Δείτε το θέμα του οδικού δικτύου του νησιού, όσο είναι νωρίς, κ. έπαρχε & κ. δήμαρχε

5
2381

 

Δείτε το θέμα του οδικού δικτύου του νησιού, όσο είναι νωρίς, κ. έπαρχε και κ. δήμαρχε

Δεν χρειάζεται να γίνει εκ νέου δημοσκόπηση (όπως έγινε κατά την προηγούμενη προεκλογική περίοδο) για να διαπιστώσει κανείς ότι τα κύρια προβλήματα που θέτουν σε προτεραιότητα οι πολίτες της Κω, είναι η (νοσούσα) υγεία (Νοσοκομείο- ΚΥ – ΕΚΑΒ) και το (σε κακά χάλια) οδικό δίκτυο του νησιού.

Αυτό δεν σημαίνει ότι αγνοούνται, παράλληλα, προβλήματα υποδομών όπως η επέκταση του Βιολογικού της πόλης που έχει ξεπεράσει κατά πολύ τα όριά του, ή ο ΧΥΤΑ, η επάρκεια νερού (στο Τρίγωνο) και τα λοιπά θέματα υποδομών που σύμφωνα με την προγραμματισμένη από την Fraport αύξηση των αφίξεων σε λίγο θα μας αφήσουν… ξεκρέμαστους (ή θα μας «κρεμάσουν στα μανταλάκια»).

Ούτε, ότι παραβλέπει κανείς την πολύ μεγάλη καθυστέρηση στην αποκατάσταση των εκκλησιών και των μνημείων που παραμένουν στην ίδια κατάσταση 2,5 χρόνια μετά το σεισμό (θέλουμε να πιστεύουμε ότι τουλάχιστον το λιμάνι μέσα στο 2020 θα έχει ολοκληρωθεί).

Ας σταθούμε όμως λίγο περισσότερο στα δύο πρώτα.

Για το Νοσοκομείο (παλιό & νέο) και τα θέματα υγείας, γενικότερα, φάνηκε εξαρχής ένα πρώτο ενδιαφέρον από τη νέα δημοτική αρχή, σε συνεργασία με τον Διοικητή του Νοσοκομείου (που κι αυτός, σύμφωνα με τις προθέσεις της νέας ηγεσίας του υπουργείου και τις προκηρύξεις που έγιναν φαίνεται ότι, δυστυχώς, θα αλλάξει).

Είναι,επίσης, θετικό το γεγονός ότι νέος Πρόεδρος της εταιρείας «ΓΑΛΗΝΟΣ» της Περιφέρειας, (που σκοπό έχει την Προαγωγή Υγείας, Μέριμνας και Αλληλεγγύης) ανέλαβε ο μέχρι πρότινος έπαρχος Κω Γ. Χαλκιδιός (ελπίζοντας ότι τα αντανακλαστικά του σε ότι αφορά τα θέματα υγείας του νησιού μας θα είναι γρήγορα και αποτελεσματικά).

Εκεί, που δεν φαίνεται καμία χαραμάδα αισιοδοξίας, μέχρι τώρα, είναι στο θέμα βελτίωσης του γηρασμένου και σε αρκετά σημεία επικίνδυνου, λόγω της ιδιαίτερα κακής κατάστασής του, οδικού δικτύου του νησιού μας.

Ο ίδιος ο Περιφερειάρχης, τόσο στο δημοτικό συμβούλιο Κω όπου παρευρέθηκε στις 12/01/2018 (δείτε εδώ το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ στη 1ώρα και 40 λεπτά) , όσο και στη μετεκλογική συνέντευξη τύπου που έδωσε και στην συνάντηση με το νέο δήμαρχο που ακολούθησε, απάντησε ότι ΔΕΝ υπάρχουν πόροι και ότι όλα τα νησιά έχουν το ίδιο πρόβλημα… Προτάσσοντας το έργο του ηλεκτροφωτισμού που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Αυτές τις μέρες μάλιστα γίνεται και η εργολαβία των επαναδιαγραμμίσεων από το Επαρχείο Κω (δεν λέει κανείς ότι δεν χρειάζεται απλά… αφήνουμε το Α και πάμε στο Ε, στο Η, ή στο Ω).

Μακάρι να βγούμε ψεύτες, αλλά, αν από τώρα που είναι αρχή, δήμος και περιφέρεια (που είναι θεωρητικά σε καλό επίπεδο συνεργασίας) δεν θέσουν ως κοινό στόχο, να προγραμματίσουν, να διεκδικήσουν, επιτακτικά, την βελτίωση και την ανακατασκευή του οδικού δικτύου του νησιού από τα Θερμά μέχρι την Κέφαλο, όπου χρειάζεται (συν το τεχνικό έργο στον επαρχιακό στην περιοχή του Σκλαβενίτη, που σε λίγο θα γίνεται πάλι αδιάβατος με τις πρώτες βροχές και θα ανεβάζουμε όλοι φωτογραφίες με … βάρκες), θα περάσει η τετραετία και δεν θα ‘χει γίνει ΤΙΠΟΤΑ.

(Απλά θα χουν να ‘δικαιολογούνται’ πάλι στις σχετικές διαμαρτυρίες του κόσμου, οι μεν του δήμου ότι ο  τάδε δρόμος ανήκει στο Επαρχείο-Περιφέρεια και οι δε της Περιφέρειας ότι ο δείνα δρόμος είναι στην αρμοδιότητα του Δήμου…

Ναι, ρε παιδιά… αλλά αυτή τη δουλειά θα κάνουμε; Γι’ αυτό δείτε το πολύ σοβαρό αυτό θέμα όσο είναι νωρίς…)

 

 

 

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ακόμη δεν έχουν καθαρίσει το κανάλι που περνάει μπροστά από του Σκλαβενίτη και όλοι τη μεριά που έχει πρόβλημα άλλαξε ο μανωλιος και έβαλε τα ρούχα του αλλιος..

  2. ….Ακακομα Γιαννη!!
    Ελπιζω ομως ο Νικηταρας να σπρωξει το θεμα του επαρχιακου!
    Γνωριζω πως ειναι απο τα καλα παιδια της Κω!

  3. Ο …. του λέμε για τα φανάρια στο συνεταιρισμό και αυτός μας απαντά θα τους …..όλους που τρεχουνε και σκωτονοντε τι έχεις Γιάννη τι είχα πάντα

  4. Οι διαγραμμίσεις έχουν ήδη αρχίσει να σβήνουν σε ορισμένα σημεία. Κομπίνα μου βρωμάει

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ