Ομοσπονδία Δωδεκανησιακών Σωματίων Αθηνών- Πειραιώς:«Αξιοποίηση παραδοσιακών Ανεμόμυλων»

0
2150

Η Ομοσπονδία Δωδεκανησιακών Σωματείων Αθηνών – Πειραιώς και η Ομοσπονδία Δωδεκανησιακών Παροικιακών Σωματείων Ρόδου τιμώντας την 200η επέτειο του Ολοκαυτώματος της Ηρωικής Νήσου Κάσου και την 80 η επέτειο από τα Ελευθέρια της Καρπάθου συνδιοργάνωσαν εκδηλώσεις στην Η,Ν. Κάσο (5/9) και στην Κάρπαθο (7/9) με θέμα την «Αξιοποίηση παραδοσιακών Ανεμόμυλων».
Συντονιστής και στις δύο εκδηλώσεις, ήταν ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Δωδεκανησιακών Σωματείων Αθηνών- Πειραιώς κ. Γιάννη Φραγκούλης.
Έγιναν δύο παρουσιάσεις από τους εκλεκτούς ομιλητές και συγκεκριμένα:
– «Η ιστορία του Ανεμόμυλου» από τον κ. Γιώργο Χατζάκη, μηχανολόγο μηχανικό
– «Η Κατασκευή και λειτουργία ηλεκτροπαραγωγών ανεμόμυλων στα νησιά του Αιγαίου» από τον κ. Δημήτρη Χρηστάκη, καθηγητή του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου
Κατά την διήμερη παραμονή των ομιλητών και των λοιπών επισκεπτών, που τους συνόδευαν σε κάθε νησί, υπήρξε η δυνατότητα ουσιαστικής γνωριμίας, ιδιαίτερα μεταξύ των τριών Δημάρχων: Οροπεδίου Λασιθίου (κ. Γιώργος Αθανασάκης), Ηρωικής Νήσου Κάσου (κ. Μιχάλης Ερωτόκριτος) και Καρπάθου (κ. Μιχάλης Φελλουζής).
Γραπτά μηνύματα απέστειλαν ο βουλευτής Δωδεκανήσου ΝΔ κ. Βασίλης Υψηλάντης και ο Αντιπεριφερειάρχης Απόδημου Ελληνισμού κ. Παντελής Μπουρνιάς, εκ μέρους και του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κ. Κωνσταντίνου Μουτζούρη

Τα ΔΣ των συνδιοργανωτών

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ