Έφυγε από τη ζωή η Αθηναΐς Ειρήνη Αγαπητίδου της «Δωδεκανησιακής Μέλισσας»

1
7239

Έφυγε από τη ζωή στις 20/2/2023, πλήρης ημερών, η Αθηναΐς Ειρήνη Αγαπητίδου.

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1926, κόρη του Συμιακού ιατρού Νικολάου Παπαϊωάννου και της Στυλιανής Παπαϊωάννου. Ήταν πτυχιούχος μουσικών σπουδών (πιάνο) του Ωδείου Αθηνών.

Παντρεύτηκε το 1954 τον καθηγητή ΕΜΠ Σωτήριο Αγαπητίδη και απέκτησε 2 παιδιά, τη Δίκα (σύζυγο του πρώην υπουργού Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφη), οικονομολόγο και το Γιάννη, πολιτικό μηχανικό.

Αγάπησε τη Σύμη και τα Δωδεκάνησα με όλη της την ψυχή και συμμετείχε επί σειρά ετών στο ΔΣ του Πανδωδεκανησιακού Γυναικείου Συλλόγου «Δωδεκανησιακή Μέλισσα». Επίσης, το 2001 σε μια εκδήλωση που έτυχε μεγάλης προβολής, δώρισε μια χάλκινη προτομή του Αλέξανδρου Διάκου (Χαλκίτη πρώτου πεσόντος αξιωματικού στον ελληνοϊταλικό πόλεμο του 1940) στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών.

«Μας αποχαιρέτησε γαλήνια έχοντας δίπλα της τα παιδιά της και τα 5 εγγόνια της», αναφέρει σε ανάρτησή του ο κ. Ηλίας Αγαπητίδης.

rodiaki.gr
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΑΥΕΙ.
    Επιτρέψτε μου μια υπενθύμιση που αφορά την Κω, που τόσο κοπτόμαστε…
    Ποιός ήταν ο κύριος Σωτήρης Αγαπητίδης;
    Ενας γνήσιος πατριώτης που όταν στην κατοχή ζήτησαν οι Ιταλοί όλες τις εκκλησίες να επιτάξουν και να γίνουν καθολικές, ΑΥΤΟΣ ΜΟΝΟ ύψωσε ανάστημα και τους είπε : «Αυτήν στην οδό Αναπάυσεως και πολλή σας είναι» κι αυτό επειδή είναι ανάλογου ρυθμού…
    Αγαπητοί κύριοι ιστορικοί, διορθώστε με παρακαλώ, ασχοληθείτε…

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ