Ας προβληματιστούμε σοβαρά με όσα συμβαίνουν γύρω μας – Και κυρίως οι ιθύνοντες με τα επίχειρα των αποφάσεών τους

65
3841

Ας προβληματιστούμε σοβαρά με όσα συμβαίνουν γύρω μας – Και κυρίως οι ιθύνοντες, με τα επίχειρα των αποφάσεών τους

Τα δραματικά γεγονότα της επικαιρότητας επιβεβαιώνουν, δυστυχώς, από τη μια ότι έχουμε μπει σε μια περίοδο κατά την οποία ως ανθρωπότητα (όχι μόνο ως χώρα) βιώνουμε τις «7 πληγές του Φαραώ» και από την άλλη κύριο χαρακτηριστικό των ανθρώπινων αντιδράσεων αποτελεί πλέον η «ακρότητα».

Πύρινος όλεθρος παντού, απόγνωση, αγωνία, θυμός, οργή και εκρηκτικές αντιδράσεις στις περιοχές όπου οι άνθρωποι έχασαν τα πάντα, τα σπίτια, τις περιουσίες, τους κόπους μιας ζωής.

Κάτι που θα πρέπει να μας αφήνει άγρυπνους κι εμάς εδώ. Ειδικά, σε ότι αφορά τις «ευαίσθητες» περιοχές όπως η Ζιά και το ορεινό Ασφενδιού, όπου όχι απλά δεν δείχνει να έχει αλλάξει τίποτα (λήψη έκτακτων μέτρων, διάνοιξη δρόμων διαφυγής σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης), αλλά ούτε σε επίπεδο βούλησης-σχεδιασμού-αποφάσεων δείχνει να απασχολεί τους (καθεύδοντες) ιθύνοντες, παρά τα όσα φοβερά και τρομερά βλέπουμε καθημερινά να εκτυλίσσονται με τις φωτιές, πανελλαδικά.

Από την άλλη η σκαιότατη εξύβριση του Πρωθυπουργού ως ακραία αντίδραση (μέσα μάλιστα από τα «ελεγχόμενα» τηλεοπτικά κανάλια και που στην συνέχεια έγινε viral στα κοινωνικά δίκτυα) από ανθρώπους που βλέπουν τα σπίτια, τις περιουσίες και τους κόπους μιας ζωής να καίγονται είναι το λιγότερο (και σε κάποιο βαθμό δικαιολογημένο).

Τα «τρελά» των (αν)»ήσυχων ημερών του Αυγούστου» δεν έχουν τελειωμό, με τα σχεδόν καθημερινά ανθρώπινα εγκλήματα, μετά τις τρεις γνωστές συζυγοκτονίες στη σειρά, που συγκλόνισαν το πανελλήνιο, οι σκοτωμοί για «ασήμαντο αφορμή» είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο.

Αρκεί μια ματιά στους πρόσφατους τίτλους των ειδήσεων: «Άγρια δολοφονία στις Σέρρες – 20χρονος μαχαίρωσε και σκότωσε συνομήλικό του λόγω ερωτικής αντιζηλίας», «Φονικό στον Πάνορμο: Εκτέλεσε πισώπλατα την 47χρονη μπροστά στα μάτια της κόρης της επειδή τον απέρριψε», «Λάρισα: Δολοφόνησε τη γυναίκα του μέσα σε ταβέρνα – Ήρθε από την Αθήνα και την σκότωσε», «47χρονος αλλοδαπός δολοφόνησε 59χρονο ταξιτζή στην Ηλεία – Τον χτύπησε στο κεφάλι με ξύλινο πόδι καρέκλας» και τόσα άλλα που -όπως πάει το πράγμα- σε λίγο θα λέμε από… τραγική συνήθεια, «τα εγκλήματα της ημέρας…»

Ακρότητα στους ανθρώπους, ακρότητα και στη φύση. «Ευθ. Λέκκας: Νομοτέλεια οι πλημμύρες αμέσως μετά τις πυρκαγιές- Να είμαστε προετοιμασμένοι».

«Κονδύλι 16 δισ. ευρώ για ενίσχυση της Πολιτικής Προστασίας και αποκατάσταση των δασών (εκ των οποίων τα 10 δισ. από το Ταμείο Ανάκαμψης και τα 5,5 δισ. από το ΕΣΠΑ»), ανακοίνωσε η Κυβέρνηση.

Η… ανάκαμψη δηλαδή από τις συνέπειες της πανδημίας -όπως πάει το πράγμα -θα εξαντληθεί σε έργα αποκατάστασης από φωτιές, πλημμύρες και ότι άλλο προκύψει στη συνέχεια, μέχρι την ολοκλήρωση των «7 πληγών» που προαναφέραμε.

Δεν ξέρω κατά πόσο μας προβληματίζουν ή θα πρέπει να μας προβληματίζουν όλα τα παραπάνω, το «φωνάζαμε» όμως πολύ πριν σε όλους τους τόνους, με αφορμή το συνεχιζόμενο (την τελευταία 10ετία τουλάχιστον) ακραίο-διχαστικό κλίμα στα τοπικά μας πράγματα, ότι, προέχει η «ενότητα» της ήδη σκληρά δοκιμασθείσας από μεταναστευτικό-σεισμό και τελευταία από τα (οριζόντια και όπου την πάρει) μέτρα κατά της πανδημίας, τοπικής κοινωνίας μας: Ενότητα και μόνο ενότητα (και χαμηλούς τόνους) γιατί τα δύσκολα είναι μπροστά.

Θα πει κανείς βέβαια ότι το τελευταίο διάστημα είδαμε πως το κακό γενικεύτηκε με τον επιβαλλόμενο «άνωθεν» διχασμό και τις διάφορες «υποχρεωτικότητες» («εμβολιασμών», «πιστοποιητικών» και γενικά ‘εκσυγχρονισμένων’ τρόπων ελέγχου) που -όπως προαναγγέλλεται- από τον Σεπτέμβριο με το άνοιγμα των σχολείων θα έχουν συνέχεια.

Μετά όμως ας μην απορούν με τα επίχειρα* των αποφάσεών τους, όποια κι αν είναι αυτά σε… ΟΛΑ τα επίπεδα (φυσικό-πολιτικό-κοινωνικό) και ιδίως σε επίπεδο ανθρώπινων αντιδράσεων.

*Η λέξη επίχειρα (επί + χειρ [= χέρι]) δηλώνει τιμωρία, συνέπειες λανθασμένων ή κακών πράξεων

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

65 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Τα υπόγεια κέντρα ανατροπής της ισονομίας,υπέρ της γιγάντωσης κάποιων τοπικών συμφερόντων εν μέσω Πανδημίας καλά κρατεί.με την μεζούρα στον φουκαρά μεροκαματιάρη , ασυδοσία οι πολυεθνικές.

  2. Αν δεν προσέχουμε και εμείς έχουμε ευθύνη. Προχθές στο δημοτικό πάρκινγκ κάποιος με μαύρο τζιπ πέταξε την αναμμένη γόπα έξω από το αυτοκίνητο. Ευγενικά του θύμισα ότι έχει σταχτοδοχείο το αμάξι του. Αφού με καθυβρισε μου έδειξε το δάκτυλο του μαζί με τον κακό χαρακτήρα του. Λοιπόν τι περιμένουμε να βελτιωθούν τα κακώς κείμενα με τέτοιες συμπεριφορές;

    • Να έπαιρνες τους αρθ. κυκλοφορίας και να του έκανες μια τρικουβερτη μήνυση. Αλλά βλέπεις, θέλεις 💯 € για παράβολο…

  3. εκτός από την χρησιμοποίηση για αιτήσεις σε All Inclusive, όποιος μιλά ξένη γλώσσα και μάλιστα καθόλου ελληνικά δεν κολλάει…κορονοιό.
    Ούτε πιστοποιητικό ,ούτε rapid,ένα hallo και ξεμπέρδεψες

  4. Προβληματισμός με αυτά που συμβαίνουν γύρω μας.Ωραιος τίτλος. Ήθελα να ήξερα πως να αισθάνεται ο κλήρος της Χίου με την περιφορά της κούκλας Αμαλ στο λιμάνι και με όλο τον κόσμο από πίσω να ακολουθεί. Θυμάμαι τον άλλον στην Καλαμάτα που έβγαζε τον πιστό έξω από τον ναό και κάτι καλοθελητες που ήταν πρόθυμοι να πάρουν την αστυνομία.Πως αισθάνονται αυτοί.Αν είναι δυνατόν. Μια δύο τρεις θα ξενερώσει ο κόσμος και θα πάει στο τέλος πίσω απ’την Αμαλ.(σχήμα λόγου). Στο τέλος θα δούμε και τίποτα λιτανείες με κερασφόρα αγάλματα.Καλά τα είπε ενας πατερ που διάβασα χθες εδω. Οι αρχιερείς φέρουν τεράστια ευθύνη. Να τους συγχώρησει ο Θεός. Προλαβαίνουν να ανατρέψουν πάντως το κλίμα.

  5. Γυναικοκτονίες λέγονται,όχι συζυγοκτονιες. Ο όρος έχει καθιερωθεί εδώ και 30 χρόνια. Επίσης.. Μητσοτάκη..

  6. . . . . .
    . . . . .
    . . . . .
    επειδή άρχισαν να ακούγονται κάποια πράγματα σχετικά με τα καμένα:
    οι πολιτικοί, όποια κυβέρνηση και να είναι πάνω, να ξέρετε το εξής:
    ΑΝ τα κτήματα που μας τα χαρακτηρίσατε δασικές εκτάσεις και έμειναν αδήλωτα στο κτηματολόγιο ντροπής που εσείς επιβάλλατε,ξαφνικά θεωρηθούν και πάλι καλλιεργήσιμες εκτάσεις και διατεθούν σε λαθρομετανάστες θα χυθεί αίμα. Τα κτήματα αυτά αποκτήθηκαν από το αίμα των παππούδων μας, δεν μας τα χάρισε κανείς. Χύσαμε πολύ αίμα για να καταλήξουν και πάλι σε αυτούς που διώξαμε πριν 200 χρόνια
    . . . . .
    . . . .
    . . . . .

    • Ότι και να συμβαίνει βλέπεις λαθρομετανάστες από πίσω? Έχεις πολύ σοβαρό πρόβλημα μεγάλε. Να το κοιτάξεις. Μνημονια, κορωνοιος, πυρκαγιές , υπερθέρμανση του πλανήτη. Οι ξένοι φταίνε για όλα!

  7. Για το θέμα του ακριβού αριθμού κρουσμάτων έχουν ειπωθεί πολλά από χθές

    είμαι βέβαιος ότι μας δουλεύουν ψιλό γαζί..έχω μακρινούς συγγενείς και γνωστούς πιο πάνω απ’ τον δημοσιευμένο συνολικά αριθμό και των τριών ημερών.Αν συμφωνούσαν θα προχωρούσαν σε καταγγελία και μήνυση, αλλά υπάρχει το θέμα της τοπικής πάλαι ποτέ ρετσινιάς.
    Κύριοι////////////.. μπορεί να είναι και η πιο cool φράση , αλλά υπάρχουν και χειρότερες.. επειδή παίζετε με όλους μας για το χρήμα.

  8. Να προσέχουν ειδικά όσοι γράφουν και επηρεάζουν κόσμο.Εδώ και μήνες δεν έχει αναφερθεί κανένα σοβαρό περιστατικό από παρενέργειες εμβολίου.Δεν αξίζει να το αναφέρετε;Από την άλλη έχουμε 20 νεκρούς κάθε μέρα από ιό.Δεν είναι νούμερο από πίσω είναι άνθρωποι και οικογένειες.Προστευτε τον κόσμο που δεν έχει καταλάβει ακόμα τι γίνεται και νομίζει ότι όλα είναι πολιτική και φταίει ο Μητσοτάκης και ο Τσίπρας.

  9. Την σκέψη για αναδο κάθοδο στην Ζιά μόνο με τελεφερίκ του δήμου απο την Ευαγγελίστρια κ να μην ανεβαίνει κανένα πούλμαν η αυτοκίνητα με οδούς διαφυγής θα πρέπει η δημοτική αρχική να το λάβει υπ´οψιν της Αν ομως κάτι συμβεί θα κλάψουμε πολλά θύματα

  10. Την σκέψη για ανοδο – κάθοδο στην Ζιά μόνο με τελεφερίκ του δήμου απο την Ευαγγελίστρια κ να μην ανεβαίνει κανένα πούλμαν η αυτοκίνητα με οδούς διαφυγής θα πρέπει η δημοτική αρχική να το λάβει υπ´οψιν της Αν ομως κάτι συμβεί θα κλάψουμε πολλά θύματα

  11. Λύση στη Ζιά το τελεφερίκ στην Ευαγγελίστρια κ απαγόρευση ανόδου καθόδου αυτοκινήτων

  12. Να είσαι Καλα φίλε που μας ενημέρωσες γιαυτο την παρενέργεια.Αύριο θα πάω περπατώντας να είμαι σίγουρος.

      • Εγώ πάντως πρην το εμβόλιο ειμουνα Ολυμπιακός.Τώρα είμαι ΠΑΟΚ.Λες να είναι μόνιμη βλάβη η θα περάσει;

        • υπέφερε από κλιμακτήριο,μόλις έκανε το μονοδοσικό της Johnson, βρήκε την υγεία της ,αφού μετά έψαχνε sex shop στο ίντερνετ.

  13. Προς κ Τριαντάφυλλο Σκουφά έχετε δίκιο κύριε αλλά αν ακολουθούσαμε όλοι την οδό των μηνύσεων δεν θα άδειαζαν τα δικαστήρια. Έχω τον αριθμό αλλά προτίμησα να το καταπιώ και να φερθώ πολιτισμένα. Μακριά από μένα οι εντάσεις και οι προστριβές.

  14. «Βόμβα»: Έγγραφα του HHS (Υπ.Υγείας ΗΠΑ) Παραδέχονται ότι το CDC Δεν Έχει Απομονώσει Ποτέ Κανέναν “ιό Covid-19”
  15. Το πρόβλημα δεν αφορά μόνον τους δικούς μας,αλλά και τους ξένους

    Της Παναγίας είπα να κάνω μια βόλτα στο Λιμάνι,οι εικόνες απίστευτες με επισκέπτες μας . Ζευγάρι από Αθήνα που μένει Μαστιχάρι μου λέει ότι τέτοια παρακμή δεν περίμενε απ το Νησί..μου έδειξαν φωτογραφία με 5 ημίγυμνους να ουρούν το i love kos, ενώ η οργή που ξεβράζουν μετά τα μεσάνυχτα είναι πρωτόγνωρη.. θυμίζει τα πάρτι με τους αφρούς των 90ς.. εύχομαι να μην έχουμε κάποιο ατύχημα.. επειδή δεν υπάρχει αστυνόμευση ούτε για τα προσχήματα.

  16. Με κορονοιο ο Μητροπολίτης Μορφου της Κύπρου αρνητής των εμβολίων και της πραγματικής κατάστασης της πανδημίας. Συμβουλεύεται τους πιο έξυπνους γιατρούς της αντίθετης πλευράς και ειδικά του Στανφορντ. Βλέπε δοκτορ Ιωαννιδης. Τώρα που νόσησε πάλι λέει συμβουλεύεται τους γιατρούς που εμπιστεύεται. Ισως του δώσουν τα καταπληκτικά αντιπαρασιτικά σκευάσματα που έσωσαν την Ινδία οπως διαβάσαμε εδώ μέσα σε κάποια άρθρα.Εύχομαι να αναρρώσει πρώτα από όλα σωματικά κι έπειτα πνευματικά και να δει ότι η μάχη κατά του COVID δεν είναι θρησκευτική δεν είναι κυβερνητική δεν είναι Νεοταξική είναι ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ.

    • Για να δούμε τελικά ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο από τον κορονοϊό οι εμβολιασμένοι ή οι ανεμβολίαστοι; Επίσης, για γκούγκλαρε και ψάξε σε όλα τα τοπικά σάιτ πανελλαδικά πόσοι πέθαναν τελευταία ξαφνικά ή από ανακοπή και προ-βληματίσου άφοβα. Υ.Γ. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΜΟΡΦΟΥ «Επίσης υπενθυμίζουμε ότι δεν εμβολιάστηκε ούτε και πρόκειται να εμβολιασθεί με εμβόλια για τη νόσο COVID – 19» http://www.immorfou.org.cy/newsvarious-articles/2425-an18821.html

      • Οι ανεμβολιαστοι κινδυνεύουν περισσότερο. Απλά μαθηματικά είναι τα ποσοστά. Όσο για το Γέροντα Εφραίμ ξέρω προσωπικά διότι έχουμε σχέση οικογενειακή. Άστο. Έπεσες στην περίπτωση. Όλοι εμβολιάστηκαν στο Άγιο Όρος. Ακόμη και στις σκητες οι μοναχοί που έχουν υψηλή πνευματικότητα. Ξαναλέμε. Ο πόλεμος αυτός είναι Υγειονομικός. Επιτέλους πετάξτε την καραμέλα της μπουρδας. Αν όχι καταπιείτε την μόνοι σας. Μην παίρνετε κι άλλους στο λαιμό σας. Ντροπή.

        • Στην Κω γίνεται της π…… με την ασυδοσία τηγ ανυπαρξια ελεγχων και τους τουριστες. Μόλις φυγουν οι τουριστες θα σε μαντρωσουν και δεν θα σε αφηνουν να πας ούτε για καφέ. Ακόμα τρως το παραμύθι τους

      • Εσυ γκουγκλαρεις στα τοπικά σάιτ να δεις ποιοι και πως πεθαίνουν. Μόλις δεις ξαφνικό θάνατο η ανακοπή είναι απο το εμβολιο. Μααααααααααλιστα. Ότι πεις. Εγώ θα στο χαλάσω?

      • Τώρα δεν υπάρχει λόγος να εμβολιαστεί. Θα έχει αντισώματα για όσο…. Μακάρι να βγει νικητής. Είμαστε άνθρωποι πάνω από όλα. Όσο κι αν διαφωνούμε είμαστε άνθρωποι.

  17. https://marketnews.gr/article/2641057/kouvela-kitrini-karta-ston-xardalia-pithanh-parenergeia-tou-emboliou#.YRubD_kMcLs.facebook

    Ο Χαρδαλιάς είχε και στο παρελθόν επεισόδιο. Ο… γιατρός της ….αριάς ούτε το ιστορικό δεν κοίταξε. Απορώ με το ΑΠΘ που τον έχουν ακόμα καθηγητή.

    • Δεν πιστεύω αυτό που διαβάζω. Καθηγητής Φαρμακολογίας???? Είχα καταλάβει ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με αυτόν τώρα το επιβεβαίωσα. Ευχαριστώ προσωπικά για την κοινοποίηση.

      • Στη δημοσίευση του κ. Κούβελα απάντησε και ο καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, Αχιλλέας Γραβάνης,

        Ο κ. Χαρδαλιάς με προϋπάρχον ιστορικό εμφράγματος, 10 μέρες άυπνος μέσα στο απόλυτο στρες να αντεπεξέλθει ως αρμόδιος υφυπουργός στις προκλήσεις της πανδημίας, των 600 πυρκαγιών μέσα σε 10 μέρες και η διάγνωση είναι ισχαιμικό καρδιακό επεισόδιο λόγω εμβολιασμού πριν 7 μήνες; Συμφωνεί με την διάγνωση η Ιατρική Σχολή ΑΠΘ και οι καρδιολόγοι της; ο Ιατρικός Σύλλογος; η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία; Γιατί αν συμφωνούν προτείνω στους φοιτητές μου της Ιατρικής να ετοιμάζονται για μετανάστευση».”
        Ένας μεγάλος Καραγκιόζης,που γράφει για πολιτικούς λόγους και όχι επιστημονικούς.

        • Πεστα ρε φίλε πεστα να το διαβάσουνε. Θα τρελαθούμε στο τέλος.

  18. Υπάρχει μια σειρά από παράπλευρες σχέσεις με την συνεχιζόμενη ύπαρξη διασωληνωμένων

    Δεν είναι το πρόβλημα μόνο οι ΜΕΘ.
    Μπλοκάρονται resources, χειρουργικές αίθουσες λόγω έλλειψης αναισθησιολόγων, φοβάται ο κόσμος να παει για προληπτικό έλεγχο (πχ μαστογραφίες/κολονοσκοπήσεις κτλ), μπερδεύεται το πράγμα ακόμα και στις βάρδιες των τραυματιοφορέων.
    Αλλά έχουμε ελπίδα.

    https://www.tilestwra.com/gkletsos-prin-kano-zitao-moriako-test-koronoioy-r/?fbclid=IwAR1BgreVJBHmh9zYdQXxPXsrG6CNViHy-JDwn8gigaoFYvb_MXDdZH5KK_w

  19. Κρίσιμες στιγμές πράγματι περνά ο τόπος.τρεις μέρες καίγεται το δάσος

    και τώρα οι άνεμοι έφεραν την φωτιά στα πολύπαθα Βίλια..ίσως μετά το Κυπριακό η μεγαλύτερη τραγωδία της χώρας.Απίστευτη η κατάσταση.Τεράστια η καταστροφή,αλλά το χειρότερο είναι ότι μοιάζει ανήμπορη η χώρα να αμυνθεί.Ζούμε μοναδικές στιγμές, ξεριζώθηκαν συνάνθρωποι μας.. Συνάδελφος από Λίμνη Ευβοίας που είχε έρθει εδώ για δουλειά,πήγε πίσω και δεν το πιστεύει.εικόνες Δανδικές,υποχθόνιες.Τρια χρόνια σε όλα τα ΜΜΕ κυριαρχούσε το Μάτι και η τυμβωρυχία.Τουλαχιστον τότε ο Παυλόπουλος είχε παρέμβει,οι ξένοι μας λυπούνται.Ας επανιδρυθεί το κράτος,δεν πάει πιο κάτω πια..όλοι να το καταλάβουν.Αυτό το ξέφραγκο αμπέλι με τις δικαιολογίες του τύπου οι Ιταλοί,οι Τούρκοι,το Μαρόκο,το τσιμπουκιστάν έχει πτωχεύσει.Τελευταία στιγμή ας μονιάσουμε , αφού όμως αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του.

  20. που να βρεθεί εγκέφαλος,άμα έχει καεί εντελώς.
    Λένε ηλικίες, λένε ότι είναι υγιείς ,βάζουν μέσο οι δικοί τους για να βρουν άδειο στην εντατική, αρχίζουν και δηλώνουν σε οικείους ότι έκαναν λάθος, αλλά η βλακεία απύθμενη.

  21. Γνωστός 56χρονος επιχειρηματίας Σ.Γ πέθανε πριν λίγες μερες στην Κέρκυρα.Ειχε εμβολιαστεί και ως γνωστό δεν το ανακοινώνουν για να μην αποτραπεί ο εμβολιασμός με τα πειραματικά τους σκευάσματα που εχουν σκοτώσει στην Ευρώπη 20.595 άτομα οπως αναφέρει η Ευρωπαϊκή Βαση Δεδομένων και χωρις αυτος ο αριθμός να είναι ακριβής διοτι δεν καταγράφεται η πλειοψηφία αυτων των θανάτων..Επίσης στην ιδια Data αναγράφονται 2 εκ παρενέργειες απο τις οποίες το 50% είναι σοβαρές..

  22. ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος..αν εμβολιάσουμε 7 δις θα πεθάνουν 2 δις άτομα!!

    ΜΕΛΕΤΗ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ MRNA ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ «ΤΡΑΓΙΚΕΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΕΣ» ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ http://nikosxeiladakis.gr/%ce%bc%ce%b5%ce%bb%ce%b5%cf%84%ce%b7-%ce%b5%cf%80%ce%b9%ce%b2%ce%b5%ce%b2%ce%b1%ce%b9%cf%89%ce%bd%ce%b5%ce%b9-%ce%bf%cf%84%ce%b9-%cf%84%ce%bf-%ce%b5%ce%bc%ce%b2%ce%bf%ce%bb%ce%b9%ce%bf-mrna-%ce%bc/

    • Ο μάγος της φυλής καθισμένος κάτω απ’ το Τοτέμ αναμασά φύλλα οπίου..οι Ίνκας εξαφανίστηκαν απ τα εμβόλια,το ίδιο οι Αρχαίοι Αιγύπτιοι,οι Πέλλοπες κ.λ.π. το ίδιο και οι δεινόσαυροι..μας έμειναν μόνο οι καμπουρογαμόσαυροι.

    • Απορώ μεγάλε εσυ που είσαι έξυπνος και μας μεταφέρεις τρομερές έρευνες που ανάθεμα και να ξέρεις να διαβάζεις,αν υελανε να σε εξοκοθρεψουν γιατί δεν σου έβαζαν κάτι στο νερό να μην πάρει κανένας χαμπάρι αλλά σε παιδεύουν και παιδεύονται με εμβόλια;

  23. Τελικά άχρηστοι είναι αυτοί οι ….κακοί.Δεν μπόρεσαν να μας εξολοθρεψουν με τους ψεκασμούς γιατί τους πήραμε χαμπάρι .Δοκιμάζουν με τα εμβόλια τώρα αλλά δεν μας ξεγέλασαν.Πάλι τους καταλάβαμε.

  24. Προβληματίστηκα και μπερδεύτηκα.Αν εξαιρέσεις τους φασιστες και όσους θέλουν να κάνουν αντιπολίτευση,λες και ο Τσιπρας λέει αλλά για τα εμβόλια.ΔΕΝ υπάρχει οπαδός του Σωρρος να μην είναι κατά τον εμβολίων.Με τον ίδιο φανατισμό που υποστήριζαν ότι θα μας ξεχρεώσει με την επιταγή που είχα από τους εξωγήινους και ήταν ειδικοί οικονομολόγοι,τώρα έχουν γίνει ειδικοί στα εμβόλια και τους ιούς.Οι ίδιοι ακριβώς άνθρωποι .

  25. Η Δανία καταργεί όλα τα μέτρα της πανδημί@ς!! Νίκησε η Λογική και η Ελευθερία!!

    -Καταργείται το σκλαβόπασο
    -Υπουργείο Υγείας ΔΕΝ βασίζεται στα εμβόλια για ανοσί@ της αγέλης πλεον
    -Περιμένουν να ύπαρξη νέο κύμα λοιμώξεων αλλά θα είναι επίπεδο εποχιακής γρiπης!!!
    -Έχουν 58% εμβολι@σμένους αλλά επειδή αποδείχτηκε ότι οι εμβολι@σμενοι έχουν τα ίδια ιικα φορτία με τους ανεμβολι@στους και μεταδίδουν οποιαδήποτε υποχρεωτικοτητά εμβολι@σμού είναι παράνομη και αβασιμή!
    – Εργοδότες προτρεπονται να αποφύγουν οποιαδήποτε πίεση για εμβολιασμό επειδή αυτό θα είναι σοβαρό ποινικό αδίκημα πλέον!

    • Τι βλακειες καθεσαι και γραφεις;Παραμυθια της χαλιμας.Κερδισες κατι ετσι ηλιθιε;Καταργησε απλα καποια μετρα με πανω απο 90% εμβολιασμενους 60 ετων και πανω.Προχθες στους 24 νεκρους ειχα ενα πολυ κοντινο μου ατομο που χαθηκε απο τον ιο.Σκ@σε λοιπον να ////////////////

    • Είσαι πολύ μπετόβλακας..όσοι Δανοί συμπολίτες,από μεικτούς γάμους, μας ήρθαν

      φέτος ,τους έβγαλαν το λάδι πηγαίνοντας πίσω..δεν ήρθαν για διακοπές,ήρθαν να δουν τους δικούς τους..έχουν οικογένειες εδώ και κάποιων δεν αναγνώρισαν το rapid test… καλά δεν ντρέπεσαι να αναπαράγεις …ακίες;είμαστε όχι στο κόκκινο,αλλά στο μαύρο, εξαιτίας του τουρισμού και στην Κρήτη βάζουν βουλευτές βύσμα για να βρουν κρεβάτι σε ΜΕΘ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ