Ναι, δήμαρχε να υπογράψουν οι Ζιαδιανοί, αλλά να βάλουν κι εσάς να υπογράψετε… Restart δεν θέλετε;

21
2946

Ναι, δήμαρχε να υπογράψουν οι Ζιαδιανοί, αλλά να βάλουν κι εσάς να υπογράψετε… Restart δεν θέλετε;;

«Κακό χωριό τα λίγα σπίτια…» λέγανε οι παλιοί και αυτό ισχύει πλέον για όλη την Κω και όχι μόνο για τη Ζιά (για να μην πούμε για το δημοτικό συμβούλιο…). Ήρθε όμως στο προσκήνιο το ζήτημα με το πάρκινγκ και στάθηκε μια καλή ευκαιρία (έστω και σε εντελώς ακατάλληλο χρόνο) η λαϊκή συνέλευση για να ειπωθούν κάποια πράγματα και να επιχειρηθεί (μακάρι δηλαδή) ένα restart (μια επανεκκίνηση).

 “Κάλλιο αργά, παρά ποτέ…” από τη μια και από την άλλη “τι κάνατε τόσο καιρό; Αργήσατε. Κρίμα που σας ψηφίσαμε…»
Είμαστε στα χαμένα όλοι… Θα το επαναλάβουμε για άλλη μια φορά:  Δηλαδή γιατί θα πρέπει να περιμένουμε να τιναχτεί κάτι στον αέρα – εν προκειμένω το θέμα του πάρκινγκ- για να εφαρμόσουμε τα αυτονόητα;  Αυτονόητο δεν θα έπρεπε να ήταν ότι έπρεπε να λειτουργούσε ήδη ρολόι αφού ξέρατε τις διαδικασίες (νομικές και τεχνικές); Το ίδιο και η διαδικασία για τους κοινόχρηστους χώρους και την κατάληψη πεζοδρομίων, ο σεβασμός στον διπλανό που δείχνει σεβασμό πρωτίστως προς τον εαυτό μας, που τον εισπράτει και ο πελάτης-επισκέπτης  και πάει λέγοντας… Δυστυχώς, δεν υπάρχει πολιτική βούληση από πουθενά. Πρωτίστως διότι οι εκπρόσωποι μας κινούνται με βάση τις προσωπικές τους επιδιώξεις κι έτσι στην αρχή κάθε τουριστικής περιόδου υπάρχει μια επαναλαμβανόμενη “τυπική” διαδικασία για το “θεαθήναι” και μετά επιστρέφουμε στο “κουλουβάχατα” όλοι. Αρχές και πολίτες αν και η ευθύνη βαραίνει σαφέστατα το “κεφάλι” και όχι τα “πόδια”.Το ξαναλέμε: Νομιμότητα”, δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς “ισονομία” και “ισοπολιτεία”. Σύμφωνα με την αρχή της ισοπολιτείας οι νόμοι έχουν την ίδια ισχύ για όλους, ανεξάρτητα από την κοινωνική, οικονομική κτλ. θέση του προσώπου που προστατεύουν ή τιμωρούν, δηλ. “δικός μας”, “μας ψήφισε”, “έχει πολλούς ψήφους”, “είναι της παράταξης” και πάει λέγοντας. Και αν διαπιστωθεί κάτι τέτοιο, τότε “το καράβι μπάζει νερά” για άλλη μια φορά, δυστυχώς. Οπότε, φτάνουμε σε συνθήκες “κοινωνικού αυτοματισμού” όπου “καταγγέλλει ο ένας τον άλλο” και «βγάζουμε τα μάτια μας…» (βασικά οι από πάνω” έτσι μας θέλουνε για πολλούς και διάφορους λόγους…)
Κι εκεί έρχεται η απογοήτευση και η αποστροφή του κόσμου από τα κοινά και τα πράγματα γίνονται ακόμα χειρότερα, δημιουργώντας ένα φαύλο κύκλο.
Είναι αναγκαία η συμμετοχή των πολιτών στις κοινές υποθέσεις. Η  δυσλειτουργία των θεσμών, η ασυνέπεια των πολιτικών και το χαμηλής στάθμης ήθος που επικρατεί στο πολιτικό στερέωμα (αθέμιτες συναλλαγές, υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα, πελατειακές  σχέσεις, δημοκοπία) έχουν συντελέσει στο να κάνει ό, τι θέλει ο καθένας από αντίδραση.
Εάν υπήρχε σωστή λειτουργία του Δήμου κάποια πράγματα θα έπρεπε να ήταν στάνταρ είτε Δημοτική αρχή ήταν ο Κυρίτσης, είτε η Ρούφα, είτε όποιος άλλος ετοιμάζεται να κατέβει. Όπως λέμε πως υπάρχει (και όχι “πρέπει να υπάρχει”) συνέχεια στη Διοίκηση, έτσι έπρεπε να λειτουργούσαν όλα αυτοματοποιημένα τόσα χρόνια που λέγονται και εξαγγέλλονται πράγματα αλλά δεν εφαρμόζονται ΠΟΤΕ. Ειδάλλως αποδεικνύουμε διαρκώς στους επισκέπτες μας, αλλά και στους ίδιους μας τους εαυτούς ότι δεν υπάρχει σοβαρότητα, ότι είμαστε κράτος , ή δήμος, ή πολίτες σε τελική ανάλυση “της πλάκας…” Και αυτό γιατί από τον πιο μικρό έως τον πιο μεγάλο, όπου κι αν μας πιάσεις (από το αυτοκίνητο μέχρι την οικοδομή ή την δουλειά μας), όλοι έχουμε και από μια “παρανομία” η έστω “παρατυπία” (για τους πιο “νομιμόφρονες”) στην πλάτη μαςΑπό τους πολιτικούς μας άρχοντες πρέπει κυρίως να υπάρχει διάθεση για συνεργασία,  μετριοπάθεια και διαλλακτικότητα. Βλέπετε εσείς πουθενά κάτι τέτοιο; Τότε πως έχουν απαίτηση να σεβαστεί και να πράξει το ίδιο ο δημότης ή ο επαγγελματίας; Δουλευόμαστε; Όταν οι ίδιοι που είναι η «κεφαλή» προβαίνουν σε ακρότητες, επιδίδονται σε αδικαιολόγητες  επιθέσεις, οξείες διαμάχες και καταστρέφουν το κλίμα της ηπιότητας και της  συναίνεσης.
Ναι δήμαρχε, να γίνουμε όλοι «η αλλαγή η αλλαγή που θέλουμε  να δούμε στον κόσμο», ξεκινώντας πρώτα από το δημοτικό συμβούλιο και τη δημοτική αρχή που είναι η πλειοψηφία και δίνουν πρώτοι το παράδειγμα… Γιατί αν γινόταν αυτό δεν θα φτάναμε ποτέ σε αυτό το αδιέξοδο μέσα Ιουλίου μπροστά στα έκπληκτα μάτια των επισκεπτών μας.

Βασικά -επειδή παρακολούθησα τη λαϊκή συνέλευση- αν ήμουν επαγγελματίας της Ζιάς θα σου απαντούσα στην πρόσκληση-πρόκληση «ναι, θα υπογράψω και με τα δύο χέρια το «συμβόλαιο τιμής» που θες για να φύγουν οι παράγκες και να υπάρξει αισθητική αναβάθμιση και σεβασμός των κοινόχρηστων χώρων. Υπό την προϋπόθεση όμως ότι θα υπογράψετε κι εσείς με την κ. Ρούφα και όλους τους υπόλοιπους στο δημοτικό συμβούλιο, ότι θα σταματήσετε τις ακραίες αντιπαραθέσεις, την τυφλή σύγκρουση, τον φανατισμό και όλες τις ανούσιες προσωπικές κόντρες που λειτουργούν εις βάρος του τόπου και των δημοτών. Θα το κάνετε;;»

21 ΣΧΟΛΙΑ

    • Επιτέλους. Το άρθρο σου είναι άριστο. Αλλά η ρουφα θα υπογράψει όταν γίνει δήμαρχος τώρα γιατί με τους άσχετους που μπλέξαμε

    • Έτσι που κατάντησαν την ΖΙΑ και τον ΑΣΩΜΑΤΟ για το παραδάκι με τις παράγκες που θυμίζουν Γύφτικο χωριό δεν θα πατάνε τουρίστες..

      Δήμος του ΤΡΙΩΡΟΦΟΥ καταστροφέα του Ασώματου και ο σημερινός του ΚΥΡΙΤΣΗ-Προέδρου με την ….ΠAΡΑΓΚΑ κλείνουν τα μάτια στην παρανομία προκλητικά, η Αστυνομία απούσα κυνηγά μόνο την παράνομη στάθμευση, η Πολεοδομία του Δήμου σε μόνιμες διακοπές…. και έτσι ένα χωριό με διάταγμα προστασίας εκείνο της Μελίνας καθημερινά καταστρέφετε με κακόγουστες παράγκες στον βωμό του προσωρινού κέρδους. Και τα τριώροφα αυθαίρετα του στον ΑΣΩΜΑΤΟ παραμένουν ακόμα σαν θαλασσιά φαντάσματα για να μας θυμίζουν τις παρανομίες της εκάστοτε Δημοτικής εξουσίας της πρώην και της νυν…

    • Ο χρωματισμός του χάρτη δια χειρός Τριώροφου , προσπαθεί να δικαιολογήσει την βλακεία του και το ΜΠΑΞΙΣΙ σε φίλο του Κωστούκου....

      Τελικά κύριε «ολίγον δήμαρχε» πες το σαν μηχανικός… βγαίνει άδεια παρκινγκ ή όχι με τις τσόντες πρόσβασης του τυφλού οικοπέδου σε μη αναγνωρισμένους δρόμους;;; Ξέρεις ότι το κτηματολόγιο δεν φτάνει αλλά χρειάζεται και αναγνώριση των αγροτικών δρόμων από την Περιφέρεια.

  1. το προβλημα της κω λεγεται κυριτσης.ποδοπατησε το νησι με τις επιλογες του.μεταναστευτικο,ryanair,κρουαζιεροπλοια,

    Ο ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΚΑΤΩΡΘΩΣΕ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΑΘΛΟ.ΤΗΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΑΠΟ ΑΠΡΙΛΙΟ-ΟΚΤ ΔΗΛΑΔΗ ΑΠΟ 7 ΜΗΝΕΣ ΤΗΝ ΕΚΑΝΕ ΙΟΥΛΙΟ -ΣΕΠ ΔΗΛΑΔΗ 3 ΜΗΝΕΣ!!!!!ΡΗΜΑΞΕ-ΝΕΚΡΩΣΕ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΟ ΝΗΣΙ
    μονο τα IN CLUSIVE θα δουλεψουν γιατι ο κυριτσης με την βασω διελυσαν την δεας και δεν εχει δρομολογια
    ΑΠΟ ΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ.ΕΡΗΜΗ ΠΟΛΗ ΕΡΗΜΟΙ ΔΡΟΜΟΙ.κυριτση 3 χρονια εργο μηδεν στο νησι.διωχνεις την RYANAIR διωχνεις τα κρουαζιεροπλοια εκλεισες τον ΕΦΤ εφερες την μαυρη νυχτα στο νησι.ΕΡΗΜΙΑ ΠΑΝΤΟΥ.ΚΡΑΝΙΟΥ ΤΟΠΟΣ.ο Κυρίτσης σαν άλλος Νέρωνας περιοδεύει στα αποκαΐδια…Η σεζόν χάνεται, η οικονομία του νησιού αργοπεθαίνει. http://www.aegeanews.gr/news/ta-en-dimo/80748/orama-sezon-chanetai-oikonomia-tou-nisiou-argopethainei-kyritsis-san-allos-neronas-periodevei-sta-apoka%CE%90dia/

  2. το προβλημα της κω λεγεται κυριτσης.ποδοπατησε το νησι με τις επιλογες του.μεταναστευτικο,ryanair,κρουαζιεροπλοια,

    νεοι φοροι,διχονοια,διαρκεις αντιπαραθεσεις με κυβερνηση περιφερεια επαρχειο υπουργους βουλευτες,δεν συνεργαζεται με τους φορεις,απετυχε σε ολα.η κυρια ρουφα εχει την εμπειρια και αν διαλεξει καινουργιους τιμιους θα πετυχει πολλα για το νησι μας.o δημαρχος ενδιαφερεται μονο για τα μεγαλα ξενοδοχεια inclucive για αυτο εδιωξε την ryanair με αποτελεσμα να εξοντωσει τα μικρα ξενοδοχεια επιχειρησεις εστιατορια κλπ ολες τις μικρες επιχειρησεις.επι πλεον επεβαλε φορους στις επιχειρησεις!!!μετα με την βασω ξεχαρβαλωσαν την ΚΕΑΣ και δεν ερχονται τουριστες στην πολι.εδιωξε και τα κρουαζιεροπλοια και αποτελειωσε την αγορα.

  3. Σε νέα απευθείας ανάθεση για αγορά κλιματιστικών προχώρησε ο πρόεδρος της μαρίνας Κω κ. Σ.Μαραγκός.
    Δείτε την απόφαση παρακάτω.
    https://kosinfo24.wordpress.com/2017/07/11/%CE%BD%CE%B5%CE%B1-%CE%B1%CF%80%CE%B5%CF%85%CE%B8%CE%B5%CE%B9%CE%B1%CF%83-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B8%CE%B5%CF%83%CE%B7-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%B1%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%B1-%CE%BA%CE%BB%CE%B9%CE%BC%CE%B1/

  4. Σας σιχάθηκα όλους Μαυρογιαλούροι και τους προηγούμενους που νοίκιασαν από τον φίλο το οικόπεδο και τους νυν που κοιμούνται 3 χρόνια.

    Οι πρώην βόλεψαν με 1.200 € δικό τους για ένα οικόπεδο που όσο και να προσπαθεί με χρωματιστούς χάρτες να πείσει για το αντίθετο ο ΤΡΙΏΡΟΦΟΣ …. δεν βγαίνει άδεια παρκινγκ και οι νυν ενώ βλέπουν το πρόβλημα αδιαφορούν τρία χρόνια… Άξιοι της μοίρας τους και οι επαγγελματίες της Ζιάς συναγωνιζόμενοι ποιος θα φτιάξει την πιο κακόγουστη ΠΑΡΑΓΚΑ και θα υποβαθμίσει το περιβάλλον για το πρόσκαιρο κέρδος. Είστε όλοι άξιοι της μοίρας σας.

  5. Επιστολή με θέμα τα προχθεσινά νέα επεισόδια στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης Μόριας έστειλε ο ψεκασμένος και «αλληλέγγυος» δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός, στον mister Tsipra, τον υπουργό Λαθρομετανάστευσης και τον υπουργό ΠΡΟ-ΠΟ. Στην επιστολή ζητεί την άμεση αποσυμφόρηση του Κέντρου, καθώς και την επιτάχυνση όλων των διαδικασιών ασύλου τόσο για εκείνους, τα αιτήματα των οποίων γίνονται δεκτά, όσο και για εκείνους, τα αιτήματα των οποίων απορρίπτονται σε δεύτερο βαθμό.
    Επίσης, υποστηρίζει ότι τα επεισόδια αυτά αμαύρωσαν την εικόνα της Λέσβου στο εξωτερικό και αποτέλεσαν τεράστιο πλήγμα στην προσπάθεια να προσελκύσει εκ νέου τον χαμένο τουρισμό του νησιού.

  6. Άργησε, άργησε πολύ ο δήμαρχος της ελληνικής Λαμπεντούζας – όπως κατήντησε την Λέσβο! Και μετά από την εκλογική συντριβή της «αλληλέγγυας» δημάρχου Λαμπεντούζας στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές, έρχεται και η δική του και τίποτα στον κόσμο δεν μπορεί να την αποτρέψει! Ούτε η απόκρυψη των τεραστίων ευθυνών του, ούτε οι υποκριτικές επιστολές του – που έτσι κι αλλιώς θα καταλήξουν στον κάλαθο των αχρήστων!
    (ΥΓ): Μία είναι η λύση για «αποσυμφόρηση» στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου: ισχυρή Χρυσή Αυγή – το μόνο που τρέμουν στην κυριολεξία οι πολιτικάντηδες και οι νεοταξίτες! Τίποτα άλλο!

  7. ΠΟΙΑ 30 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ; ΜΕΙΩΘΗΚΕ ΚΑΤΑ 9,2% Ο ΤΖΙΡΟΣ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ ΠΕΡΥΣΙΝΗ ΠΕΡΙΟΔΟ!

    Μπορεί η συγκυβέρνηση των δούλων της Μέρκελ και των Αμερικανών να πανηγυρίζει για τα… 30 εκατομμύρια τουρίστες που αναμένει το φετινό καλοκαίρι, αλλά τα επίσημα στοιχεία μόνο για πανηγυρισμούς δεν είναι. Σύμφωνα, λοιπόν, με τα στοιχεία που παρουσίασε η Τράπεζα της Ελλάδος, υπάρχει μια σημαντική πτώση 9,2% του τζίρου σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2016!Πως εξηγείται η μεγάλη αυτή μείωση; Κατ’ αρχάς, οι «σημαίες» του ελληνικού τουρισμού, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου έχουν καταστραφεί τουριστικά, λόγω βεβαίως της εκεί παρουσίας χιλιάδων λαθρομεταναστών.Από κει και πέρα, οι τελευταίες κυβερνήσεις της χώρας έχουν αναπτύξει τον τουρισμό με τα βραχιολάκιαall-inclusive, ανθρώπων χαμηλών εισοδημάτων, που με το βραχιολάκι έχουν πρόσβαση σε προπληρωμένα πακέτα με ποσότητες φαγητού και ποτών (ποιότητας ανάλογης μ’ αυτά που πληρώνουν…) μέσα στα ξενοδοχεία. Έτσι, δεν έχουν κανένα λόγο να πάνε έξω και να χαλάσουν λεφτά σε καφετέριες, ταβέρνες, μπαρ και λοιπά και δεν αφήνουν φράγκο στις τοπικές κοινωνίες!

  8. ΓΙΑΝΝΗ ΜΗ ΒΑΖΕΙΣ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΖΑΝΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΥΡΙΤΣΗ ΤΗ ΡΟΥΦΑ. Η ΡΟΥΦΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ.

  9. αν δεν λαβουμε ολα εκεινα τα μετρα προκειμενου να σφραγιστουν τα χερσαια και θαλασσια συνορα μας Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΘΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕΙ(αν δεν το εχει κανει ηδη)
    αν δεν θελουμε να αυτοκτονησουμε θα πρεπει αμεσα να δημιουργησουμε εναν τεχνητο φραχτη μπροστα απο τα νησια μας με την τοποθετηση πλωτων χοτ σποτ,για την αρχη φτανει ενα καθως το καθενα εχει χωρητικοτητα αρκετων χιλιαδων ατομων,ειναι η μονη λυση που θα λειτουργησει και αποτρεπτικα καθως οποιος μαζευεται απο την θαλασσα θα γνωριζει οτι δεν θα πατησει ποτε ελληνικο-ευρωπαικο εδαφος αλλα θα στελνεται κατευθειαν σε ενα πλοιο-φυλακη σε διαφορετικη περιπτωση αναλογα με τις ορεξεις των τουρκων θα μας στελνουν οποτε θελουν και οσους θελουν ωστε να μας βουλιαξουν και να μας σβησουν οριστικα απο τον χαρτη

  10. ΤΙ ΝΑ ΕΚΑΝΕ ΝΑ ΜΗΝ ΕΔΙΝΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΤΟΥΣ

  11. Η μαύρη αλήθεια είναι ότι, νοικιάστηκε ένα οικόπεδο από τον Δήμο, για να γίνει χώρος ελεγχόμενης στάθμευσης. Και οι μεν απελθόντες από προχειρότητα η ηθελημένα, έφτιαξαν μια μελέτη με την είσοδο σε ξένο κτήμα, οι δε τωρινοί επί τρία χρόνια δεν ασχολήθηκαν καθόλου με την αδειοδότηση του χώρου, η μάλλον περιορίστηκαν δια στόματος Δημάρχου να μας πείσουν ότι δεν υπάρχουν οι προδιαγραφές για κάτι τέτοιο. Και έτσι φθάσαμε στον Ιούλιο του 2017, που άγνωστο και κατά περίεργο τρόπο, επιχειρήθηκε το κλείσιμο του άτυπου χώρου στάθμευσης, ρίχνοντας το μπαλάκι ο Δήμαρχος πότε στους τούς επιχειρηματίες, και τους κατοίκους της Ζιάς, και πότε στην περιφέρεια, η στην καταγγελία συγκεκριμμένου επιχειρηματία.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ