσμος να κανει τον γυρο και να περναει μπροστα απο τα μαγαζια τους… Και φυσικα επικρατησε για ακομα μια φορα παραλογισμος και οχι η λογικη της επιτυχιας………

  14. Με την παραλιακή μπροστά από το κος ακτή και πιο κάτω πριν το Στάδιο τι θα γίνει??? ΕΙΝΑΙ Η ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ???

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ