Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αιρετός ακριτικού νησιού για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα

3
3335

Eλεύθερος με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, αφέθηκε το βράδυ της Τετάρτης, αιρετός ακριτικού νησιού, κατηγορούμενος για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα κατ’ εξακολούθηση κατόπιν έρευνας που διενήργησε σε βάρος του το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος.
Όπως έγραψε η «δημοκρατική» από την έρευνα που διενεργήθηκε από το ΣΔΟΕ σε κινήσεις λογαριασμών του ίδιου και μελών της οικογένειάς του προέκυψε ότι στο διάστημα των ετών 2001 με 2003 έγιναν καταθέσεις χρημάτων που δεν δικαιολογήθηκαν από τα δηλωθέντα εισοδήματά του και συγκεκριμένα 570.000 ευρώ.
Από τον έλεγχο φέρεται να προέκυψε ακόμη ότι ο αιρετός είχε αγοράσει ακίνητο έναντι 150.000 ευρώ περίπου, δηλώνοντας ως αξία αγοράς του στο συμβόλαιο το μισό περίπου τίμημα.
Απολογούμενος τόνισε μεταξύ άλλων ότι η δικογραφία, που σχηματίστηκε σε βάρος του, αποτελεί «συρραφή» παλαιότερων καταγγελιών πολιτικού του αντιπάλου για τις οποίες  δικαιώθηκε πειθαρχικά, διοικητικά και δικαστικά.
Επεσήμανε εξάλλου ότι το έγκλημα της «νομιμοποίησης εσόδων» από εγκληματική δραστηριότητα (ξέπλυμα χρήματος) προϋποθέτει προγενέστερη τέλεση άλλου εγκλήματος, που συνιστά την εγκληματική δραστηριότητα (βασικό έγκλημα) από το οποίο κάποιος αποκόμισε παράνομα έσοδα, ενώ τόνισε ότι στην περίπτωση του κακώς και παρά τον Νόμο κινήθηκε σε βάρος του η ποινική δίωξη και κλήθηκε να απολογηθεί για ξέπλυμα χρήματος με βασικά εγκλήματα την απιστία στην υπηρεσία και την υπεξαίρεση στην υπηρεσία αφού για μεν την υπεξαίρεση αθωώθηκε αμετάκλητα ενώ από την απιστία δεν προέκυψε ότι πορίστηκε οποιοδήποτε όφελος.
Ως συνήγορος υπεράσπισης του παρέστη ο δικηγόρος κ. Μανώλης Κουτσούκος.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Εντύπωση θα προκαλούσε το γεγονός να συλληφθεί, να οδηγηθεί στον εισαγγελέα

    να δικασθεί, να καταδικασθεί και να φυλακισθεί. Ισως σε μιά άλλη ζωή, σε μιά άλλη χώρα….

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ