Quiz: Τι ξέρουν οι βουλευτές για τα ηλεκτρικά ή “ηλεκτρονικά” αυτοκίνητα!

0
91

«Αδιάβαστα» πιάστηκαν αρκετά μέλη του Κοινοβουλίου σχετικά με την ηλεκτροκίνηση και τους… εσωτερικούς κινητήρες!

Ιδιαίτερα δημοφιλές ήταν το θέμα της ηλεκτροκίνησης το οποίο συζητήθηκε και ψηφίστηκε το βράδυ της Τρίτης 21 Ιουλίου στη Βουλή με τους βουλευτές να έχουν δημιουργήσει ένα πολύ μακρύ κατάλογο ώστε να μιλήσουν και να εκθέσουν τις απόψεις τους επί του θέματος.

Όμως όπως αποδείχθηκε οι περισσότεροι δεν είχαν ιδέα για την ηλεκτροκίνηση, τις μπαταρίες, τα ηλεκτρικά ή ηλεκτρονικά αυτοκίνητα, τα εργοστάσια παραγωγής και απλά περιορίστηκαν σε μικροκομματικές αναφορές για το Ταμείο Στήριξης της ΕΕ μέχρι και την τραγωδία στο Μάτι…

Όπως και να έχει το θέμα οι βουλευτές καλό θα ήταν πριν ανέβουν στο βήμα του Κοινοβουλίου να έχουν ενημερωθεί για την ηλεκτροκίνηση και τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα ώστε να μην βρεθούν προ… εκπλήξεων την ώρα της ανάγνωσης της ομιλίας τους η οποία ήταν ξεκάθαρο ότι την διάβαζαν για πρώτη φορά!

Έτσι λοιπόν πέραν των γνωστών σαρδάμ μερικοί βουλευτές θέλοντας να αποδείξουν ότι γνωρίζουν περισσότερα πράγματα για την ηλεκτροκίνηση ακόμη και από τους ηλεκτρολόγους μηχανολόγους και άλλους επιστήμονες που κατασκευάζουν τέτοια οχήματα ξεστόμιζαν ασυναρτησίες και πράγματα που πραγματικά πρέπει να έχει μεγάλη φαντασία για να αναφέρει κανείς από το βήμα της Βουλής.

Το Newsauto.gr μετά από πολύωρη ακρόαση των βουλευτών κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου συνέλεξε τα καλύτερα σχόλια από τις ομιλίες τους τα οποία κυριολεκτικά προκαλούν ευθυμία ή κοινώς είναι για πολλά γέλια…

Βουλευτής που δηλώνει και χρήστης ηλεκτρικού οχήματος δημοσιοποίησε μια προσωπική της ιστορία με το όχημά της καθώς θεώρησε ότι μπορεί να ταξιδέψει με άνεση χωρίς να έχει προνοήσει που θα το φορτίσει και βέβαια το αποτέλεσμα ήταν μια εκδρομή στα Ψαχνά από την Αθήνα με επιστροφή να πραγματοποιηθεί σε μόλις… 12 ώρες!

Βουλευτής της αντιπολίτευσης έκανε λόγο για ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά αυτοκίνητα! Τώρα τι είχε στο μυαλό του ο συγκεκριμένος βουλευτής δεν έχουμε ιδέα πάντως παρουσιάστηκε ιδιαίτερα ένθερμος στον διαχωρισμό μεταξύ Ηλεκτρικών και Ηλεκτρονικών οχημάτων!

Κάποια άλλη βουλευτής έκανε λόγο για εγχώρια παραγωγή έξυπνων αυτοκινήτων και μάλιστα πρότεινε να πραγματοποιείται σε κάθε Δήμο της χώρας! Δηλαδή ο βουλευτής πρότεινε ο κάθε Δήμος να κατασκευάζει τα δικά του Έξυπνα οχήματα!

Αρκετοί βουλευτές έκαναν λόγο για τη Namco η οποία κατασκεύαζε τα διάσημα Pony ωστόσο κάποιος εξ αυτών μας αποκάλυψε ότι το επόμενο Pony θα επιστρέψει ως ηλεκτρονικό!

Κάποιος άλλος βουλευτής σχολίασε αρνητικά το νομοσχέδιο επισημαίνοντας ότι δεν δίνεται η δυνατότητα αλλαγής του εσωτερικού κινητήρα σε ηλεκτρονικό!

Πάρα πολλοί βουλευτές αντί να μιλήσουν για την ηλεκτροκίνηση πάντως «σπατάλησαν» το χρόνο τους για το Ταμείο Στήριξης της ΕΕ καταθέτοντας θετικά ή αρνητικά σχόλια ανάλογα με το πολιτικό κόμμα που ανήκουν.

Κάποιος άλλος βουλευτής είδε ότι η προώθηση της ηλεκτροκίνησης γίνεται για να καλυφθεί το θέμα με τους δασικούς χάρτες! Όσον αφορά στην ηλεκτροκίνηση κανένα απολύτως σχόλιο…

Πάντως ο Πρόεδρος της Βουλής διατήρησε ένα πολύ καλό κλίμα και κάθε φορά που ανακοίνωσε το όνομα του επόμενου ομιλητή έκανε και ένα καλό σχόλιο για τον τόπο που εκλέγεται ο ομιλητής ενώ σε κάποιους που είχαν καταθέσει και τροπολογίες δεν δίσταζε να σχολιάζει ότι είναι και χαρούμενοι αφού ο κ. Χατζηδάκης έκανε δεκτές τις τροπολογίες τους…

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας λίγο πριν την ψηφοφορία του νομοσχεδίου ευχαρίστησε τους συνεργάτες του και ειδική την κ. Σδούκου και την ώρα που περίμεναν την ανακοίνωση της ψηφοφορίας έβγαλε και μια selfie μαζί τους…

Δείτε και ένα βίντεο που πραγματικά θα μπορούσε άνετα να αφορά ορισμένους Έλληνες βουλευτές και την σχέση τους με την ηλεκτροκίνηση με μία ευγενέστατη κυρία ιδιοκτήτρια ενός Tesla Model S η οποία μη γνωρίζονταν ότι το όχημα που οδηγεί είναι ηλεκτρικό σταμάτησε σε ένα βενζινάδικο και προσπαθεί να ανακαλύψει που είναι η υποδοχή της αντλίας για να το… γεμίσει!

Διαβάστε επίσης:

Χιλιάδες ανασφάλιστα οχήματα στους ελληνικούς δρόμους

newsauto.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ