Το διακύβευμα για τις δεύτερες εκλογές του Ιουνίου… Και στο βάθος οι δημοτικές-περιφερειακές εκλογές…

40
4136

Το διακύβευμα για τις δεύτερες εκλογές του Ιουνίου… Και στο βάθος οι δημοτικές-περιφερειακές εκλογές…

Δεν θα το λέγαμε τόσο «δίλημμα» των επόμενων εκλογών (γιατί σε όλες τις εκλογικές μάχες είθισται να προβάλλονται καθαρά για επικοινωνιακούς λόγους «ψευτοδιλήμματα» για εγκλωβισμό ψήφων κλπ), είναι όμως το βασικό διακύβευμα των επικείμενων δεύτερων εκλογών του Ιουνίου:

Ηγεμονία, μονοκρατορία και παντοδυναμία με την «ενός ανδρός αρχή» από τη μια,

ή είσοδος νέων κομμάτων στη βουλή για ισχυρό κοινοβουλευτικό έλεγχο και «αντίβαρο» στο παραπάνω σενάριο, που χρειάζεται σε κάθε δημοκρατική χώρα.

Με δεδομένο ότι η βούληση του εκλογικού σώματος είναι να υπάρξει «σταθερότητα» και κυρίως ορθολογική οικονομική πολιτική με ελαφρύνσεις κυρίως για τους μικρομεσαίους που είναι και τα βασικά υποζύγια της άμεσης φορολογίας, χρόνια τώρα.

Βάσει του εκλογικού αποτελέσματος της 21ης Μαΐου η ΝΔ παίρνει μια δεύτερη ευκαιρία να υλοποιήσει όσα είχε υποσχεθεί και το 2019 (και δεν τα έπραξε τόσο για τις φορο-ελαφρύνσεις της μεσαίας τάξης, όσο και την καλύτερη δημόσια υγεία κλπ).

Από την άλλη, ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Α. Τσίπρας δεν έπεισαν και ηττήθηκαν παταγωδώς (για τους λόγους που εξηγήσαμε στο προηγούμενο άρθρο και άλλους τόσους που έχουν γραφτεί και αναλυθεί, μιας και ο ίδιος προτίμησε να πει στα όργανα του κόμματος τα πιο ανώδυνα, αφού πάμε σε δεύτερες εκλογές αφήνοντας τα υπόλοιπα για μετά…)

Ενώ, υπάρχει και το ιστορικό προηγούμενο της «δεύτερης ευκαιρίας» (όπως σωστά επισημαίνουν πολιτικοί αναλυτές το ίδιο συνέβη και με τον Κ. Καραμανλή το 1977 και με τον Α. Παπανδρέου το 1985 και με τον Σημίτη το 2000, ενώ ήταν νωπό το σκάνδαλο το Χρηματιστηρίου με τη γνωστή ρήση του τότε «ας προσέχατε»).

Την ίδια στιγμή, στη δημοσιότητα δόθηκαν τα έγγραφα τα οποία δείχνουν ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν συμπεριέλαβε τα επιπρόσθετα προεκλογικά μέτρα της κυβέρνησης Μητσοτάκη στο Ελληνικό Πρόγραμμα Σταθερότητας για τα έτη 2023-2026. Αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι το πρόγραμμά της ΝΔ «ΔΕΝ είναι κοστολογημένο! Επίσης,  ότι θα πρέπει να σταματήσει την πολιτική των επιδομάτων διότι δεν υπάρχουν άλλα λεφτά!

Με αυτά τα δεδομένα αλλά και για τα Εθνικά θέματα (που όπως φάνηκε από τα εκλογικά αποτελέσματα σε όλες τις ακριτικές περιοχές ιεραρχούνται στον ίδιο, αν όχι σε μεγαλύτερο βαθμό με το κριτήριο της οικονομίας στις προτεραιότητες του εκλογικού σώματος) που βρίσκονται σε κρίσιμη καμπή με όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητα: «Θα δούμε», δήλωσε στους Δελφούς, ο Αμερικανός Πρέσβης «μια πολύ σοβαρή προσπάθεια επίλυσης των προβλημάτων μετά τις εκλογές».

Άρα, φαίνεται προς τα που πάμε.

Λέτε να ξαναπέσουν τόσο έξω οι δημοσκοπήσεις;

Ήδη οι τελευταίες (που δεν προβάλλονται και τόσο από τα κυρίαρχα ΜΜΕ για ευνόητους λόγους δείχνουν 7κομματική βουλή (με την ΝΙΚΗ και την Πλεύση).

Ως γνωστόν,  για κάθε -1% από το 40,79%  η ΝΔ, θα χάνει περίπου 3 έδρες και για κάθε  3,04% που θα μπαίνει στη βουλή θα της αφαιρούνται 4 έδρες όπερ σημαίνει ότι, εάν καταγράψει ποσοστό μικρότερο από το 38,79 και μπει στη βουλή  το 9% από το 16,01% που σήμερα βρίσκονται έξω, τότε  θα έχει μείον 18-19 έδρες…

Εάν στις εκλογές της 25ης Ιουνίου  συνεπώς , επαληθευτούν  οι τρέχουσες δημοσκοπήσεις τότε όχι οι 180 έδρες αλλά ακόμα και η αυτοδυναμία ισορροπεί στην κόψη του ξυραφιού… με την ΝΔ σε ένα τέτοιο σενάριο να σχηματίσει μεν κυβέρνηση,  αλλά με ισχνή πλειοψηφία 151-152 εδρών.

Το σενάριο με την πιθανή είσοδο έξι ή εφτά κομμάτων στη Βουλή δεν μπορεί να αποκλειστεί, όπως επίσης δεν είναι απίθανο να πάμε και σε τρίτες εκλογές μέσα στο καλοκαίρι αν η Ν.Δ. χάσει 3% και πέσει κάτω από τις 149 έδρες, με δεδομένο ότι ο Ν. Ανδρουλάκης (στοχεύοντας στην ηγεμονία του λεγόμενου «αντιδεξιού μπλοκ») ξεκαθάρισε πως δεν συγκυβερνάει με τη ΝΔ ούτε αν της λείπει μία έδρα.

Μάλιστα, έχει ήδη γίνει σαφές ότι η μη εκλογή των ιστορικών στελεχών (Καστανίδης, Λοβέρδος, Σκανδαλίδης , Βενιζέλος κ.α) δείχνουν ότι η νέα ηγεσία και τα νέα στελέχη μπορούν να κρατήσουν τη σκυτάλη και να προχωρήσουν μπροστά.

Από την άλλη, η εσωστρέφεια, η ηττοπάθεια και το ρεύμα αμφισβήτησης του Αρχηγού στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ (όσο κι αν παραμένει σιωπηρό μέχρι τις δεύτερες εκλογές), ενθαρρύνει την στρατηγική του ΠΑΣΟΚ που θα προσπαθήσει να πάρει πίσω  ακόμα περισσότερους με στρατηγική επανάκτησης της ηγεμονίας του λεγόμενου Δημοκρατικού χώρου (κεντροαριστερά).

Άρα, με βάση την νέα επικοινωνιακή στρατηγική του Κ. Μητσοτάκη και της ΝΔ είναι σαφές ότι φοβάται όχι μόνο τον εφησυχασμό της «σίγουρης νίκης», τη χαλαρή ψήφο με το να προτιμήσουν οι περισσότεροι κυρίως νέοι ψηφοφόροι την παραλία, αλλά και την «εκδίκηση» των μικρών…

Ήδη, έχει καταγραφεί ως τάση μια τέτοια «γραμμή» από όσους ψήφισαν πολύ μικρά κόμματα (που δεν είναι αμελητέο ποσοστό αν αθροιστεί…) να κατευθύνουν τις ψήφους τους στα δύο-τρία κόμματα που είναι κοντά στο 3%, άρα και στην είσοδο στην βουλή: ΝΙΚΗ, Πλεύση Ελευθερίας και το  το ΜΕΡΑ25.

Οπότε, τα πράγματα θα είναι διαφορετικά για όλους… Και στο βάθος οι δημοτικές-περιφερειακές  εκλογές…

 

* Πιο αναλυτικά στις εκλογές της 25ης Ιουνίου, που ως γνωστόν θα διεξαχθεί με το εκλογικό σύστημα της ενισχυμένης αναλογικής, όποιο κόμμα περάσει το 3% εκλέγει εννέα έως δέκα βουλευτές, οι οποίοι αφαιρούνται αναλογικά από τα υπόλοιπα κόμματα. Πρακτικά, δηλαδή, για κάθε νέο κόμμα που μπαίνει στη Βουλή η Ν.Δ., η οποία θα είναι πρώτη με ποσοστό κοντά στο 40%, θα χάνει τέσσερις έδρες.
Ως εκ τούτου, εκλογικοί αναλυτές υπολογίζουν:
– Εάν είναι στο 8% το ποσοστό των εκτός Βουλής κομμάτων, η Ν.Δ. θα εκλέξει (με 40%) 161 βουλευτές.
– Εάν μπουν περισσότερα κόμματα και η αναντιπροσώπευτη ψήφος υποχωρήσει στο 6%, τότε, με σταθερό το ποσοστό της Ν.Δ., οι «γαλάζιες» έδρες θα πέσουν στις 156.
– Με 4% τα εκτός Βουλής κόμματα και τη Ν.Δ. στα ίδια επίπεδα, οι Νεοδημοκράτες βουλευτές θα είναι 154.
– Τα πράγματα θα γίνουν άκρως οριακά αν περιοριστεί στο 2% το ποσοστό των εξωκοινοβουλευτικών κομμάτων, καθώς σε αυτή την περίπτωση το πρώτο κόμμα με 40% δικαιούται μόλις 152 έδρες.

«Νίκη» και «Πλεύση Ελευθερίας» αναμένεται να ξεπεράσουν τα 3%, ακόμη και εάν δεν αυξήσουν τις ψήφους τους, λόγω της υψηλής αποχής που εκτιμάται πως θα καταγραφεί στις 25 Ιουνίου.

40 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Η Ελλάδα χρειάζεται να μπει ένα όριο τουλάχιστον 5-7% για την είσοδο ενός κόμματος στη Βουλή.Ίσως έτσι απαλαγουμε από τους γραφικούς ψεκασμενους που ψηφίζουν τον οποιοδήποτε τυχάρπαστο για να τον σώσει η για να ξεχωρίσει.Ψηφίζουν μικρό κομα για να τους σώσει ,να κάνουν βουλευτές κάποιους άσχετους για να τιμωρήσουν η να εκδικηθούν κάποιο άλλο κομα για προσωπικούς λόγου η επειδή είναι πιο έξυπνοι και πατριώτες.Ψηφίζουν επειδή είναι πιο Χριστιανοί η Πατριώτες.Ναι υπάρχουν άνθρωποι που εκμεταλλεύονται κάποιους ταλαίπωρους η ανόητους που πιστεύουν ότι ο γιαλός είναι στραβός αλλά αυτοί τα έχουν κάνει όλα σωστά.Σε όλες τις εκλογές έχουν μπει μικρά κόμματα στη Βουλή.Τι ακριβώς έχουν προσφέρει;Απλά έχουν γίνει τσόντα σε κυβερνήσεις όταν χρειάζονται ψήφους η περνούν απαρατήρητοι απλώς περνοντας τους μισθούς και μεταπηδοντας σε μεγαλύτερο κομα στις επόμενες εκλογές.Όλες οι προοδευμένες και μεγάλες χώρες δεν έχουν πάνω από 3 κόμματα .

    • ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΒΡΙΖΕΙΣ,ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΣΟΥ…
      ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΚΑΘΑΡΤΟ ΛΟΓΟ ΝΑ ΕΧΕΙΣ,Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ,ΣΟΥ ΔΙΝΕΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ,ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΘΕΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ…
      ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΨΗΦΙΖΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ,ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΟΥ ΘΥΜΙΣΩ ΟΤΙ ΚΑΤΑ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ,ΖΟΥΜΕ ΣΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ..
      ΟΠΟΤΕ,Ο ΚΑΘΕ ΕΝΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ,ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΚΦΡΑΣΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΟΥ…

    • Μιραντα ο ερντογκαν θα κανει λεει αναθεωρηση συνταγματος. Τα ιδια λεει και ο Αδωνις. Ουστ κοπροσκυλα που θα μας πειτε και τι θα ψηφισουμε! Φασιστες παιδοβιαστες!

  2. 12:50.τό ασθενοφόρο δέν χωρούσε νά περάσει στίς σημαίες.ολα τ’α αυτοκ’ινητα ανεβήκαμε στό πεζοδρόμιο γ ν περασει

    • Παλιές μ@λ@κιες.Άνθρωπος του κατεστημένου ήταν χρόνια δήμαρχος ,έλεγε τέτοια και πουλούσε σε τύπους έξυπνους σαν εσένα.Στις εκλογές ψηφίζουμε και εκλέγουμε τον καλύτερο.Ψήφισε ΚΚΕ όπως κάνουν οι βολεμένοι η Νίκη κάνε το Σταύρο σου και σώθηκες.Άσε εμάς.

  3. Θα πέσει πολύ μαγείρεμα.. Οι 3 εναπομειναντες… Διαγωνιζονται. Για τις καλύτερες συνταγές…

  4. Οι άνθρωποι ΔΕΝ γίνονται γελοίοι με τίς ιδιότητες πού έχουν , αλλά με τίς ιδιότητες πού προσποιούνται ότι εχουν

  5. Έφεραν αρκουδόγυφτους,αλβανόγυφτους,μιλάμε στα μαγειρεία,στους μπουφέδες τσακωμοί, βρώμα δυσωδία,κάνουν γκέτο και εξουσιάζουν,το ένα ξενοδοχείο κλέβει απ το άλλο υπαλλήλους, αθάνατη ελληνική φιλοξενία τελείωσε.
    Απίστευτα πράγματα που τα κρύβουν επιμελώς,σήκωσαν μπαϊράκι οι ημεδαποί , απειλούν να φύγουν, απίστευτες εικόνες στον 4ο Τουριστικό προορισμό

      • Χωρίς επιδόματα..ο τσ@γλ@νισμος της Κω μίλησε και έγραψε ιστορία και τα τρισέγγονα σας θα γελάνε

      • Η Οικονομική ανταμοιβή της εργασίαςενός Νέου στο νησί που λέει 700 φορές το Υeς Please

        στον κάθε χεσμένο, άσχετα τα πόσα πλήρωσαν οι δικοί του στα Φροντιστήρια είναι το όνειρό σου?

        • Όταν πας εσυ διακοπές πως σου φέρονται;Τι ακριβώς λες;Το κάθε επάγγελμα έχει τα Καλα και τα κακά του.Για πες μας ένα επάγγελμα σε όλο το κόσμο να το κάνουμε όλοι,να πληρωνόμαστε και απλά να σχολιάζουμε ίσως;

      • Όπως το βκέπει κανείς..γιατί ναν εκλείψουν τα στερεότυπα που μας πήγαν στον πάτο?

        Θα μπορούσε να θεσμοθετήσει ο Άριστος άλλα δέκα τετραήμερα τον χρόνο.
        Ξέρεις αλκήθεια πόσο είναι το χρέος Ιδιωτικό,Δημόσιο και του κόμματος της ΝΔ?

      • Όρθιοι 12ωρα, υποκλίσεις, χωρίς ρεπό, χωρίς δικαιώματα, χωρίς καν αντιλογία στην οποιαδήποτε τρελή απαίτηση ενός μπεκρούλιακα.Το.θεμα υγείας, εργασίας,εργασιακών δικαιωμάτων, ισότητας, ισονομίας, δικαιοσύνης έχουν λυθεί στα…Τέμπη.
        Ο Δημόσιος τομέας που πάτωσε την χώρα, μίλησε…και ας μην έχουν φωνή τα ‘λάφυρα’.

  6. Πάλι σενάρια, πάλι θα πέσετε έξω, όπως και προηγουμένως στις 21/5.Η ΝΔ θα πάρει αυτοδυναμία,ο ΣΥΡΙΖΑ θα χάσει και άλλη δύναμη, το ΠΑΣΟΚ ενδέχεται να πάρει αυτή την δύναμη, Βελόπουλος περίπου στα ίδια, ΚΚΕ στα ίδια.Πλευσις ίσως να μπει, Νίκη ίσως.Οσον αφορά τη Νίκη έχουμε μέρες και ίσως έχουμε αποκαλύψεις:ΚΟΜΜΑ,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,ΛΕΦΤΑ ΑΠ’ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ.Υπομονη και 22 και σήμερα…. για να φωνάξουμε ΟΥΣΤ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ ΜΕ ΦΟΡΑ…..

  7. Η τωρινη η διοικηση του Νικηταρα αποδειχθηκε η ποιο ΤΡΑΓΙΚΗ ΕΛΕΙΠΗΣ καθως και η ποιο ανικανη να διαχειριστει τα αυτονοητα.
    Αλλα περιμεναμε αλλα ειδαμε και φριξαμε
    Ο ανθρωπος απλως ειναι κατωτερος των προσδοκιων μας και του ρολου του σε σημειο να απορεις πραγματικα
    Τον Οκτωβριο η Κως αλλαζει σελιδα
    Θα βαλουμε Δημαρχο πετυχημενο και νεο μακρυα απο τις οικογενειες που διελυσαν το νησι
    Βαρεθηκαμε να περνανε τα χρονια το νησι να γινεται χειροτερο και καποιοι να βγαζουν εκατομμυρια στις πλατες μας να τρωγονται δεκαδες εκατομμυρια και εργο 000000000
    ΤΕΛΟΣ ΩΣ ΕΔΩ

  8. Σαν χαζή που είμαι έχω κάποιες αποριες.Ποια η διαφορά του ΚΚΕ με την ΧΑ(Κασιδιάρη)Ειλικρινά μπορεί να μου απαντήσει κάποιος που βλέπει διάφορες;

  9. Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗ ΡΟΔΟΠΗ ΚΑΛΕΙ ΤΟΥΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΑΡΤΗΣΗ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ Ο ΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΟ ΗΠΕΙΡΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΓΑΡΟΥΣ ΚΟΜΗΤΑΤΖΗΔΕΣ ΣΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΟΙ ΦΙΛΟΤΟΥΡΚΟΙ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΙ ΤΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ Ο ΛΑΟΣ?ΤΙ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΣΤΙΣ 25?

  10. Τελικά στο ΣΥΡΙΖΑ έχουν τρομερά μυαλά.Ζήλεψαν τους δημοκράτες προοδευτικούς του ΚΚΕ.Εφαρμόζουν την τακτική του.Διαλέγουν ποιος θα μιλάει,που και τι θα λέει.Σου λέει ότι αφού έτσι ανέβηκε το ΚΚΕ θα ανέβουμε και εμείς.

  11. ΕΠΙΑΣΕ ΤΟΥΣ ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΑΔΕΙΑΣΑΝ ΤΙΣ ΑΣΠΙΡΙΝΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΓΛΩΣΣΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΡΑΦΙΑ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΙΩΝ ΤΡΕΛΑΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΕΔΕΙΞΑΝ ΤΟ ΑΛΗΘΙΝΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΩΠΟ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΟΥΤΕ ΝΑ ΧΑΝΟΥΝ ΟΥΤΕ ΝΑ ΝΙΚΟΥΝ ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΕΑ ΒΟΥΡΤΣΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΣΤΙΣ 25

  12. ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΡΟΔΟΠΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΤΡΕΦΕΙ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΤΟΙΧΕΙΟΥ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ ΚΑΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΟΝ ΠΡΑΚΤΟΡΑ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΤΙΣ 25 ΘΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΣΥΡΙΖΑ-ΕΡΝΤΟΓΑΝ?

  13. ΣΤΙΣ 21 ΜΑΙΟΥ ΕΚΛΑΙΓΑΝ Ο ΜΠΑΙΝΤΕΝ ΚΑΙ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΠΟΥ ΕΧΑΣΕ Ο ΕΚΛΕΚΤΟΣ ΤΟΥΣ ΤΣΙΧΛΑΣ ΚΑΙ ΘΡΙΑΜΒΕΥΣΕ Ο ΜΕΓΑΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ Ο ΣΥΡΙΖΟΚΤΟΝΟΣ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΣΚΟΥΡΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ ΟΣΟΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΣΥΡΙΖΑ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΗΠΑ-ΤΟΥΡΚΙΑ

  14. https://youtu.be/stuFRRkRhg4

    Συνθήκες κάνει και συμφωνίες
    ο άθεος πολιτισμός.
    Δεν είσαι πλέον πρόσωπο
    μονάχα αριθμός.

    Hγέτες, Kροίσοι και Tραπεζίτες,
    ιδιοκτήτες καναλιών,
    μαθαίνουν στα παιδιά μας
    το δρόμο το “σωστό”

    .
    Μιλούν για ειρήνη
    και βομβαρδίζουν,
    μας ασφαλίζουν με απειλές
    οι αστυνόμοι των λαών
    και οι “ανθρωπιστές”.

    Αγάπη, αλήθεια, δικαιοσύνη,
    τα τρώει ο εκσυγχρονισμός
    κρατήσου αδελφέ μου,
    υπάρχει και Θεός.

    Kράτησε την πίστη σφιχτά
    στα μεγάλα ιδανικά
    η Πατρίδα δεν πουλιέται,
    η Eκκλησία δεν πεθαίνει
    κι η Ιστορία δεν ξεχνιέται….

  15. https://aegeanews.gr/news/dimosias-krisis/480427/nosokomeio-ko-chalia-mas-den-echoun-telos/

    και με τον θανατο της συμπλιτισσας…καλο ψ@φο..εεε καλη ψηφο στους αχρηστους …
    υποσημειωση:τοσα περιπολικα..προμηθευτηκε η ελληνικη αστυνομια για καταστολη των μη εμβολιασμενων..και γραψιμο γαι μασκες.προστιμα επι προστιμων…εσοδα απο τον ανυπαρκτο κοροιδιο…επιδοτησεις δις σε ψευτες επιστημονες…αλλα κανενα ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ βημα για βελτιωση ΥΓΕΙΑΣ..ΕΣΥ….αλλα κανενα ασθενοφορο .καμια προσληψη….στα 4 χρονια νεας χουντοκρατιας…ισως τωρα με την ιδιωτικοποιηση ..να μας πληρωνουν την βενζινη να μεταφερουμε ασθενεις… μας.Ρ Ε Μ Α Λ Ι Α..
    Α Χ Ρ Η Σ Τ ΟΙ…Κ ΛΕ Φ Τ Ε Σ ..Α Π Α Τ Ε Ω Ν Ε Σ…ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΤΕ ΠΡΟΒΑΤΑ

  16. ΣΤΙΣ 25 ΤΡΩΜΕ ΚΟΛΛΥΒΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑΒΕΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΗΣ ΨΕΥΤΙΑΣ ΤΗΣ ΛΑΣΠΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΡΕΛΑΣ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ