“Έφυγε” από τη ζωή ο Καλυμνιακής καταγωγής Φιλόλογος, Γιάννης Σκυλλάς

0
1821

“Έφυγε” από τη ζωή ο Καλυμνιακής καταγωγής Γιάννης Σκυλλάς, φιλόλογος που εργαζόταν στην εκδοτική “Σύγχρονη εποχή”

Η “Σύγχρονη Εποχή” με βαθύτατη θλίψη και πίκρα αποχαιρετά το στέλεχός της, Γιάννη Σκυλλά, που έχασε σήμερα τη μάχη με τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε τα τελευταία χρόνια και σε ανακοίνωση της σημειώνει:

«Ο Γιάννης Σκυλλάς γεννήθηκε στην Κάλυμνο τον Δεκέμβρη του 1957. Παιδί λαϊκής οικογένειας. Ο πατέρας του ήταν οργανωμένος στην ΕΔΑ ενώ δούλευε ως ράπτης και στη συνέχεια αγρότης.

Σπούδασε Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο των Ιωαννίνων.

Το 1974 εντάχτηκε στην ΚΝΕ και το 1977 έγινε μέλος του ΚΚΕ.

Υπηρέτησε το Κόμμα από πολλές στελεχικές θέσεις. Υπήρξε μέλος της Ιδεολογικής Επιτροπής και του Τμήματος Οικονομίας της ΚΕ του ΚΚΕ, ενώ συνέβαλε ως δάσκαλος στα συστήματα εσωκομματικής μόρφωσης της ΚΟΑ και της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ.

Στη Σύγχρονη Εποχή ξεκίνησε να εργάζεται το 1992. Υπηρέτησε με αυταπάρνηση την εκδοτική δραστηριότητα του Κόμματος, ως υπεύθυνος του τμήματος παραγωγής του Εκδοτικού, ως επιμελητής – διορθωτής εκδόσεων και ως αντιπρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της εταιρίας.

Με τις γνώσεις του και την αταλάντευτη πίστη του στην επαναστατική στρατηγική του Κόμματος συνέβαλε, ώστε το εκδοτικό του ΚΚΕ να εκδίδει και να διαδίδει πλατιά στην Ελλάδα τα έργα των Μαρξ – Ένγκελς – Λένιν, σημαντικά λογοτεχνικά έργα και άλλες σημαντικές εκδόσεις προκειμένου να γίνεται κτήμα της εργατικής τάξης και των πλατιών λαϊκών στρωμάτων την κοσμοθεωρία του επιστημονικού κομμουνισμού και ό,τι πιο προοδευτικό και ριζοσπαστικό γέννησε η ανθρώπινη σκέψη.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στη σύζυγό του Ρόζη, στην κόρη του Δανάη και στους οικείους του.»

(Πηγή: 902.gr)

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ