Τουρισμός υγείας στην Κω: Αφού χρήματα δεν υπάρχουν… Μας έμειναν τα «Προγράμματα-στόχοι» (και τα σχόλια…)

13
1519

Άλλον έναν προβληματισμό (αλλά μέχρι εκεί…) γύρω από το που πάει τουριστικά η Κως και τι θα μπορούσαμε να κάναμε (αλλά δεν το κάναμε…) προκαλούν τόσο οι εισηγήσεις στο πρόσφατο 2ο διεθνές συνέδριο για τον τουρισμό υγείας, όσο και οι τελευταίες δημόσιες παρεμβάσεις (Νικητιάδη, Μυλωνά, Χατζηβασιλείου, Γάκη) γύρω από το θέμα.

Πρώτα πρώτα ο Δήμαρχος Κω Γ. Κυρίτσης την επομένη (τι απομένει; που θα πρόσθετε κι ο φίλος Μηνάς) αποτίμησε τα «κέρδη» του συνεδρίου ως εξής (τα υπογραμμισμένα δικά του, τα σχόλια και τα ερωτήματα δικά μας):

1oν-Δημιουργία brand που συνδέεται με τον Ιπποκράτη και την Ιπποκρατική Ιδέα  (Αλήθεια, τί έχει κάνει μέχρι σήμερα ο Δήμος για αυτό; πέρα από τις φυτεύσεις Πλατάνου σε Πανεπιστήμια του εξωτερικού – δράση που ξεκίνησε εδώ και περίπου 20 χρόνια).

2ον-Ολοκληρωμένο πρόγραμμα προώθησης και προβολής της Κω σε αγορές-στόχους, ως προορισμού τουρισμού υγείας (Ναι, αλλά να ‘χεις και κάτι χειροπιαστό να προβάλλεις, για παράδειγμα ιαματικό τουρισμό… Με τι υποδομές; Με ποιά προαπαιτούμενα;)

3ον-Αξιοποίηση των ιαματικών πηγών στα Θερμά (Κι εδώ ήρθε να μας προσγειώσει ανώμαλα, το άρθρο πρό(σ)κληση του ιστορικού και συγγραφέα Βασίλη Χατζηβασιλείου για την «Αξιοποίηση όλων των Ιαματικών πηγών της Κω (Θερμά, Κοκκινόνερο, Βόρκα). Θυμίζοντάς μας ότι είχαν ξεκινήσει να τα αξιοποιούν πριν από 80τόσα χρόνια οι Ιταλοί κατακτητές κι εμείς μέχρι σήμερα δεν είμαστε άξιοι να βάλουμε ούτε μια πέτρα πάνω στην άλλη…)

4ον-Μετατροπή της Κω σε νησί-πρότυπο για τα άτομα με αναπηρία και κινητικές δυσκολίες (αυτό ακούγεται διαρκώς από μια εξαιρετική ημερίδα που είχε διοργανώσει προεκλογικά το 2010 στο ξεν. Κως, η τότε «Ανθρώπινη Κως» του Αλκιβιάδη Χατζηνικολάου και μετά… Το είχε κάνει σημαία και στις προηγούμενες εκλογές η νυν δημ. αρχή πως να προχωρήσει όμως, όταν το «αγκάθι» του κυκλοφοριακού -ως βασικό προαπαιτούμενο- παραμένει ανεπίλυτο;)

5ον-Δημιουργία γραφείου μιας στάσης στο Δήμο Κω που θα παρέχει υποστηρικτικές δράσεις και υπηρεσίες σε επιχειρήσεις που θέλουν να επενδύσουν σε υπηρεσίες και υποδομές στον τουρισμό υγείας (κάτι σαν το «γραφείο ευρέσεως εργασίας» που είχε προπαγανδίσει στις περασμένες εκλογές, το «γραφείο νεανικής επιχειρηματικότητας» ή το «γραφείο αγροτών» κλπ φτιάξε και ‘συ ένα γραφείο, μπορείς… προεκλογικά, πάντα)

Την ίδια στιγμή, ο πρώην Υφυπουργός Τουρισμού (και νυν δυνητικός υποψήφιος Περιφερειάρχης) Γιώργος Νικητιάδης, βγαίνει από αριστερά σε άρθρο του για τη «διαρκώς αυξανόμενη αναντιστοιχία μεταξύ του αριθμού των αφίξεων τουριστών στη χώρα και των πραγματοποιουμένων εσόδων και κερδών», αλλά και το «αναγκαίο κακό – all inclusive)». Ωστόσο οι «λύσεις» που προτείνει σε αυτοδιοικητικούς και κυβερνητικούς είναι «να προβληματιστούν» και να μην πανηγυρίζουν με φωτογραφίες, γραβάτες κλπ.

Από αριστερά (όπως τον παλιό καλό καιρό της «Συμπαράταξης») βγαίνει λάβρος μετά από μια περίοδο χλιαρής διαχείρισης και ο Νίκος Μυλωνάς κριτικάροντας το συνέδριο ότι έγινε «για το θεαθήναι» και προτείνοντας ως διεκδικητικό πλαίσιο φορολόγηση των μεγάλων τουριστικών μονάδων:  «Το συνέδριο και η δράση που χρειαζόμαστε να κάνει η ΚΕΔΕ και δεν το κάνει, είναι το πώς θα μπορέσουν οι Δήμοι της Χώρας να αποσπάσουν χρήματα από την τουριστική βιομηχανία για να χρηματοδοτήσουν την ανανέωση και την επέκταση των υποδομών τους. Και είναι αυτό ακριβώς, δηλαδή η οικονομική ευρωστία, ο πρώτος παράγοντας που μπορεί να δώσει ώθηση στον Ιατρικό τουρισμό!»

Πιο «προσγειωμένος» (έτσι γίνεται πάντα όταν είσαι στη συμπολίτευση) ο κυβερνητικός Βουλευτής Δ. Γάκης ανακοίνωσε περιχαρής την θετική απάντηση του  Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος για… χρηματοδότηση του Νοσοκομείου Κω.

Ο έτερος κυβερνητικός βουλευτής Η. Καματερός,  δεν εμφανίστηκε στο συνέδριο της ΚΕΔΕ (άλλωστε εκτός από τις γνωστές σχέσεις με τον Γ. Κυρίτση, είχε προηγηθεί τελευταία και η «κόντρα» με τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη στη Βουλή στην συζήτηση για τον ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ 1, όπου τον αποκάλεσε κ. Κωλοτούμπα)

Εκτός κι αν ισχύει η εκδοχή που έδωσε ο Τέλης στον Δ. Γάκη κατά την τελετή του Ιπποκρατικού Όρκου στο Ασκληπιείο, παροτρύνοντάς τον να φωτογραφηθεί και με τον Γ. Κυρίτση (εκτός από τον Γ. Πατούλη με τον οποίο έγιναν καλοί φίλοι, τελευταία) μιας και «ο Ηλίας ετοιμάζεται για το Δήμο…»

(σ.σ. σε όλα τα παραπάνω θα πήγαινε «γάντι» ίσως, ένα παλιό-καλό ραδιοφωνικό σχόλιο του Βασίλη Ξυπολιτά: «Καλά, θέλει πολύ μυαλό να καταλάβεις ότι μας δουλεύουν;»)

13 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΟΙ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΣ ΟΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ ΤΗΣ ΑΡΠΑΧΤΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ

    ΤΩΝ ΤΡΕΝΩΝ ΤΩΝ ΑΓΑΛΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΤΡΙΒΑΝΙΩΝ ΤΩΝ ΠΛΑΤΕΙΩΝ ΤΩΝ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΩΝ ΤΩΝ ΟΙΚΟΠΕΔΩΝ ΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΤΩΝ ΑΝΑΘΕΣΕΩΝ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΜΑΤΩΝ ΟΤΙ ΠΡΟΛΑΒΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΡΠΑΞΟΥΜΕ.ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟΙ ΣΑΣ ΠΗΡΕ ΕΙΔΗΣΗ ΟΛΟ ΤΟ ΝΗΣΙ .ΜΟΝΟ ΑΡΠΑΧΤΕΣ.

  2. ΧΑΧΑΧΑΧΑ Η Κως κοιτάζει μπροστά, κοιτάζει ψηλά.ΚΑΙ ΕΠΕΣΕ ΣΤΟΝ ΓΚΡΕΜΟ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΕ!!

    ΟΙ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟΙ ΡΗΜΑΞΑΝΕ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ.ΜΟΝΟ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΕΜΙΖΟΥΝ ΟΙ ΠΟΥΓΚΕΣ.

  3. Ο επίτροπος Οικονομικών της Ε.Ε δήλωσε ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι «ένας
    γενναίος, επιδέξιος, λαμπρός πολιτικός και έγινε επικεφαλής μιας
    υπεύθυνης Αριστεράς».
    «Θετικότερη απ’ την προηγούμενη η έκθεση του ΔΝΤ για το χρέος»
    Αντιρατσιστικό τριήμερο από σήμερα στην Αθήνα
    7ο Thessaloniki Pride
    Μια πολύχρωμη γιορτή υπερηφάνειας
    Μαλλον εμεις ζουμε σε μια εικονικη πραγματικοτητα ολες αυτες οι χαρμοσυνες ειδησεις ειναι απο την <> των συντακτων!

  4. Νέο κρούσμα με Πακιστανούς «πρόσφυγες» - Λήστεψαν τουρίστες στην Ακρόπολη

    Στα χέρια της αστυνομίας έπεσαν τέσσερις Πακιστανοί, που κατηγορούνται για ληστεία σε βάρος τουριστών, στην περιοχή της Ακρόπολης.

    Ειδικότερα, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Σχεδίου Αστυνόμευσης του Αρχαιολογικού Χώρου της Ακρόπολης, συνελήφθησαν τέσσερα άτομα, ηλικίας 17, 18, 19 και 23 ετών, τα οποία, σύμφωνα με την αστυνομία, προσέγγισαν ζεύγος τουριστών και με την απειλή σπασμένων μπουκαλιών και μηχανήματος ηλεκτρικής εκκένωσης τους ακινητοποίησαν και αφαίρεσαν από την γυναίκα το κινητό της τηλέφωνο.

    Αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ έσπευσαν άμεσα στο σημείο και μετά από αναζητήσεις εντόπισαν τους δράστες και τους συνέλαβαν.

  5. Και οπως είπε ο Ν.Κανταρζης στην τελευταια συνεντευξη του στο ραδιοφωνο,τον δημαρχο τον κανουν κουμάντο οι αυλοκολακες… και φυσικά εννοούσε τον αντιδημαρχο Θ.Μουζουρακη και την ανοιχτη κοντρα του με τον κυριο Κανταρζη.Θα συμφωνήσω με το σχόλιο του πολυ καλου φίλου Β.Ξυπολυτα.
    Κυριε Κιαρη αν μπορείτε ανεβάστε την ραδιοφωνικη συνέντευξη του Ν.Κανταρζη.

  6. Ποιος θα ασχοληθεί με την μεγάλη απειλή που θα τινάξει τα πάντα στον αέρα; Αυτή η απειλή λέγεται επάρκεια νερού.Ποιος είναι υπεύθυνος να παρακολουθεί τον υδροφόρο ορίζοντα του νησιού;Η άναρχη εκμετάλλευση του νερού[παράνομες γεωτρύσεις,πισίνες,γρασσίδια] η ανυπαρξία σχεδιασμού εμπλουτισμού του υδροφόρου ορίζοντα η παρατεταμένη ανομβρία είναι σημάδια που θα πρέπει να τα λάβει σοβαρά υπόψη της η δημοτική αρχή και η αντιπολίτευση.Σχεδιάστε και πάρτε μέτρα όσο είναι νωρίς.

  7. Κάποιες φορές χρειάζεται να χρησιμοποιήσεις αδόκιμες εκφράσεις για να καταλάβουν κάποιοι ή έστω να αντιδράσουν.Εδώ μπαίνει το πρώτο ερώτημα πόσες φυσικές πηγές νερού είχαμε πριν από πενήντα χρόνια και πόσες έχουμε σήμερα;[ας γίνει μια ιστορική καταγραφή από την κυρία Αγρέλλη].Ερώτημα δεύτερο έχουμε τρεις ιαματικές πηγές σύμφωνα με τον κύριο Χατζηβασιλείου,για πόσο καιρό θα τις έχουμε;με την αυξανόμενη ζήτηση[κατασπατάληση] σε νερό είναι ζήτημα χρόνου να τις στερέψουμε όπως κάναμε με τις εκατοντάδες φυσικές πηγές πόσιμου νερού.Ναι στον ποιοτικό τουρισμό, αλλά πρώτη μας φροντίδα πρέπει να είναι η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος του νησιού μας, γιατί αυτό ανήκει στα παιδιά μας και στα εγγόνια μας.

  8. Θεσσαλονίκη: Αλγερινός «μετανάστης» φωνάζοντας «Αλλάχ Ακμπάρ» μαχαίρωσε Μακεδόνα διαδηλωτή!

    Αλγερινός παράνομος μετανάστης μαχαίρωσε χθες το βράδυ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, διαδηλωτή Μακεδόνα που συμμετείχε στην διαδήλωση κατά της εκχώρησης της Μακεδονίας.

    Την ώρα που η πορεία κινούνταν στην οδό Βενιζέλου Αλγερινός νεαρός Αλγερινός έβγαλε μαχαίρι και χτύπησε στα πλευρά έναν διαδηλωτή, τραυματίζοντάς τον σοβαρά. Ευτυχώς δεν κινδυνεύει η ζωή του.

    Αστυνομικοί ακινητοποίησαν τον δράστη και τον συνέλαβαν.

    Ο Αλγερινός φωνάζοντας «Αλλάχ Ακμπάρ» επιτέθηκε στον διαδηλωτή που φώναζε το σύνθημα «Η Μακεδονία είναι ελληνική»!

  9. ΟΙ ΜΥΛΟΙ ΛΟΥΛΗ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΤΗΝ ΕΔΡΑ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ!!ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΥΡΙΖΑ,ΝΔ !!!!

    Όταν την ίδια ώρα χιλιάδες Ελληνικές επιχειρήσεις φεύγουν…ΜΑΚΡΥΑ…
    ΠΟΣΟ ΣΑΝΟ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΑΚΟΜΗ;;;
    Οι χαβαλέδες της πολιτικής, 8 χρόνια μνημονίων ψάχνουν «δήθεν» για ξένες επενδύσεις και την ίδια ώρα χιλιάδες Ελληνικές επιχειρήσεις φεύγουν…
    Άλλη μια εισηγμένη εταιρεία στο χρηματιστήριο, εξαγόρασε εργοστάσιο στη Βουλγαρία και μεταφέρει την παραγωγή της εκεί….
    Αυτά είναι τα αποτελέσματα σας, υπηρέτες της τραπεζικής συμμορίας και τσιράκια των μνημονίων.

  10. Ο εχθρός είναι ΜΕΣΑ και δίπλα μας και δουλεύει συστηματικά για τον διαμελισμό της χώρας και τον τελικό αφανισμό μας…
    Όσοι μας κατηγορούσαν σαν γραφικούς και συνωμοσιολόγους πριν 8 χρόνια, έχουν εξαφανιστεί…
    ΜΗΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ πλέον ΚΑΝΕΝΑΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ σε τούτη τη δύστυχη χώρα…
    ΚΑΝΕΝΑΣ πολιτικός δεν είναι πραγματικός Έλληνας…
    Όλοι ή σχεδόν όλοι τους είναι πουλημένοι, για να εκτελέσουν έναντι της συμφωνηθείσης αμοιβής, ένα έργο που άρχισε πολλά χρόνια ΠΡΙΝ, αλλά τώρα ολοκληρώνεται με τον ΦΑΝΕΡΟ πια ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟ της ΕΛΛΑΔΑΣ που ξέραμε…https://shmantikanea.blogspot.com/2018/06/blog-post_441.html#more

  11. Μια φορά και έναν καιρό είχα πάει στα Gran Canaria στην Ισπανια. Εντύπωση μου έκανε πολύ που είχαν ασθενοφόρα στις παραλίες και σε αλλα σημεία με πολύ κόσμο, σε ετοιμότητα. Και καλά κάναν οι άνθρωποι. Οι γερεότεροι επισκέπτες πρέπει να το εκτίμησαν.

  12. ΔΕΝ ΚΟΙΤΑΤΕ ΝΑ ΦΕΡΕΤΕ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ Κ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟ…ΤΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΣΑΣ ΕΛΕΙΠΑΝ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΗΣ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ