Η κραυγαλέα αντίθεση: Χριστουγεννιάτικα λαμπιόνια και συσκότιση κάποιων περιοχών με ελλιπή δημοτικό φωτισμό

14
2156

Η κραυγαλέα αντίθεση: Χριστουγεννιάτικα λαμπιόνια και συσκότιση κάποιων περιοχών με ελλιπή δημοτικό φωτισμό

Ο τομέας της καθημερινότητας δήμου και δημότη με την οποία καταπιάνεται ή πρέπει να καταπιάνεται κάθε δημοτική αρχή είναι ανεξάντλητος. Όπως ακριβώς ατέλειωτα και τα προβλήματα. Μικρά και μεγάλα.

Παρατηρείται επίσης το εξής φαινόμενο: Μπορεί να λυθούν εκατό επί μέρους προβλήματα, αλλά αν παραμένουν τρία βασικά η βαθμολογία στο τέλος (βλέπε εκλογές) προκύπτει -προς έκπληξη πολλών- πάντα αρνητική.

Τρία λοιπόν από τα βασικότερα προβλήματα της καθημερινότητας (ακούγονται μονίμως στις λαϊκές συνελεύσεις, που μπορεί φέτος να μην έγιναν αλλά και να γίνονταν, μια επανάληψη των περσινών ή των πρόσφατων προεκλογικών διαλόγων θα ήταν…)

1. Αποκομιδή-διαχείριση απορριμμάτων,

2. Κατάσταση δρόμων,

3. Ηλεκτροφωτισμός.

Στο θέμα της αποκομιδής (γιατί το θέμα της διαχείρισης και του ΧΥΤΑ είναι μια πολύ πονεμένη ιστορία για την οποία έχουν γραφτεί τόσα πολλά και άκρη δεν βρίσκεται…) η αντιμετώπιση γίνεται με το… φιλότιμο υπευθύνων υπηρεσίας, εργαζομένων και δημοτών.

Σε ότι αφορά το οδικό δίκτυο, η έναρξη κάποιων  ασφαλτοστρώσεων (παρότι χειμερινή περίοδος) δείχνει ότι υπάρχει διάθεση και στόχευση προς αυτή την κατεύθυνση από την πλευρά του δήμου. Θέλουμε να ελπίζουμε και της Περιφέρειας, με την πίεση του Επάρχου και των υπολοίπων Περιφερειακών συμβούλων.

Για δε τον ηλεκτροφωτισμό, σε επίπεδο δημοτικού φωτισμού τα πράγματα δεν είναι και τόσο ρόδινα ή καλύτερα… φωτεινά (από αυτή την άποψη η μείωση των τελών στις κατοικίες ίσως να θεωρείται φυσικό και επόμενο. Απαιτείται όμως να βρεθεί λύση).

Η προηγούμενη δημοτική αρχή είχε στις σκέψεις της -όπως την είχε εκφράσει ο τότε δήμαρχος στις λαϊκές συνελεύσεις αλλά και προεκλογικά- να αναθέσει το τμήμα αυτό σε εξωτερικό συνεργείο. Κάτι που έχουν ήδη κάνει άλλοι δήμοι.

Για παράδειγμα ο Δήμος Αμαρουσίου έχει στην ιστοσελίδα του σχετική ενημέρωση για τη λειτουργία Τμήματος νυχτερινής επιθεώρησης φωτισμού δρόμων το οποίο βγαίνει πλήρως εξοπλισμένο καθημερινά (Δευτέρα έως Παρασκευή από 17:00-23:00) και ελέγχει, αλλάζει λαμπτήρες και αποκαθιστά.

Δείτε την σχετική ανάρτηση:

[

Συντήρηση Η/Μ εγκαταστάσεων – ηλεκτροφωτισμού.
Πρόγραμμα επιθεώρησης φωτισμού δρόμων / πλατειών/πάρκων / πεζόδρομων
Υπάρχει πρόγραμμα νυχτερινής επιθεώρησης φωτισμού δρόμου με σκοπό να πιστοποιείται γρήγορα που υπάρχουν σβησμένα φώτα και να γίνονται ποιο εύκολα οι προγραμματισμένες επισκευές. Υπάρχει εξοπλισμένο συνεργείο το οποίο παρακολουθεί και ελέγχει καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή και από ώρες 17.00 μέχρι 23.00.
Το Συνεργείο αυτό ελέγχει τους δρόμους και συγκεκριμένα το Δίκτυο της ΔΕΗ. Παράλληλα υπάρχει και ένα ακόμα συνεργείο που ελέγχει τον χαμηλό φωτισμό δηλαδή τα φώτα που υπάρχουν στα πάρκα στις πλατείες και τους πεζόδρομους. Το δεύτερο συνεργείο ελέγχει όλες τις ημέρες της εβδομάδας από Δευτέρα έως Κυριακή και από ώρες 17.00 μέχρι 23.00.Χαλασμένος λαμπτήρας φωτισμού στο δρόμο του σπιτιού σας
Αρμόδια Υπηρεσία: Τμήμα Συντήρησης Οδών, Κτιρίων, κοινοχρήστων χώρων και  Η/Μ Εγκαταστάσεων της Δ/νσης Εξωτερικών Συνεργείων.Για αναφορά αιτήματος παρακαλούμε όπως επικοινωνήσετε:Τηλεφωνικώς με το Τμήμα Συντήρησης Οδών, Κτιρίων, κοινοχρήστων χώρων και Η/Μ Εγκαταστάσεων της Δ/νσης Εξωτερικών Συνεργείων, δίνοντας το όνομα σας, το τηλέφωνο σας, την διεύθυνση σας και το ακριβές σημείο όπου βρίσκεται ο λαμπτήρας.Η υπηρεσία θα προβεί στην αντικατάσταση του λαμπτήρα μέσα σε 1-2 ημέρες από την στιγμή που θα λάβει το μήνυμα σας.Χαλασμένος λαμπτήρας φωτισμού σε πάρκο / πλατεία / πεζόδρομο / παιδική χαρά
Αρμόδια Υπηρεσία: Τμήμα Συντήρησης Οδών, Κτιρίων, κοινοχρήστων χώρων  και Η/Μ Εγκαταστάσεων της Δ/νσης Εξωτερικών Συνεργείων.Για αναφορά αιτήματος παρακαλούμε όπως επικοινωνήσετε:Τηλεφωνικώς με το Τμήμα Συντήρησης Οδών, Κτιρίων, κοινοχρήστων χώρων  και Η/Μ Εγκαταστάσεων της Δ/νσης Εξωτερικών Συνεργείων, δίνοντας το όνομα σας, το τηλέφωνο σας, την διεύθυνση σας και το ακριβές σημείο όπου βρίσκεται λαμπτήρας.

Καλώδια ρεύματος έχουν υποστεί φθορές
Η αποκατάσταση φθορών στα καλώδια δεν είναι αρμοδιότητα του Δήμου. Σε περιπτώσεις φθορών στα καλώδια πρέπει να απευθύνεστε άμεσα στην ΔΕΗ στο τηλέφωνο 10508 (βλάβες) η οποία είναι αρμόδια για την αποκατάσταση τους.

Κολώνα ηλεκτροφωτισμού γέρνει/ έχει υποστεί φθορές
Η αποκατάσταση φθορών στις κολώνες δεν είναι αρμοδιότητα του Δήμου. Σε περιπτώσεις φθορών στις κολώνες πρέπει να απευθύνεστε άμεσα στην ΔΕΗ στο τηλέφωνο 10508 (βλάβες) η οποία είναι αρμόδια για την αποκατάσταση τους.

Κολώνα φωτισμού στο πάρκο / πλατεία / πεζόδρομο / παιδική χαρά γέρνει ή έχει υποστεί φθορές
Αρμόδια Υπηρεσία: Τμήμα Συντήρησης Οδών,Κτιρίων, κοινοχρήστων χώρων και Για αναφορά αιτήματος παρακαλούμε όπως επικοινωνήσετε:

Τηλεφωνικώς με το Τμήμα Συντήρησης Οδών,  Κτιρίων, κοινοχρήστων χώρων  και Η/Μ Εγκαταστάσεων της Δ/νσης Εξωτερικών Συνεργείων, δίνοντας το όνομα σας, το τηλέφωνο σας, την διεύθυνση σας και το ακριβές σημείο της βλάβης.

Βελτίωση φωτισμού
Ναι μπορεί να βελτιωθεί ο φωτισμός του δρόμου σας αρκεί να αντέχει το δίκτυο. Για τη βελτίωση του φωτισμού μπορείτε:

Τηλεφωνικώς να το ζητήσετε από το Τμήμα Συντήρησης Οδών, Κτιρίων, κοινοχρήστων χώρων και Η/Μ Εγκαταστάσεων της Δ/νσης Εξωτερικών Συνεργείων.

Θα μπορούσε σε πρώτη φάση και ο δήμος της Κω, μιας και ήδη υπάρχει πρόβλημα σε πολλές περιοχές, απομακρυσμένες και μη, να ορίσει ένα παρόμοιο συνεργείο, έστω και εθελοντικό (όπως έκανε με την Ομάδα Διοίκησης Έργου) έτσι ώστε να παρέμβει και σε αυτό τον τομέα.

Μιας και η αντίθεση, ειδικά τώρα τις γιορτές από τη μια με τα Χριστουγεννιάτικα λαμπιόνια και από την άλλη με τη συσκότιση κάποιων περιοχών , είναι τουλάχιστον κραυγαλέα…

14 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ολα τα έργα που εκτελούνται τώρα, ασφαλτοστρώσεις, διανοίξεις οδών, είναι όλα έργα της δημοτικής αρχής Κυρίτση.

    • από τις κακοτεχνίες που μας άφησε. Χειρότερο όλων η ποιότητα στο νερό, δυό θητείες και τόσα χρήματα είχε προτιμούσε το φαίνεσθαι και όχι την ουσία. Βλέπε αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου και πόσες φορές ξήλωσε το Γραφείο Δημάρχου!

    • Καλημερα κυριε βασιλη. Και η ελληνικη επανασταση του 1821 εργο κυριτση ειναι. Πως σου ξεφυγε?

    • Συμφωνώ με τις διαπιστώσεις σου γενικά, αλλά νομίζεις ότι η κεντρική πλατεία της πόλης είναι επαρκώς στολισμένη και φωτισμένη για Χριστούγεννα; Νομίζω πως όχι.

  2. …..Ειναι θετικο να φωτιστουν ολες οι σκοτεινες περιοχες επειδη μαζευονται ανθρωποι σκιες εκει!

  3. 15000 λαμπες καμενες. Και αυτοι διασκεδαζαν σε ταξιδια. Μονο για απευθειας αναθεσεις ηταν και αρπαχτες. Ρημαξαν το δημο. Τα μηχανηματα παρατημενα στα χωραφια.

  4. σε ιδιωτικες Εταιρείες την συντήρηση πάρκων, πλατειών, παρτεριών ,Αποκομιδή-διαχείριση απορριμμάτων,
    Ηλεκτροφωτισμός.ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΕΝ ΕΠΑΡΚΟΥΝ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ