Όλοι είναι αντίθετοι, αλλά κανείς δεν ξεσηκώνεται… (Τους επιστρέφουμε και τα ανταποδοτικά, η καλύτερή τους)

7
1398

Όλοι είναι αντίθετοι, αλλά κανείς δεν ξεσηκώνεται… (Τους επιστρέφουμε και τα ανταποδοτικά, η καλύτερή τους)

Έξυπνος άνθρωπος ο κ. Μηταράκης, πρέπει να κατάλαβε πολύ γρήγορα κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου την ιδιαιτερότητα της Κω.

Στο μόνο που συμφωνούν όλοι, είναι ότι… διαφωνούν.

Αν υπήρχε έστω και το παραμικρό κλίμα αντίδρασης θα εκδηλωνόταν από την πρώτη στιγμή.

Ήδη από την άφιξή του κάτω από το Δημαρχείο, το βράδυ του Σαββάτου που έφτασε στην Κω προερχόμενος από Λέρο.

Ούτε μια φωνή -παρά το γεγονός ότι ήταν αρκετοί συγκεντρωμένοι και φαινομενικά αντίθετοι στην κλειστή δομή- δεν ακούστηκε. Ούτε κιχ. Αυτό τα λέει όλα.

Όλοι  (δημοτική αρχή – παρατάξεις της μειοψηφίας-εκπρόσωποι φορέων) δήλωσαν την κάθετη αντίθεσή τους στο κλειστό (άλλος λιγότερο άλλος περισσότερο).

Ε, και; Θα λεγε κανείς.

Από τη στιγμή που δεν μίλησε ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ  για κινητοποιήσεις (ούτε καν ο ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση), ο πάντα «υπέρ του διαλόγου» Υπουργός, τους είπε πάρα πολύ διπλωματικά:

-Ωραία, σας άκουσα, σέβομαι και κατανοώ απόλυτα τις θέσεις και τις απόψεις σας. Κι εγώ προέρχομαι από νησί που αντιμετωπίζει το ίδιο και μεγαλύτερο πρόβλημα. Το σχέδιο της κυβέρνησης για τη λύση του προβλήματος περνάει μέσα από το κλειστό που πρέπει να γίνει για τους λόγους που σας εξήγησα…

Οπότε, αντιλαμβανόμενος ακριβώς αυτό το κλίμα ο Έπαρχος Κω Γ. Καμπανής, επιχείρησε να θέσει το θέμα των αντισταθμιστικών, κάνοντας λόγο για το νέο Νοσοκομείο.

Τότε, ο Δήμαρχος Θ. Νικηταράς παρενέβη λέγοντας ότι  δεν μιλάμε για αντισταθμιστικά (για το κλειστό) αλλά για ανταποδοτικά (για το μεταναστευτικό, συνολικά) και η κουβέντα σταμάτησε εκεί.

Βέβαια, στο επόμενο Δημοτικό συμβούλιο ως πρώτο θέμα μπήκε (αναβλήθηκε λόγω ασθενείας του Δημάρχου, αλλά ξαναμπαίνει την επομένη) το θέμα της χωροθέτησης του νέου Νοσοκομείου.

Στην συνάντηση δε της Κυριακής με το Τοπικό συμβούλιο Πυλίου ο κ. Μηταράκης έθεσε ευθέως ως «ανταποδοτική» απόφαση την ενίσχυση του δήμου της Κω για τις ανάγκες της υπηρεσίας καθαριότητας με 600.000 ευρώ.

Κι εδώ όμως -όπως απάντησε ο επίσης παρευρεθείς στη συνάντηση, Αντιδήμαρχος Π. Αβρίθης στη σχετική αναφορά της κ. Ρούφα στο δημοτικό συμβούλιο- η θέση του Δημάρχου ήταν «σας τα επιστρέφουμε και δεν τα θέλουμε».

Όχι, δεν κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας.

Είναι οι λεγόμενοι λόγοι τακτικής στην πολιτική, όπως εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς.

Αυτό που έλεγε ο αείμνηστος Καραμανλής: στην πολιτική υπάρχουν πράγματα που γίνονται και δεν λέγονται ή που λέγονται και δεν γίνονται.

Ας κρατήσουμε λοιπόν την «κάθετη αντίθεσή μας» στο κλειστό κέντρο που έτσι κι αλλιώς θα γίνει και ας ευχηθούμε ότι τα πράγματα θα εξελιχθούν όπως τα είπε ο κ. Μηταράκης και τα επανέλαβε προς εμπέδωση, η ΔΗΜ ΤΟ Κω της ΝΔ, απαντώντας στην επίσης «κάθετα αντίθετη» λεκτικά, στο κλειστό, ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ).

Ότι δηλαδή:

«Με το νέο νόμο επιταχύνονται οι διαδικασίες εξέτασης των αιτήσεων ασύλου, ώστε να υπάρχει απόφαση εντός μερικών εβδομάδων αντί ετών όπως γινόταν επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ.

Οι παρανόμως εισελθόντες στη χώρα μας που υποβάλουν αίτηση ασύλου κρατούνται για χρονικό διάστημα 25 ημερών. Στη συνέχεια, επιτρέπεται η ελεγχόμενη έξοδος από το κέντρο, πλην όσων κριθεί με βάση αδιάσειστα στοιχεία ότι επιδεικνύουν παραβατική συμπεριφορά, οι οποίοι θα συνεχίσουν να κρατούνται για χρονικό διάστημα 50 συν 50 ημερών.

Με την κρίση των αιτήσεων τους, όσοι δεν λάβουν άσυλο επιστρέφονται στην Τουρκία και όσοι λάβουν άσυλο προωθούνται στην ενδοχώρα.

Έτσι, αντί της ανεξέλεγκτης κατάστασης που επικρατεί τώρα στα ΚΥΤ και τα ΠΡΟΚΕΚΑ, θα υπάρχουν κλειστές δομές που δεν θα επηρεάζουν τα γειτονικά χωριά και παράλληλα διασφαλίζεται η υγεία και ασφάλεια των διαμενόντων σε αυτές».

(Προφανώς με αυτή τη θέση συμφωνούν οι Νεοδημοκράτες σύμβουλοι της Ισχυρής Κω και της Δύναμης Αλλαγής, παρά το γεγονός ότι είναι «κάθετα αντίθετοι» με την κλειστή δομή οι πρώτοι και με οποιαδήποτε δομή η δεύτεροι, ή μήπως όχι;).

Απ’ όλα τα παραπάνω όμως το πλέον απογοητευτικό είναι ότι:

ένα νέο κλειστό μεγαθήριο με αυτόνομη υγειονομική μονάδα (Νοσοκομείο) θα φτιαχτεί, θα στελεχωθεί και θα λειτουργήσει μέσα σε 6 μήνες (!!!) και η Κως έχει ακόμα:

Τις εκκλησίες και τα μνημεία από το σεισμό παρατημένα… Τους δρόμους «βομβαρδισμένους» και σε κάποια σημεία «θεοσκότεινους»… Το υπάρχον Νοσοκομείο και ειδικά το ΕΚΑΒ  με τις τραγικές  ελλείψεις του να γίνεται μοναδικό θέμα συζήτησης στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο…

Και παρόλα αυτά να μην κουνιέται φύλλο…

(Ξανά, με τις υγείες μας…)

 

 

7 ΣΧΟΛΙΑ

  1. …..Γιαννη θελω να σου απαντησω ενα πραμα!!
    Οι Κωοι θελουμε να μην μας πειραξεις το σπιτι και να βγαζουμε μαιδια η φραγκα!!
    Οποτε ασε να ανοιξει το κλειστο κεντρο να κοιταξω πως θα κυλισει το προβλημα και αναλογως θα πραξουμε!!

  2. εσυ ασχετε να κανεις την συγκριση σε δυο χρονια..και να μας απαντησεις ποιος κατεστρεψε το νησι…..ασχετε…..

  3. Αγαπητό Φόρουμ,Σήμερα στις 9 έγινε πραγματικά εισβολή απ την βόρεια πλευρά της πόλης.

    Στις 9.30 αποβιβάστηκαν στα θερμά μάλλον και αφού πέρασαν το λόφο,μπήκαν σε αυλές,σε σπίτια,’έπεφταν σε αμάξια να τους πάρουν ,περνούσαν από ξενοδοχεία και ξαφνικά επιστρέψαμε σε εποχές 2015.Υπήρχαν άνθρωποι που ανησύχησαν και μάλιστα ρώτησαν την ασφάλεια τι να κάνουν σε παρόμοια περίπτωση..καλύτερα να μην γράψω για την απάντηση των ΑΡΧΩΝ..και επειδή το κακό παράγινε να κυκλοφορούν στην πόλη τόσοι ξένοι Αφρικανοί και μαντίλες,το Κράτος πρέπει να σκεφτεί να πληρώσει την αδιαφορία των Ευρωπαίων με το ίδιο νόμισμα.Ν ανοίξουμε τα Σύνορα να πάνε στο καλό,εκεί που ήθελαν απ το ξεκίνημα του ταξιδιού τους να πάνε…αλληλεγγύη δεν πρόκειται να δείξει η Ευρώπη.έκλεισαν τα σύνορα τους και τους εγκλώβισαν εδώ.Γιατί τόσο φόβος ,για τα ανταλλάγματα?Μα καλά ποιος θ αντέξει τόσο καραβάνι?Θεοδόση πάρε μέτρα.Μην κοιτάς μόνο τους κάδους σκουπιδιών και πέργολες,γιατί θα σου ρθει από αλλού.Ν αφήσει την μετριοπαθή μακαριότητα και τις εκδηλώσεις κάθε πανήγυρης και να Φωνάξεις.

  4. Σήμερα της ....άνας στην Μόρια και η ....ιόλα η ΕΡΤ τον χαβά της

    Αύριο τον κλαίνε,λέγανε στο χωριό μου την Αντιμάχεια.Εισβολή και δω σήμερα,αλλά οι Αρχές απ το ένα εξωκλήσι στο άλλο ….δεν πάμε καλά.

  5. Εσυ τωρα μιλας δηλαδη? Επειδη σου θυμιζει καταστασεις του 2015? Παλι βρωμισε η πολη? Εμεις εδω στο Πυλι τι να πουμε δηλαδη που ανεβαινεις πανω και ελληνα δε βλεπεις? Παρα μονο ΑΝΤΡΕΣ βρωμιαρηδες ομαδι 5 5 μαζι….φοβομαστε να κυκλοφορησουμε….Οταν τους εφεραν εδω εγραφαν ολοι πως η πολη καθαρισε και πως ο τουρισμος θα παει καλυτερα.
    Ετσι λοιπον ξεφορτωθηκαν ολη τη βρωμια απο τη πολη και τη φορτωσαμε εμεις, ποιος μας σκεφτεται εμας? χε… για τον τουρισμο, χε….. και για τους δημαρχους, χε…. για ολους…

    ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ πρεπει να ζησουν καλυτερα και με ασφαλεια το ακουτε???? Παψτε πια ολοι σας να τσακωνεστε για αυτους. Πρεπει να κοιταξουμε το καλο του νησιου μας ΑΛΛΑ για τα ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ πανω απ΄ ολα. ΔΕΝ δινουν τα φραγκα ουτε ασφαλεια ουτε ηθος παψτε ολοι σας να τρωτε απο τους μαυρους και να γλυκαινεστε ….Θα καταντησουμε Μορια και ειναι κριμα…..Ζηταμε βοηθεια!!!!

    • Η σύγχυση σου σε εμποδίζει να καταλάβεις τι λέει ο από πάνω.

      Φωνάζει ότι πρέπει να εικονο-ποιήσουν κάποιοι τις σκέψεις τους μήπως και καταλάβουν τι τρέχει..Όλοι οι κάτοικοι του Πυλίου,της Μόριας και γενικά των Νησιών ζούσαν σε κοινωνίες εδώ και δεκαετίες που βοηθούσαν να ολοκληρώνεται ομαλά η ζωή τους,η εργασία τους,τα μελλοντικά τους όνειρα και η ζωή των απογόνων τους,όταν κάποια στιγμή κάποιοι ΚΥΚΛΟΙ εξαρτημένοι από Κεντρικούς παράγοντες,έφερε τα πάνω κάτω στις ζωές τους.Ότι και να λένε στις ειδήσεις,αλλά και στα λόγια τους όταν επισκέπτονται τις περιοχές αυτές,η ουσία είναι ότι δεν καταλαβαίνουν,ούτε νοιάζονται..Όσο για την πόλη της Κω,εδώ και μία εβδομάδα,στο λιμάνι έχουν κατασκηνώσει ενοχλητικοί ξένοι,που πειράζουν γυναίκες,πουλάνε χαρτομάντιλα,επαιτούν,ειρωνεύονται…κανένας δεν νοιάζεται,αυτό έχει σημασία.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ