Ο Μανώλης Γ. Ανδρουλάκης από την Κω Πρόξενος Ελλάδας στην Μαριούπολη: Ώρες αγωνίας για τους ομογενείς μας (ΒΙΝΤΕΟ)

3
4499

10 νεκροί Έλληνες ομογενείς και άλλοι έξι τραυματίες από αεροπορικό βομβαρδισμό στο χωριό Σαρτανά, περίπου δέκα χιλιόμετρα έξω από την πόλη.

«Είναι μία πολύ δύσκολη μέρα για εμάς έχουμε θύματα από τις τάξεις των ομογενών μας. Είναι το χωριό Σαρτανά το οποίο επισκέφθηκε ο υπουργός εξωτερικών πριν τρεις εβδομάδες, η χώρα μας μέσω του υπουργού εξωτερικών είχε επιστήσει την προσοχή προς όλες τις κατευθύνσεις για την παρουσία των ομογενών μας εδώ» δήλωσε ο Μανώλης Γεωργίου Ανδρουλάκης Πρόξενος Ελλάδας στην Ουκρανία.

Με τον πρόξενο να αναφέρει στον Alpha πως πλέον είναι πολύ δύσκολη η μετακίνηση των Ελλήνων ομογενών από την Ουκρανία ενώ τόνισε πως υπάρχουν σχέδια για ενδεχόμενη εκκένωση λαμβάνοντας υπόψη την κατάσταση.

Δένδιας: Τηλεδιάσκεψη για την ασφάλεια των Ελλήνων ομογενών στην Ουκρανία

Μετακινείται ο πληθυσμός του Σαρτανά στη Μαριούπολη για λόγους ασφαλείας

Δένδιας τηλεδιάσκεψη για Ουκρανία

Ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας είχε νωρίτερα σήμερα τηλεδιάσκεψη με τους διπλωμάτες στα Γενικά Προξενεία Μαριούπολης και Οδησσού. Σκοπός της τηλεδιάσκεψης ήταν να υπάρξει ενημέρωση για τις τελευταίες εξελίξεις, καθώς και για τις δυνατότητες αρωγής προς τους Έλληνες πολίτες και τους Ομογενείς στην Ουκρανία, μετά τους χθεσινούς βομβαρδισμούς, που είχαν ως αποτέλεσμα να χάσουν 10 ομογενείς τη ζωή τους.  

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Μοναχή το δρόμο πήρες εξαναρθες μοναχή δεν είναι εύκολες οι θύρες αν η χρεια τες κουρταλει. Δεν ανοίγουν εύκολα οι πόρτες όταν τις έχεις ανάγκη φίλη Ουκρανία.

  2. Ο Πωλ Βαλερύ (Γάλλος ποιητής, συγγραφέας και φιλόσοφος) είπε το καλύτερο…’Πόλεμος είναι όταν αλληλοσκοτώνονται άνθρωποι που δεν γνωρίζονται μεταξύ τους, επειδή κάποιοι άλλοι, που γνωρίζονται καλά μεταξύ τους, δεν κατάφεραν να συνεννοηθούν’.

  3. Πού πάνε αυτοί οι άνθρωποι;Σαν να πονάμε ,όλοι.Τα σπίτια την πατρίδα τους και τους νεκρούς αφήνουν.Αμέριμνοι πίνουν καφέ Τα δρεπανάκια τώρα Χαιρονται που νικήσανε μια Ουκρανία τώρα Αύριο????

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ