Καλύμνικοι λουκουμάδες από την Ειρήνη Μαγκλή στο Τάρπον Σπρινγκς

0
1058

Γράφει ο
Δρ Κωνσταντίνος Σκάρος
στον «Εθνικό Κήρυξ»

 

ΠΑΛΜ ΧΑΡΜΠΟΡ. ΦΛΟΡΙΔΑ.
Η Ειρήνη Μαγκλή (Irene Manglis) είχε ένα όνειρο. Για χρόνια επέμενε πως η προγιαγιά της έφτιαχνε τους καλύτερους λουκουμάδες του Κόσμου και τώρα η ίδια θέλει να μοιραστεί την ξεχωριστή τους γεύση με όλους.

Η ομογενής από την Φλόριδα έκανε το όνειρό της πραγματικότητα και πλέον είναι η ιδιοκτήτρια του «Meli Greek Street Donuts», μιας καντίνας που μπορεί κανείς να «συναντήσει» σε πολλές γειτονιές, ελληνικές και μη.

Η Μανγκλή ζει πολλά χρόνια στο Τάρπον Σπρινγκς, μια αμιγώς ελληνική γειτονιά και μία από τις μεγαλύτερες στις ΗΠΑ. «Αγόρασα ένα τρέιλερ 40 ετών και το μετέτρεψα σε κουζίνα. Δεν μπορώ να σας πω πόσοι φίλοι μου νόμιζαν πως είμαι τρελή ή γέλασαν όταν τους είπα ότι θα πουλάω λουκουμάδες μέσα από αυτό το φορτηγάκι. Ελπίζω, αυτή μου η ενέργεια να αποτελέσει έμπνευση για όσους δεν πιστεύουν ότι μπορούν να καταφέρουν το στόχο τους.

Με σκληρή δουλειά και ταπεινότητα όλα είναι πιθανά», είπε στον «Ε.Κ.» η Ειρήνη Μαγκλή.
Εκτός όμως από τους λουκουμάδες της γιαγιάς, η νεαρή ομογενής εφηύρε και άλλες επιχειρηματικές ιδέες. Μια από αυτές είναι και μια εφαρμογή με ελληνικά εμότζι που μπορεί κανείς να βρει στο iTunes.

Η ιδέα ξεκίνησε όταν ήθελε να στείλει ένα εικονίδιο εμότζι με φραπέ σε φίλους της που μετακόμισαν στη Βοστώνη και δεν μπορούσε να βρει κάτι που να μοιάζει. Ετσι, έφτιαξε το δικό της. «Πίστευα πως η ανακάλυψη των εμότζι ήταν η καλύτερη ιδέα, όμως για μένα οι λουκουμάδες την ξεπέρασαν. Είναι συνταγή της προγιαγιάς μου και για μένα οι καλύτεροι λουκουμάδες», ανέφερε η Μαγκλή, που έχει καταγωγή από την Κάλυμνο.

Πηγή: rodiaki.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ