«Η Αγάπη Παντού»: Νίκος Χ. Αλαχιώτης: Ο δικός μου δρόμος

1
303

Ο Νίκος Χ. Αλαχιώτης στην εκπομπή «Η Αγάπη παντού» που επιμελείται και παρουσιάζει η Νάνσυ Γαμβρέλλη.

Τελειώνει το 1ο ΓΕΛ Κω «Ιπποκράτειο» το 2003, και περνάει με Πανελλήνιες εξετάσεις  στην σχολή Ηλεκτρονικών Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πολυτεχνείου Κρήτης (Χανιά), την οποία τελειώνει με άριστα. Για τα τελευταία δύο χρόνια των σπουδών του παίρνει υποτροφία και τελειώνει την σχολή του στους 4 πρώτους από 230 απόφοιτους.

Μετά την αποφοίτηση από το Πολυτεχνείο στα Χανιά το 2008, μετακομίζει στη Γερμανία, στο Μόναχο, για το διδακτορικό του που έχει θέμα «Αλγόριθμοι και Αρχιτεκτονικές Υπολογιστών για εξελικτική Βιοπληροφορική».

Μετά το Μόναχο, πηγαίνει στη Χαϊδελβέργη, στο Ερευνητικό Κέντρο Heidelberg Institute for Theoretical Studies, όπου εκεί συνεχίζει την έρευνα για το διδακτορικό του.

Στη Γερμανία μένει συνολικά 4 χρόνια και το 2012 γυρίζει στην Ελλάδα για να εκπληρώσει τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις.

Έπειτα, μετακομίζει για δύο χρόνια στην Αμερική για το μεταδιδακτορικό του στην σχολή Επιστήμης Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Carnegie Mellon στο Pittsburgh, μία από τις 5 καλύτερες στον κόσμο.

Όταν ολοκληρώνει και το μεταδιδακτορικό, επιστρέφει από την Αμερική στην Ελλάδα. Για την ακρίβεια, στο Πολυτεχνείο στα Χανιά, στην σχολή που φοίτησε, διδάσκει ως μεταδιδάκτορας «Αρχιτεκτονική Υπολογιστών» και παράλληλα κάνει έρευνα για το ΙΤΕ Ηρακλείου (Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας) για 3 χρόνια.

Από το 2020 βρίσκεται στην Ολλανδία, στο Πανεπιστήμιο Twente (University of Twente), στην πόλη Enschede, όπου διδάσκει στην αγγλική γλώσσα, ως Επίκουρος Καθηγητής, «Αρχιτεκτονική Υπολογιστών»,«Ηλεκτρικά Κυκλώματα» και «Αρχιτεκτονικές για ενσωματωμένα συστήματα» και «Ενσωματωμένα Ευφυή Συστήματα».

Γονείς του η Φωφώ και ο Χαράλαμπος Αλαχιώτης από τα «χέρια» των οποίων πέρασαν γενιές ολόκληρες μικρών παιδιών, καθώς η Φωφώ ήταν νηπιαγωγός και ο Χαράλαμπος δάσκαλος-Σχολικός Σύμβουλος

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ