5 Απριλίου έρχονται οι πρώτοι τουρίστες… (Λιμάνι, αρχ. χώροι-μνημεία, εικόνα νησιού: Για κλάματα…)

25
2784
5 Απριλίου έρχονται οι πρώτοι τουρίστες… (Λιμάνι, αρχ. χώροι, εικόνα νησιού: Για κλάματα…)
Να γιατί ο κόσμος όλο και απομακρύνεται, χωρίς να έχει καμία εμπιστοσύνη στην πολιτική και τους πολιτικούς.
(Το άρθρο γράφτηκε πριν την ανακοίνωση των 5 έργων για το νησί της Κω από το Ειδικό Αναπτυξιακό πρόγραμμα Ν. Αιγαίου ύψους 7,5 εκ. ευρώ που ανακοίνωσε η κυβέρνηση. Ωστόσο η κατασκευή: ενός κλειστού γυμναστηρίου στην Αντιμάχεια για το τρίγωνο, του έργου προστασίας των ανατολικών ακτών Κω, οι αποβάθρες σε Τιγκάκι – Μαρμάρι και ο έλεγχος με ηλεκτρονικό σύστημα των διαρροών στο δίκτυο Ηρακλειδών… Δεν απαλύνουν, επ’ ουδενί, το πρόβλημα της απίστευτης καθυστέρησης στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων από τον σεισμό του περασμένου καλοκαιριού σε: Σχολεία, Λιμάνι & Μνημεία – Ναοί, τα οποία παραμένουν ΠΛΗΓΕΣ ΑΝΟΙΚΤΕΣ).
Τις προάλλες ο κυβερνητικός βουλευτής  κ. Καματερός εντόπισε «προβλήματα συντονισμού» στην καθυστέρηση που παρατηρείται στην αποκατάσταση των ζημιών από τον σεισμό (κοντεύουμε να κλείσουμε χρόνο, οσονούπω) και ζήτησε σύσκεψη όλων των συνεμπλεκομένων υπουργείων και φορέων υπό τον κ. Σπίρτζη στην Κω πριν το Πάσχα.
Τώρα, σε ερώτηση του Ευρωβουλευτή της Λαϊκής Ενότητας Ν. Χουντή η απάντηση της αρμόδια επιτρόπου Κ. Κρέτσου (εκ μέρους της Κομισιόν) είναι ότι θα δοθούν τελικά μόλις 2,5 εκ. ευρώ από το περίφημο Ταμείο Αλληλεγγύης, μιας και «υπάρχουν μια σειρά ζητημάτων, ιδίως σε σχέση με την αιτιολόγηση για τα ποσά των ζημιών (101 εκ. ευρώ) που δηλώθηκαν από την ελληνική κυβέρνηση για τον λιμένα και για την πολιτιστική κληρονομιά, τα οποία απαιτούν περαιτέρω διευκρίνιση».
Τον προηγούμενο μήνα η κυβέρνηση διά του Γεν. Γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ Παν. Κορκολή πέταξε το ίδιο «μπαλάκι» στο Δήμο Κω, ζητώντας να του αποστείλει διευκρινίσεις σχετικά με την «ασυνήθιστα υψηλή» κοστολόγηση των ζημιών στα μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς (όπου αρμόδια είναι η Αρχ. Υπηρεσία, με την ίδια την Υπ. Πολιτισμού μάλιστα να επισκέπτεται με τους συνεργάτες της από τον περασμένο Αύγουστο, όλα τα σημεία των Αρχ. χώρων που υπέστησαν ζημιά και διαβεβαίωνε σε κοινή συνέντευξη τύπου με το δήμαρχο και τους βουλευτές για επίσπευση…) και στο λιμάνι της Κω (του οποίου την μελέτη αποκατάστασης υποτίθεται ολοκληρώνει το Υπ. Υποδομών τέλη Μαρτίου -σύμφωνα με την τελευταία συνέντευξη τύπου του κ. Καματερού στο Μαριτίνα).
Ο ένας δηλαδή πάει να ρίξει την ευθύνη στον άλλο (η κυβέρνηση στο δήμο) για την υπερκοστολόγηση (βλέπε άλλη μια ελληνική χαζοπονηριά για να ξεγελάσουμε τους «κουτόφραγκους» να δώσουν κάτι παραπάνω) ως βασική αιτία καθυστέρησης.
Αλλά και οι «κουτόφραγκοι» όπου τους συμφέρει «κάνουν την τρίχα τριχιά». Εν προκειμένω στη βοήθεια αλληλεγγύης που έπρεπε να στείλουν σε ένα πολλαπλά δοκιμαζόμενο νησί από το σεισμό και το μεταναστευτικό… Ενώ όταν έπαιρναν την απόφαση κατασκευής του Κέντρου κράτησης μεταναστών για τον εγκλωβισμό τους στην Κω (όπως και στα υπόλοιπα νησιά) με κατεπείγουσες διαδικασίες  έδωσαν τα 12 + εκ. ευρώ από το Ταμείο Ασύλου & Μετανάστευσης «αέρα πατέρα» για κατασκευή-λειτουργία (καθαριότητα, σίτιση, παραχώρηση χώρου από το Υπ. Εθν. Άμυνας, κλιματισμό-θέρμανση, ιατρικά-φαρμακευτικά υλικά, υλικά πρώτης ανάγκης, ψυχολόγους-κοιν. λειτουργούς-διερμηνείς) με απευθείας διαπραγμάτευση χωρίς διαγωνισμούς και χωρίς δημοσίευση.
Εκεί, βλέπετε δεν τους απασχόλησαν καθόλου οι υπερκοστολογήσεις ή η αδιαφάνεια, όπως και το μεγάλο «φαγοπότι» (σύμφωνα με την «The Wall Street Journal») για τις ΜΚΟ με την «έκτακτη βοήθεια» συνολικών κονδυλίων 700 εκατομμυρίων ευρώ, την τριετία 2016 -2018,
Όταν λοιπόν η ΕΕ δίνει μια τέτοια «γραμμή» (δύο μέτρα και δύο σταθμά, όπου μας συμφέρει), την συνεχίζει η κυβέρνηση και οι υπουργοί της, τι να σου κάνει και ο δήμος ή οι δήμοι ως ο τελευταίος τροχός της αμάξης (συνεχίζοντας στο ίδιο μοτίβο, με τις απευθείας αναθέσεις και διαπραγματεύσεις).
Να γιατί, όσο και να «φωνάζει» η κ. Ρούφα ή η μειοψηφία γενικά για τις «διαδικασίες», τη «νομιμότητα» ή τη «διαφάνεια» δεν  ακουμπά καν τον μέσο πολίτη, ο οποίος είναι χαμένος στα δικά του προβλήματα επιβίωσης (θεωρώντας δεδομένο σε κάθε περίπτωση ότι «το παιχνίδι είναι στημένο» και ότι «το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι» διαχρονικά).
Συμπέρασμα: Την πολιτική και τους πολιτικούς (όσο κι αν η γενίκευση αδικεί, αυτός είναι ο κανόνας με εξαιρέσεις ελάχιστες έως μηδενικές) τους ενδιαφέρει η διαδικασία και όχι η ουσία για να μπορούν να φέρνουν το «παιχνίδι» στα μέτρα τους.
ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΤΩΡΑ:
Αν δεν ξεσηκωθεί, πιέσει και διαμαρτυρηθεί η τοπική κοινωνία στο σύνολό της, το λιμάνι και οι αρχαιολογικοί μας χώροι δεν πρόκειται να φτιαχτούν -όπως όλα δείχνουν- ούτε… του χρόνου (για να μην πούμε, ούτε τα επόμενα χρόνια).

Με ότι αυτό συνεπάγεται για τον τουρισμό μας (μετά και την εύθραστη τροπή των Ελληνοτουρκικών σχέσεων), την προσέγγιση κρουαζιεροπλοίων και την συνολική εικόνα του νησιού η οποία είναι σε «μαύρα χάλια» (5 Απριλίου έρχονται οι τουρίστες κι εμείς μόλις πήραμε απόφαση να ξεκινήσουν εκτεταμένες ασφαλτοστρώσεις…)

25 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Κυριε Κιαρη τα παιχνίδια είναι μεγαλα.Ειναι δυνατον ο δημος να ριχνει πολύ χρημα για τις επισκευες πισω από την ΔΕΗ σε μπετα συν το 1 εκατομμυριο σε ιδιωτη για αποζημιωση κι να μην μπορει να επισκευασει 100 μετρα το εσωτερικο λιμανι?Αν είναι δυνατον!!!Από την πρωτη εβδομαδα θα επρεπε να ειχε επισκευαστεί.

  2. Τον χαϊδεύετε πολύ τον Δήμαρχο,που στην τελική είναι ο μόνος υπεύθυνος για κατρακύλα της Κω, και αυτό δεν ξέρουμε τι μπορεί να σήμαινει.

  3. Ο ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΜΑΣ.ΜΕΓΑΛΟΣ ΦΟΡΟΜΠΗΧΤΗΣ

    ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ ΤΕΛΙΚΑ 50% !!! .ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ?ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ!!
    ΚΑΙ ΜΕΤΑ?ΣΤΗΝ ΠΟΥΓΚΑ ΤΟΥ…!ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΗΤΑΝ ΤΟ 2016 5.000.000 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟ 2018 ΘΑ ΕΙΝΑΙ 7.500.000 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ. ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΥΞΗΣΗ 50% ΣΤΑ ΕΣΟΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ.ΕΝ ΜΕΣΩ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΠΟΥ ΠΛΗΤΕΙ ΤΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ.ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΕ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΟΙΜΠΛΕ ΚΑΙ ΤΟ ΔΝΤ ΕΓΙΝΕΣ.ΜΟΝΟ Η ΠΟΥΓΚΑ.ΜΟΝΟ Η ΜΑΣΑ.ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΤΣΙΜΕΝΤΟ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΤΟ!!!!ΑΓΑΛΜΑΤΑ!!ΣΥΝΤΡΙΒΑΝΙΑ!!ΠΛΑΤΕΙΕΣ!!εργα απερχομενου τρενακια, πλατειες ,αγαλματα , συντριβανια,χωραφια σε συγγενη προεδρου, κλιματιστικα,αιθουσες προκατ, 2 φορες δημαρχος αρκετη ζημια εκανες στο νησι.ο απερχομενος ρημαξε το νησι.εκλεισε τον εφτ,εδιωξε την RYANAIR ,εδιωξε τα κρουαζιεροπλοια ,εριξε φορους στις επιχειρησεις νοικοκυρια,ΠΟΥΛΗΣΕ ΤΟΝ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ ΤΟ ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΤΟ ΝΗΣΙ.Ο ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟΣ ΕΒΑΛΕ ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΣΤΑ ΜΙΚΡΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ. ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΤΟ INCLUSIVE.

  4. δημαρχε φροντισε να αποκατασταθει τωρα η εικονα στο εσωτερικο λιμανι προχειρα.υπαρχουν λυσεις και εχουν προταθει.

    τα εργα αποκαταστασης να αρχισουν 1 νοεμβριου 2018 μεχρι 30 μαρτιου 2019. ασε τα δελτια τυπου.

  5. ΚΑΜΑΤΕΡΕ αν κανεις ΤΟΝ ΜΟΛΟ και φερεις την RYANAIR ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΙΣΟΒΙΩΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ στην κω.

    ο κυριτσης φουνταρε το νησι.

  6. λογων εκλογων το 2019 κυβερνηση ,καματερος ,κυριτσης ανακοινωνουν εργα.μετα τις εκλογες

    θα μεινουμε με τα ΘΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ.βρε τι κανουν οι εκλογες!εργα παντου εργα αλλα αεροεργα!!μετα τις εκλογες ολα θα ξεχαστουν κακομοιρηδες.ριξτε σανο στα προβατα.

  7. Την Κυριακή 25 Μαρτίου φτάνει στη Ρόδο, το πρώτο τσάρτερ της φετινής τουριστικής περιόδου, ανοίγοντας και επίσημα τη σαιζόν του 2018, που ξεκινά με τα πιο αισιόδοξα μηνύματα.Πρόκειται για πτήση της Austrian airlines που θα προσγειωθεί στο αεροδρόμιο ΔΙΑΓΟΡΑΣ στις 8 το πρωί προερχόμενο από τη Βιέννη. Μάλιστα για το καλωσόρισμα των πρώτων τουριστών στο νησί, ο δήμος της Ρόδου και συγκεκριμένα η διεύθυνση τουρισμού ετοιμάζει υποδοχή με εορταστικό χαρακτήρα.Αντίστοιχη εκδήλωση θα πραγματοποιήσει η διεύθυνση τουρισμού και στο λιμάνι της Ρόδου την Τετάρτη 21 Μαρτίου στη 1 το μεσημέρι κατά τον κατάπλου του κρουαζιεροπλοίου Costa Neoriviera.Το πλοίο της Costa θα είναι το πρώτο που θα καταπλεύσει στο λιμάνι μας τη νέα χρονιά, κάνοντας ποδαρικό για το 2018 και σύμφωνα με πληροφορίες θα είναι γεμάτο τουρίστες.

  8. ΑΛΗΤΕΣ-ΠΡΟΔΟΤΕΣ-ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΒΕΒΗΛΩΣΑΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ… ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΟΠΟΥΝ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΥΡΙΖΑ

    Μετά από την χθεσινή βεβήλωση του Ιερού Ναού στο Αίγιο (όπου είχαν μεταβεί με το SYRIZANEL Tours, λόγω της δίκης του Εθνικού Ιεράρχη Αμβροσίου), το αφηνιασμένο τσογλανοκομμουνισταριό προχώρησε και στην βεβήλωση ναού (πέταξαν βόμβες μολότοφ και μπογιές, κι έγραψαν κομμουνιστικά συνθήματα…) που βρίσκεται στη συμβολή Μπουμπουλίνας και Μετσόβου, εις ένδειξη «διαμαρτυρίας» για την πανηγυρική αθώωση του Αμβροσίου.Είναι προφανές, ότι η νεοταξίτικη συγκυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου-Ρουβίκωνα έχει βάλει στο στόχαστρο την Ορθοδοξία μας, προκειμένου να τρομοκρατήσει τους Ιεράρχες και να μην παρεμβαίνουν στα εθνικά και κοινωνικά ζητήματα! Η κομμουνιστική τρομοκρατία δε θα περάσει!
    (ΥΓ): Μαζικές βεβηλώσεις Ιερών Ναών σημειώνονταν στην Ισπανία του 1936. Κι ήταν ένας από τους λόγους που ξέσπασε Εθνική Επανάσταση, η οποία εγκαθίδρυσε Εθνικό Κράτος για 40 χρόνια… Το θυμάστε κομμούνια;

  9. Η τραμπούκικη επίθεση των αφιονισμένων τσογλανοκομμουνιστών επίστρατων των Τσίπρα και Καμμένου (αυτού του… ευσεβούς πατριώτου) κατά του τέως βουλευτή της Χρυσής Αυγής Αρβανίτη, χθες στο Αίγιο, ήταν μόνο η αρχή!

    Το μεταφερόμενο με πούλμαν του SYRIZANEL Tours τσογλαναριό (που δήλωσαν «υπερήφανες πουστάρες και λεσβιάρες»), για την δίκη του Εθνικού Ιεράρχη Αμβρόσιου, επιτέθηκε με πέτρες κατά του Δικαστικού Μεγάρου Αιγίου και στην συνέχεια πραγματοποίησε πορεία στο κέντρο του Αιγίου. Όταν έφτασε στον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης έγραψε αισχρά συνθήματα, βεβηλώνοντας τον Ιερό Ναό και επιπλέον κατέβασε την ελληνική σημαία που βρισκόταν σε ιστό στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων, με την παρουσία της Αστυνομίας να είναι «διακριτική» – όπως την περιγράφουν τα τοπικά μέσα!Άξιος ο παχυλός μισθός τους, που προέρχεται από τα μυστικά κονδύλια του ξεφτιλισμένου τριτομνημονιακού ψευδοκράτους των στημένων στα τέσσερα λούστρων της Μέρκελ και του Τραμπ!Αλλά, έρχεται η ώρα που θα επιβληθεί στην Ελλάδα Εθνικό Κράτος και Δικαιοσύνη κι όλο αυτό το τσογλανοαληταριό θα λάβει σύμφωνα με τα έργα του!

  10. ΤΟ… «ΗΘΙΚΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ» ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΚΑΙ Η ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΤΕΜΠΟΝΕΡΑ

    Προ ημερών, ανακοινώθηκε από την συγκυβέρνηση των Τσιπροκαμμένων ο διορισμός του γιού του Τεμπονέρα ως γενικός γραμματέας στο υπουργείο Ναυτιλίας. Όμως, οι «εξυπηρετήσεις» προς τον σύντροφο έχουν παρελθόν…Όπως αποκαλύπτεται, λοιπόν, ο γιός του «ήρωα», ο οποίος ήταν «ειδικός σύμβουλος» στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Ναυτιλίας, έλαβε επιπλέον αμοιβή €3.000 για να συντάξει γνωμοδοτικό σημείωμα για τον ΕΛΓΟ «Δήμητρα», παρά το γεγονός ότι ο Οργανισμός έχει νομική υπηρεσία, η οποία όφειλε να κάνει αυτή τη δουλειά!Ειδικότερα, ο Τεμπονέρας κατέθεσε προσφορά στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης προκειμένου να συντάξει νομικό γνωμοδοτικό σημείωμα για τις ανάγκες του ΕΛΓΟ «Δήμητρα». Η εργασία του ανατέθηκε στις 6 Μαρτίου 2018. Δύο ημέρες αργότερα, παρέδωσε την γνωμοδότηση και τσέπωσε 3.000 ευρώ…
    Αυτό είναι το… ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς!

  11. ΔΝΤ ΚΑΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΔΙΑΨΕΥΔΟΥΝ ΤΣΙΠΡΑ-ΚΑΜΜΕΝΟ: ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΝΕΕΣ ΘΥΣΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

    Το ΔΝΤ από την δική του πλευρά και σύμφωνα με πληροφορίες, πιέζει προς την κατεύθυνση της άμεσης εφαρμογής από το 2019 των περικοπών που έχουν συμφωνηθεί από την κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου για την διετία 2019-20. Οι συγκεκριμένες περικοπές αφορούν τη μείωση του αφορολόγητου μισθωτών, αγροτών, συνταξιούχων, καθώς και τη μείωση σε κύριες και επικουρικές συντάξεις (βλέπε κατάργηση προσωπικής διαφοράς), μέτρα από τα οποία η κυβέρνηση εκτιμά πως θα εξοικονομηθούν έσοδα ύψους σχεδόν 2 δισεκατομμυρίων ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι για το έτος 2019 προβλέπεται και η κατάργηση του ΕΚΑΣ το οποίο λαμβάνουν σήμερα οι χαμηλοσυνταξιούχοι.

  12. ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΜΑΣ. ΜΕ ΚΑΘΕ ΔΗΜ. ΑΡΧΗ. ΣΕ ΚΑΘΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ. ΝΑΙ, ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΕΙΧΑΝ ΦΤΙΑΧΤΕΙ ΟΛΑ ΣΕ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ. ΑΛΛΑ ΣΕ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΝ 10 ΜΕ 15.

  13. Κάνε ένα ρεπορτάζ για το χάλι του τζαμιού στην πλατεία Ελευθεριας . Σε λίγο που εκτός από τους τουρίστες θα πλακώσουν και οι γύφτοι. Θα γίνει δημόσιο ουρητηρια

  14. ΚΥΡΙΕ ΚΙΑΡΗ ΓΡΑΨΕ ΕΝΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ ΑΡΘΡΟ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΡΓΑ.ΤΟ 2016 ΕΞΑΓΓΕΛΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ.

    ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΕΞΑΓΓΕΛΟΥΝ ΠΑΛΙ ΟΤΙ ΘΑ ΤΑ ΕΝΤΑΞΟΥΝ?ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΑ ΕΚΑΝΑΝ?ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΡΧΙΣΑΝ?ΠΟΤΕ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ?ΠΟΤΕ ΘΑ ΩΡΙΜΑΣΟΥΝ?ΜΕΤΑ ΑΠΟ 10-15 ΧΡΟΝΙΑ?ΜΗΠΩΣ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΛΟΓΩ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΔΕΝ ΤΑ ΑΡΧΙΣΕΙ?ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΕΡΓΟ?ΤΑ ΕΞΑΓΓΕΛΟΥΝ ΠΑΛΙ ΛΟΓΩ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΟ 2019?ΠΟΣΑ ΨΕΜΜΑΤΑ ΝΑ ΑΝΤΕΞΟΥΜΕ?ΓΙΑΝΝΗ ΓΡΑΦΩ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΝΤΕ ΜΕΓΑΛΑ ΕΡΓΑ.http://www.aegeanews.gr/featured/166771/deite-pente-megala-erga-stin-ko-75-ek-evro-pou-entachthikan-sto-eidiko-anaptyksiako-programma/

  15. Γαλλία: Πρόστιμο σε φούρναρη γιατί δεν πήρε… ρεπό!τι να πουνε οι σκλαβοι ελληνες!!!!

    «Τσουχτερό» πρόστιμο, ύψους 3.000 ευρώ, επιβλήθηκε σε έναν φούρναρη από τη Γαλλία, λόγω του ότι το καλοκαίρι του 2017 δεν έκλεισε το φούρνο του ούτε για μια ημέρα!Ο Σεντρίκ Βαΐβρ, 41 έτους, παραβίασε την εργασιακή νομοθεσία, καθώς διατηρούσε το μόνο φούρνο που διαθέτει η πόλη του Λουσινί συρ Μπαρς ανοιχτό για να εξυπηρετεί τους τουρίστες.Ωστόσο, οι κάτοικοι της πόλης αλλά και ο ίδιος ο δήμαρχος, Κριστιάν Μπρανλ, υποστήριξαν τον ιδιοκτήτη του φούρνου.«Σε μια τουριστική περιοχή, δείχνει λογικό να μπορούμε να έχουμε τις επιχειρήσεις μας ανοιχτές κάθε μέρα κατά τη διάρεκια του καλοκαιριού, δήλωσε στην L’Est Eclair. «Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από κλειστά καταστήματα, όταν στην πόλη υπάρχουν τουρίστες» πρόσθεσε.

  16. Το μάθημα του Αφρίν θα πρέπει να μας γίνει κατανοητό ως προς το θέμα ότι είναι τραγικό λάθος να βασιζόμαστε, όπως το κάνουμε μέχρι σήμερα, στην πεποίθηση ότι αν μας επιτεθεί η Τουρκία θα τρέξουν να μας βοηθήσουν οι Ευρωπαίοι εταίροι μας, ή οι Αμερικανοί, ή όποιος άλλος υποτίθεται στρατηγικός μας εταίρος όπως το Ισραήλ, ή η Αίγυπτος.Δυστυχώς για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι αν δεν μπορείς μόνος σου να υπερασπίζεσαι τα δίκαια σου, είσαι από χέρι χαμένος.Και η κατάσταση ως έχει, μόνο ηρεμία δεν προοιωνίζει καθώς τα τύμπανα του πολέμου χτυπούν αδιάκοπα στην άλλη πλευρά του Αιγαίου.Με τέτοιο πολιτικό σύστημα και με στρατιωτική ηγεσία δημοσιοϋπαλληλικού χαρακτήρα και με ένα λαό που τρώει αδιάκοπα κουτόχορτο και εξαθλίωση, είμαστε ένα καλό… «ορεκτικό» για τις νεοοθωμανικές ορέξεις.Ας συνέλθουμε πριν είναι πολύ αργά.ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
    nikosxeiladakis.gr

  17. Και η Eurowings που θα έρθει στις 25/3 θα είναι το δεύτερο ? Πολύ θα ήθελα να ξέρω ποιος δίνει αυτές τις πληροφορίες

  18. Εάν σεβόμασταν τον εαυτό μας και είχαμε αξιοπρέπεια δεν θα ανοίγαμε το στόμα μας να πούμε πως 5 Απρίλη έρχονται οι τουρίστες και ακόμη δεν έχουν γίνει τα έργα. Είναι ντροπή μας πραγματικά. Πάνω απ’όλα για εμάς τους ίδιους πρέπει να γίνουν τα έργα στο νησί και μετά κατ’επέκταση για τον τουρίστα. Δε μπορώ πραγματικά με τι μυαλό μπαίνει σαν προτεραιότητα ο τουρίστας και μετά τα ίδια μας τα παιδιά που δεν έχουν σχολεία. Τα παιδιά μας ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΑΣΧΟΛΕΙΣΤΕ ΜΕ ΤΟ ΧΑΛΙ ΤΟΥ ΤΖΑΜΙΟΥ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΜΑΣ. ΑΛΛΑ 400 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΙΑΣ ΙΣΩΣ ΜΑΣ ΒΑΛΟΥΝ ΜΥΑΛΟ. ΤΑ ΣΑΒΑΝΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΣΕΠΕΣ.

  19. Η καρδαμαινα ζει τραγικές στιγμές.δεν εχουμε καν το δικαιομα να ξεκινήσουμε τα μαγαζιά μας πριν το Μάιο,οι παραλίες θα ειναι έτοιμες κατα τις 10του Ιούνη,κι αυτος ο ανεξέλεγκτος τύπος με την εργολαβία του αποχετευτικού μας εχει γράψει στους όρ….. του ! Απ την αλλη μερια ομως ταallin ειναι ήδη στη πένα και οι παραλίες τους στις 5 του επόμενου μηνός θα ειναι πανε τιμές. Ούτε σκούπα να σκουπίσει Ούτι Μανίκα να πλένει ,μα ούτε να σκύψει κι απο τη ντροπή ξέρει.

  20. Ήρθα στο νησί μου για ολιγοήμερες διακοπές με την οικογένεια μου. Τόσο τραγική εικόνα του νησιού μας δεν έχω ξανά δει. Ναι τα φυσικά φαινόμενα το πλήγωσαν αλλά τι κάνουν οι αρμόδιοι ? Τι απάθια ! Κρίμα

  21. ΠΗΓΑΜΕ ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟ ΠΡΟΣ ΛΙΜΙΩΝΑ ΜΕΡΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΡΗΣΑΜΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 10 ΕΣΤΙΕΣ ΧΩΜΑΤΕΡΗΣ ΣΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΤΟΠΙΟ ΑΙΣΧΟΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣ ΝΤΡΟΠΗΗΗΗΗΗΗΗΗ ΚΑΤΑΝΤΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ ΤΙ ΝΑ ΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ …..ΠΟΛΛΑ ΕΥΓΕ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΔΗΜΟ….

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ