Αναποφάσιστοι και νέοι: Θα ψηφίσουν στις εκλογές, αλλά τι; (Μετά τις εκλογές η νέα παράταξη στο Δήμο Κω)

68
3749

Αναποφάσιστοι και νέοι: Θα ψηφίσουν στις εκλογές, αλλά τι;

Η άκρατη παροχολογία (λαγούς με πετραχήλια) όσο πλησιάζουμε προς τις πρώτες εκλογές, δείχνουν ξεκάθαρα άγχος και φόβο για το αποτέλεσμα των εκλογών.

Όσο για την ακρίβεια και την πιστότητα ή αξιοπιστία των λόγων τους, μην περιμένετε και πολλά (ο ένας ξέχασε το μεταναστευτικό που είχε ως σημαία και το «γκρέμισμα» του φράχτη και υποδύεται τον… Αντρέα των παιδικών του χρόνων με τα χέρια στην ανάταση, το «συμβόλαιο με το λαό» και την «αλλαγή»… Ο άλλος σαν «λευκός σίφουνας» μετά από τόσους λεκέδες, υπόσχεται «ξεφόρτωμα» του τέλους επιτηδεύματος και μείωση ΦΠΑ, Αλλά στο τεέλος της άαλλης τετραετίας… Σαν τις «καλύτερες δουλειές» που είχε υποσχεθεί το ’19 και δεν ήρθαν ποτέ, με την υγεία και την παιδεία να πιάνουν…»πάτο»)

Η εικόνα της όποιας «άνετης νίκης» και «επικράτησης», έχει πάει «περίπατο».

Η στρατηγική τους είναι φυσικά να πειστούν… οι αναποφάσιστοι. Διότι αυτοί παραμένουν ο άγνωστος «Χ» σε αυτές τις εκλογές που δεν μπορούν οι δημοσκοπήσεις να τους «διαβάσουν>.

Στο πλαίσιο αυτό, και ενώ μόλις πριν από 10 μέρες έδωσε στη δημοσιότητα το προεκλογικό του πρόγραμμα, χθες από την Ελευσίνα έκανε 3 νέες προεκλογικές και τραβηγμένες από τα μαλλιά εξαγγελίες, ενώ σε συνέντευξή του άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο μείωσης του ΦΠΑ. μείωση που μόλις την προηγουμένη εβδομάδα απέρριπτε κατηγορηματικά, με το σκεπτικό ότι δεν φτάνει στον καταναλωτή αλλά στερεί έσοδα από το Δημόσιο. Εγκαλώντας μάλιστα  τον ΣΥΡΙΖΑ, που στο δικό του πρόγραμμα προβλέπει μείωση, για το πού θα βρει να καλύψει τα έσοδα από τον ΦΠΑ.

Και φυσικά ο αστάθμητος παράγοντας και για τους δύο βασικούς διεκδικητές της εξουσίας είναι η νέα γενιά και ειδικότερα οι νέοι ψηφοφόροι, που υπολογίζονται σε περίπου μισό εκατομμύριο.

Και οι νέοι, μετά τα Τέμπη, αισθάνονται οργή, απελπισία και ντροπή, σύμφωνα με όλες τις έρευνες.

Αποδίδουν πολιτικές ευθύνες για το δυστύχημα, αποδοκιμάζουν την ιδιωτικοποίηση των σιδηροδρόμων και δηλώνουν σε ποσοστό 82,1% ότι θα πάνε να ψηφίσουν στις εκλογές.

Και παρότι δεν υπάρχουν δημοσκοπικά στοιχεία για την ψήφο τους, είναι προφανές από την έρευνα ότι αποδέκτης δεν θα είναι η Νέα Δημοκρατία, ενώ η μη ιδεολογική τοποθέτηση τους δεν σημαίνει κι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο… εκλεκτός της «καρδιάς» τους.

Σύμφωνα με την έρευνα του Eteron – Ινστιτούτου για την Έρευνα και την Κοινωνική Αλλαγή, με τίτλο «Η Νέα Γενιά μετά τα Τέμπη»:

–  Η οργή (43,7%) είναι το κυρίαρχο συναίσθημα που νιώθουν οι νέοι και οι νέες, ενάμιση μήνα μετά το θανατηφόρο σιδηροδρομικό δυστύχημα. Ακολουθεί η απελπισία (19,7%) και το αίσθημα της ντροπής (17,4%).

–  Η νέα γενιά δεν αποδέχεται ότι η ευθύνη για το δυστύχημα περιορίζεται σε λάθος του σταθμάρχη, αλλά αποδίδει πολιτικές ευθύνες. Το 59,5% απαντά ότι την ευθύνη φέρει η τωρινή κυβέρνηση, το 58,3% όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις και μόλις το 13,1% απαντά ότι ο σταθμάρχης φέρει κυρίως την ευθύνη.

Θα ψηφίσουν στις εκλογές, αλλά τι;

Επιπλέον, από τα ευρήματα της έρευνας αναδεικνύεται μια σχετικά προοδευτική τοποθέτηση των νέων, ενώ ο νεοφιλελευθερισμός καταγράφει πολύ χαμηλά ποσοστά δημοφιλίας (4,3%).

Την ίδια στιγμή, όμως, το 22,2% απαντά «καμία ιδεολογία, πιστεύω στο άτομο», ενώ ένα 19,3% συγκεντρώνει το «δεν γνωρίζω/δεν απαντώ».

Και το σημαντικότερο, σε αντίθεση με όσους πίστευαν πως η αντίδρασή τους θα ήταν η αποχή, το 82,1% των νέων δηλώνει ότι σκοπεύει να ψηφίσει στις εκλογές της 21ης Μαΐου.

Μάλιστα, το 77,5% σκοπεύει να ψηφίσει και σε ενδεχόμενη δεύτερη κάλπη, εάν δεν σχηματιστεί κυβέρνηση μετά τις προσεχείς εκλογές.

Μετά τις εκλογές η νέα παράταξη στο Δήμο Κω

Καταλύτης και για τα τοπικά οι βουλευτικές εκλογές. Περιμένουν το τελικό αποτέλεσμα για να προχωρήσουν στην ανακοίνωση της νέας παράταξης στον δήμο Κω, με ήδη συγκροτημένο πυρήνα στελεχών και εναλλακτικές (ενώ υπάρχουν και άτομα που δεν έχουν καταλήξει ακόμα στο να πουν το τελικό «ναι» στην μία ή στην άλλη παράταξη των δύο μέχρι σήμερα «μονομάχων» περιμένοντας το τελικό καταστάλαγμα από το μεγάλο ανακάτεμα της «κουτάλας»…

 

* Με την ευκαιρία: Ας θυμηθούμε τι έγραφε για τις εκλογές και τους πολιτικούς ο Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης πριν από έναν αιώνα και βάλε, λες και περιγράφει το σήμερα:

«Ἡ γενεαλογία τῆς πολιτικῆς εἶναι συνεχὴς καὶ γνησία κατὰ τοὺς προγόνους. Ἡ ἀργία ἐγέννησε τὴν πενίαν. Ἡ πενία ἔτεκε τὴν πεῖναν. Ἡ πεῖνα παρήγαγε τὴν ὄρεξιν. Ἡ ὄρεξις ἐγέννησε τὴν αὐθαιρεσίαν. Ἡ αὐθαιρεσία ἐγέννησε τὴν λῃστείαν. Ἡ λῃστεία ἐγέννησε τὴν πολιτικήν. Ἰδοὺ ἡ αὐθεντικὴ καταγωγὴ τοῦ τέρατος τούτου. Τότε καὶ τώρα, πάντοτε ἡ αὐτή. Τότε διὰ τῆς βίας, τώρα διὰ τοῦ δόλου… καὶ διὰ τῆς βίας. Πάντοτε ἀμετάβλητοι οἱ σχοινοβάται οὗτοι, οἱ Ἀθίγγανοι, οἱ γελωτοποιοὶ οὗτοι πίθηκοι (καλῶ δὲ οὔτω τοὺς λεγομένους πολιτικούς). Μαῦροι χαλκεῖς κατασκευάζοντες δεσμὰ διὰ τοὺς λαοὺς ἐν τῇ βαθυζόφῳ σκοτίᾳ τοῦ αἰωνίου ἐργαστηρίου των… » (Οι έμποροι των εθνών)

Τουρκία: Πιθανή ήττα Ερντογάν θα είναι «πολιτικό πραξικόπημα της Δύσης» με ό τι αυτό συνεπάγεται…

 Κι όλα αυτά ενώ, στην Τουρκία εκφράζουν φόβους ότι η χώρα μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπη με καταστάσεις ανάλογες με εκείνες στις ΗΠΑ με τον Ντόναλντ Τραμπ και την επιδρομή οπαδών του στο Καπιτώλιο, αλλά και στη Βραζιλία με τον Ζαΐχ Μπολσονάρου.

Αναλυτές στην Τουρκία εκτιμούν ότι, αν η διαφορά υπέρ του Κιλιτσντάρογλου είναι της τάξεως του 0,5%-1%, είναι πολύ πιθανό ο Ερντογάν και οι υποστηρικτές του να αμφισβητήσουν το αποτέλεσμα των εκλογών, οδηγώντας έτσι την Τουρκία σε αχαρτογράφητα και πολύ επικίνδυνα νερά.

Πρώτος εκφραστής του αφηγήματος αυτού δεν ήταν άλλος από τον υπουργό Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού, που δήλωσε ότι «η 15η Ιουλίου (2016) ήταν η de facto απόπειρα πραξικοπήματος. Η 14η Μαΐου είναι η απόπειρα πολιτικού πραξικοπήματος της Δύσης. Είναι τόσο ξεκάθαρο».

Προσπαθούν δηλ. να διαμορφώσουν ένα ιδιαίτερα επικίνδυνο αφήγημα, σύμφωνα με το οποίο ένα δυσμενές για αυτούς εκλογικό αποτέλεσμα θα είναι ένα «πολιτικό πραξικόπημα της Δύσης»,

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

68 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Απ το debade ξεχώρισα την τελευταία ερώτηση Του Σρόιτερ για την βαθμολογία που θα έβαζε στον εαυτό του

    Επίσης γιατί δεν δίνει το δικαωμα ψήφου στους νέους που δουλεύουν στα κολαστήρια των νησιών,Κυκλάδες,Δωδ/σα,Κρήτη.
    Τρέμει την ψήφο των νέων των Τεμπών.,
    Με το χέρι στην καρδιά,η χειρότερη δικτατορία χωρίς ΣΤΟΛΕΣ/
    Ζυγίστε τα καλά ‘Έλληνες.
    Τα Ζόμπι που χρεωκόπησαν την Ελλάδα είναι Κυανούν Χμερ.

  2. Καλπικοι και Υποκριτές είναι όσοι με τα λόγια κάνουν τα πάντα , ενώ στην πράξη δεν κάνουν ΤΙΠΟΤΑ .

  3. Μα οι νέοι έχουν επιλογές.Να ψηφίσουν τον Βελόπουλο που είναι 15 χρόνια στη Βουλή έχει κάνει και κυβερνητικός βουλευτής ,αλλά δεν είναι πολιτικός.Είναι και Ορθόδοξος όπως λέει αλλά πουλάει και επιστολές του Χριστού και βγάζει φωτογραφίες της Παναγίας.Από την άλλη πως γίνεται να μην ακολουθεί τις αποφάσεις της Ιερας συνόδου;Αν δεν κανω λάθος το πως πιστεύουμε και τι αποφάσεις παλαιοτάτων ιερών συνοδών είναι.Αλαξε κάτι στη πίστη μας;Τελικά για τα οικονομικά του τον ρώτησαν;Έχει πει κάτι θετικό για την Ελλάδα ;Τέλος δηλώνει επιχειρηματίας ναι η όχι; Τι κάνει στη Βουλή με το κόμμα του; Μπισνες;

  4. Μια άλλη επιλογή είναι ο Βαρουφακης.Εκτός από τα νομίσματα του τις διαλέξεις του τα Βιβλία που πουλάει έχοντας τα λεφτά του έξω αλλά θέλει τα δικά μας λεφτά να τα κάνουμε «δημητρες».Λόγια λόγια είναι αντιδραστικός και προκαλεί παίζοντας θέατρο επηρεάζοντας σίγουρα τους νέους που όπως όλοι μας θελουμε επαναστάσεις ,αλλά υπάρχει και ένα αλλά και εδώ.Σε μια σοβαρή ερώτηση τι απάντησε;Αν έρθουν οι Τούρκοι σε νησί τι θα κάνει;Θα αρχίσει τα τηλέφωνα είπε.Αυτή θα είναι η αντίδραση και το σχέδιο του.Δοξάστε τον.

  5. Στην πολιτεία πού έγινε πορνείο, Μαστροποι και Πολιτικές (Πόρνες) διαλαλούν σάπια θέλγητρα (Σεφέρης ).

  6. Θα συμφωνήσω απόλυτα με τον μαέστρο της Ελληνικής λογοτεχνίας Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη. Με την ηλεκτρονική ανάμιξη στις εκλογές και την τεχνίτη νοημοσύνη εύκολα όλα τα αποτελέσματα μαγειρεύονται. Ο κόσμος έγινε καχύποπτος και δίκαια δεν εμπιστεύεται κανέναν. Μόνο τα δύο του χέρια που δουλεύουν και τον συντηρούν στον αγώνα για την επιβίωση.

  7. -ΤΑ Λιμάνια, ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΔΟΥΣΑ, ΟΣΕ, ΑΕΡΟΔΡΌΜΙΑ ΤΑ ΠΟΥΛΗΣΑΝ

    -ΝΕΡΌ, ΡΕΥΜΑ, ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΤΙΣ ΠΟΥΛΗΣΑΝ

    -ΜΜΕ ΤΑ Πούλησαν ( τα εξαγορασαν..

    -ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ, ΤΟ ΔΙΕΛΥΣΑΝ

    -ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΑ ΛΕΗΛΑΤΗΣΑΝ

    -ΣΟΥΠΕΡΜΑΡΚΕΤ ΤΑ διέλυσαν με πρόστιμα (εκτός μασουτης με κάργα διαφήμιση εφόσον είναι συνέταιρος στην εξαγορά εταιρείας συγγενικό πρόσωπο Μητσοτάκη..!!

    -ΑΓΡΟΤΙΚΗ Παραγωγή, ΓΕΩΡΓΊΑ
    ΒΙΟΤΕΧΝΙΕΣ, ΒΙΟΜΗΧΑΝΊΑ ΤΙΣ ΕΞΑΦΆΝΙΣΑΝ

    -την δικαιοσύνη την καταπατησαν με αντισυνταγματικους νόμους ..

    -ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΗΝ ΠΟΥΛΗΣΑΝ
    -ΤΗΝ ΑΓΊΑ ΣΟΦΊΑ ΤΗΝ ΈΔΩΣΑΝ

    -ΤΗΝ ΘΡΑΚΗ ΤΗΝ ΠΟΥΛΗΣΑΝ

    -ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΤΗΝ ΞΕΦΤΕΛΙΣΑΝ

    -Την Ελλάδα την έκαψαν..

    -ΤΗΝ ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΥΛΩΣΑΝ

    -ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΙΣ “ΨΥΧΕΣ” ΜΑΣ ΠΟΥΛΗΣΑΝ

    • Σε ποια χώρα ζεις;Έλα να δουλέψεις που δεν βρίσκουμε εργαζομενους ,άσε την πολιτική και τα γελοία επιχειρήματα.Δεν το έχεις και ο καθένας ζει τη ζωή του και κρίνει ποτέ ζούσε καλύτερα .Το 2019 με το ΣΥΡΙΖΑ η σήμερα με τη ΝΔ.Ότι και να πεις η να πω είναι λόγια.Η σύγκριση είναι εύκολη.Τι είπε και τι έκανε ο Τσιπρας.Τι είπε και τι έκανε ο Μητσοτάκης.

  8. -ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ, Υγεία, ΝΟΣΟΚΟΜΕΊΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ…

    -ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ “ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ”(ΠΟΥΛΗΜΕΝΗ)

    -ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ(είσαι ψεκασμενος,διωκομενος, ρατσιτσης.. Αν δεν υπερασπιζεσαι τους βρωμο ΛΑΘΡΟ και είσαι υπέρ Ελληνικων κόμματων)

    -ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΙ ΘΑ ΒΑΛΕΙΣ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΣΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ. (με 4πλα εμβόλια..

    -ΕΡΓΑΣΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ(θα δώσει σε όλους τους ΛΑΘΡΟ νόμιμη με παγκόσμιο κάλεσμα.. Με 10ευρω τη ημέρα…

    -ΣΠΙΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ(ψηφισμα πληστειριασμου Α κατοικίας.. Χ€στηκσν αν δεν είχες να φας η έσοδα 2χρονια επί κορωδοιου ,να πληρώσεις τις δόσεις

    -ΑΥΞΗΣΕΙΣ 300 %ΣΕ ΡΕΥΜΑ, ΤΡΌΦΙΜΑ, ΑΓΑΘΆ
    -ΝΑ ΦΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ. Τρως με κουπόνια.

  9. Μια εβδομάδα πρην τις εκλογές και κανένας εδώ (όπως σε όλη την Ελλάδα βασικά)Δεν μας λέει τι προτείνει.Ποιος τον εμπνέει,ένα όραμα.Μόνο βρισιές για το Μητσοτακη.Σοβαρευτιτε επιτέλους.Δεν υπάρχει άλλος.Άντε να βγει με την πρώτη να μην ταλεπωριομαστε με άλλες εκλογές.Άλλη μια επιτυχία του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη.Απλή αναλογική απλά για να μας ταλεπωρισει.Υπάρχει άλλος λόγος;Παραμύθια και ιστορίες.Έχουμε πρωθυπουργό και κυβέρνηση.Ευτυχώς αρκετά καλή και δεν υπάρχει καποιος να μας πείθει ότι μπορεί να φορέσει το κουστούμι του πρωθυπουργού.Μην πετάτε τον ψήφο σας σε γραφικούς από κάποιο πρωσοπικο θέμα.Θα το βρήκε μπροστά σας.Να τελειώνουμε στις 21 Μαΐου να πάμε να δουλέψουμε .Δεν θα μας μοιράσει λεφτά κανένας.Συνθήκες και δουλειές καλύτερες θελουμε ,όχι ιστορίες.Ναι σε αυτά είναι καλύτερος ο Μητσοτάκης και η ομάδα του από τον Τσίπρα και τον θίασο του.Πως να το κάνουμε;

  10. Μην ξεχνάτε στις εκλογές διαλέγουμε κυβερνήτη .Δεν κάνουμε χαβαλέ,δεν βγάζουμε αποθημενα,δεν βρίζουμε τους ανθρώπους που την Δευτέρα θα συνεχίσουμε να ζούμε μαζί για χάρη κάποιων γραφικών.Τέλος ψηφίσετε η όχι 300 θα βγουνε,μην αφήσετε άλλους να τους διαλέξουν ενώ εσείς κάνετε..εντύπωση.

    • Είχαμε πιστέψει όλοι την ΕΡΤ,τα βρωμοκαναλα ότι θα χάσει και με διαφορά.
      Τελικά πήρε αυτό που θα πάρεις και σύ.
      Η τεράστια προσπάθεια επιρροής της κοινής γνώμης απ τα μέσα Μαζικής αποβλακωσης απέτυχε και στην Κύπρο και στην Τουρκία και Αλβανία.Μονο.στην μπανανία περνάνε αυτά,σε αγράμματους, φασίστες και πρόβατα σαν και του λόγου σου.

  11. Debate η ΑΠOΛΥΤΗ ΚΟΡΟΪΔIA ΕΝΟΣ ΛΑΟY.. ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΎΕΙ ΚAI ΤΑ ΠΙΟ ΑΠΊΣΤΕΥΤΑ.......... KAMIA ΔΙΑΦΟΡA ΜΕ ΤΑ ΖΟΜΠΙ

    Ἀπό τήν χθεσινή τηλεμαχία (debate) των -«σωτήρων»,.

    ΔΕΝ ἀκούσαμε οὔτε λέξη:

    Γιά τήν μεταναστεύση τῶν Νέων …την εργασία, τον μισθο λόγω κρίσης,.. Το δικαίωμα παροχής θέσεων εργασίας στους Έλληνες και όχι στους ΛΑΘΡΟ.

    Γιά τήν ἀντιμετώπιση της ὑπογεννητικότητας…παροχή επιδομάτων και στήριξης ελληνικής οικογένειας… Οι ΕΛΛΗΝΕΣ γίνονται μειονότητα.. Στην Ελλάδα

    Γιά τό Αἰγαῖο, γιά τήν Θράκη, τήν Τουρκία καί τήν συνεκμετάλλευση πού ὅλοι προωθοῦν…και έχουν υπογράψει.

    Γιά τήν εἰσβολή-παράνομη μετανάστευση καί τήν ἐπιδοτούμενη ἀντικατάσταση τῶν Ἑλλήνων…

    Γιά τίς ὑποχρεωτικότητες καί τόν ἰατρικό φασισμό (μέσῳ Π.Ο.Υ). Το φιάσκο των εμβολίων, τους θανάτους….την έλλειψη ιατρικού προσωπικού

    Γιά τίς δημοσιονομικές δεσμεύσεις-καί τήν ὑποδούλωση τῆς χώρας…

    Γιά τήν συμμετοχή σέ πόλεμο ἄλλων, χωρίς τήν ἔγκριση τῶν Ἑλλήνων ἤ ἔστω κοινοβουλευτική ἔγκριση…

    Γιά τό παραμύθι τῆς κλιματικῆς ἀλλαγῆς…όπου έκαψαν οι ίδιοι 1,2 εκατομμύρια ΣΤΡΕΜΑΤΑ.ελληνικου δάσους.. Και απαλάτριώνουν τα υπόλοιπα με νόμο…περί τι θεωρείται δάσικη έκταση .!!!

  12. Όπως είπε η Ράνια Τζίμα στους προεκλογικού λόγους.. Που το ονόμασαν DEBATE..

    Ράνια Τζίμα:

    «Αὐτό πού ἔγινε ἀπόψε ἦταν ἀκριβῶς αὐτό πού ἤθελαν τά κόμματα»… (Να πείσουν πάλι τον κόσμο να τους ψηφίσει..

    «Δέν ἤθελαν οἱ πολιτικοί ἀρχηγοί ἕναν πιό ἀνοιχτό ΔΙΑΛΟΓΟ.

    «Ἀλλα τους ρωτούσαμε, ἄλλα ἀπαντοῦσαν,.
    (στημένες κουβέντες ερωτήσεις,
    Και ΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ (MIRAΝTA… … ΘΑ ΠΆΝΕ ΘΑ ΨΗΦΊΣΟΥΝ

    • Ενώ όταν έχουν καλεσμένους πολιτικούς τι ακριβώς κάνουν οι δημοσιογράφοι;Το debate τους χάλασε.Τις άλλες μέρες;Τους τρομάζουν με τις ερωτήσεις τους.Κοιτάξου στο καθρέπτη αν ψάχνεις ηλιθιο.

  13. ή οδήγηση μέ αμάξι καί μοτό έχει καταντήσει πονοκέφαλος.οδηγοί προσοχή!! παντού πετάγοντε λαγοί μέ πετραχήλια!

  14. «Δίωξη γιατρών και προσωπικού για ΦΟΝΟ»!!! «Βόμβα» για όσα συνέβησαν με τον COVID (video)

    «Δίωξη γιατρών και προσωπικού για ΦΟΝΟ»!!! «Βόμβα» για όσα συνέβησαν με τον COVID (video)
    https://www.triklopodia.gr/%CE%B4%CE%AF%CF%89%CE%BE%CE%B7-%CE%B3%CE%B9%CE%B1%CF%84%CF%81%CF%8E%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%CF%89%CF%80%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%8D-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%86%CE%BF%CE%BD/

  15. Aytopyrobolhuhke me kynhgetikh karampina……..Αυτοι οι ανθρωποι αυτοκτονούν γιατί συνηδειτοποιουν τι έπαθαν από το μπολι ή και αυτό που τους δημιουργεί στον εγκέφαλο. Η εκκλησια που ειναι?? Να μαζέψει τα προβατακια της να ζητήσει συγνώμη… Να δείξει την θεραπεία μέσω της μετανοίας ευχελαιων και Θειας Κοινωνίας….

  16. Δεν έχει νόημα να ψηφίσεις πλεόν στη Ρωμιοσύνη, όποιος και να βγει δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι, ακόμη και αν είναι ακροδεξιός ή ακροαριστερός. Αυτό που πρέπει να γίνει κατανοητό είναι πως για να προσπαθήσει αυτό το προτεκτοράτο να κάνει βήματα προς την αξιοπρέπεια, οφείλουν οι κάτοικοί του να αλλάξουν και να γίνουν τολμηροί, ενσυναίσθητοι, ανεξάρτητοι, εργατικοί, αλληλέγγυοι κτλ. Κάτι που είναι ουτοπικό βέβαια από όσα παρατηρούνται και στις νέες γενιές, οπότε συνεχίστε να αλληλοεξαπατάστε.

  17. Το άγχος της Μιράντας να γράφει τέτοια κατεβατά, αποδεικνύει αυτό που ξέρουμε όλοι, ότι ο Crime Minister Κούλης, τελείωσε. Πάμε για άλλα.

      • Eχω λόγο για τα 57 Θύματα στα Τέμπη, για τις 36.000 νεκρούς από έλλειψη εντατικών

        και από τις απολύσεις γιατρών, νοσηλευτών, έχω να πω για την ακρίβεια..με μηχανάκι να πας στην δουλειά σπαστό θες 4 ευρώ την μέρα. Σιγά μην κάτσω και ακούσω ένα νυμφίδιο που χάνει την θέση του την επόμενη βδομάδα.’ Ένα ηλίθιο κατασκεύασμα. Μια πατσαβούρα ψυχή τε και σώματι.
        Ότι πιο ηλίθιο πέρασε απ τον Τοπικό Διάλογο. Κούτσουρο.

  18. Όπως ήρθε το πλήρωμα και δικαιώθηκαν , οι » ψεκασμενοι,, ανεμβολιαστοι,.. Για τα εμβόλια, την λήξη της ισχύος των υποχρεωτικων ψευδοεμβολιων, (που θα κουβαλάς για πάντα τις παρενέργειες τους ωστόσο..) που οι ΜΕΘ φανερωθηκε ότι ήταν θάλαμοι θανάτου-ευθανασίας και όχι σωτηρίας…τωρα ήρθε το πλήρωμα του χρόνου για να δικαιωθούμε και για τα υπόλοιπα που έρχονται από τα ρεμάλια… … οι φήμες,για παράδοση Αιγαίου, συνεκμεταλευση, παραχώρηση δικαιωμάτων.., φτώχεια,, ανεργία..Δεν θα είναι πια φημες το 2023..-2028
    .. Ψηφίστε τα μεγάλα κόμματα ΗΛΙΘΙΟΙ τα οποία θα συνεργαστούν ως ένα.. όπως συνήθως στην ιστορία .. Για να περάσουν αυτά τα νομοσχέδια…. Καμία διαφορά.. Αν κάποιος ψηφίσει σύριζα, ΠΑΣΟΚ η ΝΔ. Φτάνει να ψηφίσει ένα από αυτά… Τα ΚΟΠΡ@ΣΚΥΛΑ ..μην τσακώνεται.. όλοι ψηφίζετε ΤΟ ΊΔΙΟ.

    • Εσυ από που είσαι και βρίζεις τους Έλληνες;Ψηφίζεις μικρό κόμμα να σωθείς;Βλακακο αν ήταν άξιοι οι μικροί δεν θα τους έσπερναν οι μεγάλοι;Όσο για τα εμβόλια και τη δικαίωση των ψεκασμένων ψάξε στα νεκροταφεία όλοκληρου του πλανήτη.Εκεί θα την βρεις.

  19. ΄΄Η Ελλαδα κατοικειται απο ανθρωπους αψυχους που ετσι και τολμησεις και πεις το ονομα Ελλαδα ,το ονομα πατριδα η την λεξη Εθνος,χαρακτηριζεται εθνικιστης παο καποια τσοφλια της δημοσιογραφιας …ειναι ντροπη..!!

    ΄΄Σαραντος καργακος..΄΄
    απο τους μεγαλυτερους ἱστορικόυς, φιλόλογους της Ελλαδος. ἐπί 35 ἔτη στά μεγαλύτερα ἰδιωτικά ἐκπαιδευτήρια τῶν Ἀθηνῶν καί στούς μεγαλύτερους φροντιστηριακούς ὀργανισμούς, στούς ὁποίους πάντα ἦταν ἱδρυτικό μέλος («Ἡράκλειτος», «Ἀριστοτέλης»). ὑπῆρξε εἰσηγητής γιά τήν παιδεια

  20. Με την απλή αναλογική είχαμε την ευκαιρία να μπούν στην Βουλή πολλά μικρά και άγνωστα κόμματα ,.. Αυτά λοιπόν τα πολλά μικρά κόμματα θα μπορούσαν να μπουν στην Βουλή και να έχουμε μια πολυκομματική Βουλή η οποία φυσικά ΔΕΝ θα μπορούσε να βγάλει αυτοδύναμη κυβέρνηση .

    ΓΙΑΤΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ τόσο πολύ κάτι μικρά κομματάκια της πλάκας .τετοιο αποκλεισμο κοματων δεν εκανε ουτε η η Χούντα του Παπαδόπουλου.Γιατί αυτά που θα περάσουνε ΜΕΤΑ τις εκλογές δεν βγαίνουνε με μια απλή πλειοψηφία. έβγαλαν ένα νομοσχέδιο και το ψήφισαν . Αυτά που πρόκειται να περάσουν χρειάζεται πολύ μεγάλο ποσοστό βουλευτών, τα 3/4 της Βουλής θέλει. Και επειδή ακριβώς τα 3/4 της Βουλής είναι δύσκολο με μια πολυκομματική Βουλή να τα πετύχεις , να τα πάρεις με το μέρος σου …αποφάσισαν να βγάλουν από την μέση πολλά, πολλά μικρά κόμματα.
    τελικα ολα δημοκρατικα…

    • Απορια ρε φίλε.Τι να τα κανείς τα 40 κόμματα να έχεις 40 αρχηγούς;Σε τι ακριβώς θα σε βοηθήσει αυτό η την χώρα;Να τα διαλύσουμε όλα γιατί;Για χαβαλέ;Τι ακριβώς χρειάζονται πάνω από 3 κόμματα;τι ακριβώς προσφέρουν;Θα χάσουμε κάποια μεγάλη ιδέα;Επιτέλους να μπει τουλάχιστον ένα 7% για να μπει κάποιος στη Βουλή.Να απαλαγουμε από τους γραφικούς.Να στα ματώσει να περνούν επιχορηγιση όσοι περνούν 1,5%.Αυτά τα λεφτά δεν σας ενδιαφέρουν;Τρια(3) κόμματα είναι υπέρ αρκετά.Δεν θα χαθεί κανένας μάγος που θα μας σώσει.Τέλος και τα παραμύθια για απλές η ενισχυμένα αναλογικές.Όλα τα κόμματα με το ίδιο σύστημα κατεβαίνουν.Τι δεν καταλαβαίνουμε;

  21. LIVE το 6-6-6 debate των πολιτικών αρχηγών –
    6 δημοσιογράφοι – 6 πολιτικοί – 6 θεματικές ενότητες!
    Οι έξι πολιτικοί αρχηγοί των κομμάτων της Βουλής, Κυριάκος Μητσοτάκης, Αλέξης Τσίπρας , Νίκος Ανδρουλάκης, Δημήτρης Κουτσούμπας, Κυριάκος Βελόπουλος και Γιάνης Βαρουφάκης
    ολοι ΕΝΩΜΕΝΟΙ…
    ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΠΟΙΟΙ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΑΕ- (ολοι μασωνοι ενωμενοι )6 ΚΟΜΜΑΤΑ..ΙΣΟΝ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑ..

  22. Όταν μιλάνε στο ΣΥΡΙΖΑ ότι η χώρα έχει πτωχεύσει ο κόσμος τρώει από τα σκουπίδια πεθαίνει στους δρόμους σε ποθα χώρα αναφέρεται;Έτσι θα πισει;Ναι μετά τις 10 πρώτες μέρες του μήνα τελειώνει ο μισθός.Τις επόμενες 20 μέρες κλείνουν τα σούπερ μάρκετ,ταβέρνες εστιατόρια .Σταματάει η κυκλοφορία κλπ.Έλεος

  23. ΟΊ ΛΑΚΟΎΒΕΣ ΣΤΌ ΠΛΑΤΎ ΚΥΠΑΡΊΣΣΙ ΠΌΤΕ ΘΆ ΣΦΡΑΓΙΣΘΟΎΝ; ΈΧΩ ΠΆΡΕΙ 3 ΦΟΡΈΣ ΚΑΊ ΜΊΑ ΦΟΡΑ ΜΈ ΠΉΡΑΝ ΣΤΊΣ 3/5 ΝΆ ΜΟΎΝ ΠΟΎΝ ΌΤΙ ΘΆ ΠΆΝΕ. ΞΈΡΕΤΕ ΠΟΙΌΣ ΕΊΜΑΙ.

  24. Πρέπει να είναι από τις επιπτώσεις των 4πλων εμβολίων… Που έχουν υποστεί…
    Επίσης ίσως και επήρεαζει το συνεχές ψέκασμα αυτών ημερών… Στα κανάλια.. Και στον ουρανό… Ο συνδυασμός αυτών τα δύο(ψέκασμα, σάνος, ΜΜΕ … Τους αποβλακωνει περισσότερο…
    ανενημερωτος, άσχετος, ηλιθιος, βλακας..!!
    Αντε καλή ψήφο στην ΝΔ

  25. της απόλυτης χειραγώγησης της κοινωνίας ,όσοι ακόμα έχουν την ικανότητα σκέψης ανεξάρτητης από την μαζικοποιημένη αποχαύνωση…(miranta..)
    !! Το ερώτημα είναι πόσο αναστρέψιμη είναι η κατάσταση πνευματικής αποχαύνωσης αυτών των πολιτών ?? Είναι απλά.. Στο βαθύ σκοτάδι της ύπαρξης τους..!!

    Τέτοια εγκεφαλική νεκρωση.. Που θα τιμήσουν ξανά με την ψήφο τους υπόλογους της καταστροφής,.. οι συμμορίες που ρήμαξαν αυτή τη πατρίδα μέχρι να της πιούν μέχρι και το μεδούλι της… , όλα αυτά τα πολιτικά εκτρώματα, σκουπίδια , ανήθικοι εκβιαστες και κλέφτες του ελληνικού λαού.. που ακριβώς η θέση τους, θα ήταν στην φυλακή,η στην αγχόνη,!! .. Ξανά με το ίδιο θράσος, προσπαθούν να πείσουν τους ηλίθιους, στην χειρότερη σαν ανήθικους συνένοχους στα επόμενα σχέδια τόυς…
    Γιαυτό οι περισσότεροι ψηφοφόροι των μεγάλων κομμάτων είναι, η ηλίθιοι ή συνένοχοι. Η και τα δύο μαζί..!!

  26. Προς τους φίλους που βρίζουν και υποτιμούν λέγοντας βλακείες.Ποιος είναι ο καλός τους θα πουν;Τρεις μέρες πρην τις εκλογές το επιχείρημα τους παραμένει.Ειμαδτε βλάκες αυτοί έξυπνοι .Τα ΜΜΕ πουλημένα αυτοί ενημερώνονται από απούλητα;Η Ελλάδα έχει καταστραφεί Ασχετα αν έχει την μεγαλύτερη διαυθνη αναγνώριση που είχε ποτέ . Τους ρωτάς κάτι απλό ,είμασταν καλύτερα το 2019 η σήμερα;Ο καθένας μπορεί να σκευτει αυτό το απλό σε όλους τους τομείς .Σε τι είμασταν καλύτεροι το 19;Ποιον πιστεύουν ότι θα είναι καλύτερος για την επόμενη τετραετία;Ποια ομάδα ;Ο Μητσοτάκης η ο Τσιπρας;Η ΝΔ η ο ΣΥΡΙΖΑ και οι προοδευτικοί;Βέβαια ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μας τους λέει μιας και παραδέχεται ότι δεν μπορεί μόνος του.Λέει προοδευτικούς ,τον Βαρουφάκη το ΚΚΕ ,την Ανταρσύα και τους υπόλοιπους δημοκράτες αλλά η ΝΔ δεν είναι.Τι να απαντήσεις;Σιωπή.

  27. Κάτι για το ΚΚΕ.Αλήθεια να δυναμώσει λέει γιατί είναι για το καλό του λαού και των εργαζομενων.Σκευτητε λίγο.Όλα αυτά τα χρόνια το ΚΚΕ δεν είναι στη Βουλή;Τι ακριβώς έχει κάνει;Τι θα είχαν λιγότερο οι εργαζόμενοι και οι Ελλάδα αν Σεν ήταν στη Βουλή;Θα μπορούσε και Εκτις βουλής να λέει έξω από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ και να κάνει τις πορείες κάθε χρόνο προς την Αμερικανική πρεσβεία και την Πρωτομαγιά χωριά από τους υπόλοιπους.Κάτι άλλο που κάνει;Έχετε ακούσει πιτε σε ομιλίες τους την λέξη Ελλάδα η Ελκηνικο και;Απλά λαό και εργαζομενους λενε αόριστα.Του πληρώνουμε σε τελική γιατί;

  28. Βαρουφακης.Τι ακριβώς σημαίνει η ψήφος σε αυτόν;Ας με βοηθήσει κάποιος ψηφοφόρος του.Ναι ξέρω ο Μητσοτάκης το ένα το άλλο κλπ.Είμαι ανόητη κλπ αλλά ποιο το νόημα η ψήφος στο Βαρουφάκη;

  29. Βελόπουλος.Έχουμε ψηφοφόρους του εδώ;Αλήθεια γιατί τον ψηφίζουν;Επειδή δεν δηλώνει πολιτικός αλλά είναι 20 χρόνια βουλευτής;Επειδή έχει τις δουλειές του και τα χρήματα του στη Γερμανία και τις κρέμες του τις φτιάχνουν Πακιστανοί;Ξέρετε κανέναν Ελκηνα εργαζόμενο του εκτός από κάποιους κανέναν καν και τηλεφωνητές;Μήπως επειδή έχει Ρώσο χορηγό;Μάλλον για τις χειρόγραφες επιστολές του Χριστού που δίνει δωρο με την κρέμα για την καράφλα.(Ναι ξερω ο Μητσοτάκης αυτό και το άλλο και εγώ ειμσι ηλίθια)Η απάντηση;

  30. Ανδρουλακης.Αλήθεια έχει καταλάβει κανείς τι θέλει;Εκτός από κάποιους παππούδες που έτσι και αλλιώς ΠΑΣΟΚ θα ψήφιζαν τι ακριβώς θέλει ο Ανδρουλακης;Να κάνει τι;Έχει φύγει το κομα προς ΣΥΡΙΖΑ και αυτός κάνει μούτρα στο Μητσοτακη.

  31. Τελικά το μόνο ερώτημα για τις εκλογές είναι ένα.ΝΔ η ΣΥΡΙΖΑ.Μητσοτάκης η Τσιπρας.Έχουν κυβερνήσει και οι δυο πρόσφατα και είναι εύκολη η επιλογή.

  32. Συμπληρώνω την miranta: 1)ψηφίζω ΠΑΣΟΚ για να είμαι τρίτος και να πω στον πρώτο ποιος θα κυβερνήσει.2). ΚΚΕ για άρνηση σε όλα, όταν αυτά που πιστεύει έχουν τελειώσει από την δεκαετία του ‘90.3) μεσάνυχτα25 για τοπικό νόμισμα, κλειστές τράπεζες και Δήμητρα.Επιπλεον να παρακαλώ να έχει σήμα το τηλέφωνο την βραδιά της εισβολής.4) κηραλοιφες όταν ο ίδιος δεν τις χρησιμοποιεί, όσο για τα θα υπόλοιπα ρωτήστε Μυλωνάκη.5) Τέλος ΣΥΡΙΖΑ γιατί σφάλμα που επαναλαμβάνεται παύει να είναι σφάλμα αλλά μ@λ@κ@α.Ουστ κ@πρ@σκ@λ@…..

  33. Και πάρα να χαίρεσαι σαν ηλιθιος που θα βγει ένας προδότης… .. Θα είσαι χαρούμενη επίσης με τις δημοσκοπήσεις που προωθούν άλλα κέντρα εξουσίας.. Πρέπει να καταλάβεις..πριν χειτοξροτησευς σαν ηλιθιος με το αποτέλεσμα . Ότι
    Οι Λέσχες και τα Κλάμπ έχουν ήδη προαποφασίσει ποιος υπάλληλος που θα εξυπηρετήσει καλύτερα τα συμφέροντά τους και αυτήν την μαριονέτα θα κάνουν πρωθυπουργό.! Επίσης, μην ξεχνάς το ρόλο της νοθείας, αν κάτι δεν τους βγαίνει, έχουν τη δύναμη να το αλλάξουν νοθεύοντας την εκλογική διαδικασία.(ΟΛΑ ΕΛΕΓΧΌΜΕΝΑ singular… Γι΄αυτό, άλλωστε, χρυσοπληρώνουμε συγκεκριμένη πολυεθνική εταιρεία που θα βγάλει τα αποτελέσματα των εκλογών.!! SINGULAR..ελεγχόμενη 100% από την ΝΔ..

    ΚΑΙ εσύ ηλιθιε χειροκροταπου θα βγει δημοκρατικά.. Το πιόνι των μασωνιστων ο απο ανέκαθεν προδότης.. Από τον πατέρα του.

    • Η επιλογή σου ποια είναι;Ξέρεις στις δημοκρατίες επικρατούν οι πλειοψηφίες και ψηφίζουν όλοι ελεύθερα.Αν δεν σιυ αρέσει το αποτέλεσμα δεν σημαίνει ότι είναι στραβός ο γιαλός.Σκέψου μην αρμενίζεις ανάποδα.

  34. Θέλω να ψηφίσω κάποιον Κώο υποψήφιο και θέλω την βοήθεια σας .Η ΝΔ δεν έχει.Ο ΣΥΡΙΖΑ αυτόν που ντρέπονταν που ήταν Κώος και θέλει συμφωνία αλά Πρέσπες με την Τουρκία.Το ΠΑΣΟΚ δεν έχει.Το ΚΚΕ την γνωστή βολεμενη εργατομητερα.Ο Βαρουφάκης, κάποιον μη Κώο.Ο Βελόπουλος, κάποιον ιδιοκτήτη καταστήματος.Ο Σώρρας χωρίς σχόλια.Υπαρχει θα μου πείτε και του Τζημερου . Μήπως τελικά είμαστε σαν νησί ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΜΑΣ; Μάλλον θα πάω για μπύρες και θα ακούω:ΑΚΥΒΕΡΝΗΤΟ ΚΑΡΑΒΙ ΤΟ ΝΗΣΑΚΙ ΜΑΣ……

  35. Μιράντα.. Τι θα κάνει ο Μητσοτάκης.. Αυτά που έκανε και την τετραετία..

    Να εκτελεί τις εντολές σαν καλό σκυλί της παγκόσμιο ποίησης.. (το βιβλίο great rest ειναι το αγαπημένο του πάω στη βιβλιοθήκη του..)… Τι έκανε την4ετθα που πέρασε.. (δεν χωράνε δυστυχώς σε μια παράγραφο τα 35 σκανδαλα,.. Και η ρημαξη της οικονομίας που προκάλεσε.. Και συνεχίζει με πλειστηριασμους…. Ακόμα συνεχιζει ναστελνει όπλα στην Ουκρανία,,. .. Πληρώνοντας τις επιπτώσεις η Ελλάδα…
    Το τι θα κανει λοιπόν…
    Η συνέχιση του μεταναστετυτικου υπέρ των Λαθρο..η ηλεκτρονική διακυβέρνηση για απόλυτο έλεγχο κάθε σεντ του πολιτη.. Οι τράπεζες ήδη συνδέονται με την εφορία για κατασχέσεις…και θα συνεχίσει ότι έκανε ο πατέρας του για .. Για το Αιγαίο.. Εξάλλου και η Ντόρα… Αναφέρει ότι θα υπάρχει παραχώρηση δικαιματων… Σε λίγο θα ταξιδεύεις με βίζα στην Ρόδο… τώρα αν τα κάνει ο τσιπρας θα βρίζεις τον τσιπρα. Τόσο στόκος είσαι… εκτελούν τα ιδια .ίδια αφεντικά, ίδιες εντολές, είναι σκυλιά με ΊΔΙΟ ΑΦΕΝΤΙΚΌ . . ΠΑΝΗΛΙΘΙΕ.. ΚΑΜΜΕΝΕ

  36. Αυτή η χούντα να μην προβάλλεται κανενα κόμμα από τα 40.. Που υπάρχουν

    .. Έχει κάποιο σκοπό…από τα ΜΜΕ του Μητσοτάκη..
    και αν υποθέσουμε ότι σπάνε το φράγμα του 3% και μπαίνουν στη βουλή, ..ακόμα και με αυτό θα δυσαρεστηθουν και θέλουν να το απορτρεψουν..!!!

    Φυσικό να μην τους ξερεις γιατί δεν έχουν τα απαραίτητα χρήματα για προβολή και προπαγάνδα,όπως η ΝΔ, ΠΑΣΟΚ ΣΥΡΘΖΑ.. αφού δεν χρωστάνε τα κέρατά τους όπως ΑΥΤΟΊ ΟΙ 3 ΚΛΕΦΤΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΎ.. λαμβάνουν από τον κρατικό προϋπολογισμό ΔΙΣ επιδοτήσεις…. ι
    παίρνουν δάνεια που δεν αποπληρώνουν από τις τράπεζές τους, ενώ τον κοσμάκη τον πετάνε από το σπίτι του γατί δεν πλήρωσε μια δόση από το δάνειό του.
    Καλή ψήφο….

  37. Το μαγείρεμα των εκλογών... Αφού απέκλεισαν μερικα κόμματα... Έτσι δημοκρατικα

    Θα αφήσουν 1,2 να μπουν στην βουλή… Είμαι τα λεγοενα.. δεκανίκια των συστημικών και δεν θα πάνε στην επόμενη κρίσιμη ψηφοφορία για ξεπούλημα της Ελλάδας και των ζωών μας των ίδιων να συμπράξουν μαζί τους… (βελοπουλος, βαριυφακης,. Ανδρουλακης…
    .. Σύριζα, ΝΔ… κατεξοχήν εντολές παίρνουν από ξένα κέντρα αποφάσεων και τις εκτελούν.. Με τη υποστήριξη των μικρών κομμάτων…
    Η μόνη ευχή.. το ποσοστό των μικρών κομμάτων να ειναι , 10% αρκεί για να ρίξει επιτέλους αυτό το ενωμένο προδοτικο κίνημα που λέγεται ΣΥΡΙΖΟ-ΠΑΣΟΚ-ΝΔ…. (. απλα το παίζουν διαφορετικοί.. ΕΙΝΑΙ ΈΝΑ ΚΟΜΜΑ

  38. με το να μην πας καν να ψηφίσεις γίνεται Στην παργματικότητα, πετυχαίνεις ακριβώς το αντίθετο, όχι μόνο δεν αποδυναμώνονται τα μεγάλα κόμματα αλλά

    διευκολύνονται κιόλας!

    Επειδή η αποχή, όπως και τα λευκά και τα άκυρα, δεν προσμετρούνται στην κατανομή των εδρών, τα συστημικά κόμματα άνετα αυξάνουν τα ποσοστά τους και μπορούν να σχηματίσουν κυβέρνηση. Στη δε ενισχυμένη αναλογική, που θα ισχύσει σε πιθανές δεύτερες εκλογές, η αυτοδυναμία του πρώτου κόμματος σχετίζεται και με το πόσα κόμματα θα ξεπεράσουν το 3% και θα μπουν στην βουλή. Όσο περισσότερα τόσο μειώνονται οι πιθανότητες της αυτοδυναμίας, όσο λιγότερα τόσο αυξάνεται η δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης.

    Μαζί με τους ψήφους των ελληνοποιημένων ΤΑΛΙΜΠΑΝ, Αλβανών,..που επιδοντουνται με σπίτια, επιδόματα,..μετα θα εξαγοράζει με επιδόματα (νεολαία με150 ευρώ) και τις ψήφους τους θα τις ρίξουν σίγουρα στους συστημικούς που τους συντηρούν από τους δικούς σου φόρους,…

  39. Μιράντα, όταν μεγαλώσεις και αποκτήσεις σκέψη, νόηση και γνώση

    -γιατί είσαι βαθεια νυχτωμένος εκτός από βλακας.-.. Μόνο τότε θα μπορέσεις να γραψεις ενα σχόλιο σωστό .. . Εκτός τις μπαρούφες που γράφεις κάθε μέρα… Στο χω ξαναπεί… Βλακας γεννιέσαι… Δε γίνεσαι.. Εσύ ανήκεις στην πρώτη κατηγορία. Επομένως έτσι θα συνεχίσεις.. .

  40. Και ελεγχόμενο, ενορχηστρωνενο, στρωμένο… Τόσο καλά… Που έχουν δικλείδες ασφαλείας τα… ΛΑΜΟΓΙΑ
    Ο κόσμος επειδή τους σιχάθηκε θα …ψηφισει ένα μικρο κομα , …αλλα δεν ειναι τοσο απλο , θα πρεπει να βρεθει το μικρο κομα που ειναι σιγουρα ελευθερο και αληθινο και οχι στημενο δεκανίκι. Που το έχουν προβλέψει και αυτό.!! ..και το οποιο να εχει και την δυναμικη να παρει τουλαχιστον το ελαχιστο που χρειαζεται ωστε να βγει ..!Γιατι αλλιως παλι θα ταισεις τους μεγαλους !

  41. Η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ οφείλουν περισσότερα από 660.000.000 ευρώ, αλλά φιλοδοξούν να βάλουν σε… τάξη την ελληνική οικονομία!!! Μπεεεεεεεεεεεε

    • Αυτοί χρωστάνε φανερά έχουν πάρει δάνεια.ΣΥΡΙΖΑ πως συντηρείται ;δουλεύουν και παράγουν η μαυρα;Από που τα περνούν;Ο Πατριώτης Χριστιανός Βελόπουλος ποιον έχει χορηγό;Προτιμώ ένα κομα που έχει φανερά τα δάνεια του παρά να τα πέρνει μαυρα δημιουργώντας εξαρτήσεις.

  42. Τρεις μετά πρην τις εκλογές.Καμία πρόταση εκτός από βρισιές στο Μητσοτακη και ΝΔ;Εκτός από την επιθυμία να βρεθούμε στο χάος ακυβέρνητοι υπάρχει;Τελικά εκτός από αυτό που πίστευα ότι ο Μητσοτάκης και η ΝΔ είναι ο καλύτερος στις μέρες μας ,είναι και μοναδικός.Υπάρχει κάποιος άλλος;Από τις πρώτες εκλογές να τον ψηφίσουμε να ξεμπερδεύομε με τα πειράματα.Απεναντυ υπάρχει ένας πανίσχυρος Ερντογκαν πια.Εμείς τι θα έχουμε;Τσίπρα,Ανδρουλακη και Βαρουφάκη να συνεδριάζουν ;

  43. Τελικά εμφανίστηκε ο Πολακης.Μετά την άγαμη θυγατέρα που επερνε σύνταξη τόσα χρόνια βγήκε και ο Πολακης να βρίσουν τον Σαββόπουλο .Γιατί;Επειδή είπε την γνώμη του.Γιατί να την πει ;Ντροπή του.(αριστερά πρόοδος)

  44. Οι νέοι είναι αποφασισμένοι.Δεν ψηφίζουν γραφικούς και παραμυθάδες.Κουμουνιστες που τους θέλουν έξω από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ και κέντρα αποφάσεων.Δεν ψηφίζουν Βαρουφακιδες που ήταν υπουργοί και είχαμε γίνει ανέκδοτο στην Ευρώπη με τις παρακολουθήσεις των συναδέλφων τους και τα νομίσματα του ίδιο θέτοντας τα σχεδεια των εχθρών μας.Ούτε ψηφίζουν αλειφές με δωρο επιστολές του Χριστού.Που είναι 15 χρόνια βουλευτησ Αλλά δεν δηλώνει πολιτικός.Ψηφίζουν το μέλλον τους ,μπροστά και σταθερά.Να έρθουν επενδύσεις και δουλειές.Όλοι μαζί να ξεμπερδεύουμε με τους αριστερούς δήθεν προοδευτικούς που ζουν στη δεκαετία του 80 και 90 και τους κουμουνιστες που ακόμα ψάχνουν τον Πλαστηρα η Παπάγο .Από τις πρώτες εκλογές αυτοδύναμη ΝΔ να ξεμπερδεύουμε να παμε στις δουλειές μας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ