«Ω γλυκύ μου έαρ»… Τι άλλο θα δούμε και θα ακούσουμε πάλι ως τις Ευρωεκλογές…

43
7033

«Ω γλυκύ μου έαρ»… Τι άλλο θα δούμε και θα ακούσουμε πάλι ως τις Ευρωεκλογές…

Τώρα που είναι Μ. Εβδομάδα, Πασχαλιά, Αγίου Γεωργίου-Ιπποδρομίες πανηγύρια, χοροί και εκδηλώσεις της άνοιξης, περιοδείες υποψήφιων Ευρωβουλευτών, από κοντά και βουλευτών υπουργών, αξιωματούχων.

Πραγματικό ρίγος… και εθνική υπερηφάνεια (από την ανάποδη).

Διαβάζοντας και έναν πολιτικό «μέντορα» όχι από τα τόσο παλιά, φαίνεται ξεκάθαρα γιατί ο νεοέλληνας έχει πραγματικά την εκπροσώπηση που του αξίζει σε όλα τα επίπεδα.

Η επιστράτευση Καρατζαφέρη από τα φιλοκυβερνητικά μέσα που κάποτε τον λέγανε «φασίστα»και ήταν ο πρώτος που «καπηλεύτηκε» πολιτικά τη θρησκεία -όπως τον κατηγορούσαν, δείχνει ακριβώς την «αμερικάνικη σαλάτα» της σημερινής πολιτικής κατάστασης, σε όλα τα επίπεδα.

Εν τω μεταξύ λέει κάποιες αλήθειες, με το γνωστό κυνισμό του: για το πως κυβερνά η Αμερική, πως ανεβάζει και κατεβάζει Υπουργούς, πως πείθει όλους τους φερέλπιδες πολιτικούς μας που την επισκέπτονται μετά το τρίτο ουίσκι να είναι πιστά πειθήνια όργανά της. Ότι «λύνουν» (αν λύνουν) είναι παραγγελία πλέον από Αμερική (γάμοι ομοφυλόφιλων, ιδιωτικά πανεπιστήμια, ιδιωτική υγεία κλπ.

Αλλά και για ακριβά «εκλογομαγειρέματα» έκανε «αποκαλύψεις»… Για το πως «ο Δρυμιώτης το 2000 έδωσε ηλεκτρονικά έναν «αέρα 10%» στον αμερικανοκίνητο Σημίτη και τον έκανε Πρωθυπουργό» (σκέψου τώρα με επιστολικές ψήφους, ψηφιοποίηση κλπ)… Με λίγα λόγια, ίντριγκα, τσάμπα μαγκιά, συνωμοσιολογία, προσωπικά κόμπλεξ, έλλειψη θεσμών (όλοι διακοσμητικοί), αλλά μπροστά στο προσωπικό συμφέρον, όλοι σούζα.

Κι όπως γράφτηκε κάπου με τόσα πολιτικά παιδιά που έβγαλε εντός και εκτός ΝΔ, «Το ΛΑΟΣ ήταν κάτι σαν τις ακαδημίες του Άγιαξ» (Άδωνις, Βορίδης, Πλεύρης, Βελόπουλος. Στίγκας και δεν συτμμαζεύεται…)

Ψήφισα λέει το πρώτο άρθρο του μνημονίου για να πάρω τα λεφτά, αλλά μετά διαφώνησα…

Άφησε και τη γνωστή ατάμα περί «σαλώμης» (τότε για τον Άρη του Καραμανλή), αν τον ρωτούσε για τις σημερινές «σαλώμες», να δούμε με τη γνωστή αθυροστομία του, τι θα απαντούσε (εκτός από το «Φαίη Σκορδά» που είπε τον ένα για το ξέπλυμα του αλλουνού)…

Θείο πολιτικό δράμα: Μετά τον Ιερώνυμο ήρθε και ο Γιώργος. Αναμενόμενο. Θα εκφράσουν και άλλοι θετική άποψη μέχρι τον Ιούνιο…

«Για να γίνει κάποιος αρχηγός πρέπει να έχει τα συστατικά του Π.Ε.Χ.Η.: Παιδεία, Ευφυΐα, Χαρακτήρα, Ηθος. Ο Βελόπουλος έχει το ένα από αυτά, την ευφυΐα. Δεν έχει τα άλλα…»  Οκ. Οι άλλοι τα έχουν όλα;

Ω γλυκύ μου έαρ…

Αυτές τις ήμερες παραδοσιακά πηγαίνουν οι βουλευτές στην λιτανεία του Επιταφίου την Μ. Παρασκευή και στην Ανάσταση για να προβληθούν. Επειδή είναι τέτοιες οι μέρες δεν πιστεύει κανείς ότι  θα αντιδράσει (για την «κοροϊδία και το ποδοπάτημα του Ευαγγελίου, από όσους ψήφισαν τα γνωστά παρατράγουδα») λαός και κλήρος από σεβασμό στα Θεία.

«Ήρθε κι αυτή η άνοιξη που διόλου δεν μας συμπονά.

Σε βουρλίζει! Λαχταράς ν αποδράσεις στην επικράτειά της, ν απλωθείς στον καθαρό ορίζοντα, να στρέψεις το πρόσωπο στον ήλιο, ν ανοίξεις διάπλατα τα ρουθούνια σου να εισπνεύσεις από κάθε πόρο τις μυρωδιές, να κυλιστείς στο χορτάρι παίρνοντάς τες πάνω σου! Λαχταράς να βρεθείς πάνω σ έναν Αιγαιοπελαγίτικο βράχο ν’ αγναντεύεις το εαρινό γαλάζιο συνοδεία του χτύπου της καμπάνας από το κοντινό ξωκλήσι που σημαίνει την εβδομάδα των Παθών.
Κι έπειτα σαν απλώσει η νύχτα, στο φέγγος της λαμπάδας που τρεμοπαίζει να διακρίνεις χείλη γελαστά που εύχονται με κατάνυξη, ανταλλάσσουν φιλιά και χέρια, πολλά χέρια, εμφανίζονται, αγκαλιάζουν, τσουγκρίζουν κατακόκκινα αυγά, γιορτάζοντας το Πέρασμα από το θάνατο στη ζωή, βιώνοντας με ευλάβεια το Σεφερικό γραμμένο:
«Η υψηλότερη μορφή της άνοιξης που ξέρω: μια Ελληνική Μεγάλη Εβδομάδα».
Γλυκύτατό μου Έαρ!
ε πείσμα της δυσχερούς κατάστασης του ανθρώπινου είδους, «ο ήλιος ο ηλιάτορας»* ξεσηκώνει την ψυχή, ζεσταίνει το πνεύμα, το ενεργοποιεί σε ανάταση κι αυθόρμητα φέρνει τους στίχους του Σαχτούρη στο στόμα:
«Ας μην το κρύβουμε
διψάμε για ουρανό»

Το τελευταίο λογοτεχνικό κείμενο από την Μαρία Πετρίδου Ψωμά (Πηγή: Cityportal)

ως επίλογο για Καλή Ανάσταση σε όλες και όλους!

43 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Πάντα διαβάζοντας άρθρο σας τσιμπιέμαι.Ειμαι ζωντανή;Τόσες καταστροφές και τόσους άσχετους και προδότες που μας κυβερνούν μετά το 1974,πρην ήμασταν παράδεισος απορώ ηλικρινα.Εγω πάντως λέω ευτυχώς που έχουμε τέτοιους πολιτικούς ,ευτυχώς που ανήκουμε στη Δύση και καποιος μας έβαλε με το ζόρι στην ΕΕ.Ειμαστε στον πύρινα των προοδευτικών ,δημοκρατικών,φιλελεύθερων κρατών.Δεν θέλω να φανταστώ τι θα ήταν η Ελλάδα χωρίς αυτούς τους πολιτικούς.Πρωην Γιουγκοσλαβία;Συρια;Λυβιη;Θα μιλούσαμε Ελληνικά;Θα είχαν σταματήσει οι Τούρκοι στη μισή Κύπρο η θα την είχαν πάρει ολόκληρη μαζί με πολλά Ελληνικά νησιά;Ποιος θα τους σταμάταγε ακριβώς ;Μήπως οι φίλοι κας οι Ρώσοι ;Οι Σέρβοι ;Σοβαρευτητε επιτέλους.Ολοι μαζί να φτιάξουμε ακόμα καλύτερη τη χώρα μας .Να μας ζηλεύουν ακόμα περισσότερο όλοι οι γείτονες μας,βόρεια και ανατολικά.Οσες χώρες ακολούθησαν αυτά που λέτε κοιταχτε που βρίσκονται.Ναι μπορούμε καλύτερα αλλά πολιτικά και δημοκρατικά.Οχι με τα φαντάσματα,αριστερά και δεξιά που θέλουν μια μικρή Ελλάδα απλά να κυβερνούν.

    • miranta,
      εισαι παντελως αστοιχειωτη με αυτα που γραφεις.
      πες μας τι εκαναν οι συμμαχοι μας οταν ο ατιλλας εισεβαλε στην κυπρο και την κατεχει μεχρι σημερα.
      ΤΙΠΟΤΑ.
      Και μαλιστα η εισβολη και κατοχη ηταν αμερικανοκινητη, με την προδοσια και των χουντικων πρακτορων της.

      • Τόσο ηλίθιο άτομο που ντε σώνει και καλά θέλει να γράψει την δική της Ιστορία

        Αγνοεί Συνθήκη Λωζάνης,κατοχή από Βρετανούς, τριχοτόμηση, άρνηση τους στην πρόταση για κάλυψη σε επίθεση με στρατιά όταν επέστρεψε ο Εθνάρχης.
        Ούτε ΕΟΚΑ Α κ Β ξέρει τι είναι,ούτε ότι πάνε ακόμα τα παιδιά μας στο ίδιο στρατόπεδο που είναι ποτισμένο με αίμα..ούτε καν ξέρει ότι αυτοί που σφαγιάστηκαν μετά από αντίσταση σε ανώτερο στρατό ήταν για απόλυση και πάλι καλά που κράτησαν το αεροδρόμιο,γιατί ήξεραν τα κατατόπια,αν έρχονταν οι νέοι πριν αυτή την ΕΣΣΟ ,θα χάναμε την Λευκωσία όλη.
        Το άτομο που είμαι σίγουρος ότι είναι γυναίκα και ηλίθια δεν έχει ανοίξει βιβλίο ποτέ της.
        Μόνο αντιγράφει από Δεξιά σάιτ, α έχει και έναν καινούριο πανίβάκα με ερωτήσεις που θυμίζουν ψυχασθενή/\.

      • Τι να κάνουν αφού θέλαμε να την πάρουμε εμείς με πλάγιο τρόπο και μας πρόλαβαν οι Τούρκοι;Πάλι Καλα που άφησαν την μισή ελεύθερη χάρη σε αυτούς.Αυτό έκαναν.

  2. Αφού λες ότι δεν διαβάζεις… (ούτε διάβαζες ποτέ σου). Απλά πετάς την τρολιά σου με βάρδιες για κάποιο σκοπό, όχι και τόσο αθώο. Τα υπόλοιπά είναι της σαλάτας του ανιστόρητου και ακάλυπτου μυαλού σου. Δεν τα διαβάζουμε κι εμείς μην πάθουμε το ίδιο. Μοναχός σου να σαι μιράντο μου με ψευδώνυμο κόρης.

  3. Τη διάβασα τη συνέντευξη του Καρατζαφέρη. Το μόνο που δεν μας είπε είναι πόσο πήγε το μαλλί για να ξεπλύνει την Μητσοτάκης ΑΕ?

    • «Ω γλυκύ μου έαρ»… Τι άλλο θα δούμε και θα ακούσουμε πάλι ως τις Ευρωεκλογές… απο την μιραντα

    • Αυτό με τον ΄Πόθεν Έσχες’ μας μάρανε.
      Άντε πήγαινε να πλύνεις τα κατσικοσπλινάντερα και άσε τις καμπάνες.
      Και οι μισοί Έλληνες να έχουν πάει ολιγοήμερες διακοπές, κανέναν δεν κολακεύει που οι άλλοι μισοί έχουν κόψει και τα απαραίτητα.
      Αλλά εσύ είσαι για δέσιμο πραγματικά.
      Ούτε ξέρεις αυτό το 30% αυξημένο ρεύμα προς διακοπές πόσο κοστίζει, τι σημαίνει και ότι μπορεί να σημαίνει τεράστιες Κοινωνικές και Οικονομικές Ανισότητες καθώς είμαστε απ τις φτωχότερες χώρες.
      https://www.in.gr/2024/05/03/economy/aytes-einai-oi-plousioteres-xores-tou-kosmou-thesi-tis-elladas/

      Κοίτα πιο πάνω απ την θέση 56 ποιες Χώρες Υπάρχουν.
      Και στο Μαρόκο,Ομάν,Λιβύη υπάρχουν οι πλούσιοι, αλλά η αντιστοιχία με τους δικούς μ ας είναι απίστευτη λόγω διαφθοράς.

    • ΆΝΤΕ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΠΛΟΥΤΗΣΕhttps://www.iefimerida.gr/zoi/parti-aristokratissas-skotia-lamperoi-kalesmenoiΣ

  4. Αν δεν ήταν οι εθελοντές του Σάκη να δούμε τι θα κάνατε με τα χόρτα και την καθαριότητα

  5. εδω ανακάλυψαν aegean φορουμ στη μαρινα με ομιλητή υποψήφιο ευρωβουλευτη,για να δειτε καταντια δημος και μαρινα.

  6. .. 12€ πρέπει να κάνει το κιλό… Το ελαφρύτερο…. Αρνί…. Και 17 ευρώ/ κιλό .. το βαρύτερο…
    Επομένως εσείς προτιμήστε να πάρετε να πάρετε το ελαφρύτερο…. 😂 😂 😂 😂
    Επίσης το ελαφρύτερο αρνί χωνευετε πιο καλά

  7. Εκεί οι εργοδότες σου,, ξέρουν ότι γράφεις καθημερινά στο aegeanews… Μάλλον όχι… Γιατί αν το ήξεραν.. Θα σε απέλυσαν λόγω.. Ηλιθιότητας…. Δείγμα ενός ηλίθιου είναι ότι γράφει π@π@ριες και κρύβεται… Για να μην αποκαλυφθεί… 3χρονια….ειμαι σίγουρος ότι στην δουλειά σου.. Κάνεις ένα διάλειμμα.. Για να γράψεις την …@κ.α σου… Και συνεχίζεις την δουλειά σου.. ΒΛΑΞ.. δεν σου εύχομαι ούτε καλή ανάσταση, ούτε καλό Πάσχα.. Γιατί μια ζωή.. Βρίζεις τηνχρξστιανοσυνη, τους παπάδες,,..τα ήθη και έθιμα, Εις χάρη τιυ Μητσοτάκη.. ΒΛΑΜΜΕΝΕ

  8. ΔΩΣΤΕ ΩΜΑ-ΑΨΗΤΑ ΑΥΓΑ ,ΒΑΜΜΕΝΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΣΤΟΝ ΜΙΤΣΟΤΑΚΗ .ΘΑ ΧΕΙ ΠΛΑΚΑ ΣΤΟ ΤΣΟΥΓΚΡΙΣΜΑ…

  9. της περισυλλογής,της ενδοσκόπησης εμείς ασχολούμαστε με τα κρέατα,σπλάχνα,σπλινάντερα λες και δεν θα γίνουμε και μεις ΤΡΟΦΟΙ ΓΙΑ ΣΚΟΥΛΗΚΙΑ.
    Ορθόδοξοι ,υποκριτές,Τελώνες,Φαρισσαίοι,Ιούδες.

  10. Μετά από 15 και πλέον χρόνια το καταμαράν που εξυπηρετεί την γραμμή για Συμη Ρόδο Μ.Πέμπτη

    ,φέτος ξαφνικά ή Dodecanese έστειλε και τα δύο για Πάτμο,λόγω Δένδια,οπότε οι προσκυνητές για Σύμη/Παμορμίτη το έμαθαν ξαφνικά και αφού είχαν κλείσει κελιά και καταλύματα κάποιοι,
    Η Επιδότηση
    Της Επιδοτήσεως
    Την Επιδότηση
    Ω ///ρδέλο Χώρα .
    Κανείς απ τους »λάκες πρακτόρους, δελτία τύπου δεν είπαν τίποτα,
    Δεν θα σας λυπηθώ για ότι και να σας συμβεί.
    Ανθρωπάκια.
    Ζούμε στιγμές ιστορικές καθώς δεν είχε ούτε το Πάτμοσ.
    »’Ρ Δ Ε Λ Ο !!!!!!!!
    ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ Ο ΠΡΟΣΚΗΝΥΜΑΤΙΚΌΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ σαν την πολιτική

    • Σοβαρά τώρα;Μεγάλη ζημεια.Να ψηφίσεις Βελόπουλο.Θα σου βάλουμε τρία πλοία την ημέρα να πηγαίνεις στο κελί που εκλησες

      • Μήπως να μας κάνεις την τιμή να μας πεις πόση ώρα έκανες να το σκεφθείς?
        Όχι το Άγιον Πνεύμα,εσένα ειδικά ούτε η Αγία Τριάς Δεν σε σώζει.

      • Tα δρομολόγια πλοίων,αεροπλάνων ανακοινώνονται σαν slots 6 μήνες πριν

        Διαφοροποιούνται μόνο από απεργιακές κινητοποιήσεις και απαγορευτικά.
        Εσύ μπέρδεψες τα δρομολόγια των Αγνώστου Ταυτότητας Ιπταμένων αντικειμένων.
        Υποθέτω ότι γνωρίζεις πόσες πλατφόρμες για κλείσιμο ναύλου λειτουργούν και οι οποίες ακύρωσαν.
        Θα ήταν καλό και συ να κλείσεις ένα κελί στο Δρομοκαΐτειο.

  11. Τόσο ηλίθιο άτομο που ντε σώνει και καλά θέλει να γράψει την δική της Ιστορία

    Αγνοεί Συνθήκη Λωζάνης,κατοχή από Βρετανούς, τριχοτόμηση, άρνηση τους στην πρόταση για κάλυψη σε επίθεση με στρατιά όταν επέστρεψε ο Εθνάρχης.
    Ούτε ΕΟΚΑ Α κ Β ξέρει τι είναι,ούτε ότι πάνε ακόμα τα παιδιά μας στο ίδιο στρατόπεδο που είναι ποτισμένο με αίμα..ούτε καν ξέρει ότι αυτοί που σφαγιάστηκαν μετά από αντίσταση σε ανώτερο στρατό ήταν για απόλυση και πάλι καλά που κράτησαν το αεροδρόμιο,γιατί ήξεραν τα κατατόπια,αν έρχονταν οι νέοι πριν αυτή την ΕΣΣΟ ,θα χάναμε την Λευκωσία όλη.
    Το άτομο που είμαι σίγουρος ότι είναι γυναίκα και ηλίθια δεν έχει ανοίξει βιβλίο ποτέ της.
    Μόνο αντιγράφει από Δεξιά σάιτ, α έχει και έναν καινούριο πανίβάκα με ερωτήσεις που θυμίζουν ψυχασθενή/\.

    • Εσυ που έχεις διαβάσει ,τι είπε ο Μακάριος στον ΟΗΕ μετά την ανατροπή του;Η συνθήκη της Λωζανης τι σκριβως λέει για την Κύπρο και ποιος την παραβίασε;Ναι αν δεν ήταν οι Άγγλοι και οι Αμερικανοί θα την είχαν πάρει ολόκληρη από τότε οι Τούρκοι.Πιστεύεις ότι την έσωσε ο στρατός τότε και η άμυνα του;Αυτοί εκεί έριξαν αεροπλάνο Ελληνικό που πήγε για ενίσχυση.Έτσι την έσωσαν;Η Χούντα κατέστρεψε την Κύπρο και είναι υπευθηνη.Ναι η Ελλάδα έφταιγε ξεκάθαρα.Γιαυτο άλλωστε δεν άνοιξε ποτέ ο φάκελος της Κύπρου.Που φώναζε ο Ανδρέας,αλλά όταν ήρθε στα πράγματα τι να ανοίξει;Να δει όλος ο κόσμος τι είχε κάνει η χούντα;Όσο για την ΕΟΚΑ 1και 2 μαχόταν για την ένωση αλλά χωρίς το λαό που δεν ήθελε και ακολουθούσε το Μακάριο.Τέλος η μεγαλύτερη νίκη και σωτηρια της Κύπρου είναι που καταφέραμε και την βάλαμε στην ΕΕ.Είναι το μοναδικό και πανίσχυρο όπλο που έχει σήμερα.Τέλος,σοβαρά τώρα η κρίση σου για εμένα νομίζεις ενδιαφέρει κάποιον;Έχουμε γεμίσει από έξυπνους και αντράκλες.Ας υπάρχει και μια χαζή γυναίκα .Τι σε απασχολεί τόσο;

      • Αφού οι Άγγλοι και Αμερικανοί έσωσαν την Μισή Κύπρο γιατί δεν βοηθούν στο εποικισμό της Αμμοχώστου, που είναι νεκρή ζώνη απ την Ολομέλεια του ΟΗΕ με ψηφίσματα και παρωδίες.
        Τι αηδίες είναι αυτές που γράφεις ρε ηλίθιο πλάσμα?
        Βρε //////// ΠΡΟΧΘΕΣ την ημέρα της Αναστάσεως δεν έκλεισε ο Ερντογάν την Μονή της Χώρας?
        Ξέρεις εκεί τι γινόταν?Τον Συμβολισμό της Μονής..παραμονές της επίσκεψης του Γόνου στην Τουρκία.
        Ηλίθια.

      • Βρε πανιλήθια,τα Πρακτικά της έρευνας για τον Φάκελλο της Κύπρου υπάρχουν σε όλο το ίντερνετ

        Σε βιβλία,σε εκδόσεις,σε ένθετα εφημερίδων,σε ιστορικά κείμενα με απόρρητα έγγραφα,απόρρητα σήματα,στα έχω πετάξει στην Μούρη πολλές φορές.
        Κάτσε και διάβασε ηλίθια,ντροπή της Κω,ντροπή της Οικογενειας σου,ντροπή των……σου..
        Υπάρχει ο Φάκελλος της Κύπρου με την ΕΞΕΑΣΤΙΚΉ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΆΤΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΉ,ΌΠΟΥ καταθέτουν όλοι,.τι …….. σε τέτοια ηλικία το παίζεις?
        Το πόρισμα της εξεταστικής είναι ξεκάθαρο: Κίσσιγκερ.

        https://www.parliament.cy/el/%CE%B5%CE%BA%CE%B4%CF%8C%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82/%CF%80%CF%8C%CF%81%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF-%CF%86%CE%AC%CE%BA%CE%B5%CE%BB%CE%BF-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BA%CF%8D%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%85

        Αφού δεν σκαμπάζεις από διάβασμα ΗΛΙΘΙΑ,φτιάξε κοκορέτσι,ΗΛΙΘΙΑ.
        141 ΣΕΛΊΔΕΣ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΒΛΑΜΜΕΝΗ,
        https://www.parliament.cy/images/media/assetfile/Porisma%20Fakelou.pdf

        ΠΉΓΑΙΝΕ ΓΙΑ ΠΕΝΤΙΚΙΟΎΡ ΤΏΡΑ ηλίθια.

        • https://www.iefimerida.gr/ellada/anakoinosi-ypex-gia-tin-leitoyrgia-tis-monis-tis-horas-os-tzami

          100 πλοία επιφανείας ,
          8 υποβρύχια ,
          39 αεροσκάφη ,
          16 ελικόπτερα ,
          28 μη επανδρωμένα αεροσκάφη ,
          επτά μη επανδρωμένα σκάφη (μεταξύ των οποίων και τα νέα σκάφη – «καμικάζι»),
          δύο ομάδες της Μονάδας Υποβρυχίων Καταστροφών ,
          τρεις ομάδες της Μονάδας Υποβρυχίων Επιχειρήσεων ,
          έξι σκάφη της Ακτοφυλακής ,
          αεροσκάφη έγκαιρης προειδοποίησης και 15.000 άτομα προσωπικό .
          Ναυαρχίδα του τουρκικού στόλου στην άσκηση θα είναι το Anadolou.
          Όλα αυτά ενώ θα είναι εκεί ο Κύρης σου

  12. Γιατί τσαντίζεσαι εσείς οι χουντικοί όταν σας μιλάνε για το πούλημα της Κύπρου;Ναι τα έκαναν τότε σαν την μούρη τους.Γιαυτο έβαλαν την ουρά στα σκέλια και την έκαναν.Εξαλου ένα χρόνο πρην είχαν πάρει δημοκρατικά 99% στις εκλογές.Έτσι δεν είναι;Σας χαλάω το γλυκό;Κρίμα.Το θέμα μου είναι που σας αφήνουν οι «δημοκράτες»να βρίζετε και να επιτίθεστε επειδή σπλα πιστεύουν ότι έτσι χάνει η ΝΔ .Δεν βλέπουν που παρασυρετε τόσο αμαθή λαό.

    • Επειδή σου λέω να διαβάσεις ,καθώς είσαι άσχετη και ανιστόρητη?
      Χούντα είναι ότι ζει όλη η χώρα

  13. Χαρακτηριστεις φασιστας, χρυσαυγιτης… Η ρωσσοφιλος,,.(συμφωνα με την Ντορα… . Χαχα… ΕΠΕΙΔΗ ΤΟΛΜΑΣ (ακουσον, ακουσον.. Θρασσος.. Απυθμενο!! ..) να κρινεις τον γιο της.. Ε συγνωμη, ηθελα να πω τον αδερφο της… Μητσοτακη….. Το πειθηνιο τσουτσεκι των αμερικανων… Το πιστο σκυλι του Μπαιντεν.. Του κλαους σβαμπ.. Και της απογονης του χιτλερ…. Μερκελ.. ….. !!!δεν περιμεναμε να τα πει ο καρατζαφερης ποιος διοικει την Ελλαδα… Το ξερουμε απο το 1960…με τις απειρες υπογραφες των απληστων προδοτων.. Των 2 ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ…και τωρα των γιων τους.. μητσοτακηδων-παπανδρεων…

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ