Δεν έχουν ψωμί (υποστελέχωση ΕΟΔΥ-νοσοκομείου-ΚΥ); Ε, ας φάνε παντεσπάνι! (νέο νοσοκομείο)

26
2137

Δεν έχουν ψωμί (υποστελέχωση ΕΟΔΥ-νοσοκομείου-ΚΥ); Ε, ας φάνε παντεσπάνι! (νέο νοσοκομείο)

Ήταν τέτοιες μέρες, τον Φεβρουάριο του 2020…

που αν μας έλεγε κάποιος ότι σε δέκα μέρες, ο τότε άρτι εμφανισθείς, κορονοϊός που ακουγόταν στις ειδήσεις ότι ξεκίνησε από τη «Ουχάν» και την Κίνα (το πως διέρρευσε, αν ήταν από λάθος ή επί τούτου ενέργεια και ποιών, δεν το μάθαμε ακόμα και δεν ξέρουμε αν θα το μάθουμε ποτέ…) θα σάρωνε όλο τον κόσμο, θα μας έκλεινε όλους στα σπίτια, θα άλλαζε ριζικά τη ζωή μας, θα ανέστελλε την οικονομική δραστηριότητα, τον τουρισμό και τόσα άλλα….σίγουρα θα βάζαμε τα γέλια και θα τον αποκαλούσαμε «ακραίο συνωμοσιολόγο».

Κι όμως, τέτοιες μέρες δύο χρόνια μετά φαίνεται πως δεν τελείωσε τίποτα. Ακόμα και το πιο ακραίο σενάριο δεν αποκλείεται πλέον από τους πλέον έγκυρους αναλυτές της διεθνούς επικαιρότητας.

Ο λόγος λοιπόν τώρα, για το ιδιότυπο «μπρα ντε φερ» μεταξύ Ρωσίας-ΗΠΑ ή Πούτιν-Μπάιντεν για την Ουκρανία, ως προμήνυμα (ναι, το είπε και ο Οικουμενικός Πατριάρχης) ενός τρίτου παγκόσμιου πολέμου.

Είναι τόσο ρευστή η κατάσταση παγκοσμίως, που καθένας πλέον αρχίζει να αντιλαμβάνεται ότι τίποτε πλέον δεν είναι δεδομένο.

Όσο κι αν κάνουμε σχέδια για τον τουρισμό, την οικονομία, τα τοπικά έργα κλπ. Τα πάντα στην εποχή που ζούμε κρέμονται σε μια κλωστή.

Ιδιαίτερα εμείς που είμαστε σε μια πολύ ευαίσθητη ακριτική περιοχή το γνωρίζουμε καλύτερα,  καθώς το κλίμα της αναταραχής στην ευρύτερη γειτονιά ρίχνει νερό στον μύλο της ολοένα και εντεινόμενης Τουρκικής προκλητικότητας.

Με τη συνεχή αμφισβήτηση του διεθνούς δικαίου και την ανάδειξη της βίας και της απειλής ως καθοριστικά στοιχεία άσκησης της εξωτερικής πολιτικής της.

Οι ψυχολόγοι τα είχαν προβλέψει νωρίτερα απ’ όλους. Η έξαρση της βίας, της αποκτήνωσης, της εγκληματικότητας ήταν αναμενόμενα ως απότοκα της πανδημίας, τόσο σε επίπεδο ατόμων-κοινωνιών αλλά και κρατών σε τελική ανάλυση.

Σε τοπικό επίπεδο, το πρώτο «καμπανάκι» για αυτά που έρχονται, είναι η απόλυτα δικαιολογημένη διαμαρτυρία των γονέων από τα δημοτικά σχολεία του Τριγώνου (Αντιμάχειας-Καρδάμαινας) αδυνατώντας οικονομικά να αντεπεξέλθουν στο δυσβάστακτο κόστος για τα υποχρεωτικά τεστ (ράπιντ και σελφ).

Υπολογίστε για μια οικογένεια με μισθούς των 800-1000 ευρώ ή των περισσότερων σε εποχιακή ανεργία να πληρώνουν 200αριές ευρώ ή και περισσότερα, ας πούμε για μια τετραμελή οικογένεια, μόνο σε… υποχρεωτικά τεστ, μάσκες, αντισηπτικά κλπ.

Ποια ΔΕΗ και ποια τιμή της βενζίνης… Η ακρίβεια βαράει κατακέφαλα στην… «ατομική μας ευθύνη».

Και όλα αυτά ενώ οι απροκάλυπτα πλέον προεκλογικές υποσχέσεις τοπικών και κυβερνητικών παραγόντων για νέο νοσοκομείο -χωρίς καμία ουσιαστική πίεση-διαμαρτυρία για όλα τα παραπάνω προς την κυβέρνηση- θυμίζουν τη διαχρονική ατάκα της Μαρίας Αντουανέτα «Δεν έχουν ψωμί; Ε, ας φάνε παντεσπάνι…»

Κάθε θαύμα τριήμερο. Το ίδιο και κάθε διαμαρτυρία σε τοπικό επίπεδο. Πριν κανένα μήνα φωνάζαμε για τον κλειστό ΕΟΔΥ, μας έταξαν για να μας καθησυχάσουν ότι «εντός των ημερών» θα λειτουργήσει πλήρως… Πέρασαν 18 μέρες και τελικά μείναμε όλοι ικανοποιημένοι που επανα(υπο)λειτουργεί με… μία υπάλληλο για όλο το νησί! (κάποιος έγραψε ένα πολύ εύστοχο σχόλιο με το ανέκδοτο του Ναστρεντίν Χότζα που έβαλε τα ζώα στο σπίτι των διαμαρτυρόμενων… μετά τους είπε να τα βγάλουν κι έμειναν όλοι ευχαριστημένοι!).

Το ίδιο παθαίνουμε κι εμείς: διαμαρτυρόμαστε-ακούμε υποσχέσεις ή δεχόμαστε μια πρόχειρη ψευτο-λύση. Το αφήνουμε- ξεχνιέται. Και να τώρα η διαμαρτυρία των γονέων που έφτασαν στο (οικονομικό) απροχώρητο,  μας το ξαναθυμίζει.

Το ίδιο γίνεται κατά καιρούς με την τραγική υποστελέχωση στο νοσοκομείο, το ΚΥ, την εγκατάλειψη-επικινδυνότητα στους δρόμους, τα γεφύρια κ.ο.κ

Εναλλάξ, φτου κι απ΄την αρχή…

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

26 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Γιάννη θα συμφωνήσω σε όλα και θα συμμεριστω τις ανησυχίες σου που είναι και ανησυχίες όλου του νησιού. Όμως δεν υπάρχει ομοψυχία στους πολιτικούς. Ο καθένας αντιπολιτεύεται τον άλλο ζημιώνοντας την φήμη του και το νησί. Μόλις τελειώσουν οι εκλογές αρχίζει ο προεκλογικός πυρετός για τις επόμενες. Ο κοσμακης τους ψηφίζει και τους ξαναψηφίζει τοποθετώντας τις ελπίδες του στο χορό των προεκλογικών τους υποσχέσεων. Όσο για το νέο νοσοκομείο στο Λινοποτη οι θέσεις είναι αβάσιμες γιατί η Αρχαιολογία έχει σοβαρό λόγο και εάν είναι μπερδεμένο και το δανειοληπτικο ΤΑΙΠΕΔ δύσκολα θα βγάλουν άκρη. Σχετικά για την ανεργία και την αυξανόμενη ακρίβεια αυτή είναι μια πραγματικότητα εύκολα μη αναστρέψιμη σε βάρος όλων.

  2. Το πολιτικό κατεστημένο της χώρας,επτώχευσε,αλλά είναι αυτό που εμείς εκλέγουμε.

    Επτώχευσε λόγω του τεράστιου βαθμού της τοπικής και Εθνικής διαφροράς,αλλά και της στενοκεφαλιάς (μας).Το Έθνος έπρεπε να κάνει φορμάτ και restart το 2010,αλλά δεν έγινε και έχουν περάσει 12 χρόνια χωρίς ν ανέβουν οι μισθοί,χωρίς να ανέβει το Κοινωνικό κράτος,τα ανταποδοτικά.Από τις δηλώσεις Κυβερνητικών στελεχών μέχρι τα σχόλια καταλαβαίνει κανείς ότι δεν υπάρχει μέλλον.Οι εξαγγελίες έχουν συγκεκριμένο Κοινωνικό-επαγγελματικό προσανατολισμό,πρέπει να ναι κάποιος στραβός για να μην το δει.Θα βγει να σχολιάσει ο κάθε ανίδεος,άσχετος για την απόδειξη της λαικής επειδή θίγει τον ‘ρατσισμό’ του ο ‘καφετζής’,παρά ο μικροβιολόγος,λογιστής κ.λ.π.. 2 χρόνια απίστευτης αναδιανομής πλούτου,κανένας ελεγκτικός μηχανισμός,πόθεν έσχες,περιουσιολόγιο.
    Δείτε ένα νόμο που καλεί Ευρωπαίους συνταξιούχους να μεταφέρουν τα δκαιώματα τους εδώ,αγοράζοντας ακίνητο.Λες και έχει ανάγκη την τρίτη ηλικία και όχι τους νέους που φεύγουν εκατοντάδες την βδομάδα.
    Σήψη πραγματική.

    • Σχετικέ κάθεσαι εδώ και Κάντις σχόλια και δεν κατεβαίνεις στις εκλογές να μας πεις υο πρόγραμμα σου να σε ψηφίσουμε.Κερεις εδώ έχουμε δημοκρατία μπορείς να το κάμεις δεν είναι απαρετητο να μας βρίζεις που δεν συμφωνούμε μαζί σου.Ευτυχως δεν ζούμε σε χώρα με καθεστώτα που θαυμάζεις.

      • Λέω και γω που είναι η παλαμίδα να πάρει θέση..ότι κατέβει στην καύκα σου λες

        Κατεβαίνουν άλλοι,που έχουν σπουδάσει με δικά τους λεφτά,που έχουν κάνει καριέρα με δικά τους λεφτά,έχουν δουλέψει ώστε να καταλαβαίνουν πως βγαίνει το ψωμί..έχει πολιτικούς που δεν το χουν κάνει επάγγελμα στο βάθος των αιώνων.Ποιους έβρισα,πως τους έβρισα?Τρώγεσαι παπαγάλε.Δυστυχώς η χώρα που ζούμε συναγωνίζεται αυτά τα καθεστώτα,δυστυχώς ακολουθεί τους άλλους της Ένωσης κρατώντας τον σπάχο.
        Αφού δεν τόχεις,αφού δεν ξέρεις καν να εκφραστείς,βάλε κανέναν άλλο να ποστάρει για σένα,αφού σου μεταφράσει πρώτα τα σχόλια.

        • Ο μόνος που μου έρχεται σαν αυτούς που λες εινσι ο Αδωνης.Για πεσμας κανέναν άλλο.

      • Πας καλά άνθρωπέ μου?Από πότε η διαπίστωση μετατράπηκε σε βρισιά?

        50 χρόνια είναι υπέρ αρκετός χρόνος για να γκρεμίσεις και να ξαναχτίσεις ριζικά πόλεις και νοοτροπίες και δεν υπάρχει καμία μα καμία δικαιολογία για την στασιμοτητα μας σε όλους τους τομείς.
        Οι ευκαιρίες που χάθηκαν δεν πρόκειται να ξανάρθουν
        Πραγματικά απογοητευτικό που αυτή η χώρα δεν μπόρεσε να βρει ανθρώπους που να έχουν όραμα και θέληση για δημιουργία.
        50 χρόνια απ την αντιπολίτευση και τίποτα δεν άλλαξε,εκτός μερικά προς το πολύ χειρότερο:ρουσφέτι,ψέμα,δούλεμα,μεγαλοεργολάβοι,δουλεία,κατάργηση εργατκών δκαιωμάτων,εργασιακή ανασφάλεια,μαύρη εργασία,ξεπάστρεμα ακόμα και αυτής της πρωτοβάθμιας υγείας,το κακό είναι ότι βάλαμε συν-εργολάβους και τους ξένους.
        Τα καθεστώτα που απεχθάνομαι είναι αυτά με την φιλοσοφία του …’ολίγον έγκυος’,ίσως σου θυμίζουν κάτι.

        • Βρε τα φασιστακια,άφησαν τα εμβόλια και ασχολούνται με αλλά πράγματα .

      • Ευτυχώς που το Σύνταγμα καθορίζει το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσται,ώστε να

        μην ψάχνεις πολύ για να βρεις κατάλληλο.
        Έχει η χώρα και άλλους μορφωμένους ,που δεν είναι κολλημένοι στο χθες και έχουν δουλέψει και σπουδάσει ταυτόχρονα.
        Πουθενά δεν λέει στο Σύνταγμα ότι πρέπει να κυβερνιέται η χώρα από 10 σόγια.
        Για να μην σου έρχεται άλλος στο κεφάλι,θα πει ότι ποτέ δεν άνοιξες ψηφοδέλτιο,ούτε είδες βιογραφικό,ούτε αξιολόγησες υποψηφίους.
        Βρε κάψιμο…

        • Ενημερωμένο σε βλέπω,ευχαριστούμε.Ρε που έχουμε μπλέξει με τύπους που νομίζουν ότι κάνουν κάτι μεταφέροντας γνώμες και προπαγάνδα άλλων.Μας επισες τελικά.Θα ψηφίσουμε τον Αλέξη που έχει καλούς ανθρώπους.

      • https://www.zougla.gr/greece/article/i-dei-evale-sto-mati-akomi-ke-to-sisitio-tou-ftoxou
        όσες θέσεις και να προκηρύξετε με 700 ευρώγια 6 μήνες, απ το 2008 δεν ζει άνθρωπος που έχει Οικογένεια σε Δυτκή χώρα.Θα κόβει κάτι από δω και κάτι από κει.
        Αφού λένε για την μεγαλύτερη έκρηξη ανάπτυξης στην Ευρωπαική Ένωση,καμουφλάροντας τον πληθωρισμό και το ‘περιβάλλον’…
        Είναι ασέβεια και ανηθικότητα να κάνει ένα κόμμα προεκλογική καμπάνια λέγοντας ότι οιπολίτες ευημερούν σε τέτοια ακρίβεια,ενώ έπρεπε να πει ότι οι βολεμένοι της παράταξης ευημερούν μόνο.

      • Θ.Πλεύρης :'έχετε κάνει τα παιδιά σας φλωράκια...',απόλαυσε έναν Δημοκράτη,αγαπητό μαντρόσκυλο

        https://www.youtube.com/watch?v=E0cODywwi4s&ab_channel=%CE%9F%CE%9C%CE%91%CE%94%CE%91%CE%9C%CE%9D%CE%97%CE%9C%CE%97%CE%A3

        Δυστυχώς για τους Έλληνες που ζούνε σε καθεστώτα που εσύ θαυμάζεις μαντρόσκυλο.
        Η πιο φασιστική διακυβέρνηση της Ευρώπης,η πιο χουντική Κυβερνητική νοοτροπία που έχει υπάρξει στην Ε.Ε.
        Οι μισοί ψηφοφόροι ανήκουν στην φασιστική Αυγή και οι άλλοι στην νεοπλουτοκρατική Δεξιά του Πορδοσάλτε.
        Ακούς να βάλει βενζίνη ο μισθωτός των 500 ευρώ!!! Δεν πρέπει καν να έχει αμάξι,όπως έλεγε ο Μαρκεζίνης το 1971.
        Μαντρόσκυλο φασίστα ,πιο κάτω δεν πάει η χώρα.

      • ….περιμένοντας τις εκλογές να ξεβρωμίσει ο τόπος.

      • α) οι αμειβόμενοι των 500 ευρώ δεν δικαιούνται να βάζουν βενζίνη
        β) οι αμειβόμενοι των 500 ευρώ δεν βάζουν βενζίνη γιατί με αυτό το εισόδημα δεν περισσεύει ούτε για πατινι

        Περιμένω τον Κούλη που έχει λύσει όλα τα προβλήματα της χώρας του,να οργανώσει τις κυρώσεις στην Ρωσία και μετά θα μου κόψει τα εισιτήρια ,όπως έκανε με τους 25.000.

  3. Συμφωνώ απολύτως στα γραφόμενα. Θα ακούσετε αυτές της μέρες και την λύση που δόθηκε για τα τέστ. Έπρεπε να βγεί ο κόσμος, να γίνει ο κακός χαμός για να βγουν στο τέλος να πουν ότι τα τεστ θα γίνονται στα περιφερειακά ιατρεία. Δεν το είχαν σκεφτεί; Δεν ήξεραν ότι γίνεται; ή απλά αδιαφορούσαν. Μάλλον το τελευταίο. Το λυπηρό στην όλη υπόθεση είναι ότι υπάρχουν γονείς που αδιαφορούν (ευτυχώς όχι πολλοί) είτε γιατί το παίζουν «φραγκάτοι» ή από κομματική πειθαρχία (εν έτη 2022)…

  4. Σας παρακαλούμε γράψτε κάτι η ξαφνικίτιδα θερίζει. Δεν βλεπεται ποσους θανατους εχουμε τελευταια και νεους ανθρωπους. Τα διαμβολια φουντωσαν του καρκινους και τις ασθενειες γιατι σταματησατε να γραφετε

    • Μάθε ότι 450.000 άνθρωποι το χρόνο πεθαίνουν στις ΗΠΑ, από ξαφνικό θάνατο. Στην Ελλάδα 18.000-20.000 άνθρωποι το χρόνο. Αυτό συνέβαινε και συμβαίνει. Απλά τώρα δημοσιεύουμε τους θανάτους για να επηρεάσουν τον κόσμο να μην εμβολιαστεί. Ξυπνήστε αυτοχθονες ιθαγενείς και αφήστε τις συνωμοσίες. Το ποσοστό της καθημερινότητας ξαφνικου θανάτου είναι περίπου 50 άτομα την ημέρα στην Ελλάδα. Αντε ξεκολλάτε έπειτα από 2 χρόνια. Κατάντησε αηδία το ίδιο και το ίδιο. Μην εμβολιαζεστε, δικαίωμα σας. Μην μας πρήζετε, δικαίωμα μας.

  5. Η φιλελεύθερη ΝΔ πιο αυταρχική από το ΚΚΕ της δεκαετίας του 70”, έγραψε σε μια από τις αναρτήσεις του ο Γιώργος Κύρτσος.

    Με διαδικασίες μπλάνκο έσβησε ένα στέλεχος που τον στήριξε παντού εδώ και χρόνια..επειδή δεν έγινε Άδωνης.
    Περιμένεις από τέτοια άτομα να σεβαστούν τις συλλογικές Συμβάσεις,το Νέο Νοσοκομείο ,κ.λ.π. όταν η έγνοια τους είναι ο κορμός της ‘Δεξιάς’?Εδώ χάιδεψε τα Lidl σ ένα θέμα που και Μ.Μ.Ε. σε άλλες χώρες έδειξαν ευαισθησία.
    Σε λίγο θα στέλνει κλιμάκια ΣΔΟΕ στα μαγαζάκια,ενώ 2 χρόνια δεν μπήκε σ ένα φαρμακείο,σ ένα μικροβιολογικό, σ ένα ιατρείο,σ ένα φροντιστήριο.

  6. Απόλυτο δίκιο έχεις κ.Γιαννη… ήθελα να κάνω εξετάσεις σε οφθαλμίατρο και σε ορλ. Και δεν μπορούσα να κλείσω ραντεβού στο νοσοκομείο μας με αποτέλεσμα να πάω στο νοσοκομείο της Καλύμνου… που αμέσως μου έκλεισαν ραντεβού…. λόγω της πρόσληψης μου… έπρεπε να κάνω τις εξετάσεις αυτές σε κρατικό νοσοκομείο…. δεν βλέπουν λοιπόν το τώρα μόνο βλέπουν κάτι που εγώ προσωπικά χλομό το βλέπω…..

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ