Αγωνία για εγκλωβισμένους στην Ουκρανία – Δωδεκανήσιοι ναυτικοί στα πλοία στην Οδησσό

0
1529

Την αγωνία τους εξέφρασαν σήμερα μιλώντας στην ΕΡΤ Νοτίου Αιγαίου κάτοικοι της Ρόδου για δικούς τους ανθρώπους που ζουν η έχουν εγκλωβιστεί στην Ουκρανία. Ένας επιχειρηματίας από την Μεσαιωνική Πόλη έχει την σύντροφο του, ομογενής από την Ουκρανία, που βρίσκεται εγκλωβισμένη, είναι άυπνος τις δυο τελευταίες ημέρες περιμένοντας την επιστροφή της, ενώ η Λαρίσα, Ουκρανέζα που ζει πολλά χρόνια στη Ρόδο, ζει με το φόβο για την οικογένεια της που μένει στην εμπόλεμη χώρα.

Ο Ανδρέας Παναγιωτόπουλος, επιχειρηματίας της Μεσαιωνικής Πόλης της Ρόδου μίλησε στην ΕΡΤ Νοτίου Αιγαίου για την σύντροφο του που είναι ομογενής από την Ουκρανία και είχε ταξιδέψει πρόσφατα στη χώρα για να συναντήσει την οικογένεια της. «Δεν έχω κοιμηθεί τις τελευταίες ημέρες. Η αγωνία είναι μεγάλη. Έγινε μια προσπάθεια πριν από δυο ημέρες να απεγκλωβιστούν Έλληνες ανάμεσα τους και η σύντροφος μου, αλλά κάτι στράβωσε. Ελπίζουμε ότι σήμερα ίσως τα καταφέρουν. Κάνουμε το σταυρό μας και ελπίζουμε».

Η Λαρίσα Κυπριώτη, ζει πολλά χρόνια στη Ρόδο αλλά πίσω στην πατρίδα της έχει αφήσει την οικογένεια της, τον αδερφό της, τα ανίψια της και άλλους συγγενείς: «Η οικογένεια μου έχει χάσει τα πάντα. Πονάω πολύ. Ο αδερφός μου με την οικογένεια του έφυγε 700 χιλιόμετρα από το σπίτι του για να βρει καταφύγιο. Δεν μπορούμε δυστυχώς από εδώ να βοηθήσουμε. Πηγαίνω κάθε ημέρα στην εκκλησία και προσεύχομαι. Είναι άδικο για τους ανθρώπους που ζουν στην πατρίδα μου. Η πατρίδα μου αντιστέκεται. Η ευχή μου είναι να σταματήσει ο πόλεμος και να σταματήσει το αιματοκύλισμα και από τις δυο πλευρές».

Μιλώντας στην ΕΡΤ Νοτίου Αιγαίου ο βουλευτής Δωδεκανήσου της Νέας Δημοκρατίας, Μάνος Κόνσολας, ανέφερε ότι στα πλοία που βρίσκονται εγκλωβισμένα στην περιοχή της Οδησσού, βρίσκονται και Δωδεκανήσιοι ναυτικοί. «Γίνονται προσπάθειες να απεγκλωβίσουν ομογενείς αλλά και Ουκρανοί που ζουν στην περιοχή μας. Όσο μπορούμε βοηθάμε. Ελπίζω σήμερα κάποιοι να τα καταφέρουν», δήλωσε.

Πηγή ertnews.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ