H πετυχημένη οικογενειακή επιχείρηση του Καλυμνιακής καταγωγής Γιώργου Διακομιχάλη στην Αδελαϊδα

0
1481

Μία «γλυκιά συνέντευξη» φιλοξενήθηκε στο περιοδικό της Αυστραλίας magazine.rca.asn.au που παραχώρησε ο  Καλυμνιακής καταγωγής Γιώργος Διακομιχάλης ιδοιοκτήτης της πετυχημένης οικογενειακής επιχείρησης Kalymnos Pastries στην Αδελαϊδα στη δημοσιογράφο Lynne Testoni

 Παραθέτουμε την συνέντευξη του Γιώργου

Ο Γιώργος Διακομιχάλης σερβίρει αυθεντικά ελληνικά κέικ και αρτοσκευάσματα για περισσότερα από 25 χρόνια στην Αδελαΐδα. Μιλάει για την αγάπη του  στη δουλειά του, για τις παραδοσιακές μέθοδους που είναι οι καλύτερες – και γιατί κλείνει τις πόρτες του  Ζαχαραοπλαστείου κάθε Κυριακή για να περάσει χρόνο με την οικογένειά του.

Ο σεφ ζαχαροπλαστικής τέταρτης γενιάς Γιώργος Διακομιχάλης και η σύζυγός του Ελένη πιστεύουν ότι κάνουν τα πράγματα με τον σωστό τρόπο – χρησιμοποιούν τα καλύτερα υλικά ακόμα κι αν αυτό κοστίζει περισσότερο. Κάτι που ανεβάζει την ποιότητα Για περισσότερα από 25 χρόνια, το ζευγάρι πουλάει παραδοσιακά ελληνικά κέικ και επιδόρπια από το ζαχαροπλαστείο της Αδελαΐδας, Kalymnos Pastries, σε μια μεγάλη τακτική πελατεία.

Πείτε μας λοιπόν για την επιχείρησή σας.

Ειδικευόμαστε σε παραδοσιακά ελληνικά κέικ και επιδόρπια, τα οποία πουλάμε μέσω του καφέ και του ζαχαροπλαστείου που βρίσκεται εδώ στην Αδελαΐδα εδώ και 26 χρόνια. Έχουμε περίπου 40 σειρές προϊόντων που όλα γίνονται φρέσκα καθημερινά

Κατανοώ ότι έχετε αναπτύξει μια νέα επιχείρηση κατά τη διάρκεια του COVID;

Κυκλοφόρησε η σειρά Bake with George τον περασμένο Νοέμβριο – ήταν «το μωρό μας  που γεννήθηκε» εν μέσω COVID. Τα προϊόντα βρίσκονται σε σούπερ μάρκετ και ειδικά καταστήματα σε όλη την Αυστραλία, ώστε να μπορούν να αγοραστούν εκεί ή να παραδοθούν στην πόρτα σας μέσω του bakewithgeorge.com. Έχουν σχεδιαστεί για να κάνουν το παραδοσιακό ψήσιμο εύκολο για τους ανθρώπους στο σπίτι. Είμαστε πραγματικά, πραγματικά περήφανοι για αυτό. Έχει πάει πολύ καλά διακρατικό και πρόκειται να ξεκινήσουμε στις ΗΠΑ, κάτι που είναι απολύτως φανταστικό. Δημιουργεί απλώς μια ευκαιρία να μπορείς να φτιάχνεις παραδοσιακές συνταγές στο σπίτι και αν και  αρχάριος «φουρνάρης» να ψήνεις σαν επαγγελματίας. Πιστεύω ότι το φαγητό είναι ένα όχημα που κρατά τις οικογένειες και τους φίλους μαζί σε κάθε περίπτωση. Εάν η μυρωδιά του όμορφου ψησίματος γεμίζει τη γειτονιά σας, αυτό είναι υπέροχο. Το να το κάνει αυτό ένα παιδί με τη μαμά ή τον μπαμπά του – αυτό είναι κάτι πολύ ωραίο.

Η ομάδα της Καλύμνου με τη σειρά προϊόντων Bake With George.

Πότε ξεκίνησε η επιχείρηση σας;

Άνοιξα την επιχείρησή μου το 1995 στην Αδελαΐδα αφού ολοκλήρωσα την εκπαίδευσή μου στην Ελλάδα, στις οικογενειακές επιχειρήσεις μας. Είμαι σεφ ζαχαροπλαστικής τέταρτης γενιάς. Ο παππούς μου ξεκίνησε την οικογενειακή μας επιχείρηση το 1918 στην Κάλυμνο, που είναι το νησί από το οποίο προέρχονται και οι δύο γονείς μου. Η οικογένεια διαθέτει τώρα τέσσερα καταστήματα στην Ελλάδα που λειτουργούν τα ξαδέρφια μου. Το πρωτότυπο είναι αυτό που έκανα την εκπαίδευσή μου υπό την καθοδήγηση του παππού μου και των δύο θείων μου, που είναι αδελφοί της μαμάς μου.

Αλλά είσαι στην Αυστραλία πρώτης γενιάς;

Σωστό. Η οικογένεια της μαμάς μου ήταν οι σεφ ζαχαροπλαστικής. Ο μπαμπάς μου μετανάστευσε εδώ όταν ήταν 11 ετών με τους γονείς και τα αδέλφια του. Επέστρεψε για διακοπές στην Κάλυμνο, όταν ήταν 25 ετών, γνώρισε τη μαμά μου, παντρεύτηκαν και επέστρεψαν. Είναι μια καλή ιστορία για την οικογενειακή επιχείρηση με παράδοση, λόγω της βοήθειας που μου έδωσαν οι γονείς μου στην αρχή – η μαμά μου ήρθε και με στήριξε στην κουζίνα. Ήμουν ένας πολύ νεαρός άνδρας με πολλή ενέργεια για να κάψω, αλλά δεν έχω πολλή εμπειρία πίσω μου. Ο μπαμπάς μου ήταν διευθυντής τράπεζας, οπότε με στήριξε στη δημιουργία της επιχείρησης και με βοήθησε να πάρω τα δάνεια που χρειαζόμουν και οτιδήποτε άλλο. Η οικογένεια μου έδωσε σίγουρα μια καλή σταθερή βάση για την κατανόηση της εργασιακής ηθικής και την ικανότητα να συνεχίσω

Το ζαχαροπλαστείο πέτυχε  αμέσως;

Είμαστε πολύ τυχεροί. Όταν ανοίξαμε για πρώτη φορά, είχαμε άμεση επιτυχία, ειδικά μεταξύ των ανθρώπων της ελληνικής ομογένειας, επειδή η οικογένεια της μαμάς μου είχε μεγάλη φήμη στην Ελλάδα. Έτσι οι άνθρωποι το ήξεραν και ήρθαν αμέσως, και στη συνέχεια αυξήσαμε το πελατολόγιό μας. Είχαμε πολλούς Έλληνες πελάτες γιατί είχαμε ελληνικό υπόβαθρο. Όμως, η Αυστραλία έχει τόσα πολλά διαφορετικά πολιτιστικά υπόβαθρα που καλλιεργείται από εκεί. Και είναι απλώς ένα όμορφο παραδοσιακό προϊόν που υπερηφανευόμαστε να φτιάχνουμε φρέσκο ​​καθημερινά. Πρόκειται για γεύσεις παράδοσης, που είναι αυτές που αντέχουν στη δοκιμασία του χρόνου. συνταγές που πέρασαν από γενιά σε γενιά. Το να είμαστε σε θέση να παραδώσουμε αυτές τις γεύσεις και συνταγές από τις παραπάνω γενιές στους ανθρώπους της σημερινής μας γενιάς και των μελλοντικών γενεών είναι τιμή. Είναι ευθύνη και για τη διατήρηση ζωντανών παραδόσεων.

Ποιες είναι οι προκλήσεις στη λειτουργία της επιχείρησής σας;

Δουλεύουμε πολύ σκληρά και αντιμετωπίζουμε τις ίδιες προκλήσεις που έχει ο καθένας στις επιχειρήσεις. Είναι ένα πράγμα να αγαπάτε αυτό που κάνετε, αλλά το προσωπικό είναι σίγουρα ένα πολύ μεγάλο ζήτημα στη βιομηχανία μας. Είναι δύσκολο να βρεις ανθρώπους για να συμπληρώσεις την πρωταθλητική μας ομάδα. Το βρίσκουμε σχεδόν αδύνατο επειδή οι άνθρωποι δεν θέλουν να εργαστούν. Είναι τρελό. Δεν το καταλαβαίνω. υπάρχει δουλειά εκεί. Δεν ξέρω ποια είναι η απάντηση γιατί είναι μια βιομηχανία έντασης εργασίας. Είμαστε πολύ τυχεροί που έχουμε μια πολύ δυνατή ομάδα. Η σύζυγός μου Ελένη και εγώ δουλεύουμε εδώ. είναι πολύ γεμάτο. Και προσπαθούμε να ηγηθούμε με το παράδειγμα γιατί αγαπάμε την ομάδα μας. Δεν υπάρχουν πάρα πολλά από αυτά τα στυλ επιχειρήσεων που υπήρχαν εδώ και πολύ καιρό. Καταλήγουν να κλείνουν, επειδή αγωνίζονται να διατηρήσουν την επιχείρηση. δεν μπορούν να συνεχίσουν, γιατί απλώς τους τρέχει. Είμαστε πολύ τυχεροί αυτήν τη στιγμή επειδή είμαι στην ηλικία όπου έχω μεγάλη εμπειρία που έχει δημιουργηθεί και εξακολουθώ να έχω ενέργεια και ενθουσιασμό. Και το γεγονός ότι συνεργάζομαι με τη σύζυγό μου είναι στην πραγματικότητα μια τέτοια ευλογία γιατί καταλαβαίνουμε ο ένας τον άλλον ως προς το τι απαιτείται με τη δουλειά

Πώς εξισορροπείτε μια επιτυχημένη επιχειρηματική και οικογενειακή ζωή

Το τηρούμε και κλείνουμε την Κυριακή, γιατί εμμένουμε να διατηρήσουμε τη νοοτροπία της παράδοσης  ζωντανή, αυτή την ιδέα να κρατήσουμε τις Κυριακές ελεύθερες. Και αυτό μεταφράζεται στο προσωπικό μας. Κάνουμε κάτι που προσανατολίζεται στην οικογένεια κάθε Κυριακή με την οικογένειά μας και αυτό διατηρεί τον πυρήνα μας ισχυρό. Νομίζω ότι υπάρχει η πίεση στον ιδιοκτήτη της μικρής επιχείρησης να είναι διαθέσιμος επτά ημέρες την εβδομάδα και να ασκεί πολλές ώρες. Αλλά κάναμε την επιλογή να κλείσουμε την Κυριακή και αυτός είναι πιθανώς ένας μεγάλος λόγος για τον οποίο καταφέραμε να διατηρήσουμε φρέσκο ​​και να συνεχίσουμε επίσης.

Πηγή: kalymnos-news.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ