«Από Σεπτέμβριο ΘΑ σας σώσουμε…» Πάλι καλά που μας είπανε μόνο «κάφρους» & «ασήμαντα ανθρωπάκια»… «Να δεις που κάποτε θα μας πούνε και….»

20
6950
«Από Σεπτέμβριο ΘΑ σας σώσουμε…» Πάλι καλά που μας είπανε μόνο «κάφρους» & «ασήμαντα ανθρωπάκια»… «Να δεις που κάποτε θα μας πούνε και….»
Δύο «extra extra large» θέματα για την Κω μονοπωλούν την τοπική επικαιρότητα (με όλο το παρασκήνιο, τους χαρακτηρισμούς και τα ευτράπελα τους, στην ουσία «γελάμε για να μην κλαίμε…»): Η πολύπαθη «υγεία» με την τραγική υποστελέχωση στο Νοσοκομείο «Ιπποκράτης» που βρίσκεται κυριολεκτικά στην κόψη του ξυραφιού, Αύγουστο μήνα και… Τα σκουπίδια της Καλύμνου (αφού έληξε η προθεσμία και εκκρεμούν βαριά πρόστιμα από την ΕΕ αν ξανανάψει το γνώριμο από τους καπνούς «ηφαίστειο» του σκουπιδότοπου).
«Γι αυτό είμαστε εδώ αυτή την περίοδο για να επιλύσουμε άμεσα ένα πολύ σοβαρό θέμα…»

Απάντησε βαρύγδουπα, με στόμφο ως συνήθως και με ασυνήθιστη ηρεμία στον δήμαρχο Κω, ο Υπ. Υγείας (πολύς) Άδωνις Γεωργιάδης για να του ανακοινώσει καμαρωτά τη «μαγική λύση» που ακούσαμε όλοι για το νοσοκομείο («πιάστε κόκκινο», την ίδια ακριβώς πρόταση του έκανε κι ο δήμαρχος, λες και είχε διαβάσει τη σκέψη του πιο πριν): «ΘΑ προκηρύξουμε ταυτόχρονα 4 θέσεις Παθολόγων από το Σεπτέμβριο…»

Τώρα, αν ΘΑ έρθουν όλοι ή κανένας (γιατί έτσι παν αυτά…) και πότε… μόνο ένας Θεός το ξέρει. Έτσι κι αλλιώς στην τύχη του είμαστε αφημένοι, από καιρό.

Και αφού βρε «σαΐνια» οι γιατροί τουλάχιστον μέσω των συλλόγων τους (ιατρικό και νοσοκομειακό) σας το λέγανε και σας το ξανα-λέγανε εδώ και χρόνια… Γιατί δεν το κάνατε νωρίτερα να μην φτάναμε στον Αύγουστο; Να βλέπαμε έστω αν και πως θα υλοποιηθεί η νέα «μαγική λύση» ή θα μείνουμε στα ίδια όπως και με τις προηγούμενες «αέρα – πατέρα» (Πλεύρη-Γκάγκα και σία) υποσχέσεις σας…

Αυτά που έπρεπε να ακούσει του τα είπε ευτυχώς «χύμα και τσουβαλάτα» η Πρόεδρος των εργαζομένων Γαρυφαλλιά Καρανάσιου εκφράζοντας το «κοινό αίσθημα» όλων των Κώων: «Σκορπάτε λεφτά στις διακομιδές, η μία διακομιδή στοιχίζει από 3.000 έως 36.000 ευρώ. Πόσους γιατρούς θα φέρνατε με αυτά τα λεφτά;»!

Τι να κάνει μετά κι ο Άδωνις που έπειτα από τόσα χρόνια Υπουργός Υγείας ανακάλυψε ξαφνικά τη «μαγική λύση» για «4 προκηρύξεις ταυτόχρονα»! (Κι ας την επαναλαμβάνουν διαρκώς από το ’90 -που θα λεγε κι ο Κώστας- οι γιατροί).

Έλα όμως -που όπως λένε πάλι οι γιατροί που ξέρουν- το ΕΣΥ στις βασικότερες ειδικότητες είναι θνησιγενές, ειδικά στην επαρχία, και τα νησιά: Παθολόγοι, Παιδίατροι, Καρδιολόγοι, Ακτινολόγοι,  Αναισθησιολόγοι κλπ… Σε κάποιες από αυτές τις ειδικότητες δεν υπάρχουν καν υποψήφιοι για θέσεις Καθηγητών σε Ιατρικές Σχολές και θα έρθουν στα νησιά;

Ως κατακλείδα ένα σχόλιο συγγενούς καρκινοπαθούς που τα λέει όλα χαμηλόφωνα αλλά πολύ πιο φωναχτά από τις τσιρίδες του Άδωνι (που «ξέρει να φωνάζει από μικρός πιο δυνατά απ’ όλους…!) για το «δημόσιο» σύστημα υγείας: Είναι δίκαιο να πρέπει να κάνεις εφ’ όρου ζωής πλέον σαν καρκινοπαθής κάθε τρεις μήνες εξετάσεις και να σου λένε να πας έξω να πληρώσεις να σου γράψουν της εξετάσεις διότι δεν γράφουμε πλέον.Τα διαλύσατε όλα…

Το μεγάλο «μουλάρωμα»: Στην ίδια εξίσωση… σκουπίδια Καλύμνου, νέο νοσοκομείο και έργα Περιφέρειας για την Κω;

Για το Νέο Νοσοκομείο: «Ε, αφού το υποσχέθηκε ο Πρωθυπουργός ΘΑ γίνει… Έχει δεσμευθεί το ποσό από το Υπουργείο, ΘΑ εγκριθούν τα προσχέδια από τις τεχνικές υπηρεσίες και ΘΑ προχωρήσει η διαδικασία…»  Είπε στον δήμαρχο ο Άδωνις.

Έλα, όμως που έχει «δεσμευθεί» και η Περιφέρεια (Χατζημάρκος) μέσα από την οποία περνάει η υλοποίησή του.

Και πριν τρεις βδομάδες όταν όλα (Χατζημάρκος-Νικηταράς) ήταν ΜΕΛΙ-ΓΑΛΑ και αλληλοσυγχαίρονταν για την πυρκαγιά της Καρδάμαινας στο δημοτικό συμβούλιο βάζοντας τα με την «χαμάς» Ιωάννα Λάμπρου και Κική Μακρή που τόλμησαν να εκφράσουν κι εκεί κάποιες αλήθειες που καίνε… Ο Περιφερειάρχης είχε πει για τις διαδικασίες από το φθινόπωρο ΘΑ περιμένουμε τον δήμο…

Να όμως που προέκυψε, ξαφνικά από τη μια μέρα στην άλλη, το μεγάλο «μουλάρωμα» με τα σκουπίδια της Καλύμνου μετά το deadline της ΕΕ και «κλωτσάνε» δεξιά – αριστερά… (αν λείπαμε ταξίδι, όλες αυτές τις μέρες και μας έλεγε κάποιος πως μετά τα «σαλιαρίσματα» στο ΔΣ Κω Χατζημάρκος και Νικηταράς ¨είναι στα μαχαίρια», θα τον βγάζαμε τρελό…)

Ο »μπαμπούλας»* τελικά που είπε ο κ. Χατζημάρκος στο «ΔΣ της Χαράς» στην Κω πριν ξεσπάσει το μεγάλο «μπαμ» στην Κάλυμνο ήταν ο ΦΟΔΣΑ; ο Νικηταράς; ή η Κως και το «κοινό αίσθημα»; (σύσσωμη η αντιπολίτευση και ο ανεξάρτητος πλέον κ. Αβρίθης και ο κάθε λογικά σκεπτόμενος Κώος πολίτης διαφωνούν με τη μεταφορά σκουπιδιών στην Κω… σε έναν ΧΥΤΑ -κατά τον κ. Χατζημάρκο- «παράνομο, εγκαταλελειμμένο, χωρίς άδεια και λελυμένο ιδιοκτησιακό καθεστώς…»

Και όσοι/ες συμφωνούν μαζί του… μάλλον το κάνουν θέλοντας να αποφύγουν να πατήσουν το πολιτικό Panic Button, με όλες τις συνέπειες μιας τέτοιας κίνησης!    (Αν πιαστούμε από τον επίκαιρο παραλληλισμό της Χρύσας Καραγιάννη, που ως γυναίκα Περιφερειακή σύμβουλος, μάλλον αντιλαμβάνεται τα πράγματα με πιο ανεπτυγμένα αισθητήρια κάνοντας λόγο για… μεθοδεύσεις πολιτικής «ενδο-οικογενειακής» βίας)

 

* Για τον ΦΟΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου ο Περιφερειάρχης στην τοποθέτησή του (από το ρεπορτάζ στο ΔΣ Κω μέσα Ιουλίου) σημείωσε  πως είναι ο »μπαμπούλας». Έχει να διαχειριστεί τα σκουπίδια 50 νησιών με έναν εργαζόμενο τον κ.Γαμβρούδη.  Στα τέσσερα χρόνια η Κως  έδωσε  το ποσό των   1.363.501 στον ΦΟΔΣΑ, με τα 800.000 περίπου να είναι για τα τέλη ταφής. Το επόμενο διάστημα ο ΦΟΔΣΑ αναλαμβάνει τη διαχείριση του ΧΥΤΑ,  από τα ανταποδοτικά τέλη. Τέλη Οκτωβρίου η τελευταία δράση με διανομή  5000 κομποστοποιητές στην Κω. Αναφέρθηκε και στο ιδιοκτησιακό καθεστώς του ΧΥΤΑ το οποίο πρέπει να λυθεί »χθες» για να μη χαθούν χρηματοδοτικά εργαλεία. Το εργοστάσιο διαχείρισης σκουπιδιών με τα βιοαπόβλητα του  με ΣΔΙΤ στην Κω, μαζί με δράσεις ανακύκλωσης είναι σε καλό σημείο… (Αν δεν είχε προκύψει η κόντρα με Νικηταρά, θα είχε θαφτεί και η ωμή πραγματικότητα όπως και τόσες άλλες «αλήθειες» στα καμμένα κύτταρα… της «πολιτικής ορθότητας»…)
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

20 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Οι Έλληνες πολιτικοί έχουν μονίμως ως επάγγελμα την σωτηρία της Πατρίδας . Για αυτό αποφεύγουν επιμελώς να την σώσουν γιατί μετά την σωτηρία της δεν θα έχουν επάγγελμα .

  2. Τα ίδια και τα ίδια.Υπαρχουν γιατροί άνεργοι που το κακό υπουργείο δεν τους προσλαμβάνει;Έκανε γιατρός αίτηση και δεν τον πήραν;Είναι θέμα χρημάτων;Ποσά να δώσει να έρθει καποιος;Εννοητε ότι θα πάρουν τα ίδια και αυτοί που ήδη υπηρετούν ,σωστά; Λέω εγώ τώρα,μήπως τελικά είναι ένας τρόπος πίεσης για αύξηση μισθών των γιατρών του νοσοκομειου(όχι μόνο της Κω)να σαμποτάρουν καινούργιους γιατρούς,αυξάνοντας την πίεση;Δεν θα θέλατε να μάθετε τη μισθοδοσία του νοσοκομείου μας;Πόσους πληρώνουμε για να έχουμε αυτές τις υπηρεσίες,χωρίς να ακούμε κανέναν;Να μας δώσει ένας δημοσιογράφος,το νοσοκομείο Κω έχει τόσους υπαλλήλους.Τελος να πιέσει γιατρούς να έρθουν ναι η όχι;Όταν είπε κάτι τέτοιο έπεσαν να τον φάνε όλοι αυτοί που κόπτονται να έχουμε γιατρούς.ΑΛΗΘΕΙΑ ποδο έντιμο είναι η πρόεδρος του ιατρικού συλλόγου,να θέλει να φύγει ,να γίνει πολιτικός και να λέει να έρθουν γιατροί;

    • Το ευχάριστο είναι ότι ανανεώθηκε η σύμβαση μου από την πολυχρονεμένη μας κυβέρνηση και με τις ευλογίες του Μπουμπούκου και της υψηλοτάτης περιφέρειας μας θα υποστείτε τις ασυναρτησίες και τις ….αριές μου για ακόμα ένα τέρμινο. Καλό κουράγιο.

      • Ότι καταλαβαίνεις γράφεις.Εγώ πάντως Βελόπουλο ψήφισα τη γιαγιά Γαλάτω έστειλα στην Ευρωβουλή να μας σώσει.

    • γιατί πρέπει να αποδεικνύεις πόσο ηλίθια είσαι με κάθε σου σχόλιο;
      εννοείται ότι σαν ρεσεψιονίστ ξέρεις πολύ καλά τι γίνεται,τι παίζεται,το παρακράτος της Κω,τα εκατομμύρια διαφυγόντα έσοδα,το μαύρο χρήμα που εδώ και χρόνια ρέει προς συγκεκριμένα φυσικά πρόσωπα και εταιρείες.
      το νησί είναι υπόδειγμα διαφθοράς και μπράβο σε όσους ακόμα δεν τα παράτησαν και ασχολούνται.
      Εσύ είσαι ότι πιο ηλίθιο πέρασε απ’ τον τοπικό δημόσιο διάλογο.
      Ηλίθια με όλη την σημασία της λέξεως,ακόμα και αρσενικός να είσαι, ΔΕΝ καμουφλάρεις την βρωμιά σου.

  3. ακουστε βρε παιδια μυαλο mirantas.
    εκανε λεει γιατρος αιτηση και δεν τον πηραν?
    καημενη αραχοβα!!
    με 1200 μισθο, 700 το νοικι, 150 τα τσιγαρα, 200 η βενζινη, 1000 το φαγητο, που να πανε οι ανθρωποι?
    μηπως να τους παρεις σπιτι σου να θεραπεψουν το αρρωστημενο μυαλο σου?

    • Αυτό κατάλαβες από όσα λέει;Ποσά να δώσουμε ρωτάει .Εσυ πόσα λες μαζί με τα τσιγάρα του;Το άλλο που δεν λέει κανένας.Όλοι οι γιατροί είναι το ίδιο;Γιατρός να είναι και ότι να είναι;

  4. 2010-2024 ο δημος σε εγκατάλειψη από καισερλη κυρίτση νικηταρα

    Ευχαριστούμε τους δημαρχους ΚΑΙΣΕΡΛΗ-ΚΥΡΙΤΣΗ-ΝΙΚΗΤΑΡΑ για τα εργα στο νησί.Οπως ΧΥΤΑ αντιπυρικες ζώνες αφαλάτωση συγκοινωνίες ,αξιοποίηση οινοποιειου ,αβικω ,ναυτικου ομιλου ,αλεξαντερ φασιον, για την επιλυση του κυκλοφοριακου, για το χωροταξικο-πολεοδομικο σχεδιο ,για το κολυμβητηριο , τον μολο για τα κρουαζιεροπλοια ,νέο κτήριο αφιξεων-αναχωρήσεων στο λιμάνι,εγκαταστάσεις SEGEN ,επέκταση μαρίνας,για τα καινουργια σχολεια 60 αίθουσες προκατ!!!,για τους δρομους,για την καθαριοτητα.για την απομάκρυνση του ΚΤΕΛ για την υγεια,για τις λακούβες

  5. Αν διαβάσεις τα σχόλια εδώ ,ακόμα και το νοσοκομείο που έχουμε πολύ τους πέφτει.Καλα σας κάνουν και σας δουλεύουν όλοι ,από κυβέρνηση μέχρι τους γιατρούς.Περαστικά

    • κάποτε λέγαμε για ένα αρρωστημένο μεμονωμένο περιστατικό που ήταν η εξαίρεση.
      Τελευταία κάθε βδομάδα βγαίνει η σήψη μιας κοινωνίας που νοσεί βαριά.
      Κοιτάς γύρω σου και βλέπεις ψυχολογική αρρώστια,αλλά κανείς δεν νοιάζεται.
      Μια χωματερή κατάντησε η χώρα σημάδι ξεκάθαρο της αμορφωσιάς,του ραγιαδισμού, της διάλυσης των πάντων.
      Τι να σου κάνει η Παναγία όταν είσαι ψεύτης, απατεώνας, ορκίζεσαι ψέματα, υποκρίνεσαι και ζεις στο ψέμα..
      Πόσοι ανεντιμοι, ανήθικοι και δήθεν πιστοί θα πάνε να μεταλάβουν,να ανάψουν κερί σε πέντε μέρες!!!

  6. Αν δεν κάναμε το καταραμένο εμβόλιο δεν θα πέθαινε κανένας άρα δεν θα χρειαζόμασταν γιατρούς….Τι λέτε

  7. Θα μας σώσουν πάλι…. Με τα νέα εμβόλια.. Που ετοιμάζουν.. Για κάποια φανταστική τρομακτική, θανατηφόρα… Αρρώστια….
    Προσέχουν την υγεια μας,, γιαυτο θα δημιουργηθεί φάκελος εμβολιαζομενων η μη.. Τόσο πολυ μας αγαπούν…
    Υποσημείωση.. Ο αδωνης δεν θα, κάνει τίποτα, διότι σαν πρώτο μέτρο της κυβέρνησης από εντολες, ειναι η καταστροφή της υγείας… Η διάλυση της υγείας, φαρμάκων, ιατρικού προσωπικού…. Ίσως είναι το πρόγραμμα μείωσης.. Πλυθυσμου..ετοιμαστειτε για άλλες 6 δόσεις.. Ευθανασίας

  8. προς υπεύθυνους καθαριότητας,είναι κατάσταση αυτή τα σαββατοκύριακα;

    ξεχυλισμένοι καδοι στις παραλιακές ζώνες,γυρω_γυρω απ’ τους κάδους εύθραυστα αντικείμενα και οι παραλίες ως γνωστόν να δείχνουν την καταγωγή μας;
    τι χαλί μαύρο ειν αυτό κάθε Κυριακή;
    και επιτέλους γιατί δημόσιοι χώροι να πνίγονται στην γόπα,στην βρωμιά.
    Θέλανε όλοι ελεύθερες παραλίες,αλλά ξέχασαν ότι η σχέση του γραικύλου με την καθαριότητα και το φυσικό περιβάλλον,είναι ανύπαρκτη.
    Ένα app επείγων να δημοσιεύουν όσοι βλέπουν δήθεν καθώς πρέπει πολίτες να ρυπαίνουν παραλίες.
    Αυτοί γιατί να μην τρώνε πρόστιμο;ξεχνάμε όλοι πριν δύο χρόνια στην Χαλκιδική τις 18.000 γόπες.

  9. Η MIRANTA ΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΚΤΙΚΗ ΒΙΑ ΤΟΥ ΑΔΩΝΗ.-ΤΣΙΡΙΧΤΗ ΜΑΙΜΟΥ

    ΠΡΟΣ ΤΙς ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ..?

  10. τι δράμα κ αυτό,όλοι αξύριστοι παρουσιάστηκαν εκτός του Ηλίθιου βιβλιοπόλη

    είτε απ’ το τρέξιμο να σβήσουν κανένα κλαδί,η απ’ την στεναχώρια τους,ή επειδή συμπάσχουν…
    τέτοιους Καραγκιόζηδες εμπιστεύονται κάποιοι για να φέρουν γιατρούς

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ