«Πεντάστερο» φαραωνικό κλειστό κέντρο στην Κω με την υγεία & τις εκκλησίες στο έλεος; (Η κάλπη δεν είναι μακριά…)

30
2818

«Πεντάστερο» φαραωνικό κλειστό κέντρο στην Κω με την υγεία & τις εκκλησίες στο έλεος; (Η κάλπη δεν είναι μακριά…)

Η Κως «φορτώνεται» με νέο «πεντάστερο» φαραωνικό κλειστό κέντρο χωρητικότητας 2.800 θέσεων (υπολογίστε επί δύο ή επί τρία σε περιόδους έξαρσης, ανάλογα με τα εκάστοτε τερτίπια του Ερντογάν και των κυκλωμάτων διακίνησης).

Και αυτή τη φορά όχι σε περίοδο «παχιών» αλλά «ισχνών» αγελάδων.

Αυτό, δεν πρέπει επ’ουδενί να το αγνοήσουν οι τοπικοί βουλευτές και η κυβέρνηση (και συνακόλουθα περιφέρεια και δήμος) γιατί η απογοήτευση και η βουβή διαμαρτυρία των πολιτών θα εκφραστεί μια και καλή στην κάλπη (οι προηγούμενοι το γνωρίζουν καλά).

Κατά συνέπεια, θα πρέπει να δώσουν ιδιαίτερο βάρος στα βασικά χρονίζοντα προβλήματα της Κω αν δεν θέλουν κατά το δη λεγόμενο «να το βρουν μπροστά τους».

Λέγαμε στο προηγούμενο σημείωμά μας για το θέμα της σχολής ως μια καλή (αλλά όχι αρκετή) κίνηση από τον Μ. Κόνσολα.

Αυτή τη στιγμή όμως το θέμα που «καίει» περισσότερο την Κω σε συνάρτηση μάλιστα με κορονοϊό-τουρισμό-κλειστό κέντρο μεγαθήριο, είναι το θέμα της υγείας (σήμερα, όλως τυχαίως ανακοινώθηκε η άφιξη Κικίλια στην Κω… για να εξαγγείλει άραγε το νέο Νοσοκομείο; Μήπως άρχισαν να ψυλλιάζονται τη βουβή αντίδραση του κόσμου;)

Σκεφτείτε την αντίθεση: 50εκ. ευρώ για ένα κλειστό κέντρο με αυτόνομες μονάδες υγείας, όπως είχε ανακοινώσει ο κ. Μηταράκης και… η τουριστική Κως να «παλεύει» ακόμα για ένα νέο νοσοκομείο και την πλήρη λειτουργία κέντρου υγείας με ασθενοφόρο στο Τρίγωνο.

Είναι αδιανόητο ο πολύς κ. Κικίλιας που επισκέφτηκε με φόρα Λέρο, Πάτμο και Ρόδο με τις αντίστοιχες μονάδες υγείας της να αφήνει την Κω στο έλεος.

Στην ιδιαίτερη πατρίδα του ο κ. Μηταράκης δήλωσε μάλιστα ότι: » η κυβέρνηση έχει χρηματοδοτήσει με 50 εκ. ευρώ (όσα θα στοιχίσει δηλ. μόνο το νέο κλειστό στο Πυλί) το Υπ. Μετανάστευσης για να στηρίξει είτε με ανταποδοτικά τέλη είτε με ενίσχυση έργων υποδομής τα οποία απαιτούνται για την στήριξη των τοπικών κοινωνιών». Στη Χίο, όπως είπε, μέχρι στιγμής έχουν δοθεί 1,1εκ. ευρώ.

Και η Κως που δεν έχει «μπάρμπα στην Κορώνη»;

Γι’ αυτό λέμε: Αν δεν συντονιστούν τοπικοί βουλευτές-περιφέρεια-δήμος τουλάχιστον για το υπ’αριθμόν ένα πρόβλημα του νησιού που είναι αυτό της υγείας (για να μην πούμε για την κατάσταση με τις εκκλησίες που τώρα με το θέμα της Αγιάς Σοφιάς «καίει» περισσότερο)  και απλά «χρυσώνουν» το χάπι με διάφορα άλλα άσχετα έργα ή υποσχέσεις… τότε η κάλπη θα τους έρθει πολύ βαριά.

30 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Με την φοβέρα «η κάλπη πλησιάζει» μια ζωή δεν έγινε τίποτε.
    Απλούστατα γιατί όλοι είναι στο κόλπο, κυβέρνηση και αντιπολίτευση.
    Εφαρμόζουν σχέδιο κατα γράμμα. Και διαχρονικά. Με πρωτόκολλα.
    Και μείς τυρβάζουμε με γνώμονα την παρούσα διαμορφωμένη κατάσταση.
    Καρά γιαπί οι εκκλησιές και το νοσοκομείον είναι μείον…
    Η δουλειά μας σε σχέση με τους πολιτικ άντηδες είναι μια.
    Να τους προτείνουμε (αφου είμαστε πιο κοντά στα προβλήματα)
    και αυτοί να εκτελούν. Με την προσδοκία …όχι εμάς.

    • Η χώρα όμως μαστίζεται από πολλά στρεβλά, όπως οι ‘ευέλικτες’ προσλήψεις ειδικά από επιδοτούμενες κιόλας επιχειρήσεις για ημεδαπούς και η απασχόληση παράνομων μεταναστών για κάλυψη κενών σε θέσεις και ωράρια… κανείς δεν μιλάει.. αυτή η ‘ξενομανία’ τελικά γυρίζει την χώρα σε εποχές αξέχαστες.. εποχές που έφευγαν χέρια και μυαλά σε άλλες ηπείρους, λόγω πολέμων, τώρα φεύγουν λόγω μιας επιβαλλόμενης συμφεροντολογικής αλληλεγγύης..με διάφορα τεχνάσματα.. δυστυχώς και η τωρινή Κυβέρνηση συνεχίζει την Ανθελληνική πολιτική των προκατόχων..

  2. Εγω λεω να το βαλει μπροστα ο δημος και αν μπορει ας μην το χρηματοδοτησει η κυβερνηση. Θα φαει μαυρο…….

  3. Ο δήμαρχος δεν κοιμάστε προσπaθεό να τους θυμίζει πάντα ότι πρέπει να γίνει νέο νοσοκομείο στην κω,αλλά δυστυχώς και το νοσοκομείο και τον δήμαρχο θα τους φάνε τα συμφέροντα.

      • πραγματικα ψιτ.. τα συμφεροντα που εξυπηρετουσε ο πρωην τακοψε ο θεοδοσης γιαυτο ο λαος τουδοσε 62& και εστειλε τον πρωην στα αζητητα. ο θεοδοσης υπηρετει με σεβασμο τους πολιτες και εξυπηρετει τα συμφεροντα ολης της κοινωνιας της κω. ο πρωην υπηρετουσε τον εαυτο του και τους κολλητους, που εχουν αφηνιασει και γραφουν μερα νυχτα κατα του δημαρχου.

        • Να μας πεις τι ποσοστο του εδωσαν οι πατριωτες στο Ασφενδιου χαχαχα!!!

        • Οχι αγορι μου…
          οχι απλε μου πολιτη…δουλεψαν πολυ σκληρα απο το 2014…πολλοι π.χ…γητευτης…π.χ..Ηλιας…π.χ πρωην βουλευτης δεξιος….π.χ..ολοι οι δυσαρεστημενοι των χρονια τωρα βολεμενων.Δεν δικαιουστε να μιλατε για σεβασμο……
          .Απο το 2014…ριχνετε λασπη…και συνεχιζετε….
          Ομως οι πολιτες με την ψηφο τους εδωσαν την εντολη να παραμενει ο Γεωργιος και οι συμβουλοι του στο δημοτικο συμβουλιο.
          Αρα θα ειναι ΠΑΡΟΝ!!
          Θα υπερασπιζεται να ολοκληρωθουν τα δρομολογημενα του εργα…
          Κα κατι αλλο γατακι….
          Η ηττα σε κανει πιο σοφο!!!!
          Η ηττα……οχι το κοψιμο και το κρυψιμο σε πηγαδι!!!

  4. Φίλτατε ψιτ.. Όσο αφορά για συμφέροντα που έκαναν δήμαρχο τον ΝΙΚΗΤΑΡΑ

    Μήπως θέλεις να σου αναφέρω, επί πρώην,, τα 100 ευρα σε φακέλους και πως έγινε δήμαρχος.. τις υποσχέσεις από προσλήψεις στον δήμο,, από ψηφορους.. Αλλά ξέχασα τότε είχες άλλο ψευδώνυμο, και δεν ήσουν εντεταλμένος γλυφτης… Ήθελα να ξερά που βρήκε ένα πίθηκο με IQ αμοιβαδας ο πρώην για να κάνει σχόλια… γλυφτρονι

    • χαχαχ τι λες ρε θυρωρε του Κοψιμιου??
      Για ρωτα το αφεντικο σου ποσους εχει λαδωσει!!!
      Αυτα τα αισχη τα κανουν μονοι οι Dalton!!!
      Φαε τωρα το κουτοχορτο…..κανε ενα καλο γλυψιμο
      στο τελος η πληρωμη……!!

    • Επαναλαμβανεις λογια μου….μαθε να γραφεις κατι δικο σου….
      φαντασια μηδεν….
      Ο προσωρινος πρωην δεν εχει αναγκη να βαλει σχολιαστες…το κανουν απο μονοι τους χωρις ο ιδιος να μαθει ποτε ποιοι ειναι….εν αντιθεσει με εσας που πληρωνεστε…
      Ξερεις γιατι????
      Γιατι δεν τον γλειφουν , γιατι δεν τον ψηφιζουν επειδη θελουν καποιο ρουσφετι.
      Γιατι δεν περιμενουν προσωπικο οφελος.
      Τον ψηφιζουν γιατι ειναι απιστευτα εξυπνος…και αυτος και η ομαδα του.!!!
      Γιατι εχουν οραμα και στοχους!!
      Γιατι θελουν το καλο του νησιου…….
      Γιατι δεν αυτοφωτογραφιζονται….
      Τον ψηφιζουν και τον ευχαριστουν που υπαρχει!!!!!

  5. Σου έχουν μείνει αλλά 3 χρόνια να γλύφεις… Μετά θα βρεις άλλη δούλεια…υπάλληλος στην Λέρο…εκεί θα καταλήξεις Αχαχα

    • Αλλοι αργομισθοι θα μεινουν ανεργοι…
      θα τελειωσει το σαλιο….
      θα τελειωσει και ο Κοψιμιος…..

      • Όπως πας το έλυσες το συνταξιοδοτικό… μεγάλη δουλειά το κόλλημα ενσήμων με δικό σου σίελο..

      • Αυτες τις μπουρδες που λες ουτε ο Κοψιμιος τις πιστευει!!
        Αν μπορει ας το ανακοινωσει ο ΙΔΙΟΣ ΟΤΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΛΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ!!!
        ιδου η ροδος ιδου και το ΠΗΔΗΜΑ!!
        χεχεχε!!!

        • Ο πρωην εξαφανιστηκε. Τοχει παρει χαμπαρι. ΤΕΤΕΛΕΣΤΑΙ..ΝΙΚΗΤΑΡΑΣ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ. Του πρωην του μεινανε το αχ νησακι μου και ο ψιτ.. πως τα λυπαμαι τα κακομοιρα…Αν τολμα ο πρωην να βγει και να πει οτι θα ειναι ξανα υποψηφιος.. Να γελασει καθε πικραμμενος,,,χαχαχαχα

      • Χαχαχαχαχαχαχα..τρεις κιολας?…
        Βγαλτε την μια….
        Πινελα πτεροεντα!!!!!!
        Ασε νεε….ξερουν οι παλιοι….

    • Το πόσο τσούζει….ζεματάει και καίει .Σαν το πιο λαμπρό αστέρι …θα μπορούσες να βράσεις και το πρωινά σας αβγά,να ψήσεις μαζί με τα υπολοίποντα ‘κάρβουνα’ πολλά ταψιά..παραμύθας.

    • έχει χασει τα αυγά και τα πασχάλια.. βέβαια η μητρότητα παραμένει σε υψηλά επίπεδα , ακόμα και με αναπαραγωγή μέσω…αυγών.

  6. Η αλήθεια είναι μόνο ο Πάχος φώναζε τόσο καιρό κατα της επεκτασης της δομής, Να καθίσουν στο ιδιο τραπέζι Δήμος, περιφερεια,βουλευτές του νομου,να βρεθεί μια λύση, αλλα δυστυχώς δεν άκουγε κανείς!

  7. Ησυχάσαμε εχομε ένα δήμαρχο σοβαρό και έξυπνο κάνει τη δουλειά του και το. Βλέπουμε,η πόλη είναι πεντακάθαρη,το λιμάνι λίγο λίγο τελειώνει,τιγκακι,μαρμάρι καθαρά και πολλά αλλά,ησυχάσετε επιτέλους.

  8. την τήρηση των οποίων δεν επιβλέπει κανείς..ούτε μπουφέ, ούτε πισίνες ξαπλώστρες , ούτε σπέσιαλ events.. έχουν ξεσκίζει τους μικρούς, αλλά στα Άβατα,δεν μπορούν να μπουν μέσα,ενώ ξέρουν ότι παραβιάζονται, διαφθορά το μεγαλείο σου,γι αυτό δεν κυκλοφορεί ούτε ….ης έξω.. ρεπορτάζ παντού οι συνήθεις λαλίστατοι δημοσιογράφοι, αλλά στα Άβατα, τίποτα

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ