Είπαμε κι εμείς… Μα είναι δυνατόν να χρηματοδοτούν τη νέα «πεντάστερη πολιτεία» δίπλα στο Πυλί, έτσι για πλάκα;

49
5436

Το νέο απίστευτο «κακό της μοίρας μας»

Είπαμε κι εμείς… Μα είναι δυνατόν να χρηματοδοτούν τόσο επιμελώς τη νέα «πεντάστερη πολιτεία» δίπλα στο Πυλί, να έρχεται κοτζάμ Ευρωπαίος επίτροπος (Μαργαρίτης Σχοινάς) μαζί με τον έλληνα Υπουργό μετανάστευσης & ασύλου (Μηταράκη) να την επιθεωρήσουν για να είναι έτοιμη σε λίγους μήνες και να μην έχει εξασφαλισμένη από πριν… «πελατεία»!

Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Κατά την παλιά γνωστή ρήση του Κωνσταντίνου Καραμανλή «στην πολιτική υπάρχουν πράγματα που λέγονται και δεν γίνονται και το αντίστροφο, δηλ. που γίνονται και δεν λέγονται» (απλώς, τα μαθαίνουμε εκ των υστέρων, όταν πια μας «σερβίρονται’ ως «εκ των ων ουκ άνευ»).

Πως έχει το πράγμα σε γενικές γραμμές: Πρώτα εξόπλισαν και χρηματοδότησαν αδρά τους Ταλιμπάν (Αμερικανοί και σύμμαχοι του «πολιτισμένου» δυτικού κόσμου) για να διώξουν τότε τους «κόκκινους» (και καλά) Σοβιετικούς (που επιχειρούσαν από την ανάποδη επεμβάσεις και… ‘καλό’ ιμπεριαλισμό).

Μερικά χρόνια μετά, άρχισαν να αυτονομούνται οι Ταλιμπάν με τον Μπιν Λάντεν, να γίνεται το… απίστευτο γκρέμισμα στους δίδυμους Πύργους και να περνάμε στη φάση της νέας διεθνούς τρομοκρατίας, (βολεύοντας αφάνταστα την προώθηση των νέων ασφυκτικών μέτρων περιορισμού ατομικών δικαιωμάτων και ελευθεριών στην πορεία προς την «παγκοσμιοποίηση» και τη «νέα τάξη πραγμάτων» που -καθόλου τυχαία- είχε προαναγγείλει από το 1990 ο (πατέρας) Τζ. Μπους.

Τα τελευταία χρόνια με το (απόλυτο τίποτα και δήθεν) «σχέδιο εκδημοκρατισμού» ΗΠΑ και σύμμαχοι είχαν μετατρέψει το Αφγανιστάν σε… γης μαδιάμ.

Πόσοι άνθρωποι πέθαναν από το 2001

Είκοσι χρόνια μαχών έχουν αφήσει χιλιάδες μαχητές νεκρούς και στις δύο πλευρές στο Αφγανιστάν αλλά και πέρα ​​από τα σύνορα στο γειτονικό Πακιστάν.

Πλήθος αμάχων παγιδεύτηκαν σε συγκρούσεις και πέθαναν σε αεροπορικές επιθέσεις από τους Ταλιμπάν.

Οι αριθμοί πραγματικά ανατριχιάζουν:

Ο συνολικός αριθμός των αμάχων που σκοτώθηκαν στο Αφγανιστάν και στο Πακιστάν είναι  75.971 ενώ οι μάχιμοι φθάνουν τους 78.314.

Από την πλευρά των μαχητών Ταλιμπάν, την ζωή τους έχουν χάσει συνολικά 84.191.

Η Αμερική και οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ έχουν σκοτώσει 3.586 Αφγανούς και Πακιστανούς.

Σοκαριστικό είναι ότι το 43% των απωλειών σε αμάχους το 2020 ήταν γυναίκες και παιδιά.

Πόσοι άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους;

Από το 2012, περίπου πέντε εκατομμύρια άνθρωποι έχουν φύγει και δεν μπόρεσαν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους (δηλ. άλλοι τόσοι όσοι υπολογίζονται και τώρα). Σύμφωνα με την υπηρεσία ανθρωπίνων δικαιωμάτων του ΟΗΕ, το Αφγανιστάν έχει τον τρίτο μεγαλύτερο εκτοπισμένο πληθυσμό στον κόσμο.

Και αφού ολοκλήρωσαν το «θεάρεστο» έργο τους είπαν να αποχωρήσουν με τις ευλογίες του νέου πλανητάρχη Μπάιντεν για να έρθουν (επελάσουν) πανηγυρικά οι (πρώην σύμμαχοί τους) Ταλιμπάν.

Και τι μας λένε τώρα οι άνθρωποι που φεύγουν από κει (διαιρεμένοι στα τέσσερα και βάλε από τις άγριες εμφύλιες διαμάχες και συγκρούσεις φυλών-θρησκειών κλπ) ξεκινάνε από 500.000 και μπορεί να φτάσουν τα 3 ή τα 5 εκατομμύρια (σύμφωνα με τον Γερμανό ΥΠΕΞ).

Ο Βρετανός Υπ. Άμυνας μάλιστα έχει και τη λύση έτοιμη «οι Αφγανοί πρόσφυγες θα καταλήξουν σε στρατόπεδα ανθρωπιστικής βοήθειας εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων» (εμ τι; τσάμπα είχαν φαγωθεί να ετοιμάσουνε σε χρόνο ρεκόρ τα νέα μεγάλα κλειστά στα νησιά).

Ο δε απερίγραπτος «φίλος της Κω» Ευρωπαίος Επίτροπος Μαργαρίτης Σχοινάς (θυμάστε τα ‘πεσκέσια’ με τα τοπικά προϊόντα που του δώσαμε…) ως νέα Κυρά Τασία βγήκε πρώτος και καλύτερος να δηλώσει ότι: «Τα σύνορα μας παραμένουν ανοιχτά» – Καλώντας τους Αφγανούς στην Ε.Ε.!

Παλιά η Ελευθεροτυπία είχε ένα τίτλο που έμεινε στην ιστορία (ήταν τότε με τον Τσοβόλα και το σκάνδαλο Καλκάνη) «Βλάξ ή μ…. ;»

Εύλογα διερωτώνται οι πάντες:

Για ποιο λόγο – ακόμα και σε αυτήν την τόσο επικίνδυνη γεωπολιτική εξέλιξη – οι Βρυξέλλες επιμένουν στο γαϊτανάκι των ανοιχτών συνόρων και ποια θα είναι η τύχη της Ελλάδας που αποτελεί τελευταίο τροχό της αμάξης στην Ευρώπη;

Οι χώρες της κεντρικής Ασίας, που έχουν ειρήνη, έχουν ίδια θρησκεία, έχουν παρόμοια ήθη και έθιμα, παρόμοιο πολιτισμό με το Αφγανιστάν, δεν θα έπρεπε να αναλάβουν τον πρώτο ρόλο απορρόφησης των μεταναστών; Γιατί η Ευρωπαϊκή Ένωση, έρχεται σε πρώτο ρόλο στο κάδρο; Και γιατί τέτοια πρεμούρα να τους φέρουν εδώ οι ευρωπαίοι επίτροποι, σαν τον Μαργαρίτη Σχοινά;

Και τελικά οι «λεονταρισμοί» Μηταράκη που έσπευσε πρώτος πρώτος (όπως και ο Μ. Κόνσολας) να δηλώσει πως «η Ελλάδα δεν θα είναι πύλη εισόδου για ένα νέο κύμα προσφύγων, είμαστε σε πλήρη ετοιμότητα προστασίας των συνόρων μας» τι νόημα έχουν;

Μήπως για να είναι καλυμμένοι μετά, με δικαιολογίες του τύπου «εμείς αντιδράσαμε εξαρχής, αλλά η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα παραπάνω…» όταν φτάσουμε στα νέα «τετελεσμένα» και τη νέα «ανθρωπιστική κρίση» που θα μας ‘φορέσουνε’  ως «ανωτέρα βία»;

49 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Αυτή η χειρονομία που κάνουν όλοι οι πολιτικοί με τους αντίχειρες και τους δείκτες σε σχήμα τρύπας τι σημαίνει ξέρει κανένας; Το βλέπουμε να το κάνουν και οι δικοί μας εδώ…

  2. Κύριε Κιαρη καλά τα λέτε!Δυστυχώς δικαιώνεται ο Πάχος πού φώναζε για την επέκταση του χοτ σποτ!!!

  3. Αγαπήστε τη χώρα σας επιτέλους.Σταματήστε τις φιλοσοφίες και να βλέπετε φαντάσματα.Η Ελλάδα είναι ένα κομμάτι του κόσμου που συμμετέχει στα Καλα και κακά.Οι πολιτικοί είναι κάποιοι από εμάς,εμείς τους βγάζουμε και τους αλαζουμε αν δεν μας αρέσουν.Τέλος πιστεύετε ότι θα υπήρχαμε αν δεν θελανε οι άλλοι;Πέθαναν και ξένοι για να είμαστε ελεύθεροι σήμερα .Αρκετά με τις Θερμοπυλες και τα γραφικά.Αντι να δκευτεστε διαφορά τέτοια, βρεστε τρόπους να κάνουμε τι ζωή μας καλύτερη και ευκολότερη.Ο κόσμος και η ζωή είναι μικρή χαρητε τη και ας έχετε συναδέλφους,Αφγανούς… η Γιαπωνέζους .Αλήθεια σε τι είναι καλύτεροι οι τύποι με τους σταυρούς τις εικόνες και τις σημαίες από τους Ταλιμπάν;Το ότι δεν σκοτώνουν;Απλά είναι μειοψηφία αλλιώς θα το έκαναν και αυτό.

  4. Προς "Αρκετά με τις Θερμοπυλες και τα γραφικά" Ποια η διαφορά της 'υπερ-βατικής' σκέψης σου με αυτή του Εφιάλτη κάποιους αιώνες πριν;

    Μήπως «οι τύποι με τους σταυρούς τις εικόνες και τις σημαίες» είναι αυτοί που σε ελευθέρωσαν για να είσαι σήμερα στα 200 χρόνια μετά…; Οι «ξένοι που πέθαναν για την Ελλάδα» συντάχθηκαν δίπλα σε αυτούς τους ‘τρελούς’ και τον αλλόκοτο Μακρυγιάννη μήπως; Θρησκεία στην Ελλάδα: https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%98%CF%81%CE%B7%CF%83%CE%BA%CE%B5%CE%AF%CE%B1_%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD_%CE%95%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1 Μήπως ‘μειοψηφία’ στην Ελλάδα είσαι εσύ και αν δεν ήσουν θα έκανες αυτά που λες, τελικά;

    • Καμία σχέση οι γραφικοί με τον Μακριγιαννη.Έλεος.Μην τα ισοπεδώνετε όλα.Δεν είναι ο καθένας ότι δηλώσει.

  5. Καλα ειτε ειναι μ********ς ειτε τους παριστανουν.Τους λεμε εδω και ενα χρονο οτι θα γινει νεα Μορια στο Πυλι αλλα κανουν τα στραβα ματια γιατι πολλοι εχουν βολευτει.15 ντελιβεραδικα εχουν ανοιξει στο Πυλι,κι αυτο ειναι ενα μικρο παραδειγμα.Οταν θα λεηλατουν τα σπιτια,τα χωραφια και τα ζωντανα μας τοτε ελατε να μου πειτε για τα ντελιβερι.Το τι φαγοποτι παιζει δεν παει το μυαλο οσων ειναι εξω απτο συστημα.

    • Εσυ μάλλον έχεις πολλά ζωντανά στο σπίτι για να ανησυχείς.Το ότι σε ενδιαφέρουν ζωντανά περισσότερο από ανθρώπους να σε δει γιατρός.

      • Θιχτηκες βολεμενε καρεκλοκενταυρε; Σε ποιο σημειο γραφω αυτο που νομιζεις οτι καταλαβες ακριβως; Ουτε σκυλο δεν εχω αλλα αυτο δεν σημαινει οτι δεν με νοιαζουν ολοι και ολα.Ετσι ειναι,η αληθεια οταν σας τη λενε ποναει,πισω ξανα στο λαγουμι σου

  6. Έρχεται «εικονικό» κανόνι σε ασφαλιστική εταιρεία της Συγγρού! Βάζει λουκέτο για να μην πληρώσει 25.000.000 ευρώ αποζημιώσεις σε καμένα σπίτια και επιχειρήσεις που είχε συμβόλαια.

    • Εσυ στη Κω μένεις;Δεν πας σύμβουλος του Μπαιτεν στην Αμερική με τέτοιες γνώσεις και πηγές που έχεις;Ρε τι διαβάζουμε με τον κάθε Βαρεμένο εδώ μέσα.

    • Μεγάλε έσπασες κάθε ρεκόρ βλακείας.Μέχρι τώρα είχαμε τους γραφικούς που έσπερναν βλακείες από άλλου και τις έκαναν copy pastèque.Εσυ στην aeganews κανείς copy paste στην aegaeanews.Ελεος

  7. πιθανόν ο κ. Σχοινάς, ο κ. Μηταράκης και η Ε.Ε. να γνώριζαν πολύ νωρίτερα την κατάσταση στο Αφγανιστάν !!!

    κ. Κιάρη, εξαιρετικό άρθρο, πιθανόν ο κ. Σχοινάς, ο κ. Μηταράκης και η Ε.Ε. να γνώριζαν πολύ νωρίτερα την κατάσταση στο Αφγανιστάν !!! Θέλω να πιστεύω οι τοπικοί παράγοντες σε Δήμο και Περιφέρεια να μην γνώριζαν την παραπάνω εξέλιξη και να συμφώνησαν !!!
    Είναι επένδυση 40 εκατ. € δεν έγινε τυχαία !
    Αδικείται σε μέγιστο βαθμό η Κως ως 4ος τουριστικός προορισμός !!!
    Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να ξεπεράσει τη δυναμικότητα που προβλέπεται !

  8. Οι Ταλιμπάν θέλουν να συνεργαστούν με τους Τούρκους. Οι Τούρκοι αν και μέλος του ΝΑΤΟ ουδέποτε έστειλαν στρατό στο Αφγανιστάν. Οι Ταλιμπάν λένε ότι έχουν πλούσιο υπέδαφος αλλά δεν έχουν υποδομές και ζητάνε βοήθεια από την Τουρκία για να αξιοποιήσουν τον υπόγειο πλούτο τους.

  9. Είναι πιο πιθανό να εμβολιαστεί ο Τσιτσιπάς,να γίνει παγκόσμια ειρήνη,ή να

    .. εμβολιαστούν όλοι οι ψεκασμένοι,παρά να χάσουν οι αλληλέγγυοι τα κονδύλια αγάπης.

  10. Το ότι φτιάχτηκε ένα χωριό για να στεγάσει 5,000 λάθρο δεν αφορά κανέναν;;;;; Έχετε ιδέα τι γίνεται ή θα βρεθείτε προ εκπλήξεων;

  11. Είναι εύκολο σε πολλούς με μισές αλήθειες να περιγράφουν δήθεν μια πραγματικότητα. Λύσεις δεν βρίσκουν όμως και το ρίχνουν στις συνωμοσίες. Άλλα νταλλων

  12. Προς Θερμοπυλες και άλλους ηλίθιους.Δεν έχετε κανένα Δικαιομα να πιάνετε τη σημαία του κράτους μου.Τι ξεφτιλίζετε με το να την περιφέρουν κάποιοι ηλιθιοι.Δεν έχετε καμία σχέση με το τι υποστηρίζει το κράτος μας.(κυβέρνηση και αντιπολίτευση)Δεύτερο δεν έχετε κανένα Δικαιομα να κουβαλάτε τα ιερά σύμβολα της εκκλησίας μας.Η εκκλησία αλλά λέει και αλλά εσείς.Μακρθα από αυτά λοιπόν παλαιοημερολογιτες,ιεωχοβαδες,φασιστες ανθέλληνες.

  13. "δεν πάει άλλο, έχουμε ξεπεράσει τα όρια.Καθε σύστημα έχει μια φέρουσα χωρητικότητα.

    Το ίδιο και η θάλασσα και η στεριά.Το οικοσύστημα εξαντλεί τις δυνατότητές του να ανταπεξέλθει.Πως να το πούμε, έχει φρακάρει.»
    Καθημερινή της Κυριακής, καθηγήτρια ινστιτούτου Στέλλα Ψαρά.
    Αφιερωμένο στους υποτελείς της TUI και δανειστών.
    Κάντε ακόμα πεντάστερα βραχιολάδικα , επεκτείνεται το Hot Spot,αφήστε τα κληρονομικά στα παιδιά μας.!!!!
    Αύριο τον… κλαίνε.

      • Πάλι καλά που διάβασες από πού προήλθε η ανάρτηση..
        Αυτό που τράβηξε την προσοχή του οφθαλμού σου ήταν το όνομα.. ανίκητη η βλακεία,δεν μπορεί να την συλλάβεις κιόλας.

      • Έψαξα στο φεισμπουκ,στο μακελειό,στην εσπρέσσο αλλά δεν το βρήκα να στο δείξω

        Καθημερινή σελ 29… λέει και για το φυτοπλαγκτόν που σ ενδιαφέρει.

    • Μεγάλο ταλέντο αυτός ο Κούβελας.Άντε θα κατέβει με τον Τράγκα να τον βγάλετε βουλευτή να τα οικονομήσει….να μας σώσει ήθελα να πω.

  14. Κυριε ανωνυμε θα εχης μαλλον γερη κονομα αν μαζευτουν 10000 αλλοδαποι.Αληθεια τι προμηθευης μεσα στο χοτ σποτ? Τους ταιζεις ?

  15. Μιλάει για τα γλέντια του 25αύγουστου,ενώ αν έρθει στην Κω να δει τι γίνεται μετά τις 12 ,θα τραβά τις μασχαλότριχες του.
    https://www.enikos.gr/society/tzanakis-dechomai-apeiles-apo-talibanochristianous/1660679/
    Δεν υπάρχει ένας να κάνει μια βόλτα στο λιμάνι ,παραλίες, σοκάκια αργά την νύχτα;

  16. ΒΟΗΘΕΙΑ, έναν γιατρό, έναν γιατρό με ιδικές γνώσεις…. ΘΑ ΜΑΣ τρελάνουν οι Πατερο- Κάπηλοι βρεεεεεεέ.

    Ο πατέρας μου, ο θείος, η σύζυγος, οι κληρονόμοι της πολιτικής της πλάκας και οι ΠΑΠΑΡΔΕΛΕΣ για λιβάνισμα της φάτσας τους….

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ