«Για να έχεις ελπίδες πρέπει να προετοιμάζεσαι για το χειρότερο δυνατό σενάριο…» (Κι ένα σχόλιο για τα εγκαίνια της γεννήτριας στο Νοσοκομείο..)

53
2161

Για την τρέχουσα επικαιρότητα κρατάμε απλώς το σχόλιο φίλου γιατρού, αναφορικά με την σημερινή επίσκεψη σύσσωμης της ηγεσίας του Υπ. Υγείας για τα εγκαίνια της γεννήτριας παροχής οξυγόνου στο Νοσοκομείο Κω που συμπυκνωμένα έχει ως εξής:

Ποια νέα νοσοκομεία, ψηφίσματα ή αιτήματα σύσσωμης της τοπικής κοινωνίας… ποιες Ιατρικές Ολυμπιάδες, ποια διεθνή συνέδρια και Ορκωμοσίες αριστευσάντων νέων ιατρών στο Ασκληπιείο… ποιες διεθνείς διοργανώσεις στο ΔΙΙΚ και επισκέψεις διεθνών προσωπικότήτων στο νησί… Διπλό μπράβο στον κ. Γιαννακόπουλο, όχι μόνο για την γεννήτρια παροχής οξυγόνου που ένα ολόκληρο κράτος είναι ανίκανο να παράσχει στους πολίτες-ιθαγενείς του, αλλά και που μπορεί να κατεβάζει (όπως και να ανεβάζει…) υπουργούς Υγείας και σύσσωμη την ηγεσία, όλους τους βουλευτές, αρχές και πολλούς άλλους παρατρεχάμενους, σε εγκαίνια όπως τα σημερινά.

(Κάτι ήξερε τελικά ο Τέλης που προτίμησε να σταθεί δίπλα και πολύ κοντά στον Γιαννακόπουλο, αντί στην ηγεσία του Υπ. Υγείας που σε τόσες άλλες προσκλήσεις από το ΔΙΙΚ για εκδηλώσεις διεθνούς ενδιαφέροντος, απλώς… «εποίησαν την νήσσαν»)

 

Πόλεμος και παγκόσμια ανησυχία: «Για να έχεις ελπίδες πρέπει να προετοιμάζεσαι για το χειρότερο δυνατό σενάριο…»

Οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές. Δεν είδαμε-ζήσαμε και λίγα, άλλωστε, την τελευταία 20ετία τουλάχιστον:

-Κατάρρευση δίδυμων πύργων στο παγκόσμιο κέντρο εμπορίου σαν… χαρτόκουτα το 2001 (τρομοκρατία, περιορισμοί, μέτρα καταστολής),

-Παγκόσμιο κραχ με κατάρρευση πολυεθνικών εταιρειών και τραπεζών το 2008 (οικονομική κρίση, φτώχεια, ανεργία και ειδικά για την Ελλάδα μνημόνια για μια δεκαετία + capital controls, φτωχοποίηση της κοινωνίας)

-Πανδημία -υγειονομική κρίση, στο «καπάκι» το 2020 τα πάνω κάτω στις ζωή μας, στην οικονομία, στην κοινωνία μέχρι τώρα, με απρόβλεπτες συνέπειες που δεν έχουν ξεδιπλωθεί ακόμα σε όλα τα επίπεδα.

Και πριν προλάβει να τελειώσει όλο αυτό με τον «παγκόσμιο υγειονομικό πόλεμο» ξεκίνησε ένας «θερμός» κυριολεκτικός πόλεμος… ισχύος, ο οποίος προκαλεί ένα απίθανο ‘ντόμινο’ εξελίξεων σε ολόκληρο τον κόσμο, που κανείς δεν ξέρει που και πότε θα καταλήξει, αλλά και τι ανυπολόγιστη ζημιά θα προκαλέσει.

Το «διεθνές δίκαιο» γίνεται για άλλη μια φορά ‘κουρελόχαρτο’ και επικρατεί «το δίκαιο του ισχυρού».

Ο αιφνιδιασμός και η εισβολή της… παράνοιας δημιουργεί άλλο ένα κακό προηγούμενο στην παγκόσμια ιστορία (μετά τον Αττίλα στην Κύπρο, τον ξεριζωμό του Κυπριακού ελληνισμού, τους αιχμαλώτους εκτελεσθέντες και αγνοούμενους, αλλά και τους ΑμερικανοΝατοϊκούς βομβαρδισμούς και τον διαμελισμό της Γιουγκοσλαβίας όπου η «δημοκρατική» δύση είχε βομβαρδίσει μέχρι και πολυκατοικίες  (συνοπτικά: Κλίντον βομβάρδισε την Γιουγκοσλαβία το 1999, Μπους, εισβολή στο Αφγανιστάν το 2001, πόλεμος-επίθεση στο Ιράκ το 2003 και Ομπάμα, βομβάρδισε το Λιβύη και τη Συρία το 2011).

Ανοίγοντας την «όρεξη» και σε άλλους παρανοϊκούς -πολεμοχαρείς ηγέτες για παρόμοιες ενέργειες και τακτικές.

Η αντίδραση του ΝΑΤΟ και η επίκληση του άρθρου 5 ως δέσμευση συλλογικής άμυνας για όλους τους συμμάχους, φέρνει ως τραγική ειρωνεία στη μνήμη όλων των Ελλήνων, για άλλη μια φορά το ιστορικό «πούλημα της δύσης», τη στιγμή που στην εισβολή του Αττίλα άφησε προκλητικά ξεκρέμαστη την Κύπρο, αναγκάζοντας τον τότε Πρωθυπουργό της Ελλάδας Κωνσταντίνο Καραμανλή να προχωρήσει σε αποχώρηση από το στρατιωτικό σκέλος της (υποτιθέμενης) συμμαχίας, ως ένδειξη διαμαρτυρίας.

Πολύ σωστά κάποιοι αναλυτές επισήμαναν ως μόνη διαφορά του τότε από το σήμερα την τραγική έλλειψη ηγετών, τόσο στην Αμερική όσο και στην Ευρώπη (έχοντας η καθεμία αυτούς που της αξίζουν…η Ουκρανία έχει Πρωθυπουργό έναν πρώην κωμικό ηθοποιό), αφήνοντας τον απρόβλεπτο Πούτιν να τους δουλεύει όλους «ψιλό γαζί», κάνοντας διαπραγματεύσεις ενώ συνεχίζει την εισβολή και τους βομβαρδισμούς…

Το πολύ λεπτό σημείο σε ότι αφορά τη χώρα μας είναι η απόφαση της κυβέρνησης (χωρίς να της ζητηθεί από τη συμμαχία) να σπεύσει να αποστείλει στρατιωτικό υλικό και όπλα, αντί να προτάξει την ανθρωπιστική η ιατρική βοήθεια.

Όταν η Τουρκία το «παίζει» ως πονηρή αλεπού και με την Ουκρανία (drones-κλείσιμο στενών, το οποίο θα το «πληρώσει» πολύ ακριβά βέβαια, αλλά λίγο αργότερα που θα το κάνει αναγκαστικά όταν «χοντρύνει» η κατάσταση) και με τη Ρωσία (Τσαβούσογλου: Η Τουρκία δεν προτίθεται να συμμετάσχει στις κυρώσεις κατά της Ρωσίας για την εισβολή στην Ουκρανία).

Βάζοντας έτσι διπλωματικά απέναντι μια χώρα με την οποία παραδοσιακά υπήρχαν ισχυροί διπλωματικοί, ιστορικοί και οικονομικοί δεσμοί.

Ειδικά για τον Τουρισμό η Ρωσία αντέδρασε άμεσα, λέγοντας ότι θα στείλει τους Ρώσους τουρίστες που κάλυπταν ένα σημαντικό μερίδιο της ελληνικής τουριστικής αγοράς, σε… Τουρκία και Αίγυπτο (για το πως θα εξελιχθεί η πολλά υποσχόμενη τουριστική χρονιά τη στιγμή που δεν έχει κατακάτσει ακόμα ο κουρνιαχτός όχι μόνο σε Ρωσία-Ουκρανία, αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη, συμπεριλαμβάνοντας στη δίνη των απειλών και των αντιμέτρων ακόμα και τις παραδοσιακά φιλειρηνικές Σκανδιναβικές χώρες, είναι ένας μεγάλος γρίφος που θυμίζει… το καλοκαίρι του ’20).

Πρέπει να είμαστε σε συνεχή πολιτική-διπλωματική και στρατιωτική ετοιμότητα.

Πόσο μάλλον που μας «φόρτωσαν» τους λεγόμενους «μεικτούς» ή θρησκευτικούς πληθυσμούς  στις ευαίσθητες περιοχές που μπορεί να εξελιχθούν σε μια «τέλεια παγίδα».

Με πρόσχημα την «προστασία της μειονότητας», έγινε η στρατιωτική εισβολή με τον «Αττίλα» το 1974 στη βόρεια Κύπρο, αυτό επανέλαβαν και τώρα οι Ρώσοι στην Ουκρανία.

«Για να έχεις ελπίδες πρέπει να προετοιμάζεσαι για το χειρότερο δυνατό σενάριο…» λένε στο στρατό.

Τα χειρότερα σενάρια είναι καταγεγραμμένα εδώ και χρόνια δεν είναι μόνο ο Έβρος και τα νησιά στόχοι της Τουρκίας από τη Λέσβο, τη Χίο, την Κω και τη Ρόδο με το μουσουλμανικό στοιχεία (και όλα αυτά τα μεγαθήρια κέντρα-φυλακές ισλαμιστών μεταναστών που τεχνηέντως μας επέβαλαν με κάθε μέσο) μέχρι το Καστελλόριζο αλλά και τη δυτική Κρήτη όπου υπήρξαν ηχηρά «προμηνύματα» αμφισβήτησης της ελληνικής δικαιοδοσίας, με δύο τουρκικές φρεγάτες σε επιχείρηση έρευνας και διάσωσης παράνομων μεταναστών.

«Το πάθημα της Ουκρανίας απέδειξε ότι ο τρόπος που γίνεται ένας πόλεμος άλλαξε ριζικά. Από τη μία στιγμή στην άλλη ο αντίπαλος μπορεί να βρεθεί στην πρωτεύουσα μιας χώρας. Ελπίζουμε να παίρνουν μαθήματα και να προσαρμόζονται στα νέα δεδομένα», γράφει χαρακτηριστικά το Πρώτο Θέμα, εφιστώντας την προσοχή κυρίως των στρατιωτικών μας αρχών (αφού για τους πολιτικούς μας, μάλλον έχουν την ίδια γνώμη όπως και για τους Αμερικανοευρωπαίους ηγέτες ότι «είναι όλοι κατώτεροι των περιστάσεων»).

Δυστυχώς -μακάρι να διαψευστούμε- αλλά έχουμε να δούμε ακόμα πολλά επεισόδια στο νέο τρομακτικό σίριαλ της νέας διεθνούς πραγματικότητας…

 

 

53 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Προχωρώ στα βουνά κοντά στη Ρωσία και έρχεται καταπάνω μου μια τεράστια Ρωσική αρκούδα δύο τόνων και μου δείχνει τα κοφτερά της δόντια και τα φονικά της νύχια. Νομίζει ότι διεκδικώ το χώρο της. Τι κάνω;; Την αντιμετωπίζω ;; Η κάνω τον ψοφιο κοριό γνωρίζοντας ότι δεν ενοχλεί νεκρά σώματα και γλυτώνω. Δύσκολη η απόφαση με δυσανάλογες δυνάμεις για επιβίωση.

  2. Το παράδειγμα της υπερδύναμης Ρωσικής αρκούδας μας λέει πως ο θεατρίνος που δεν είχε ιδέα από πολιτική έπρεπε να βρει μια ειρηνική διπλωματική λύση με την υπερδύναμη και να μην οδηγήσει τη χώρα του στην καταστροφή. Αφού έτσι και αλλιώς η Ρωσία είτε με το καλό είτε με τη βία θα πάρει αυτά που ζητά. Σε αυτό τον ολέθριο πόλεμο είναι υπεύθυνος και αυτός.

    • Όταν έρθει κάποιος δυνατός σπίτι σου να του κάτσεις να του κάτσουν και η γυναίκα με τα παιδιά σου για να μην σας δείρει.Αυτό μας λες.Όχι φίλε θα ορμιξω να του βγάλω τα μάτια και αν με σκοτώσει θα φύγω ελεύθερος και με αξιοπρέπεια.Εσυ θα ζεισεις σαν κατοικίδιο του να σου πετάει ένα ψωμί να του κουνάς την ουρά.Επιλογές είναι αυτές.Ελπθζω απλά να μην έχει οικογένεια και αυξάνουνε τα ζώα σαν εσενα

  3. Μάλλον κάποιοι τα έχετε μπερδέψει η δεν ανήκετε στο ανθρώπινο είδος .Ναι να θέλεις μια άλλη κυβέρνηση ένα άλλο μισθολόγιο η περισσότερα σχολεία και νοσοκομεία.Καλύτερες συντάξεις κλπ και άλλο το να διεκδικείς να γίνεις πιόνι σε κάποιον δικτάτορα να εξολοθρεύεις κόσμο που δεν τον προσκυνάει.Διαλεχτέ ,πιστεύω οι κανονικοί άνθρωποι είμαστε περισσότεροι και θα απαλλάξουμε τη γη από τα ανθρωποειδή ανεξάρτητα το κόστος.

    • για σένα είναι όσοι υποστηρίζουν το παρτσακλό και την παρδαλή που διέγραψαν ξαφνικά από τη μνήμη τους τους βομβαρδισμούς των σφαγέων Μπους, Κλίντον, Ομπάμα, Χόλμπρουκ και ΣΙΑ κατά αμάχων ; Που βομβάρδισαν μέχρι και πολυκατοικίες. Που πούλησαν τη μισή κύπρο στους Τούρκους σκότωσαν, βίασαν και άφησαν ατιμώρητο το έγκλημα; Υπάρχουν μεγαλύτερα ανθρωποειδή κύριε χαζότατε που δεν ξέρεις τι σου γίνεται μόνο γράφεις αρλούμπες των 0,60 λεπτών αν δεν το κάνεις από την παντελή …κία που σε δέρνει

      • Όλοι αυτοί τα είχαν βάλει με δικτάτορες αν δεν το έχεις προσέξει.Όχι με λαούς.Φίλε έχεις να κατηφορίσεις για βιασμούς ;Αμερικανούς;Αυτοί και τον πρόεδρο τους πάνε στα δικαστήρια.Στη Κύπρο ξεχνάς ότι εμείς μπήκαμε διώχνοντας τον Μακάριο και βάζοντας η Ελληνική χούντα κάποια μαριονέτα εκεί και μετά μπήκαν οι Τούρκοι .Τι κάθομαι και μιλάω σε κάποιον που δεν τον ενδιαφέρει και το θεωρεί νορμαλ να σκοτωνοντε άνθρωποι επειδή λέει το κάνανε παλιά και άλλοι.Φτου σου αν και το σάλιο πάει χαμένο.

  4. Χθες τέτοια ώρα στην Δημοτική TV άκουσα μιά συζήτηση για εισαγωγή εργατών Τουρισμού

    H Fraport,η TUI οι μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες,το κράτος,έχουμε δουλέψει λέει και είμαστε σε σχέση με τον πληθυσμό,ο Νο 1 προορισμός στην χώρα και ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΕΡΟΥΜΕ ΕΡΓΑΤΕΣ για τον ξενοδοχουπαλληλικό κλάδο.Αυτά που λέτε κύριοι είναι τεκμηριωμένα απ τον Δημόσιο Οργανισμό της Απασχόλησης?Θέλω οι μπούφοι που μίλησαν να μας πουν τις ειδικότητες που τους λείπουν ΕΠΕΙΣΗΜΑ ΜΕ ΝΟΥΜΕΡΑ (όχι με αοριστίες),τα λεφτά που προτίθενται να πληρώσουν τους υπάλληλους που θα τα στελεχώσουν,τις αιτήσεις που έγιναν εκ μέρους συμπολιτών (γνωρίζω ότι σπάνε τα τηλέφωνα από άνεργους για δουλειά,ήμουν νύχτα ρεσεψιόν πρόπερσι και κάθε βράδυ είχα απ όλη την Ελλάδα 20-80 fax με βιογραφικά επί 6 μήνες),υπάρχουν προαπαιτούμενα κύριοι για την κάλυψη των εργασιών?δηλαδή έχετε ηλικιακές δικλείδες (όρια),ή άλλες κρυφές προϋποθέσεις?Πρέπει να έχουν συγκεκριμένο χρώμα δέρματος,γλώσσα,ανατροφή,θρησκεία,μόρφωση,εμπειρία?Αν αυτή κύριοι είναι διαφάνεια,τότε χαλάλι σας..άλλα 10 χρόνια μνημόνια.Αλλά με τι στοιχεία μιλάτε?Έχει γνώση ο Δήμαρχος και οι υπόλοιποι για τον ρατσισμό αυτόν?

    • Είχες 20 με 80 φαξ κάθε βράδυ για 6 μήνες; Φαντάσου τι γινόταν την ημέρα.
      Έχετε και email ή μόνο με φαξ σας στέλνουν τις αιτήσεις;

      • Κάποιοι είναι καθημερινά μασκαρεμένοι,δεν περιμένουν τις απόκριες,όπου φυσάει ..δεξιά, αριστερά,απλά αλλάζουν ‘ διάδρομο προσγείωσης’..μασκαρεύουν το νοσοκομείο να φαίνεται καλό, μασκαρεύουν τις εργασίες δουλειάς σε εισαγόμενες και ντόπιες..το μόνο που δεν μασκαρεύεται είναι η κάλπη..
        Ένας ήταν ο Καλπογιάννης, αθάνατος.

      • Μας είχατε πάρει τα αυτιά 15 χρόνια τώρα δεν θελετε να γίνουμε τα γκαρσόνια του κόσμου

        εννοούσατε του Δυτικού?
        Έχεις δίκιο όπως οι πληρωμές γίνονται Μισά στην τράπεζα κα κάποια στο χέρι..,όπως τα ρεπό που είναι ‘άυλα’,’όπως όλα είναι μέσα στην διαφάνεια,απ τα bookings μέχρι τα voucher…
        Βρε λες να μπέρδεψα τις κρατήσεις με τις αιτήσεις που έχουν συνημμένα τα βιογραφικά?
        Αλλά και πάλι γιατί να χουν οι ‘κρατήσεις’ πρόσφατη φωτογραφία?
        Δεν μπαίνουν ‘ευαίσθητα προσωπικά’ δεδομένα στις κρατήσεις,ακόμα και να πεθάνεις απ το φαγητό και το πιοτό,’παθολογικά’ γράφει..
        Οι πληρωμές άραγε απ την Tui πως ‘διαβιβάζονται’ στους λογαριασμούς? με τι ‘κρυπτογραφικούς κωδικούς’ ?@@&^*_&$@!{)%
        Κάτι σαν τις πληρωμές προσωπικού ….

  5. Μ αρέσει η μαχητική δημοσιογραφία,το ρεπορτάζ της παπαγαλίας.

    https://www.zougla.gr/money/agores/article/i-elines-arxisan-na-zoun-apo-ta-etima

    https://www.oaed.gr/statistika?tab=statistika-stoikhia&tab2=sighkentrotiki-pinakes-eghgheghrammenis-anerghias-ana-etos&tab3=
    Ας πάρει ένας πολίτης μπροστά στο κανάλι τηλέφωνο ν ακούσουν όλοι τις απαντήσεις.

  6. Μπενει η Ρωσία σε μια ανεξάρτητη χώρα,σκοτώνει κόσμο αλλά πολλοί «άνθρωποι»εδώ έχουν να πούνε ότι και η Αμερική έχει κάνει πολέμους.Πάτε Καλα;Χ@στικα για την Αμερική την Κίνα και την Ουγκάντα.Δεν ντρέπεστε ρε ζώα τη στιγμή που Χανοντε παιδάκια εσείς κάνετε πολιτική και υποστηρίζετε την «ομάδα» σας;

  7. Μα και αυτοί οι Ουκρανοί δεν καταλαβαίνουν ποσό τυχεροί είναι που τους βορβαδιζοτν οι Ρώσοι;Οι Ρώσοι είναι καλοί και ο Πούτιν δημοκράτης.Όχι σαν τους κακούς δυτικούς με κυβερνήσεις που διορίστηκαν μόνες τους.

  8. Προς Ρωσόφιλους αντί δυτικούς ,όπως χαρακτηρίζονται τέλος πάντων.Αλήθεια τι μυαλό κουβαλάτε;Μπήκε λέει ο άλλος στην Ουκρανία να την σώσει από τους ναζιστες,σωστά;Τους κακούς δυτικούς που τους επιρεαζουν .Πως γίνεται ρε παιδιά οι σωσμένοι να πηγαίνουν προς τα δυτικά και όχι να μεταναστεύουν προς τον παράδεισο της Μόσχας που τους σώζει;

  9. Για να έχεις ελπίδες.. Πρέπει να μην εμπιστεύεσαι τα λ@μογια τους πολιτικούς

    .. Και ειδικά με τα τελευταία γεγονότα…τις χώρες της ευρωπαϊκής ένωσης και το ΝΑΤΟ.. τα πιο βρώμικα παιχνίδια παγκόσμια παίζονται από το ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΤΙΣ συμμαχίκες χώρες…. Ετοιμαστείτε για τα αντιμετρα, κυρώσεις, λιμό, πείνα, φτώχεια που έρχονται ως σχέδιο της παγκοσμιοποιησης…

  10. Σας κρατάει κανείς στη Δύση που είναι βάρβαρη;Στη Ρωσία γρήγορα.Η Ρουμανία πρην 20 χρόνια ήταν πάμφτωχη χώρα κάτω απο τους Ρώσους.Σήμερα μπορεί και βοηθάει όσους ερχοντε κυνηγημένοι απο τους δημοκράτες Ρώσους.Εσείς οι Έλληνες,αυτοί οι λίγοι ζηλεύετε εμάς που είμασταν στο στρατόπεδο τους;Δεν ντρέπεστε;Είστε τόσο ηλιθιοι μήπως;

  11. Αφού αυτό που γίνεται στην Ελλάδα δεν γίνεται,η Εκκλησία με τους αγίους έχουν κάνει χρησμούς,δεν γίνεται να πάμε εναντίον…. πουθενά δεν γίνεται να συγκινούν οι εικόνες των σκοτωμένων τρελλαμένους υποτίθεται θρήσκους..δεν γίνεται αυτό που ζούμε….έτυχε την Πέμπτη στο αεροδρόμιο της Αθήνας να είμαι άφιξη και ήταν κάτι γυναίκες που έκλαιγαν,ήρθαν μέσω Μονάχου, θρήνος,να θυμάσαι εποχές δικές μας (Κύπρο), αλλά τίνα πεις,δεν υπάρχει..άκουγα χθές Άρη Σπίνο, απίστευτες εικόνες..λες και μας νοιάζει το ποιος φταίει,απ το ποιος πονάει.. απίστευτα.

  12. Πόλεμος είναι όταν αλληλοσκοτώνονται άνθρωποι που δεν γνωρίζονται μεταξύ τους, επειδή κάποιοι άλλοι, που γνωρίζονται καλά μεταξύ τους, δεν κατάφεραν να συνεννοηθούν.

    Πωλ Βαλερύ, 1871-1945, Γάλλος ποιητής

  13. Λύση απ τα ταμειακά διαθέσιμα,καθώς τα πολύ τσιμπημένα επιτόκια δεν επιτρέπουν στην χώρα μας να βγει στις αγορές

    https://www.newmoney.gr/roh/palmos-oikonomias/oikonomia/lisi-apo-ta-tamiaka-diathesima-exetazi-i-kivernisi-gia-tin-pliromi-chreous/

    Σήμερα στις συστημικές Κυριακάτικες,σε μικρά μονόστηλα.
    Ενώ μας είχαν πρίξει τ αρχίδια για τη αύξηση της ανάπτυξης.
    Αυτά κανείς δεν τα διαβάζει.
    Τα στοιχεία του Οργανισμού Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) δείχνουν ότι η συνολική αξία του ακαθάριστου δημόσιου χρέους εκτοξεύθηκε στα 388,337 δισ. ευρώ στο τέλος Δεκεμβρίου 2021, από 356,014 στο Δεκεμβρίου του 2019. Υπενθυμίζεται, ότι η χώρα μας οδηγήθηκε στο πρώτο Μνημόνιο τον Μάιο 2010, έχοντας στην πλάτη της χρέος ύψους 301,062 δισ. ευρώ στα τέλη του 2009.>>
    Θα βγει κανένας παπαγάλος μαντρόσκυλο να το διαψεύσει γράφοντας τα γνωστά περί Τσίπρα?
    Να τον στείλω στην σελίδα της Καθημερινής κατευθείαν.
    Μετά βγαίνουν κάποιοι στην Κω και ετοιμάζουν τον Αγιασμό του Νέου Νοσοκομείου,ενώ δεν υπάρχουν λεφτά ούτε για αντικατάσταση καμμένων λαμπτήρων.
    Γαλάζιος σανός.

    • Σου θίξαμε τον Αλέξη;Αυτό το αστέρι της πολιτικής;Σουλειπει μεγάλε;Εμένα εκτός από αυτόν μου λειπει η ομάδα του.Φαντάσου χώρα με Κοτζια υπ εξωτερικών,Καμένο υπ άμυνας τον Τέρενς υφυπουργό εξωτερικών με πρωθυπουργό τον Αλέξη.Ασχετα αν μεταξη τους είχαν μηνυθεί.

      • Δεν χρειάζεται να φανταστώ ,το ΖΩ όπως ζει ο κάθε έλληνας την μεγαβατώρα στα 426 ευρώ

        από τα 62 πέρσι τέτοια εποχή,ζω το μεγαλύτερο φιάσκο εξωτερικής πολιτικής που έβαλε την χώρα σε μπελάδες με την αποστολή επιθετικών όπλων σε μία χώρα που αβαντάρει την Τουρκία.Εσύ θα πεις κάτι για το Δημόσιο χρέος καραγκιόζη?Για την αδυναμία εξόδου στις αγορές έχεις κάτι να πεις?Μήπως άκουσες και τα τελευταία νέα για το πόσο είναι εύθραυση η Οικονομία μας?’Αιντε χλε-χλε μαντρόσκυλο!!!!!
        Κομματόσκυλο που θίξαμε την ηγεσία της συμφοράς!!!

      • Καλά μεγάλε τον Τσίπρα τον έσερναν απ την μύτη οι ευρωπαίοι,τον γουρλό που έχει φέρει την ανεξαρτησία

        ..γιατί έστειλε πολεμικό υλικό στην Ουκρανία ,βάζοντας σε μπελάδες μια χώραπου είναι σε επιτροπία 12 έτη?

      • Μήπως λέω, μήπως άκουσες για την επικείμενη επίσκεψη του Ισραηλινού Πρωθυπουργού

        στην Τουρκία μετά από 14 χρόνια? Που είναι η αδιάσπαστη συμμαχία?Περίμενε τις ανακοινώσεις για τον νέο αγωγό.Τώρα με υπουργό τον Πλεύρη,τον Βορίδη και τον Άδωνη αισθάνομαι τυχερός ,αυτάρκης,δημοκράτης και κυρίως γεμάτος…όνειρα!!!
        Για τον κίνδυνο επέκτασης μνημονίου έχεις να πεις τίποτα?
        ή σου έκατσε βαριά η λαγάνα?

        • Που ζεις;Η Γη γυρίζει.Δεν έχουν παντρευτεί.Σήμερα έχουν κοινά συμφέροντα αύριο όχι.

  14. Πόσο είπε ο Παίσιος ότι θα πάει το Πετρέλαιο?η προφητεία έχει δοθεί και θα εκπληρωθεί …το μόνο που δεν πρόβλεψε είναι ότι ο Πλεύρης θα φτιάξει το Νοσοκομείο.

  15. Αφού έκαναν χώρα του Νάτο την Βόρεια Μακεδονία..πέρασε εβας χρόνος.. Τώρα. αφού ξερισωζαν κάθε οικγενεια από τη Συρία το Αφγανιστάν. Την. Λιβύη.. Κσι μας τους φόρτωσαν .. Επεκτεινονται και στην. Ουκρανία.. Μετά στην Σουηδία, Φιλανδία, Πολωνία…. (την Ελλάδα την Πήραν από το Παπανδρέου πριν 50 χρόνια.. Ο ΠΟΥΤΙΝ.. ΕΝΤΩΜΕΤΑΞΎ ΕΊΝΑΙ Ο κακός… Ο φασίστας… Άρε ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΆ ΝΕΚΡΆ ΒΟΔΙΑ.. Έχοντας απβλακωθει από την προπαγάνδα των μητσοτακικων-ελεγχωμενων αμερικανικων καναλιών αντεννα, μεγκα, σκαι..που έχει πουλήσει το Αιγαίο στους Τούρκους, … ΞΥΠΝΆΤΕ ΡΕ ΚΣΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΟΙ

  16. Αυτοί οι Ουκρανοί .. Τουρίστες... Θα σώσουν την οικονομία μας και τον τουρισμό..

    Άρε ξεφτίλα ΜΗΤΣΟΤΆΚΗ…. Εντολοδοχε της Αμερικής…. Ότι σου πει κανείς ,,,τσέκι του κ&…..προδοτη από τα γεννοφάσκια σου.

    • Ρε μισελληνα γιατι βριζεις τον πρωθυπουργο της χωρας μου;Παρε δρομο απο εδω και τρεχα στη Μοσχα η την Τουρκια.Δεν εχεις καμια θεση εδω.Εδω εχουμε δημοκρατια σημερα εχουμε Μητσοτακη εχθες ειχαμε Τσιπρα αυριο οποιον θελει ο κοσμος;Εσυ μακρια ζωο.

  17. Πολλές φορές σκεφτομαι, ότι η Ελλάδα αποτελείται από μία μάζα ηλιθιων ..

    Συμπεραινοντας από τα σχόλια, πόση άγνοια, πάρα πληροφόρηση, μη γνώση της ιστορίας,και ανοησίας,μαχι με αποβλακωσης στο τετράγωνο κουβαλάει ο Έλληνας.. πάρα μόνο.. Τον ενδιαφέρει η ενημέρωση από τον καναπέ μια ζωή.. Από. Από τα κανάλια.. Γιαυτο αποβλακωθηκε , ξεμωραθηκε μια από την προπαγάνδα των εμβολίων, μια από την προπαγάνδα των αμερικανων.. (όλοι μέρα πόσοι Ουκρανοί σκοτώθηκαν… Πόσες βόμβες Ρωσσων έπεσαν..λες κσι κανένας ρωσσος δεν σκοτώθηκε αμαχος ..και την υπόλοιπη ξεφτιλικι προπαγάνδα . ΞΕΜΩΡΑΘΗΚΑΤΕ ΡΕ.. .. .δείτε ποιοι κυβερνούν τον κόσμο… ΧΑΖΕΜΕΝΟΙ,, ΔΕΊΤΕ ΤΟΥΣ .. ΑΛΗΘΙΝΟΥΣ δικτατορες ..

  18. ΈΞΩ Η ΕΟΚ.. ΈΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ.
    ..
    Το ΝΑΤΟ και η ΕΟΚ έχουν καταστρέψει την Ελλάδα,από τότε που εντάχθηκε η Ελλάδα σε σε αυτήν..
    Πως επηρέασε η ένταξη μας στο Νάτο και η ένταξη μας στην ευρωπαϊκή ένωση τους Έλληνες
    Οι σύμμαχοι μας μάλλον Νσυο και ΕΟΚ ΕΊΝΑΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.
    ΜΕ ΤΙΣ ευλογίες τους οι καλοί “σύμμαχοι”μας έδωσαν την Κύπρο, στους ΤΟΥΡΚΟΥΣ,, ΤΏΡΑ ΘΑ ΔΏΣΟΥΝ ΤΟ ΑΙΓΑΊΟ, ΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ..
    ΠΟΤΈ προάσπισε τα συμφέροντα μας ή Αμερική έναντι της φίλης της ΤΟΥΡΚΙΑΣ(που της πουλάει όπλα για να σκοτώνει χριστιανούς στην Συρία.. Άραγε ποιος χρηματοδοτεί την αλ καιβτα, τους πολέμους)
    .μέχρι τώρα η Κύπρος είναι ακόμα υπό τουρκική κατοχη στο 40%
    Οι ΚΥΠΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΉ!!!.. Έτσι θα δώσει κσι το Αιγαίο με μοίρασμα υδρογονανθρακων, νησιών.
    ΆΡΑΓΕ μήπως η Αμερική δεν είναι τόσο αθώα, μπροστά στον ΠΟΥΤΙΝ..ποιος είναι ο εισβολέας
    ..

  19. Με τις ευλογίες της Αμερικής…. Του Νάτο… Που όλοι αγαπάμε…..

  20. Για να καταλάβετε ρόλο παιζετε επιτελους
    Έχουμε 70 χρόνια σκλαβιάς του ΝΑΤΟ..
    Τι έκανε λοιπόν το ΝΑΤΟ.. 70 ΧΡΟΝΙΆ..
    Δεν ΥΠΕΡΑΣΠΊΣΤΗΚΕ ΠΟΤΈ τα κυριαρχικά εδάφη της Ελλάδος, τα συμφέροντα της, τον πλούτο της, το Αιγαίο… Δηλαδ τα κυριαρχικά δικαιώματα μας..που με κόπο αποκτήσαμε με πολέμους γενεών!!
    Αντίθετα δίνει την Ελλάδα και το Αιγαίο κομμάτι κομμστι στης φίλη ΤΟΥΡΚΊΑ… Ίμια, συν κυριαρχία πετρελαίων..
    ΝΑΤΟ και η ΕΕ αποτελούν εργαλεία του κεφαλαίου ενάντια στους λαούς για τη διασφάλιση των μονοπωλιακών συμφερόντων τους
    Το κατάφερε με το Προδότη Τσιπρα, γιο Παπανδρέου.. Γιο Μητσοτάκη :συνδιαχείριση του Αιγαίου με την Τουρκία.
    ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ.. ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΤΏΡΑ ΝΑ ΚΆΝΕΙ ΧΏΡΑ ΤΟΥ ΝΑΤΟ.. Την. Ουκρανία.. (κρίμα στους θανάτους κσι των δύο πλευρών…) ΑΛΛΆ ΕΜΜΕΣΑ ΝΑ ΤΗΝ ΕΝΤΆΞΕΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΈΝΩΣΗ.. πάντα σε κάθε χώρα του Νάτο.. Πρώτα εντασεται η χώρα στην ΕΕ.. και μετά στο Νάτο.. Έτσι κλειδώνει ο ΕΛΕΓΧΟΣ… ΕΟΚ ΚΑΙ ΝΑΤΟ ΤΟ ΊΔΙΟ ΣΥΝΔΙΚΆΤΟ…. .

    ΞΥΠΝΑΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ..

  21. Τι συμβαίνει στα διεθνή ύδατα του βορείου Αιγαίου μεταξύ Αμερικανών και Ρώσων?

    Είναι πραγματικά άξιο απορίας, γιατί τόση σιγή από την ελληνική πλευρά (και από τα μμε) για το τι συμβαίνει στα διεθνή ύδατα του βορείου Αιγαίου (στο τρίγωνο Αϊ Στράτη-Λήμνου-Λέσβου) μεταξύ Αμερικανών και Ρώσων. Στο Β. Αιγαίο βρίσκεται το αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ, CV-75 «Harry Truman» κ 2 καταδρομικά της κλάσεως Ticonderoga. Τα F-18 του CV-75 περιπολούν σε Βουλγαρία-Ρουμανία, μια ρωσική φρεγάτα είναι κοντά κ προχθές το βράδυ κυνηγούσαν 2 ΜΗ-60R, υποβρύχιο μεταξύ Χαλκιδικής-Λήμνου

  22. Πανικόβλητος ο Κουλογουρλός από τον τυφώνα της ακρίβειας, που σαρώνει την Ελλάδα, σχεδιάζει να πάει σε εκλογές τούτη την Άνοιξη, με την ελπίδα ότι το κόμμα του θα προλάβει τα χειρότερα…

  23. Για να καταλάβετε όλοι ότι είναι στο κόλπο της Ευρώπης να αυξηθεί η τιμή, η φτώχεια, κτλ

    Βρήκαν Αφορμή τον πόλεμο.. Και τον κακό ΠΟΥΤΙΝ…. Ο οποίος από την πλευρά του Δεν έχει διακοψει καμία λειτουργία ούτε την ροή του Nord Stream 1. Και όμως η » Δυση»… Εχει αυξήσει τις τιμές που θα φτάσουν στο 80%…. Τελικά μήπως πρέπει να δείτε ποιος είναι ο εχθρός, ΠΟΙΟΣ καταδυναστευει τον κόσμο, και που το πάει η Ευρωπαικη ένωση… Με αφορμή τον πόλεμο.. Που οι ίδιοι οι Αμερικανοί προκάλεσαν με τις επεκτατικες τάσεις τους… Ξερωντας πως θα αντιδράσει η Ρωσσια.. ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΈΡΕΙ ΚΑΜΊΑ ΟΥΚΡΑΝΊΑ….. ΟΙ κυρώσεις θα καταδυναστευσουν τον κόσμο, οικονομικά, σε όλους τους τομείς… Και για να μην το κάνουν αυτοί οι καλοί Αμερικανοί…( Μα τι καλοί, άνθρωποι αυτοί οι άνθρωποι…δεν κάνουν τίποτα κακό ) .φέρνουν τις κυρώσεις μέσω ΡΩΣΣΙΑΣ ΣΕ ΌΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΈΝΩΣΗ (30 ΚΡΑΤΗ…Η τουλάχιστον στις 21 χώρες που είναι στο ΝΑΤΟ ΈΜΕΙΝΕ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ!??.. ΤΕΛΙΚΆ μήπως συνεργάζονται για την. Παγκοσμιοποιηση ΡΩΣΣΙΑ – ΑΜΕΡΙΚΉ….

  24. Νομίζω ότι είσαι… Βλακας..και εύχομαι… Αυτό που έγραψες.. Εύχομαι να μην έχεις… Κσι να μην κάνεις ποτέ.. Τετοιοςβλακας που είσαι… Δεν μου λες ψηφίζεις κιόλας.. Πως δεν σου έχουν στερήσει τα δικαιώματα λόγω τόσο βλαξ που είσαι.

  25. .. Θα καταστρέψει όλη την Ευρώπη… Η μηπως αυτός είναι ο σκοπός.. Που παίρνει εντολές σαν ηθοποιός – μαριονέτα που είναι από την Αμερική(και. Γιαυτο εξσλου πληρώνεται σαν ηθοποιός.. Δεν είναι πρωθυπουργός, παίρνει τον μισθό ηθοποιού.. Όχι σαν. Πρωθυπουργός!!!! ..Η μαριονέτα του ΝΑΤΟ… που τον κάνει ότι θέλει.. Για να επιτύχει τους σκοπους

  26. Προς miranta... Ταχείς χαμένα η σου χει σαλέψει.. Χαμουμισσα του ερντιγαν...

    Αν ειναι Ελλάδα, το βλεπεις μόνη σου… Τουρκαλα του κ…….. Μπορεί να σαρεσουν και οι Πακιστανοί,, να κάνεις παιδιά με αυτούς, τώρα που θα τους φέρει ο μηταρακης 144.000 Αντρές που χτες έτσι λέει η Ελλάδα να διαλέξεις ένα..Να κάνεις οικογένεια… . Αγαπάς πολύ τον κουλή…που συνομιλία με τον Τουρκαλα συμπατριώτη σου ερντογανγια εξορύξεις πετρελαίου… ΕΔΏ ΈΧΟΥΜΕ ΕΛΛΆΔΑ…… ΑΝ ΔΕΝ ΣΑΡΈΣΕΙ ΠΉΓΑΙΝΕ ΣΤΟΝ ΖΕΛΈΝΣΚΙ… ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ.. ΕΓΏ ΕΊΝΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΟΎΤΕ ΤΟΥΡΚΟΣ ΟΠΩΣ ΕΣΎ… ΟΎΤΕ ΡΩΣΣΟΦΙΛΟΣ, ΟΎΤΕ ΟΥΚΡΑΝΟΣ…ΟΎΤΕ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ……ΕΔΥ ΨΆΞΕ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΤΙ ΕΙΣΑΙ.. ΑΠΌ ΤΑ 3

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ