Η αγωνία για την επόμενη μέρα των Δημοτικών εκλογών παραμένει…

13
1555

Η αγωνία για την επόμενη μέρα των Δημοτικών εκλογών παραμένει…

Και αυτό επειδή όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές ανεβαίνουν οι τόνοι και επιχειρείται πόλωση.

Ελλοχεύει λοιπόν ο κίνδυνος οι πληγές που έχουν ανοίξει (και ίσως γίνουν ακόμα μεγαλύτερες μέχρι το Μάιο) να μην αφήσουν περιθώρια συγκλίσεων και συνεννόησης.

Χωρίς τα παραπάνω ο δήμος θα είναι αδύνατο να διοικηθεί και να λάβει αποφάσεις για τα σοβαρότατα ζητήματα που τον απασχολούν.

Μέχρι στιγμής οι διαχωριστικές γραμμές που υπάρχουν είναι αρκετές.

Ας σταθούμε μόνο στις διαφοροποιήσεις που υπάρχουν στο εσωτερικό των τοπικών κομματικών σχηματισμών, προκαλώντας αντίπαλα μέτωπα, που επηρεάζουν σαφώς και την συμπεριφορά το εκλογικού σώματος:

1. Η Νέα Δημοκρατία τοπικά είναι στα δύο, όπως φάνηκε, πολύ εύγλωττα, με την παρουσία του επικ. της Ισχυρής Κω Θ. Νικηταρά στην εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας της Δημοτικής ΤΟ Κω, με καλεσμένο μάλιστα τον σκληροπυρηνικό ομιλητή, Μάκη Βορίδη.

Η απάντηση του οποίου, την επόμενη μέρα στην συνέντευξη τύπου ερωτηθείς για τη σύμπραξη στελεχών της ΝΔ μαζί με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στις δημοτικές εκλογές (παρά τη σκληρή «εμφυλιοπολεμική» κριτική του προς τον ΣΥΡΙΖΑ και το μήνυμά που έστειλε ο ίδιος για ιδεολογική ήττα, πρωτίστως των ιδεών της αριστερά) ήταν αφοπλιστική:

«Σεβόμαστε τις επιλογές των στελεχών μας, ελεύθερα να επιλέξουν τον υποψήφιο που τους εκφράζει…» (μετά ακολούθησε η αντιπαράθεση στο τύπο του υποψήφιου με την Ισχυρή Κω στελέχους της τοπικής και πρ. Προέδρου Π. Αβρίθη με τον νυν Αντιδήμαρχο και επίσης στέλεχος της ΤΟ Θ. Μουζουράκη).

2. Οι αντιδράσεις του Γ. Ζερβού και όσων τον στηρίζουν από τη Δίεση, όπως και του Β. Τζόγια από το Όραμα & Δράση για την απόφαση της Τοπικής του ΣΥΡΙΖΑ να στηρίξει την Ισχυρή Κω και να συμμετάσχουν στελέχη της στο ψηφοδέλτιο της παράταξης.

Μάλιστα ο Γ. Ζερβός, όπως άφησε να διαφανεί με τις τελευταίες δηλώσεις του (στην απολογιστική συνεδρίαση του Δημ. συμβουλίου αλλά και στην συνάδελφο Σ. Λαδικού στο Ράδιο-Πρώτο, αλλά και με τις εμφανίσεις του πλάι στον Γ. Κυρίτση) οδηγείται πλέον σε συνεργασία με το ψηφοδέλτιο της Δύναμης Αλλαγής (επί τη βάση προγραμματικής σύγκλισης και συμφωνίας).

Το νέο δεδομένο, το οποίο προέκυψε επίσης από την τελευταία συνέντευξη τύπου -παρουσίαση υποψηφίων από την επικ. του Οράματος & Δράση Ι. Ρούφα είναι ότι η παράταξή της αποκλείει εκ των προτέρων, οριζόντια και κάθετα,  οποιαδήποτε συνεργασία με την Δύναμη Αλλαγής και τον κ. Κυρίτση, θεωρώντας τον -όπως εξήγησε- παντελώς αναξιόπιστο.

Ενώ ερωτηθείσα για το ενδεχόμενο συνεργασίας με την Ισχυρή Κω, το άφησε ανοιχτό αναμένοντας τις προγραμματικές θέσεις της νέας παράταξης και μόνο επί της βάση προγραμματικής σύγκλισης για την επόμενη μέρα.

Καταλαβαίνει λοιπόν κανείς, όποια και αν είναι τα επικρατέστερα σενάρια για τις τρεις μεγαλύτερες παρατάξεις, στον πρώτο ή στο δεύτερο γύρο, πόσο δύσκολη θα είναι η διοίκηση του δήμου την επόμενη δημοτική περίοδο (και το ενδεχόμενο -με βάση τις παραπάνω διαφοροποιήσεις και ιδιομορφίες- να υπάρξει ένα ιδιότυπο καθεστώς ομηρίας για τον όποιο δήμαρχο).

Με βασικότερο κίνδυνο, αν δεν ρίξουν από τώρα τους τόνους και δεν βάλουν «νερό στο κρασί τους» (γιατί μετά δεν θα μπορούν να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα) να μη μπορεί να γίνει κανένα σοβαρό έργο και να μη λαμβάνονται αποφάσεις για σημαντικότατα ζητήματα της καθημερινότητάς και την ίδια τη λειτουργία του δήμου.

Να χαθούν δηλ. άλλα τέσσερα χρόνια για τον τόπο και για τους ίδιους, με μια ιδιότυπη ακυβερνησία.

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

13 ΣΧΟΛΙΑ

  1. από την πρώτη Κυριακή, φίλε Γιάννη, να ξεμπερδεύει το νησί μια και καλή με τους δεινόσαυρους και τους φαταούλες.

    • Πρωταθλητής σε δάνεια ο «ΨΗΛΟΣ 1,5μ» Μαυρογιαλούρος και ο Ροδίτης Νεκτάριος, μετά τον Τέρενς Κουίκ, την Κουντουρά, τον Καμένο...

      Τώρα καταλαβαίνουμε την ανάποδη κολοτούμπα για τον ΦΠΑ στα νησιά της άγονης γραμμής και της παραμεθορίου και γιατί ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΠΟΥ ΒΡΟΝΤΟΦΩΝΑΖΕ, μέχρι να εισπράξει και αυτός τραπεζιτικό κομματικό διακανονισμό όπως η Κουντουρά για δάνειο 840.000 Ε, 480 Ε τον μήνα 1750 δόσεις, δηλαδή 145 χρόνια!!!!… Πρωταθλητής των πρωταθλητών ο Τέρενς Κουίκ με τα 204 ταξίδια σε 3,5 χρόνια, ΧΡΩΣΤΑ ΜΟΛΙΣ 1.144,905,43 Ευρώ και από ακροδεξιός βαφτίστηκε σύντροφος… ΤΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΑΡΑΔΑΚΙ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΟΥΣ ΞΕΛΑΣΠΩΣΕ για λίγο;;; Διαβάστε στην σελίδα 2, Αρχικό δάνειο 402.453,93 Ευρώ με οφειλόμενο ποσό 433.439,24 ο ένας… 296,080,93 Ευρώ με οφειλόμενο ποσό 178.783,68 ό άλλος…. Γιαλατζί Αριστεροί με ΔΕΞΙΑ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ και ΒΑΘΙΕΣ ΔΕΞΙΕΣ ΤΣΕΠΕΣ… -Monkey Hangers- https://www.newsbomb.gr/politikh/story/960170/ayta-einai-ta-daneia-poy-kaine-toys-voyleytes-poioi-xrostoyn-ta-perissotera-xrimata-pics

      • Πρόσεχε ΚΥΡΙΤΣΗ, ο σε ευθυμία καραγκιοζοπαίχτης με την μπεκροπαρέα του σου την έχουν στήσει με ΔΥΟ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥΣ….

        Και ενώ εσύ πιστεύεις ότι θα κερδίσεις τον Δειλό Τριώφλορο ΘΕΟΔΟΣΗ την δεύτερη Κυριακή και θα εκλεγείς Δήμαρχος οι δύο εν κρυπτό συνεργαζόμενες παρατάξεις του σΟυΡΑΜΑτος με την «ΑΠΛΗ ΔΙΑΠΛΟΚΗ» του ΣφΥΡΙΖΑ, την πρώτη Κυριακή με τους διπλάσιους υποψήφιους θα εκλέξουν περισσότερους συμβούλους από εσένα για να ελέγχουν το Δημοτικό συμβούλιο, ακόμα και εάν εσύ καταφέρεις να εκλεγείς Δήμαρχος την δεύτερη Κυριακή… Μήπως θα πρέπει να αντιστρέψεις το παιχνίδι ενισχύοντας μια ανεξάρτητη παράταξη του ΖΕΡΒΟΥ με στελέχη νέους ανθρώπους που χωρίς το πατρονάρισμα από τον ΚΑΜΑΤΕΡΟ θα πάνε καλλίτερα από τις προηγούμενες εκλογές και θα σε ξελασπώσουν από τις παγίδες του εκλογικού νόμου και του Σ@ΥΡ@;;;; Ο ΖΕΡΒΟΣ είναι σοβαρός νέος με αρχές και δεν θα ξεπουληθεί για μεγαλεία και μια έμμισθη θέση σαν την ΡΟΥΦΑ….. ®Νυχτοκαβαλάρης©

    • Θα ξεραθούμε στα γέλια, το σΟύΡΑΜΑ-ΡΟΥΦιΑνιές-Καταγγελίες, ΤΕΛΙΚΆ θα συμπληρώσει ψηφοδέλτιο ΌΤΑΝ ο 3flor ΤΕΟ ΖΟΡΊΖΕΤΑΙ ...

      Και εάν τα καταφέρει να βγάλει δύο τρις συμβούλους μετά τις εκλογές λόγω της απλής αναλογικής η ξεσαλωμένη ΜουρλοΓΚΑΓΚΑ θα τους χορέψει όλους καρσιλαμά… Θα αρχίσει τα παζάρια, θα της προσφέρουν δυο θέσεις με εξουσία, μισθό και παραδάκι σαν την ΒΙΜΕΛ και αυτή θα εκβιάζει για πέντε…. Ω ρε πανηγύρια, ο Τριώφλορος που δυσκολεύεται όπως και η μπεκροπαρέα να συμπληρώσουν το ΑΔΥΝΑΜΟ ψηφοδέλτιο και ρίχνουν από τώρα γέφυρες όπως και ο ΚΥΡΙΤΣΗΣ, αλλά θα τους απολωλάνει η γεμάτη πίκρα για την ΚΑΡΕΚΛΑ ΔΗΜΑΡΑΣΧΟΥ που κάθε βράδυ ονειρεύεται η μεγαλομανής μουρλέγκο… Και εμείς οι θεατρόφιλοι θα απολαύσουμε καθημερινές θεατρικές παραστάσεις για γέλια και για κλάματα από τον θίασο της παρακμής… ®Νυχτοκαβαλάρης©

    • Ω ρε γλέντια που θα κάνει η Μοσχαροκεφαλή της Ευρώπης, θα ασφαλτοστρώσει ακόμα και την αυλή της ΜουρλοΓΚΑΓΚΑ...

      Πιστός στο δόγμα Καΐσερλη, άσφαλτος – πλάκες – ρουσφέτια ο Γιώργος με ένα καράβι φράγκα που έχει αφήσει στην άκρη με τα γεμάτα ταμεία του Δήμου για το επόμενο τρίμηνο μέχρι τις εκλογές θα κλείσει τρύπες και κακά στόματα… Ο Δαυίδ έχει ένα τετράδιο με αιτήματα, ακόμα και το δικό μου, και εάν τα προλάβει όλα τον ψηφίζουμε ούλοι…. Ποιον να περιμένω, τον κοψιμιό Τριώφλοφο 3flor ΤΕΟ που ψάχνει ακόμα για υποψήφιους συμβούλους και που μόλις μάθει τα αποτελέσματα του γκάλοπ που παράγγειλε θα κρυφτεί ξανά στο πηγάδι;;;; ®Νυχτοκαβαλάρης©

  2. Γιαυτο από την πρώτη Κυριακή πρέπει να έχουμε δήμαρχο να μην υπάρχει ακυβερνησία και βλέπω τον Κυριτση μπροστά ανετα !! Οι υπόλοιπη απλά διεκδικούν θέση η καρέκλα μόνο .

  3. ΚΥΡΙΕ ΚΙΑΡΗ. ΕΣΥ ΣΑΝ ΕΜΠΕΙΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΘΑ ΕΧΟΜΕ ΔΗΜΑΡΧΟ. ΤΟΝ ΝΙΚΗΤΑΡΑ ΘΕΟΔΟΣΗ. ΑΠΛΑ Ο ΘΕΟΔΟΣΗΣΣ ΘΑ ΕΠΙΔΙΩΞΕΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ.

  4. ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ ΤΕΛΙΚΑ 125% !!! ΑΘΛΟΣ ΚΥΡΙΤΣΗ ΚΑΙ ΜΥΛΩΝΑ!

    ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ ΤΕΛΙΚΑ 125% !!! .ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ?ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ!!
    ΚΑΙ ΜΕΤΑ?ΣΤΗΝ ΠΟΥΓΚΑ ΤΟΥ…!ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΗΤΑΝ ΤΟ 2014 3.500.000 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟ 2018 ΘΑ ΕΙΝΑΙ 8.000.000 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ. ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΥΞΗΣΗ 125%!! ΣΤΑ ΕΣΟΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ.ΕΝ ΜΕΣΩ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΠΟΥ ΠΛΗΤΕΙ ΤΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ.ΜΟΝΟ Η ΠΟΥΓΚΑ.ΜΟΝΟ Η ΜΑΣΑ.ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΤΣΙΜΕΝΤΟ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΤΟ!!!!ΑΓΑΛΜΑΤΑ!!ΣΥΝΤΡΙΒΑΝΙΑ!!ΠΛΑΤΕΙΕΣ!!εργα απερχομενου ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ, ΑΒΙΚΩ,ΑΜΙΑΝΤΟΣ, LIDL,TUI ,τρενακια, πλατειες ,αγαλματα , συντριβανια,χωραφια σε συγγενη προεδρου, κλιματιστικα,αιθουσες προκατ, 2 φορες δημαρχος αρκετη ζημια εκανες στο νησι.ο απερχομενος ρημαξε το νησι.εκλεισε τον εφτ,εδιωξε την RYANAIR ,εδιωξε τα κρουαζιεροπλοια ,εριξε φορους στις επιχειρησεις νοικοκυρια,ΠΟΥΛΗΣΕ ΤΟΝ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ ΤΟ ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΤΟ ΝΗΣΙ.Ο ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟΣ ΕΒΑΛΕ ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΣΤΑ ΜΙΚΡΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ. ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΤΟ INCLUSIVE.

  5. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΚΑΙ ΕΞΑΓΟΡΕΣ…ΠΑΜΠΟΛΛΑ ΤΑ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ……

  6. Εκτίμησα το Γιάννη Ζερβό επειδή ως νέος αφιέρωσε δύναμη στα κοινά και τον ψήφισα. Τώρα αποδεικνύει πως ψάχνει για αφεντικό. Τάχα μου προγραμματική σύγκλιση. Όσο το εσπρεσσάκι με τη φραπεδούμπα …

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ