ΘΛΙΨΗ: «Έφυγε» ο αγαπητός συμπολίτης μας Nicola Forenza

0
1726

Απεβίωσε στις 20 Ιουνίου 2020 στην Ρώμη ο αγαπητός συμπατριώτης μας FORENZA NICOLA σε ηλικία 80 ετών. Ο εκλιπών καταγόταν από την Κέφαλο από την πλευρά της μητέρας του Μαρίας – Διονυσίας Παπαβασιλείου. Εργάστηκε επί σειρά ετών ως νομικός σύμβουλος στην εταιρεία ΕΝΙ. Αγαπούσε ιδιαίτερα την Κω την επισκεπτόταν ανελλιπώς κάθε καλοκαίρι γιατί είχε πολλούς φίλους.

Από την οικογένεια του.

 

Ο Nicola Forenza γεννήθηκε στην Κω το 1940. Ο πατέρας του, αξιωματικός του Ιταλικού στρατού νυμφεύτηκε τη Διονυσία Παπαβασιλείου από την Κέφαλο.
Τελείωσε τις γυμνασιακές του σπουδές στη Γένοβα και στη Ρώμη. Αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου της Ρώμης το 1965.
Για πρώτη φορά έρχεται στην Κω το 1956 για να γνωρίσει τη γιαγιά και τους συγγενείς του. Έκτοτε έρχεται συνεχώς στην Κω κάθε χρόνο για τις καλοκαιρινές διακοπές και πολλές φορές και το Πάσχα.
Εραστής της Αρχαίας και Νεοελληνικής λογοτεχνίας, ασχολήθηκε με τη μετάφραση ποιημάτων Ελλήνων και Κυπρίων ποιητών.
Συνεργάστηκε με το περιοδικό «ΕΛΛΑΣ» της Φλωρεντίας και έκανε εκδόσεις μεταφρασμένων ποιημάτων από τον ίδιο στα Ιταλικά.
Πάνω από είκοσι χρόνια χρημάτισε νομικός σύμβουλος της μεγάλης πετρελαϊκής εταιρείας Ε.Ν.Ι. έχοντας την ευκαιρία να ταξιδέψει σε πολλά Αραβικά, Αφρικανικά και Ευρωπαϊκά κράτη, καθώς και στην Αμερική. Επί ένα χρόνο υπηρέτησε ως υπεύθυνος του γραφείου της Ε.Ν.Ι. στη Βηρυτό.

 

Το 2012 του είχε απονεμηθεί ο τίτλος του επίτιμου δημότη Κω:

Τιμητική εκδήλωση προς τιμήν του Nicola Forenza που κατάγεται από την Κέφαλο και η μητέρα του λεγόταν Παπαβασιλείου. Ο Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Δρόσος Βασίλης είπε ότι είναι αρωγός στην προσπάθεια ανάδειξης της πολιτιστικής κληρονομιάς μας και διάβασε το σύντομο βιογραφικό του. Ο Δήμαρχος Κ. Καϊσερλης τόνισε  μεταξύ άλλων πως «έχει τόσες πολλές φιλίες στην Κω που αν κατέβει για Δήμαρχος θα μας κερδίσει».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ