Ο Γιώργος Διακομιχάλης, ζαχαροπλάστης στην Αδελαΐδα της Αυστραλίας, που προβάλλει την Κάλυμνο μέσω της Ζαχαροπλαστικής (video)

0
4449

Ο φακός του Kalymnos News είχε τη χαρά να συναντήσει στο Μασούρι, τον Γιώργο Διακομιχάλη, γνωστό ζαχαροπλάστη στην Αδελαΐδα της Αυστραλίας. Με θέα την πανέμορφη Τέλενδο, ο Γιώργος μίλησε για την επιτυχία του και την αγάπη του για την Κάλυμνο.

Ζαχαροπλαστική με Ρίζες από την Κάλυμνο

Ο Γιώργος Διακομιχάλης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αδελαΐδα της Αυστραλίας και μητέρα του είναι η Καλλιόπη , πρωτοκόρη του Μικέ Βούρου. Από μικρή ηλικία, επισκεπτόταν την Κάλυμνο και αγάπησε το νησί, μαθαίνοντας τα μυστικά της ζαχαροπλαστικής από τον παππού του και τους θείους του. Το 1995, άνοιξε το ζαχαροπλαστείο που φέρει το όνομα “Kalymnos Pastries” στην Αδελαΐδα, το οποίο λειτουργεί με επιτυχία εδώ και 29 χρόνια.

Παραδοσιακές Γεύσεις στην Αυστραλία

Το “Kalymnos Pastries” είναι γνωστό για τα παραδοσιακά ελληνικά γλυκά, όπως γαλακτομπούρεκο, μπακλαβά και μελομακάρονα. Οι Αυστραλοί πελάτες έχουν αγκαλιάσει τις ελληνικές γεύσεις, επισκέπτοντας το κατάστημα καθημερινά. Ο Γιώργος αναφέρει ότι οι διαφορετικές κουλτούρες της Αυστραλίας έχουν ενσωματώσει τα ελληνικά γλυκά στις διατροφικές τους συνήθειες.

Διακρίσεις και Βραβεία

Το “Kalymnos Pastries” έχει κερδίσει πολλές διακρίσεις, μεταξύ των οποίων και το βραβείο του καλύτερου ζαχαροπλαστείου στη Νότια Αυστραλία. Έχει επίσης κατακτήσει την κορυφαία θέση σε εθνικό επίπεδο, εντασσόμενο στο Hall of Fame του Food & Hospitality Restaurant Catering. Ο Γιώργος εκφράζει την περηφάνια του για τις διακρίσεις αυτές, αλλά τονίζει ότι η μεγαλύτερη ανταμοιβή είναι η αγάπη και η αναγνώριση των πελατών το

Προβολή της Καλύμνου Μέσω της Ζαχαροπλαστικής

Ο Γιώργος δεν περιορίζεται μόνο στην παραγωγή γλυκών. Διοργανώνει μαθήματα μαγειρικής στην Αυστραλία και φέρνει γκρουπ τουριστών στην Κάλυμνο για να τους δείξει τις ομορφιές του νησιού και να τους διδάξει παραδοσιακές συνταγές. Τα μαθήματα περιλαμβάνουν επισκέψεις σε τοπικά αξιοθέατα, όπως ο Άγιος Σάββας και οι σφουγγαράδες, καθώς και δείπνα με τοπικά φαγητά.

Μελλοντικά Σχέδια και Συνεργασίες

Ο Γιώργος Διακομιχάλης ανακοίνωσε τη νέα του τηλεοπτική εκπομπή “Let’s Eat with George”, η οποία θα προβάλλεται σε όλη την Αυστραλία. Μέσω της εκπομπής, επιθυμεί να διαφημίσει την Κάλυμνο και να δείξει στον κόσμο τις παραδοσιακές ελληνικές γεύσεις. Ο συνεργάτης του Kalymnos News, Μάμας Χαραμαντάς, μάλιστα πρότεινε στο Γιώργο μια συνάντηση με τον Δήμαρχο της Καλύμνου για να συζητήσουν ιδέες και πιθανές συνεργασίες.

Κλείνοντας να πούμε ότι ο Γιώργος Διακομιχάλης αποτελεί ζωντανό παράδειγμα της δύναμης της παράδοσης και της αγάπης για τον τόπο. Μέσα από τη ζαχαροπλαστική του, προβάλλει την Κάλυμνο και φέρνει τους ανθρώπους πιο κοντά στις ελληνικές γεύσεις και πολιτισμό. Οι δράσεις του, τόσο στην Αυστραλία όσο και στην Κάλυμνο, συμβάλλουν στην ανάδειξη του νησιού ως τουριστικού προορισμού και στην ενίσχυση της τοπικής οικονομίας.

Ο Γιώργος Διακομιχάλης, με το πάθος του για τη ζαχαροπλαστική και την αγάπη του για την Κάλυμνο, συνεχίζει να εμπνέει και να συνδέει τους ανθρώπους, προβάλλοντας τις αξίες και τις γεύσεις του τόπου του σε όλο τον κόσμο.

Δείτε το video που ετοίμασε ο Μάμας Χαραμαντάς

3-7-2024 Προβολή της Καλύμνου στο εξωτερικό με τα γλυκά του Γιώργου Διακομιχάλη

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ