«Έφυγε» από τη ζωή στην Αυστραλία ο Θεόφιλος Καλλούδης – Την Παρασκευή η εξόδιος ακολουθία

4
16387

Έφυγε από τη ζωή εντελώς ξαφνικά, αθόρυβα, γαλήνια και ειρηνικά σε ηλικία 75 ετών ο Θεόφιλος Καλλούδης του Περικλή και της Βασιλικής, από το Λαγούδι του Ασφενδιού στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας όπου διέμενε από 17 ετών παιδί.

Ένας άνθρωπος πάντα με το χαμόγελο, την καλοσύνη, το παιδικό πείραγμα και την αγνή ψυχή.

Έφυγε για την μακρινή Αυστραλία παιδί, στα δύσκολα χρόνια της αγροτιάς που ήταν σχεδόν αδύνατον να συντηρηθούν οι πολύτεκνες αγροτικές οικογένειες των χωριών μας μόνο με την σκληρή  αγροτική εργασία (που πολλές φορές παρέμενε απλήρωτη και αδικημένη).

Ο ίδιος διηγούνταν -με το ίδιο χαμόγελο της φωτογραφίας -πως έφυγε για την Αυστραλία όταν τον ειδοποίησαν ένα πρωί, ενώ έκανε ζευγάρι με τα ζώα σε ένα χωράφι κάτω από τον Άγιο Θεολόγο (αφήνοντάς το στη μέση), ότι μόλις ήρθε η άδεια για να φύγει με το πλοίο για Πειραιά και μετά με το υπερωκεάνιο, για ένα μήνα ταξίδι, χωρίς να προλάβει καλά καλά να αποχαιρετήσει τους δικούς του, παίρνοντας μαζί του μόνο τα λιγοστά ρούχα του,  που του είχε ετοιμάσει η «μάνα», μαζί με την ευχή της.

Στην Αυστραλία παντρεύτηκε και δημιούργησε τη δική του οικογένεια, με τρία πολύ αξιόλογα παιδιά (την Βασιλική- Δικηγόρο, την Άννα-Δασκάλα και τον Περικλή-Σεφ) και εγγονάκια, ενώ δραστηριοποιήθηκε επαγγελματικά με επιτυχία και οικονομική άνεση στον χώρο των ταξί.

Είχε σκοπό να επισκεφτεί ξανά το νησί του το καλοκαίρι (τελευταία φορά είχε έρθει λίγο μετά τον σεισμό το 2017).

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί την Παρασκευή ώρα 12 το μεσημέρι (Αυστραλίας) και θα μεταδοθεί μέσω fb.

Αγαπημένε μας θείε δεν σε αποχαιρετούμε γιατί ξέρουμε ότι κι εκεί που πήγες -ξαφνικά και αναπάντεχα- όπως στο πρώτο σου ταξίδι, είσαι με όλα τα αγαπημένα σου πρόσωπα και πάντα θα χαμογελάς. Ταυτόχρονα όμως είσαι και θα είσαι για πάντα στη σκέψη και στην καρδιά μας.

Καλή ανάπαυση και καλό παράδεισο.

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Θερμά συλλυπητήρια στην αγαπητή οικογένεια του και στην φίλη κ Μαρία Γεωργίου Κιαρη.

  2. Θερμά συλλυπητήρια στ´αδελφια του Μαρία,Νίκο και Αντώνη,πολύ καλός άνθρωπος ο Θεόφιλος,

  3. Καλό παράδεισο, τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια, στα αδέρφια και σε όλους τους συγγενείς.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ