Κατηγοριοποίηση νησιών… Ή τώρα η ποτέ να διεκδικήσει η Κως την ιστορική σχέση της με τον Ιπποκράτη και την υγεία

8
1538

Κατηγοριοποίηση νησιών… Ή τώρα η ποτέ να διεκδικήσει η Κως την ιστορική σχέση της με τον Ιπποκράτη και την υγεία

Η κατηγοριοποίηση των νησιών σε τρεις ζώνες υγειονομικής ασφάλειας ανάλογα με τις υποδομές και την επάρκεια των υπηρεσιών υγείας που παρέχουν σε κατοίκους και επισκέπτες λίγο πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου, με τον Πρωθυπουργό να παροτρύνει μάλιστα όλους τους ξενοδόχους και τους επαγγελματίες του τουρισμού να λειτουργήσουν κανονικά πρέπει να θέσει άπαντες προ των ευθυνών τους.

-Την κυβέρνηση για την υποβάθμιση όχι μόνο των υγειονομικών υπηρεσιών αλλά και του τουριστικού προορισμού των νησιών (μέσα στα οποία και κατατάσσεται και η Κως).

-Τις τοπικές αρχές Περιφέρεια-Δήμο αλλά και τους τουριστικούς φορείς που πρέπει πέρα από τις επιστολές να κινητοποιηθούν και να διεκδικήσουν άμεσα και έμπρακτα τα χρόνια αιτήματα των υπηρεσιών υγείας στο νησί του Ιπποκράτη (νέο Νοσοκομείο, στελέχωση του υπάρχοντος και του ΕΚΑΒ, λειτουργία του Κέντρου Υγείας Αντιμάχειας με βάρδιες ασθενοφόρου στο τρίγωνο).

-Και φυσικά σύσσωμη την τοπική κοινωνία, ώστε αν χρειαστεί, να κινητοποιηθεί και να στείλει το μήνυμα κεντρικά με τον πλέον ηχηρό τρόπο.

Ναι μεν, «GREEK SUMMER, Feeling Happy», σύμφωνα με τη νέα καμπάνια του ΕΟΤ, πλην όμως θα πρέπει και να εμπεδωθεί στην πράξη το «GREEK SUMMER, Feeling Safe (and secure)» που είναι και το κυρίαρχο ζητούμενο (και προϋπόθεση για το πρώτο) για κάθε δυνητικό επισκέπτη που θέλει να αποδράσει για ολιγοήμερες διακοπές εν μέσω μιας πανδημίας.

Πόσω δε μάλλον όταν είναι γνωστό τοις πάσι ότι δεν θα γίνονται έλεγχοι (τεστ) για τον κορονοϊό πριν την είσοδο των τουριστών στην Ελλάδα, μιας και η Ευρωπαϊκή Ένωση απέτυχε να δημιουργήσει και να θέσει σε λειτουργία έναν κοινό ευρωπαϊκό μηχανισμό ασφαλούς μετακίνησης τουριστών απορρίπτοντας την Ελληνική πρόταση να γίνονται τεστ στις χώρες προέλευσης των επισκεπτών.

Οι ειδικοί κάνουν λόγο για μία λεπτή ισορροπία «τρόμου» ανάμεσα στην υγειονομική ασφάλεια και στην ανάγκη περιορισμού της οικονομικής ζημιάς της χώρας. Η υγειονομική ασφάλεια επιβάλλει πολύ προσεκτικά βήματα στο άνοιγμα του εισερχόμενου τουρισμού. Από την άλλη πλευρά, η ενίσχυση της οικονομίας προϋποθέτει την προσέλκυση όσο το δυνατόν μεγαλύτερου αριθμού τουριστών τη φετινή χρονιά. Εάν χαθεί η ισορροπία αυτή, τότε κινδυνεύουμε να γκρεμίσουμε όλα όσα χτίσαμε τους τελευταίους μήνες. Κινδυνεύουμε να χάσουμε το brand της επιτυχούς αντιμετώπισης της πανδημίας του κορονοϊού και της υγειονομικά ασφαλούς χώρας, το οποίο μπορεί να μας δώσει σημαντικό μερίδιο από την τουριστική αγορά της μετά τον κορονοϊό εποχής.

Η πρόταση του Γ. Κοπάδη και άλλων παραγόντων όχι μόνο από το χώρο της υγείας αλλά και του τουρισμού, για την επίταξη ενός παροπλισμένου επιβατηγού πλοίου το οποίο θα μπορούσε να μετατραπεί άμεσα σε πλωτό νοσοκομείο, προκειμένου να αντιμετωπίσει ενδεχόμενα κρούσματα κορονοϊού στα τουριστικά νησιά την περίοδο του καλοκαιριού, θα μπορούσε να περάσει ένα αίσθημα υγειονομικής ασφάλειας στα νησιά με την άμεση μεταφορά σε αυτό όλων των κρουσμάτων και των συγγενικών τους προσώπων (ώστε να μην κινδυνεύουν οι υπόλοιποι).

Μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να βρίσκει ευήκοα ώτα από κυβερνητικής πλευράς (εκτός ίσως -πράγμα απευκταίο- κι αν πιέσουν οι καταστάσεις και οι συγκυρίες)..

Όπως και η πρόταση για διαμόρφωση ενός ειδικού χώρου στα πλοία που εξυπηρετούν τις αντίστοιχες ακτοπλοϊκές γραμμές στα νησιά, έτσι ώστε τυχόν κρούσματα κορονοϊού να μεταφέρονται για νοσηλεία στη Ρόδο ή στον Πειραιά.

Όπως και να ‘χει, θα πρέπει οι τοπικές αρχές να κινητοποιηθούν άμεσα και να ενεργήσουν τα δέοντα πιέζοντας, γιατί είναι ένα θέμα που θέλουμε δεν θέλουμε θα το βρούμε μπροστά μας με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.

Ή τώρα η ποτέ λοιπόν να διεκδικήσει η Κως την ιστορική σχέση της με τον Ιπποκράτη και την υγεία.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

8 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ……Και σε ποια θεση θελατε να μας καταταξουν??
    Αφου δεν εχουμε ΜΕΘ! !
    Μαλλον ειστε λολοι! !

  2. Κάτι δεν πάει καλά με την διαφημιστική μας καμπάνια.Έμαθα απ την σύζυγο Σουηδία την ...

    διαφήμιση του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού στην Σουηδική αγορά και έπαθα..Υπενθυμίζουν ότι έχουν 100 ΜΕΘ και αν βρεθεί κρούσμα ,θα ταΐζουν και θα ποτίζουν την οικογένεια,ενώ αναλαμβάνουν και τα έξοδα νοσηλείας του ..’Όλοι ξέρουμε την δύναμη κάποιων χωρών στον Τουρισμό πόλης (το τονίζω) και σε αντίθεση με τα αλλοπρόσαλλα μηνύματα των δικών μας άσχετων,που ξεσήκωσαν θύελλα διαμαρτυριών σχετικά με τις κατηγοριοποιήσεις των Νησιών και την προώθηση της Β.Ελλάδας και Κρήτης…Εύχομαι να βγω ψεύτης και δεσμεύομαι ν αναρτήσω το διαφημιστικό της Κύπρου,αλλά σας γράφω τι λένε στα site τους,..’we love Kos,BUT…’

    • Και επειδή αυτός που καταγγέλλει κάτι,φέρει και το βάρος της απόδειξης...προς κ.Μανιά

      https://etidning.bt.se/201/BT/306685/2020-05-29/r/9
      Είναι πολύ πρόσφατη διαφήμιση του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού σε μικρές τοπικές εφημερίδες,συγκεκριμένα αυτή καταχωρτήθηκε στο Boras Σουηδίας,(εκτός των μεγάλων Εθνικών ΜΜΕ) και λέει τι προσφέρουν οι Κύπριοι στους Τουρίστες στο θέμα υγείας και επιπλοκών,.Βάλτε τοστο Google για μετάφραση.Οι κ. Τουριστικοί υπεύθυνοι τα χουν κάνει μαντάρα..στο εξωτερικό γελάνε με την κινητή ομάδα υγείας για τα Νησιά.

  3. Και ψιλή θέση μας έδωσαν με ανύπαρκτη περίθαλψη … σταματήστε να κοροϊδεύετε τον κόσμο βρε

  4. Την ποιά; Τώρα τον θυμηθήκατε τον Ιπποκράτη; Αλλά έτσι είναι, οταν περνούσαμε καλά χεσ…νο τον είχαμε. Τωρα στην ανάγκη..

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ