AegeaNews http://aegeanews.gr Ενημέρωση. Τώρα. Fri, 27 May 2022 20:57:05 +0300 el hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.9.20 Οι Φρουροί της Επανάστασης ανέλαβαν την ευθύνη για το ρεσάλτο στα δύο ελληνικά πλοία http://aegeanews.gr/news/thalassa-skafos/439673/frouroi-tis-epanastasis-anelavan-tin-efthyni-gia-resalto-sta-dyo-ellinika-ploia/ http://aegeanews.gr/news/thalassa-skafos/439673/frouroi-tis-epanastasis-anelavan-tin-efthyni-gia-resalto-sta-dyo-ellinika-ploia/#respond Fri, 27 May 2022 20:57:05 +0000 http://aegeanews.gr/?p=439673 Έντονο διάβημα στον Ιρανό πρέσβη στην Αθήνα, το ελληνικό ΥΠΕΞ μιλά για πράξη «πειρατείας» – Η επιδρομή έγινε στον Περσικό Κόλπο – Οι ένοπλοι κατέβηκαν στα πλοία με ελικόπτερα – Συνολικά βρίσκονται δέκα Έλληνες και ένας Κύπριος στα πληρώματα
Ανακοίνωση εξέδωσαν οι Φρουροί της Επανάστασης με την οποία ανέλαβαν την ευθύνη για την κατάληψη των δύο ελληνικών πλοίων.

Συγκεκριμένα το Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων του Σώματος των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης IRGC ανακοίνωσε ότι: «Οι ναυτικές δυνάμεις του IRGC κατέλαβαν σήμερα (Παρασκευή) δύο ελληνικά πετρελαιοφόρα στον Περσικό Κόλπο λόγω παραβιάσεων που διαπράχθηκαν».

Υπενθυμίζεται πως μέχρι και αυτή την ώρα αγωνία επικρατεί στις ελληνικές αρχές για την «επιδρομή» ενόπλων του Ιράν σε δύο ελληνικά πλοία στον Περσικό Κόλπο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, στο Delta βρίσκονταν 25 άτομα πλήρωμα, εκ των οποίων οι δυο είναι Έλληνες, και στο Warrior βρίσκονταν 23 άτομα πλήρωμα εκ των οποίων 8 είναι Έλληνες και ένας Κύπριος.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η απόβαση στο Delta Poseidon έγινε με ελικόπτερο από το οποίο κατέβηκαν επτά ένοπλοι, ενώ αντίστοιχη ήταν και η απόβαση με επτά ενόπλους στο πλοίο Prudent Warrior.  Oι ένοπλοι έχουν συγκεντρώσει όλο το πλήρωμα του Delta Poseidon στη γέφυρα του πλοίου. Αυτό είναι το μόνο στοιχείο που μέχρι στιγμής έχει διαρρεύσει για την τύχη του πληρώματος του συγκεκριμένου πλοίου, ενώ  για το άλλο δεν υπάρχει κάποια πληροφορία.

Αυτή την στιγμή δεν έχει καταστεί εφικτό να υπάρξει επικοινωνία του υπουργείου Εξωτερικών ή του Εμπορικής Ναυτιλίας με τα πλοία, ωστόσο οι ελληνικές αρχές είναι σε επιφυλακή προκειμένου να συντονίσουν τις ενέργειές τους. Το υπουργείο Ναυτιλίας ωστόσο έχει ενημερώσει τα παραπλέοντα πλοία που βρίσκονται στην περιοχή του Περσικού Κόλπου να βρίσκονται σε επαυξημένη επιφυλακή.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες πρόκειται για τα πλοία Delta Poseidon της εταιρείας Delta Tankers του Διαμαντή Διαμαντίδη και το Prudent Warrior της εταιρείας Polembros Shipping Limited συμφερόντων του Σπύρου Πολέμη.

delta-1
delta-2

Οι πρώτες ενδείξεις αναφέρουν ότι θα μπορούσε να είναι «αντίποινα» για το ρωσικό πλοίο το οποίο μετέφερε ιρανικό πετρέλαιο και το οποίο κατασχέθηκε στην Κάρυστο.

Την ίδια ώρα, το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών με ανακοίνωσή του γνωστοποιεί πως προχώρησε σε έντονο διάβημα προς τον Ιρανό πρέσβη στην Αθήνα κάνοντας λόγο για πράξη «πειρατείας». Όπως σημειώνετι η ανακοίνωση, «με εντολή του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Θεμιστοκλής Δεμίρης πραγματοποίησε προ ολίγου έντονο διάβημα διαμαρτυρίας στον Ιρανό Πρέσβη στην Αθήνα, αναφορικά με την βίαιη κατάληψη δύο πλοίων ελληνικής σημαίας στον Κόλπο».

Στην συνέχεια το ελληνικό ΥΠΕΞ σημειώνει πως «ότι οι πράξεις αυτές θα έχουν ιδιαίτερα αρνητικές επιπτώσεις στις διμερείς σχέσεις, καθώς και στις σχέσεις ΕΕ-Ιράν».

Η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ:

«Με εντολή του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Θεμιστοκλής Δεμίρης πραγματοποίησε προ ολίγου έντονο διάβημα διαμαρτυρίας στον Ιρανό Πρέσβη στην Αθήνα, αναφορικά με την βίαιη κατάληψη δύο πλοίων ελληνικής σημαίας στον Κόλπο.

Οι ανωτέρω πράξεις ισοδυναμούν ουσιαστικά με πράξεις πειρατείας. Ο Γενικός Γραμματέας καταδίκασε έντονα τις πράξεις αυτές, οι οποίες αντιβαίνουν θεμελιώδεις κανόνες του Διεθνούς Δικαίου και της Διεθνούς Ναυσιπλοΐας.

Κάλεσε για την άμεση απελευθέρωση των πλοίων και των πληρωμάτων τους. Τόνισε επίσης ότι οι πράξεις αυτές θα έχουν ιδιαίτερα αρνητικές επιπτώσεις στις διμερείς σχέσεις, καθώς και στις σχέσεις ΕΕ-Ιράν.

Συγκεκριμένα, νωρίτερα σήμερα ελικόπτερο του ιρανικού πολεμικού ναυτικού προσνηώθηκε στο ελληνικής σημαίας πλοίο Delta Poseidon το οποίο έπλεε σε διεθνή ύδατα (22 ναυτικά μίλια από τις ακτές του Ιράν) στον Κόλπο. Στη συνέχεια ένοπλοι αιχμαλώτισαν το πλήρωμα του πλοίου, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται δύο Έλληνες πολίτες.

Αντίστοιχο συμβάν αναφέρθηκε ότι συνέβη και σε άλλο πλοίο ελληνικής σημαίας, στο οποίο επέβαιναν επτά Έλληνες πολίτες, και που ευρίσκετο πλησίον των ιρανικών ακτών.

Το Υπουργείο Εξωτερικών έχει ήδη προβεί σε ενημέρωση της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Εξωτερικής Δράσης, του Διεθνούς Οργανισμού Ναυτιλίας, καθώς και συμμάχων και εταίρων της Ελλάδας. Υπό το φως των ανωτέρω, το Υπουργείο Εξωτερικών συνιστά στους Έλληνες πολίτες να αποφεύγουν ταξίδια στο Ιράν.

Τα πλοία ελληνικής σημαίας καλούνται να ακολουθούν τις οδηγίες του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, με το οποίο το Υπουργείο Εξωτερικών βρίσκεται σε στενό συντονισμό και συνεχή επικοινωνία».

Τέλος, σημειώνεται τέλος πως τα ελληνόκτητα πλοία αποτελούν το 27% του παγκόσμιου στόλου, κάτι που σημαίνει πως η χώρα μας είναι παγκόσμια πρώτη όσον αφορά στα δεξαμενόπλοια.

Η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ

«Η κατάσχεση των δυο ελληνικών πλοίων στο Ιράν αποτελεί μια απαράδεκτη ενέργεια από πλευράς των τοπικών αρχών, που σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί ως αντίποινο για την παρακράτηση ρωσικού πλοίου, με ιρανικό φορτίο, που έλαβε χώρα από τις ελληνικές αρχές πριν μέρες στην Κάρυστο», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο τομεάρχης Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νεκτάριος Σαντορινιός.

Προσθέτει ότι «παρακολουθώντας με ανησυχία την εξέλιξη του περιστατικού ζητάμε από την Ελληνική Κυβέρνηση:

1. Να διασφαλίσει, ως οφείλει, την ασφάλεια των Ελλήνων επιβαινόντων ναυτικών και την άμεση επιστροφή των δυο πλοίων ελληνικής σημαίας

2. Οφείλει να ενημερώσει τον ελληνικό λαό για το νομικό πλαίσιο της παρακράτησης του ρωσικού πλοίου, καθώς και των αξιώσεων που έχουν εγερθεί κατά αυτού. Επίσης οφείλει να επιδείξει απόλυτη διαφάνεια στην ενημέρωση της κοινής γνώμης σχετικά με την επιχείρηση μεταφόρτωσης του πετρελαϊκού φορτίου από το συγκεκριμένο κατασχεθέν πλοίο».

Η αντίδραση του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

Από την πλευρά του, ο Τομέας Ναυτιλίας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής επισημαίνει ότι «ένα εξαιρετικά σοβαρό γεγονός συνέβη σήμερα το απόγευμα, που υπερβαίνει κάθε προηγούμενο!

Οι ένοπλες δυνάμεις των φρουρών της Ιρανικής επανάστασης κατέλαβαν δύο πλοία Ελληνικών συμφερόντων, αιχμαλωτιζοντας τα πληρώματα τους, τα φορτία τους, αλλά και τα ίδια τα πλοία!

Ο χώρος της Ελληνικής Ναυτιλίας παρακολουθεί με τεράστια ανησυχία τις εξελίξεις».

Τονίζει ακόμη ότι «ο τομέας Ναυτιλίας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής εκφράζει την αλληλεγγύη του στις οικογένειες των πληρωμάτων και καλεί τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής να προβεί άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες.

Σε μια περίοδο έντασης σε παγκόσμιο επίπεδο, η φωνή της λογικής και της ψυχραιμίας θα πρέπει να επικρατήσει».

ΠΝΟ: Κατάφωρη παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου η κατάληψη

Η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία «καταδικάζει την βίαιη κατάληψη των δύο Ελληνόκτητων και υπό Ελληνική σημαία δεξαμενοπλοίων που έγινε την Παρασκευή 27-5-2022 το μεσημέρι σε διεθνή ύδατα του Κόλπου από τις Ιρανικές ένοπλες δυνάμεις».

Οπως σημειώνει η Ομοσπονδία, «ανεξάρτητα από την όποια επικαλούμενη αιτιολογία η κατάληψη εμπορικών πλοίων και η ομηρία πληρωμάτων αποτελεί κατάφωρη παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου και συνιστά επικίνδυνη εξέλιξη για τη διεθνή ναυσιπλοΐα, τα πληρώματα και το διεθνές εμπόριο.

Η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία καλεί την Ελληνική Κυβέρνηση και όλα τα εμπλεκόμενα διεθνή fora να προβούν επειγόντως σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες ώστε να αφεθούν άμεσα ελεύθεροι όλοι οι Ναυτεργάτες που υπηρετούν στα παραπάνω πλοία και να διασφαλιστεί ο άμεσος και ασφαλής επαναπατρισμός τους».

Ειδήσεις σήμερα:

]]>
http://aegeanews.gr/news/thalassa-skafos/439673/frouroi-tis-epanastasis-anelavan-tin-efthyni-gia-resalto-sta-dyo-ellinika-ploia/feed/ 0
Μπιλ Γκέιτς: Στην Αθήνα ο Αμερικανός μεγιστάνας – Θα κάνει διακοπές σε ελληνικά νησιά http://aegeanews.gr/news/taxidia-tourismos/439670/mpil-gkeits-stin-athina-amerikanos-megistanas-tha-kanei-diakopes-ellinika-nisia/ http://aegeanews.gr/news/taxidia-tourismos/439670/mpil-gkeits-stin-athina-amerikanos-megistanas-tha-kanei-diakopes-ellinika-nisia/#respond Fri, 27 May 2022 20:55:11 +0000 http://aegeanews.gr/?p=439670 Ο ιδρυτής της Microsoft θα μείνει στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετάνια» – Προηγουμένως βρισκόταν στην Ισπανία, όπου συναντήθηκε με τον Πέδρο Σάντσεθ
Αργά το απόγευμα της Παρασκευής, προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» το ιδιωτικό αεροσκάφος που μετέφερε τον Μπιλ Γκέιτς.

Ο ιδρυτής της Microsoft έφτασε στην Αθήνα  έφτασε με ένα learjet στον VIP τομέα του αεροδρομίου, προερχόμενος από τη Μαδρίτη.

Μπιλ Γκέιτς: Έφτασε στην Αθήνα ο Αμερικανός μεγιστάνας

Ο Αμερικανός μεγιστάνας  βρισκόταν προηγουμένως στη Μαδρίτη, όπου και συναντήθηκε με τον Ισπανό πρωθυπουργό, Πέδρο Σάντσεθ.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην ελληνική πρωτεύουσα, ο Μπιλ Γκέιτς θα διαμείνει στην προεδρική σουίτα του ξενοδοχείου «Μεγάλη Βρετάνια», στο κέντρο της Αθήνας, ενώ, όπως αναφέρουν σχετικές πηγές, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να επισκεφθεί και μερικά από τα ελληνικά νησιά.

Να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο Μπιλ Γκέιτς έρχεται στην Ελλάδα, ενώ «τρέχει» και μια μεγάλη επένδυση της Microsoft στην Ελλάδα, συνολικού ύψους σε βάθος δεκαετίας ενός δισ. ευρώ.

Θα δημιουργηθούν τρία κέντρα δεδομένων στα Σπάτα, το Κορωπί και το Μαρκόπουλο της Αττικής, ανοίγοντας πάνω από 300 θέσεις εργασίας.

bill-gates__1_
bill-gates__2_
Gates

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον πρόεδρο του ΔΣ της Microsoft στο Νταβός

Στο μεταξύ, λίγες μόνον ώρες πριν φτάσει ο Μπιλ Γκέιτς στην Αθήνα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε στο Νταβός με  πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Microsoft, Satya Nadella, τον πρόεδρο της εταιρείας Brad Smith, καθώς και τον Πρόεδρο της Google για δραστηριότητες στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική, Matt Brittin, συναντήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο των εργασιών του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, στο Νταβός.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τους αξιωματούχους της Microsoft, σημειώθηκε η σημαντική πρόοδος στην ψηφιοποίηση του κράτους και των δημόσιων υπηρεσιών στην Ελλάδα την τελευταία τριετία.

«Αυτό που ήθελα να πω, κύριε Πρωθυπουργέ, είναι ότι όλα όσα κάνετε εσείς και η κυβέρνησή σας, και η πρόοδος που επιτυγχάνετε όσον αφορά την οικοδόμηση δυνατοτήτων, είναι φανταστικό να το βλέπει κανείς. Δεν έχω δει κάτι παρόμοιο σε αυτή την κλίμακα», δήλωσε στην αρχή της συνάντησης ο κ. Nadella.

«Από τη δική μας πλευρά, αυτό που με ενθουσιάζει είναι η δυνατότητα να είμαστε ένα μικρό μέρος της αναπτυξιακής σας διαδρομής ως χώρας. Ενδιαφερόμαστε πολύ να συνεργαστούμε με μία χώρα που δίνει προτεραιότητα στην προσπάθεια οικοδόμησης δυνατοτήτων σε αυτό το επίπεδο» πρόσθεσε.

«Αν ρωτήσετε τους Έλληνες σήμερα ποια είναι η πιο πετυχημένη μεταρρύθμιση που έχει υλοποιήσει αυτή η κυβέρνηση, το 80% θα σας πει: ο ψηφιακός τομέας», ανέφερε ο Πρωθυπουργός.

mitsotakis_microsoft2
Ο πρωθυπουργός με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Microsoft, Satya Nadella και με τον πρόεδρο της εταιρείας Brad Smith

«Η δυνατότητα να επικοινωνείς με το κράτος από το κινητό σου τηλέφωνο είναι μία επανάσταση στην Ελλάδα. Και, ασφαλώς, έχουμε αγγίξει μόνο την κορυφή του παγόβουνου σε ό,τι αφορά τι μπορούμε να κάνουμε», συνέχισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ υπογράμμισε πως η Ελλάδα ήταν πρωτεργάτης του ψηφιακού πιστοποιητικού εμβολιασμού στην ΕΕ και οργάνωσε μία πλήρως ψηφιακή εμβολιαστική εκστρατεία.

Στη συνάντηση συζητήθηκε επίσης η πρόοδος στην υλοποίηση της επένδυσης της Microsoft για τη δημιουργία κόμβου με τρία data centres στην Αττική.

Ο Πρωθυπουργός παρουσίασε στον κ. Nadella και τον κ. Smith τη ραγδαία ανάπτυξη του τεχνολογικού τομέα στην Ελλάδα, τη δυναμική νεοφυών επιχειρήσεων, οι οποίες προσελκύουν έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον από το εξωτερικό, και το σύνθετο στρατηγικό πλεονέκτημα που προσφέρει η γεωγραφική θέση της Ελλάδας, το υψηλής ειδίκευσης εργατικό δυναμικό και η συνδεσιμότητα με την ευρύτερη περιοχή.

Ειδήσεις σήμερα:

]]>
http://aegeanews.gr/news/taxidia-tourismos/439670/mpil-gkeits-stin-athina-amerikanos-megistanas-tha-kanei-diakopes-ellinika-nisia/feed/ 0
Τουρκία: Κλιμακώνει την ένταση με τέταρτο γεωτρύπανο στο Αιγαίο http://aegeanews.gr/news/greece-society/439667/tourkia-klimakonei-tin-entasi-tetarto-geotrypano-sto-aigaio/ http://aegeanews.gr/news/greece-society/439667/tourkia-klimakonei-tin-entasi-tetarto-geotrypano-sto-aigaio/#respond Fri, 27 May 2022 20:51:02 +0000 http://aegeanews.gr/?p=439667

Η Τουρκία συνεχίζει τις προκλητικές ενέργειες και το καλοκαίρι του 2022 αναμένεται να είναι το ίδιο ταραχώδες όπως αυτό του 2022.

Σταματημό δεν έχει η επιθετικότητα και η προκλητική στάση της Τουρκίας σε βάρος της Ελλάδας. Τελευταίο «χτύπημα» ήταν οι δηλώσεις του υπουργού Ενέργειας της γειτονικής χώρας, Φατίχ Ντονμέζ, ο οποίος αποκάλυψε ότι σε δυο μήνες ένα ακόμα γεωτρύπανο, το τέταρτο, θα ξεκινήσει εργασίες.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μετέδωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ ο δημοσιογράφος Μανώλης Κωστίδης, το γεωτρύπανο είναι ήδη στο λιμάνι της Μερσίνης στην Ανατολική Μεσόγειο, απέναντι από την Κύπρο.

Ο Τύπος που είναι φίλα προσκείμενος στην τουρκική κυβέρνηση αναφέρει πως θα αρχίσει εργασίες στην Ανατολική Μεσόγειο, χωρίς να προσδιορίζει ακριβές γεωγραφικό στίγμα. Οι Τούρκοι αναφέρουν στα ρεπορτάζ τους ότι… αισιοδοξούν να κάνει έρευνες στην κυπριακή ΑΟΖ.

Σε κάθε περίπτωση, για ένα ακόμα 24ωρο η Τουρκία κλιμακώνει την ένταση και κάνει σαφές πως επιζητά το «θερμό επεισόδιο» στην περιοχή του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου, με την Ελλάδα να τηρεί ψύχραιμη στάση στέλνοντας αυστηρά μηνύματα δια στόματος του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr

]]>
http://aegeanews.gr/news/greece-society/439667/tourkia-klimakonei-tin-entasi-tetarto-geotrypano-sto-aigaio/feed/ 0
Ανησυχία στον ΠΟΥ για την ευλογιά των πιθήκων: «Βλέπουμε μόνο την κορυφή του παγόβουνου» http://aegeanews.gr/news/ygeia-diatrofi/439664/anisychia-ston-pou-gia-tin-evlogia-ton-pithikon-vlepoume-mono-tin-koryfi-tou-pagovounou/ http://aegeanews.gr/news/ygeia-diatrofi/439664/anisychia-ston-pou-gia-tin-evlogia-ton-pithikon-vlepoume-mono-tin-koryfi-tou-pagovounou/#respond Fri, 27 May 2022 20:48:06 +0000 http://aegeanews.gr/?p=439664

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας τα μέχρι τώρα 200 κρούσματα ίσως να είναι μόνο η αρχή…

Συναγερμός έχει σημάνει στους ειδικούς για την «ασυνήθιστη κατάσταση» της εμφάνισης κρουσμάτων ευλογιάς των πιθήκων σε περίπου 20 χώρες που η νόσος δεν είναι ενδημική, ενώ οι περισσότερες βρίσκονται στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), τα περίπου 200 επιβεβαιωμένα κρούσματα που έχουν εντοπιστεί τις τελευταίες εβδομάδες ενδέχεται να αποτελούν μονάχα «την κορυφή του παγόβουνου».

Η διευθύντρια του τμήματος παγκόσμιας προετοιμασίας για λοιμώδεις κινδύνους Σιλβί Μπριάν δήλωσε χαρακτηριστικά: «Δεν ξέρουμε αν αυτό που βλέπουμε δεν είναι παρά μόνο η κορυφή του παγόβουνου». Πάντως, με βάση τα πρώτα αποτελέσματα των αναλύσεων, ο ιός δεν δείχνει να έχει μεταλλαχθεί.

Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Ασθενειών (ECDC) είχαν επιβεβαιωθεί μέχρι την Τετάρτη 219 κρούσματα. Σήμερα, το υπουργείο Υγείας της Ισπανίας ανέφερε 98 κρούσματα, η Βρετανία 90 και η Πορτογαλία 74. Σε αυτήν την τελευταία χώρα, όλα τα κρούσματα είναι άνδρες, οι περισσότεροι κάτω των 40 ετών.

newsbomb.gr

]]>
http://aegeanews.gr/news/ygeia-diatrofi/439664/anisychia-ston-pou-gia-tin-evlogia-ton-pithikon-vlepoume-mono-tin-koryfi-tou-pagovounou/feed/ 0
Πάτρα – Ιατροδικαστής Μπουζιάνης: Η Τζωρτζίνα πέθανε το πολύ 20 λεπτά αφού της χορηγήθηκε η κεταμίνη | Σημείωμα της Τζωρτζίνας: «Μαμά είσαι κακιά» http://aegeanews.gr/news/greece-society/439661/patra-iatrodikastis-mpouzianis-tzortzina-pethane-poly-20-lepta-afou-tis-chorigithike-ketamini-simeioma-tis-tzortzinas-mama-eisai-kakia/ http://aegeanews.gr/news/greece-society/439661/patra-iatrodikastis-mpouzianis-tzortzina-pethane-poly-20-lepta-afou-tis-chorigithike-ketamini-simeioma-tis-tzortzinas-mama-eisai-kakia/#respond Fri, 27 May 2022 20:26:00 +0000 http://aegeanews.gr/?p=439661

Το πόρισμα του ιατροδικαστή Μπουζιάνη καταρρίπτει τους ισχυρισμούς της Ρούλας Πισπιρίγκου

Συγκλονιστικά στοιχεία για την υπόθεση της Πάτρας και τη δολοφονία της 9χρονης Τζωρτζίνας από τη μητέρα της Ρούλα Πισπιρίγκου κατέθεσε στην 18η τακτική ανακρίτρια ο ιατροδικαστής Σωτήρης Μπουζιάνης.

Ο ιατροδικαστής που έκανε την έρευνα για το θάνατο του πρώτου παιδιού της οικογένειας του Μάνου Δασκαλάκη και της Ρούλας Πισπιρίγκου τόνισε στην ανακρίτρια πως η Τζωρτζίνα πέθανε από χορήγηση θανατηφόρας δόσης κεταμίνης.

Σύμφωνα με το MEGA στο πόρισμα του κ. Μπουζιάνη αναφέρεται ότι η ποσότητα κεταμίνης που χορηγήθηκε στην 9χρονη ήταν 6,5 μικρογραμμάρια ανά ml, όταν σε 114 προγενέστερους θανάτους από την ίδια ουσία ο μέσος όρος ήταν 2,4 μικρογραμμάρια ανά ml.

Όπως εξήγησε στην ανακρίτρια ο ιατροδικαστής η κεταμίνη χρειάζεται διαφορετική χρονική περίοδο για να δράσει ανάλογα με τον τρόπο χορήγησής της. Σύμφωνα με το πόρισμα του Νικόλαου Ράικου, «η δράση της κεταμίνης εκδηλώνεται άμεσα (δευτερόλεπτα) μετά από ενδοφλέβια χορήγηση, 1 έως 5 λεπτά μετά από ενδομυϊκή χορήγηση, 5 έως 10 λεπτά ενδορινικά και 15 με 20 λεπτά με λήψη από του στόματος». Με βάση αυτά τα στοιχεία, ο ιατροδικαστής Σωτήρης Μπουζιάνης εκτίμησε ότι η Τζωρτζίνα πέθανε το πολύ μέσα σε ένα 20λεπτο, όταν μέσα στο μονόκλινο δωμάτιο βρισκόταν μόνο η μητέρα της.

Με τον τρόπο αυτό ο ιατροδικαστής Μπουζιάνης κατέρριψε έτσι τον βασικό ισχυρισμό της Ρούλας Πισπιρίγκου ότι η κεταμίνη δόθηκε στην Τζωρτζίνα αργότερα, κατά τη διάρκεια της ανάνηψης από τους γιατρούς. «Εάν η κεταμίνη χορηγηθεί ταχέως ενδοφλεβίως, η ουσία μπορεί να προκαλέσει άπνοια, η οποία αν δεν αντιμετωπιστεί οδηγεί σε αναπνευστική και καρδιακή ανακοπή», αναφέρεται στο πόρισμα.

Ο κ. Μπουζιάνης πρότεινε, επίσης, να προχωρήσει το θέμα με την εκταφή της σορού της Τζωρτζίνας, προκειμένου μέσω νέων εξετάσεων να διαπιστωθεί αν είχαν χορηγηθεί στο άτυχο κορίτσι τοξικές ουσίες και προγενέστερα.

Για παραλήψεις μιλά η πλευρά της Πισπιρίγκου

Κρούση για να αναλάβει και πάλι την υπεράσπιση της Ρούλας Πισπιρίγκου αποκάλυψε ότι έχει δεχθεί ο δικηγόρος Απόστολος Λύτρας.

Ο γνωστός δικηγόρος σημείωσε παράλληλα, πως από τα στοιχεία που έχει στην διάθεσή του, διαπιστώνει κενά και παραλείψεις που τον βάζουν σε σκέψεις.

Όπως τόνισε, μια ουσία που είχε χορηγηθεί στη Τζωρτζίνα, στην ίδια ποσότητα με την κεταμίνη, ωστόσο δεν εντοπίστηκε στις τοξικολογικές εξετάσεις.

Πάτρα – Σημείωμα της Τζωρτζίνας: «Μαμά είσαι κακιά»

Πάτρα - Σημείωμα της Τζωρτζίνας: «Μαμά είσαι κακιά»
Το κοριτσάκι με τον δικό του τρόπο, τον παιδικό, προσπάθησε από ότι φαίνεται να αποτυπώσει στο χαρτί τα συναισθήματά του

Στο σημείωμα αποτυπώνονται οι σκέψεις της άτυχης Τζωρτζίνας για την μαμά της Ρούλα Πισπιρίγκου

Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για την υπόθεση της Πάτρας, με τα τρία νεκρά παιδιά. Αυτή τη φορά ήρθε στο φως της δημοσιότητας ένα νέο αποκαλυπτικό σημείωμα της Τζωρτζίνας. Η δημοσιογράφος Κωνσταντίνα Τσεγγενέ παρουσίασε στο Star ένα σημείωμα γραμμένο με παιδικό χεράκι, που δείχνει ανάγλυφα τις σχέσεις με τη μητέρα και η περιγραφή δεν είναι καθόλου κολακευτική για τη Ρούλα Πισπιρίγκου.

Στην παραπάνω φωτογραφία αποτυπώνονται οι σκέψεις της άτυχης Τζωρτζίνας. Το κοριτσάκι με τον δικό του τρόπο, τον παιδικό, προσπάθησε από ότι φαίνεται να αποτυπώσει στο χαρτί τα συναισθήματά του. Γράφει χαρακτηριστικά: «Χωριό όχι – Μαμά είσαι κακιά. Καρδούλα μαμά όχι» και έχει βάλει Χ πάνω στην καρδούλα, ενώ μια γραμμή πιο κάτω γράφει «εγωίστρια» και μετά με μολύβι βλέπουμε μια μουτζούρα.

Πρόκειται για σημειώσεις που βρέθηκαν σε τετράδιο που χρησιμοποιούσε στο σχολείο, που έγραφε ασκήσεις της. Όλα αυτά φυσικά πριν το μεγάλο επεισόδιο που οδήγησε το παιδί στην εγκεφαλοπάθεια, καθώς μετά από αυτό δεν ήταν δυνατόν η Τζωρτζίνα να γράψει.

Άνω κάτω το σπίτι της οικογένειας Δασκαλάκη – Παραβιασμένη η εξώπορτα

Το φως της δημοσιότητας είδαν σήμερα για πρώτη φορά εικόνες από το σπίτι της οικογένειας Δασκαλάκη στην Πάτρα. Οι δικηγόροι της σπιτονοικοκυράς, Ευγενίας Κούτρα άνοιξαν με κλειδαρά και βρήκαν όπως καταγγέλλουν παραβιασμένη την πόρτα του 1ου ορόφου.

Οι εικόνες είναι από το διαμέρισμα του πρώτου ορόφου στο τριώροφο σπίτι της οδού Μπιζανίου. Εκεί ήταν το στούντιο του Μάνου Δασκαλάκη. Τα περισσότερα πράγματα είναι των παιδιών: ένα ροζ ποδήλατο και μια ροζ παιδική μηχανή. Υπάρχουν κούτες δεξιά και αριστερά του διαδρόμου.

Η ροζ σχολική τσάντα της Τζωρτζίνας έχει ακόμα μέσα τα βιβλία της. Αυτές τις εικόνες αντίκρυσαν οι δικηγόροι των συγγενών της Ευγενίας Κούτρα όταν μπήκαν σήμερα στο σπίτι. Η έκπληξη τους ήταν μεγάλη όταν διαπίστωσαν παραβιασμένη την πόρτα του διαμερίσματος στον πρώτο όροφο.

Οι δικηγόροι άνοιξαν με κλειδαρά το σπίτι λίγο πριν από τις τρεις το μεσημέρι. Το πρώτο πράγμα που αντίκρυσαν ήταν ένα ηχοσύστημα στη σκάλα. Ειδοποιητήρια και φάκελοι πεταμένοι δεξιά αριστερά.

Οι φωτογραφίες από το στούντιο του Μάνου Δασκαλάκη

Αυτό είναι το διαμέρισμα που χρησιμοποιούσε ο Μάνος Δασκαλάκης ως στούντιο. Σήμερα είναι άδειο και σε μία άκρη υπάρχει μόνο ένα θερμαντικό σώμα μία ηλεκτρική σκούπα.

Στον δεύτερο όροφο το ειδικό ηλεκτρικό κάθισμα για την Ευγενία Κούτρα που αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας και δεν μπορούσε να κατέβει τις σκάλες. Σήμερα εκδικάστηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσαν οι συγγενείς της Ευγενίας Κούτρα. Η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί τη Δευτέρα.

]]>
http://aegeanews.gr/news/greece-society/439661/patra-iatrodikastis-mpouzianis-tzortzina-pethane-poly-20-lepta-afou-tis-chorigithike-ketamini-simeioma-tis-tzortzinas-mama-eisai-kakia/feed/ 0
Γ. Νικητιάδης: Συνέδριο ΠΑΣΟΚ- Η ελπίδα γεννήθηκε ξανά http://aegeanews.gr/news/en-dodekaniso/439656/nikitiadis-synedrio-pasok-elpida-gennithike-ksana/ http://aegeanews.gr/news/en-dodekaniso/439656/nikitiadis-synedrio-pasok-elpida-gennithike-ksana/#respond Fri, 27 May 2022 17:00:25 +0000 http://aegeanews.gr/?p=439656 Τη σημασία του πρόσφατου Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ αναδεικνύει με άρθρο του στον μεγάλο ιστότοπο «The Caller» , ο τ. Υφυπουργός Πολιτισμού-Τουρισμού και Γραμματέας του Τομέα Τουρισμού του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Γιώργος Νικητιάδης.

Το άρθρο στο οποίο ο κ. Νικητιάδης ισχυρίζεται ότι με το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ γεννήθηκε ξανά η ελπίδα για το Λαό και τον τόπο, έχει ως εξής :

 

«                                 ΣΥΝΕΔΡΙΟ  ΠΑΣΟΚ

Η ΕΛΠΙΔΑ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΞΑΝΑ

                                                                                           

Του Γ. Νικητιάδη τ. Υφυπουργού Πολιτισμού – Τουρισμού

Γραμματέα του Τομέα Τουρισμού του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

 

Με το πέρας του 3ου Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ, ολοκληρώθηκε ένας μεγάλος ιστορικός κύκλος της πορείας του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος. Πολιτικός κύκλος που ξεκίνησε από την ίδρυση του κόμματος το 1974, κορυφώθηκε τα χρόνια των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και τραυματίστηκε με πολύ χαμηλά ποσοστά κατά τη διάρκεια των μνημονιακών χρόνων μέχρι την ανάληψη της προεδρίας από τον Ν. Ανδρουλάκη.

Ήδη από την Κυριακή που πέρασε, το πρόσφατο Συνέδριο κατέδειξε ότι ανοίγει για το ΠΑΣΟΚ ένας καινούργιος ιστορικός κύκλος. Γεννιέται ξανά η ελπίδα για εκατομμύρια Έλληνες. Ανατέλλει η ελπίδα, ότι κάτι καινούργιο γίνεται. Η ελπίδα, ότι μπορούμε ξανά, αυτή την πατρίδα, να τη σηκώσουμε στο πραγματικό της μπόι. Μπορούμε, αυτόν τον τόπο, να τον οδηγήσουμε στον Ευρωπαϊκό του δρόμο. Στη σοσιαλδημοκρατία.

Γεννήθηκε η ελπίδα ότι μπορούμε και μόνοι μας, χωρίς ετεροκαθαρισμούς. Πρωταγωνιστές και όχι ρυθμιστές, όπως τόνισε επανειλημμένα ο νέος Πρόεδρος. Αυτή η ελπίδα, ήταν διάχυτη παντού στο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ. Ελπίδα που έμοιαζε να συνυπάρχει με την ταυτόχρονη πίστη, ότι μπορούμε. Το έβλεπες παντού. Το αισθανόσουνα. Το καταλάβαινες. Από τις ομιλίες των πρώην Προέδρων, των πρώην Πρωθυπουργών, τις ομιλίες κάθε στελέχους των νεότερων και των μεγαλύτερων γενεών.

Η ελπίδα ότι μπορούμε να ζήσουμε καλύτερα. Χωρίς ολιστικές προσεγγίσεις για τους νέους μας, χωρίς επιτελικά κράτη που υπηρετούν τα μεγάλα συμφέροντα. Χωρίς εξουσιομανείς που εποφθαλμιούν τους αρμούς της εξουσίας για να καπηλευθούν την εξουσία.

Αυτή η ελπίδα, ήταν κυρίαρχη στο Συνέδριο. Αυτή την ελπίδα, είμαι βέβαιος ότι μπορούμε με τον νέο Πρόεδρο και τη νέα ηγετική ομάδα, με τη σύμπραξη και όλων των υπολοίπων, να μετατρέψουμε σε καθημερινή δράση ώστε τα όνειρα να γίνουν ξανά πραγματικότητα ».

 

]]>
http://aegeanews.gr/news/en-dodekaniso/439656/nikitiadis-synedrio-pasok-elpida-gennithike-ksana/feed/ 0
ΒΙΝΤΕΟ Συνάντηση Δημάρχου Κω με ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος της πόλης μας http://aegeanews.gr/news/ta-en-dimo/439652/vinteo-synantisi-dimarchou-idioktites-katastimaton-ygeionomikou-endiaferontos-tis-polis-mas/ http://aegeanews.gr/news/ta-en-dimo/439652/vinteo-synantisi-dimarchou-idioktites-katastimaton-ygeionomikou-endiaferontos-tis-polis-mas/#respond Fri, 27 May 2022 16:56:15 +0000 http://aegeanews.gr/?p=439652 ΒΙΝΤΕΟ Συνάντηση Δημάρχου Κω με ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος της πόλης μας

πηγή: KOS TV ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΚΩ

 

]]>
http://aegeanews.gr/news/ta-en-dimo/439652/vinteo-synantisi-dimarchou-idioktites-katastimaton-ygeionomikou-endiaferontos-tis-polis-mas/feed/ 0
«Έφυγε» από τη ζωή η Σεμίραμις Ψαρομπά, μια εμβληματική προσωπικότητα της Καλύμνου και της Δωδεκανήσου – Συλλυπητήρια μηνύματα http://aegeanews.gr/featured/439648/efyge-apo-zoi-semiramis-psarompa-mia-emvlimatiki-prosopikotita-tis-kalymnou-kai-tis-dodekanisou-syllypitiria-minymata/ http://aegeanews.gr/featured/439648/efyge-apo-zoi-semiramis-psarompa-mia-emvlimatiki-prosopikotita-tis-kalymnou-kai-tis-dodekanisou-syllypitiria-minymata/#respond Fri, 27 May 2022 16:52:20 +0000 http://aegeanews.gr/?p=439648 Την τελευταία της πνοή, άφησε σήμερα Παρασκευή 27 Μαΐου 2022 το πρωί, στο Νοσοκομείο Καλύμνου,όπου νοσηλευόταν τις τελευταίες ημέρες, η Σεμίραμις Ψαρομπά.

Η Σεμίραμις Ψαρομπά γεννήθηκε στην Κάλυμνο στις 28 Φεβρουαρίου 1949 και ήταν κόρη του Κυριάκου και της Κατίνας Λάμπου.

Ήταν εν ενεργεία δημοτική σύμβουλος και  Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου Καλυμνίων μέχρι και το τέλος 2021.

Ασχολήθηκε ενεργά με τα κοινά και την Τοπική Αυτοδιοίκηση και υπηρέτησε τόσο στον Α΄Βαθμό ως Νομαρχιακή σύμβουλος, όσο και στο Β΄Βαθμό ως δημοτική σύμβουλος . Συνολικά εκλέχτηκε 7 φορές ως Νομαρχιακή και δημοτική σύμβουλος και πάντα τύγχανε ευρείας αποδοχής από το εκλογικό σώμα της Καλύμνου . Διετέλεσε αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου Καλυμνίων την περίοδο 2011-2014 και από το 2019-2021.

Πιό συγκεκριμένα:

Δημοτικές Εκλογές 1986: Δημοτική Σύμβουλος Μείζονος Μειοψηφίας.

Νομαρχιακές Εκλογές: 1994: Νομαρχιακή Σύμβουλος Μείζονος Μειοψηφίας.

Νομαρχιακές Εκλογές: 1998: Νομαρχιακή Σύμβουλος Μείζονος Μειοψηφίας.

Δημοτικές Εκλογές 2006: Δημοτική Σύμβουλος Ελάσσονος Μειοψηφίας.

Δημοτικές Εκλογές 2010: Δημοτική Σύμβουλος Πλειοψηφίας (Αντιδήμαρχος 2011 – 2014).

Δημοτικές Εκλογές 2014: Δημοτική Σύμβουλος Ελάσσονος Μειοψηφίας.

Δημοτικές Εκλογές 2019: Δημοτική Σύμβουλος Πλειοψηφίας (Αντιδήμαρχος 2019 –2021 ).

Πρόεδρος του Συλλόγου Πολυτέκνων Καλύμνου από ιδρύσεως του το 1990, η Σεμίραμις Ψαρομπά τιμήθηκε για τη τεράστια, συνεχή και έμπρακτη προσφορά της προς τους Πολυτέκνους από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κκ Βαρθολομαίο

Παντρεμένη από το έτος 1973 με τον αείμνηστο Ποθητό Αντ. Ψαρομπά ασχολήθηκε ενεργά με τις οικογενειακές επιχειρήσεις της Εταιρείας Πετρελαιοειδών ΑΡΓΩ ΑΕ. Δραστήρια, δυναμική, οξυδερκής, πετυχημένη επιχειρηματίας ,πάντα ενεργά στο πλευρό του συζύγου της και των παιδιών της.

Με τον αείμνηστο Ποθητό Ψαρομπά  απέκτησαν τέσσερα εξαιρετικά αγόρια.
Τον Αντώνη πτυχιούχο του Πολυτεχνείου, τον Κυριάκο, απόφοιτο της ΑΣΟΕ, τον Μιχάλη, Ναυπηγό-Μηχανολόγο πλοίων και τον Ιωάννη, απόφοιτο του ΕΝ. Επίσης είχε και 8 εγγόνια,

Και τα 4 παιδιά της δραστηριοποιούνται στην μεγάλη Εταιρεία της ΑΡΓΩ Α.Ε.  ,αποτελώντας τη τρίτη γενιά συνεχίζοντα την επιτυχή πορεία της και την εδραίωση της ως φυσικού προμηθευτή ναυτιλιακών προϊόντων στη διεθνή ναυτιλία μετατρέποντας τη Κάλυμνο σε κόμβο πετρελεύσεων ποντοπόρων εμπορικών πλοίων διεθνούς εμβέλειας.

Η Σεμίραμις Ψαρομπά αγαπητή,ευγενική ,σεμνή, χαμογελαστή με πλούσιο κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο, αποτελούσε το στήριγμα αρκετών συμπολιτών της που είχαν ανάγκη.

Η νεκρώσιμος Ακολουθία θα τελεστεί αύριο Σάββατο 28 Μαΐου 2022 στις 4.30 το απόγευμα στον Ιερό Ναό της Αναλήψεως Πόθιας Καλύμνου.Η ταφή θα γίνει στο κοιμητήριο της Παναγιάς των Λουβών στο Λαφάσι. Η σορός της θα μεταφερθεί στον ΙΝ Αναλήψεως στις 11.00 το πρωί του Σαββάτου.

Τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στα παιδιά, εγγόνια και όλους τους συγγενείς.

πηγή: https://kalymnos-news.gr

Συλλυπητήρια μηνύματα του πολιτικού κόσμου της Δωδεκανήσου και Σωματείων για τον θάνατο της Σεμίραμις Ψαρομπά

Τα συλλυπητήριά τους για τον θάνατο της Σεμίραμις Ψαρομπά η οποία  «έφυγε» σήμερα Παρασκευή 27 Μαΐου 2022 από τη ζωή σε ηλικία 73 ετών, εκφράζουν εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου της Δωδεκανήσου και Σωματεία.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΛΥΜΝΙΩΝ

ΨΗΦΙΣΜΑ

Ο Δήμαρχος Καλυμνίων κ. Δημήτριος Διακομιχάλης και σύσσωμο το Δημοτικό
Συμβούλιο, με την αναγγελία του θανάτου της Σεμίραμις Ψαρομπά, αποφάσισαν να εκφράσουν τη θλίψη και την οδύνη τους για την απώλειατης.
Η Σεμίραμις Ψαρομπά ήταν μια σπουδαία γυναίκα που πάλεψε με γενναιότητα για τις αξίες και τα πιστεύω της.

Μια γενναία γυναίκα που έδωσε με αξιοπρέπεια όλες τις μάχες της ζωής της, τις πιο μικρές και τις πιο μεγάλες, χωρίς να χάσει ποτέ το κουράγιο της.
Υπηρέτησε με συνέπεια και πολιτικό ήθος την Τοπική Αυτοδιοίκηση είτε ως Νομαρχιακή Σύμβουλος, είτε ως Αντιδήμαρχος και Δημοτικός Σύμβουλος Καλυμνίων.
Επίσης απετέλεσε σπουδαίο έργο, ως επί πολλά έτη Πρόεδρος του Συλλόγου Καλυμνίων Πολυτέκνων.
Σε όλους τους τομείς υπήρξε παράδειγμα προς μίμηση, όπως ως Γυναίκα, ως Σύζυγος, ως Μητέρα, καθώς και ως μέλος της Καλυμνιακής κοινωνίας.
Η εκλιπούσα ανάλωσε κυριολεκτικά τη ζωή της μέχρι το τέλος αγωνιζόμενη για το καλό του Δήμου μας, της Καλύμνου.
Έφυγε από τη ζωή, όπως έζησε τη ζωή. Έντιμη και αγωνίστρια.
Η απώλειά της αφήνει πιο φτωχή την πολιτική ζωή της Καλύμνου.
Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στους οικείους της και στην οικογένειά ης.

ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΥΜΝΙΩΝ
ΣΤΗΝ ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ, 27-05-2022, ΣΥΝΤΕΤΡΙΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ
ΘΑΝΑΤΟ ΤΗΣ ΣΕΜΙΡΑΜΙΣ ΨΑΡΟΜΠΑ
ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΟΜΟΦΩΝΑ

 1. Να εκφράσει τα θερμά συλλυπητήρια του Δημάρχου και όλων των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, στην οικογένεια και τους οικείους της εκλιπούσης επιδίδοντας το παρόν ψήφισμα.
 2. Να κυματίσουν μεσίστιες οι σημαίες στο Δημοτικό Κατάστημα σε
  ένδειξη πένθους.
 3. Να παραστεί ο Δήμαρχος, ο Πρόεδρος και το Δημοτικό Συμβούλιο στην εξόδιο ακολουθία.
 4. Να κατατεθούν στεφάνια στη σορό της εκλιπούσης εκ μέρους του Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου.
 5. Να εκφωνηθεί επικήδειος λόγος από τον Δήμαρχο Καλυμνίων κ. Δημήτριο Διακομιχάλη.
 6. Να τηρήσει ενός λεπτού σιγή στην επόμενη συνεδρίαση του.
 7. Να αναρτηθεί το παρόν ψήφισμα στην Ιστοσελίδα του Δήμου Καλυμνίων και να δημοσιευθεί στον τοπικό Τύπο

Συλλυπητήριο μήνυμα του Βουλευτή Δωδεκανήσου Βασίλη Α. Υψηλάντη

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Βασίλης Α. Υψηλάντης, Κοσμήτορας Α’ της Βουλής των Ελλήνων και Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής στο άγγελμα του θανάτου της Σεμίραμις Ψαρομπά προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«ΗΚάλυμνος και η Δωδεκάνησος θρηνούν τον θάνατο της αγαπημένης μας Σεμίραμις Ψαρομπά. Η Σεμίραμις Ψαρομπά αγωνίστηκε με πάθος και μαχητικότητα για την επίλυση των προβλημάτων της Καλύμνου, ως εκπρόσωπος της, τόσο στον α’ όσο και στον β’ βαθμό τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά και για τα δικαιώματα των πολυτέκνων οικογενειών της Καλύμνου. Βοηθούσε τους συνανθρώπους μας που είχαν ανάγκη και διακρίθηκε στις οικογενειακές επιχειρήσεις δίπλα στον άντρα της και τα παιδιά της. Ήταν η ολοκληρωμένη Καλυμνιά μάνα, που στο πρόσωπό της έβρισκαν καταφύγιο ταλαιπωρημένοι και αδικημένοι συμπατριώτες μας. Υπήρξε μια λαμπρή πατριώτισσα. Τιμούσε την οικογενειακή μας φιλία και μου το εκδήλωνε με κάθε τρόπο.  Συλλυπούμαι εγκάρδια τα παιδιά της και εύχομαι να είναι ελαφρύ το χώμα της Καλυμνιακής  γης που θα την σκεπάσει.»

Συλλυπητήριο μήνυμα της Βουλευτού Δωδεκανήσου Μίκας Ιατρίδη

Έφυγε από κοντά μας μια δυναμική, πρωτοπόρος γυναίκα, που έδωσε την αγάπη της και την ψυχή της για την Κάλυμνο.

Η Σεμίραμις Ψαρομπά, Αντιδήμαρχος Καλύμνου, άφησε το δικό της στίγμα στα κοινά του νησιού, έχοντας τη χαρά να απολαμβάνει για δεκαετίες την εμπιστοσύνη των συμπατριωτών της, οι οποίοι την τιμούσαν ανελλιπώς με την ψήφο τους στις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Ως Πρόεδρος του Συλλόγου Πολυτέκνων Καλύμνου εξέφρασε δυναμικά και προώθησε τα ζητήματα των πολύτεκνων οικογενειών.

Με βαθιά συγκίνηση την αποχαιρετούμε, κρατώντας στη μνήμη μας και την καρδιά μας τη δράση της, το παράδειγμά της και όλα όσα, απλόχερα, πρόσφερε στο νησί που τόσο αγάπησε. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά της

Συλλυπητήριο μήνυμα του Βουλευτή Δωδεκανήσου Ιωάννη Παππά

Έφυγε σήμερα από κοντά μας μια καλή συμπατριώτισσα, αγωνίστρια της ζωής και της πολιτικής.

Η Σεμίραμις Ψαρομπά, Αντιδήμαρχος Καλύμνου και Πρόεδρος του Συλλόγου Πολυτέκνων Καλύμνου, προσέφερε τα μέγιστα στην δωδεκανησιακή κοινωνία, αφού υπηρέτησε επί δεκαετίες την τοπική αυτοδιοίκηση και το αγαπημένο της νησί, την Κάλυμνο.

Παράδειγμα προς μίμηση, για την πλούσια κοινωνική και πολιτική της δράση, την προσφορά της στον συνάνθρωπο και την Καλυμνιακή κοινωνία.

Την αποχαιρετούμε με θλίψη και σεβασμό. Τα θερμότερα συλλυπητήρια μου στην οικογένεια Ψαρομπά

Το συλλυπητήριο μήνυμα του Επάρχου Μανώλη Μουσελλή

       Αισθάνομαι την ανάγκη να εκφράσω τα ειλικρινή   μου συλλυπητήρια, για την απώλεια της αγαπητής μας συμπατριώτισσας  Σεμίραμις Ψαρομπά.

      Ένα δραστήριο μέλος της κοινωνίας μας,  εξαιρετική μητέρα και σύζυγος , πάντα κοντά στην οικογένεια . Δυναμική   και ακούραστη,  συμμετείχε πολλά χρόνια   στα κοινά, είτε ως Νομαρχιακή Σύμβουλος είτε ως Δημοτική σύμβουλος. Με αξιοζήλευτη κοινωνική δράση είτε από τη θέση της αντιδημάρχου κοινωνικής πρόνοιας , είτε ως πρόεδρος του Συλλόγου Πολυτέκνων, από την ίδρυση του,  η αγαπητή Σεμίραμις ήξερε  να δίνει το παρόν με αγάπη για τον τόπο της και τους ανθρώπους του  και με αίσθημα ευθύνης  για το μέλλον της κοινωνίας μας .

    Τα  Θερμά μας  συλλυπητήρια στην οικογένεια της , ας  είναι αιώνια η  μνήμη της και  ελαφρύ το χώμα που θα την σκεπάσει.

Συλλυπητήριο μήνυμα του  Περιφερειακού Συμβούλου και Προέδρου της Ενεργειακής Α.Ε. Ιωάννη Θεμέλαρου

Εκπροσωπώντας την διοίκηση της Ενεργειακής Α.Ε. θα ήθελα να εκφράσω τα θερμά μου συλλυπητήρια για την απώλεια της αείμνηστης Σεμίραμις Ψαρομπά.

Πάντα σεμνή και δραστήρια, με πλούσιο κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο ως Νομαρχιακή Σύμβουλος, αντιδήμαρχος κοινωνικής πρόνοιας του Δήμου Καλυμνίων και Πρόεδρος του Συλλόγου πολυτέκνων ήταν από τα πλέον αγαπητά πρόσωπα στην τοπική κοινωνία.  Η πολυετή και ανιδιοτελής προσφορά της στα κοινά αποτελεί λαμπρό παράδειγμα για όλους μας. Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους της

Συλλυπητήριο μήνυμα της πρώην Διοικήτριας του Νοσοκομείου Καλύμνου Κατερίνας Εμμανουήλ

«Με βαθύτατη οδύνη και ιδιαίτερη συγκίνηση πληροφορήθηκα την απώλεια της αγαπητής Σεμίραμις Ψαρομπά.

Η γνωστή σε όλη την κοινωνία της Καλύμνου Σεμίραμις, υπήρξε μια σπουδαία γυναίκα, μάνα και οικογενειάρχης, ενώ επί σειρά ετών διετέλεσε Νομαρχιακή και Δημοτική Σύμβουλος.

Υπήρξε μια σημαντική και διακριτή προσωπικότητα, με σημαντική πορεία στον επιχειρηματικό τομέα. Με καταγεγραμμένη αγάπη και πολλαπλή προσφορά στον τόπο της, με κοινωνικές ευαισθησίες και συνεχείς αγώνες, άφησε δυνατό το αποτύπωμά της στο νησί της Καλύμνου και έχαιρε μεγάλης εκτίμησης από τους συμπολίτες μας.

Κανείς, ακόμα και μέχρι την τελευταία στιγμή, δεν ήθελε να πιστέψει ότι θα έχανε τη μάχη για τη ζωή, που έδινε με αξιοπρέπεια το τελευταίο διάστημα.

Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους της.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα της καλυμνιακής γης, που θα τη σκεπάσει!

Καλό της ταξίδι!!»

ΨΗΦΙΣΜΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΥΜΝΙΩΝ

Συλλυπητήριο μήνυμα από την ΠΡΟΤΥΠΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ

H ΚΑΛΥΜΝΟΣ ΠΡΟΤΥΠΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣΗ (CBA)  και όλα τα μέλη της , εκφράζουν την ειλικρινή θλίψη και τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια Ψαρομπά , για την απώλεια της αγαπημένης τους μητέρας και αντιδημάρχου Καλύμνου Σεμίραμις Ψαρομπά. Καλή δύναμη, κουράγιο, στην οικογένεια, τα παιδιά, τους συγγενείς και τους οικείους της για την δυσβάσταχτη αυτή απώλεια.Να είναι ελαφρύ το χώμα που θα την σκεπάσει.

Η αείμνηστη Σεμίραμις μαζί με τον γιο της Κυριάκο είχαν τιμηθεί από τον ΙΝ Ασωμάτου Ασφενδιού και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ για την προσφορά τους:

]]>
http://aegeanews.gr/featured/439648/efyge-apo-zoi-semiramis-psarompa-mia-emvlimatiki-prosopikotita-tis-kalymnou-kai-tis-dodekanisou-syllypitiria-minymata/feed/ 0
Η ιστορία της κ. Ελένης: Πήρα κρυφά το μωρό που πέταξε γιατρός στα σκουπίδια. Σήμερα αuτό το παιδί με φροντίζει http://aegeanews.gr/news/fimes/439541/istoria-tis-elenis-pira-kryfa-moro-pou-petakse-giatros-sta-skoupidia-simera-auto-paidi-frontizei/ http://aegeanews.gr/news/fimes/439541/istoria-tis-elenis-pira-kryfa-moro-pou-petakse-giatros-sta-skoupidia-simera-auto-paidi-frontizei/#respond Fri, 27 May 2022 16:34:29 +0000 http://aegeanews.gr/?p=439541 Η κυρία Ελένη περιγράφει την στιγμή εκείνη που εντόπισε ένα μικρό μωρό και πήρε την απόφαση να το πάρει στο σπίτι της με κίνδυνο να τσακωθεί με τον σύζυγό της και να το μεγαλώσει.

Ποια ήταν η απόφαση της κυρίας Ελένης όταν βρήκε το μωρό

Η ίδια εξομολογείται: «Μία περίοδο δούλευα παραδουλεύτρα σε ένα γιατρό, που ήταν καλοπληρωτής αλλά και πολύ σκληρός σαν τον άνδρα μου. Μία μέρα πήρα τον κάδο των σκουπιδιών για να πάω να τα πετάξω και ξαφνικά άκουσα ένα κλαυθμύρισμα. Φθάνοντας στο σκουπιδότοπο άνοιξα το καπάκι και βλέπω ένα, μωρό μέσα στα αίματα. «Παναγιά μου τι να κάνω; Να γυρίσω στο γιατρό δε γίνεται γιατί αυτός το πέταξε, όμως αν το πάρω στο σπίτι ο άντρας μου θα με σφάξει σαν λαμπριάτικο αρνί».

Το πήρα, το φίλησα σκουπίζοντας τα αίματα και το έσφιξα στην αγκαλιά μου, γιατί ήταν ο χειμώνας πολύ παγερός. Όταν έφθασα στο σπίτι δεν ήταν κανείς. Είπα μέσα μου, «Ο Θεός είναι μαζί μου» και αφού το έπλυνα το τύλιξα σε μία παλιά μου πουκαμίσα και το σταύρωσα προσευχόμενη, «Παναγία μου Προυσιώτισσα, χαρίτωσε το να μην κλάψει». Και το θαύμα έγινε. Το μωρό για δυο χρόνια δεν έκλαψε!

 

Το τάϊζα κρυφά και το κοίμιζα κάτω από το κρεβάτι μας. Όταν ερχόταν ο άνδρας μου η καρδιά μου χτυπούσε δυνατά. Πέρασε ο καιρός και το παιδί άρχισε να μπουσουλά. Οπότε ένα μεσημέρι εκεί που τρώγαμε ξετρύπωσε το μωρό και ήρθε κάτω από το τραπέζι. Μόλις το είδε ο άνδρας μου τα μάτια του γυάλισαν σαν του λιονταριού. «Τι είναι αυτό;», μου λέει. Τότε έκαμα τον σταυρό μου και του είπα το μυστικό. Συγκινήθηκε και το δέχθηκε σαν να ήταν δικό του. Το παιδί αυτό τώρα έχει παντρευτεί και εργάζεται στο Καρπενήσι. Από το παιδί αυτό έχω ένα ποτήρι νερό, ενώ από τα δικά μου τίποτα».

Πηγή: singleparent.gr

]]>
http://aegeanews.gr/news/fimes/439541/istoria-tis-elenis-pira-kryfa-moro-pou-petakse-giatros-sta-skoupidia-simera-auto-paidi-frontizei/feed/ 0
Οι Χορηγοί μας! 16, Οι δυνατοί σύμμαχοι του ΙΙΕΚ Anko http://aegeanews.gr/news/sfinakia/439616/chorigoi-mas-16-dynatoi-symmachoi-tou-iiek-anko/ http://aegeanews.gr/news/sfinakia/439616/chorigoi-mas-16-dynatoi-symmachoi-tou-iiek-anko/#respond Fri, 27 May 2022 11:24:46 +0000 http://aegeanews.gr/?p=439616  

 

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος Anko συμπράττει, σε υψηλό επίπεδο, με 16 κορυφαίους εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου για να δημιουργήσει το περιβάλλον για την απαρχή μιας επιτυχημένης επαγγελματικής πορείας των σπουδαστών του.

 

Το 2022, το ΙΙΕΚ Anko συνέχισε δυναμικά την συνεργασία της με σπουδαίους χορηγούς σε εθνικό και τοπικό επίπεδο, δημιουργώντας ένα δυναμικό δίκτυο στήριξης και προώθησης των φοιτητών στην αγορά εργασίας.

 

Οι χορηγοί της Anko είναι εταιρείες πολυεθνικές, εθνικές και δωδεκανησιακές με επώνυμα προϊόντα υψηλής ποιότητας. Στηρίζουν την σχολή, ώστε οι σπουδαστές μας να εκπαιδεύονται μέσα από την χρήση προϊόντων διεθνών προδιαγραφών που χαρακτηρίζονται για την ποιότητά τους και την γνησιότητα της προέλευσης τους.

 

Οι εξαιρετικοί χορηγοί μας είναι:

 1. Άλευρα Μάρρας (άλευρα και μίγματα αλεύρων από τους Μύλους Μάρρα)
 2. Sky Spirits (Premium ποτά, σιρόπια Monin)
 3. Provil (βοηθητικές ύλες για τη βιομηχανία τροφίμων, μπαχαρικά)
 4. Caterplus Μαρινάκης (τοματοπολτέ De Rica, Maizena)
 5. Tsaknakis premium Brands (πουρέδες Ζαχαροπλαστικής Ponthier)
 6. Unilever (Knorr, Hellmann’s, κ.α.)
 7. Nisogas (Ελληνική Εταιρεία Υγραερίου)
 8. Friesland Campina (Debic, Top Pro)
 9. Εκλεκτά Αλλαντικά Παντέρη
 • Coffeeplus (Jacobs, Gia giamas)
 • Migreens (microgreens – είδη λαχανικών & βοτάνων στα πρώτα στάδια ανάπτυξης)
 • Gel.It.up (καλλυντικά είδη manicure)
 • Κερί και Λάδι (φυτικά καλλυντικά και προϊόντα spa)
 • Διμέλλης Τροφοσύνθεση (επώνυμα προϊόντα Ζαχαροπλαστικής)
 • 4Chef (Εξοπλισμός μαγειρικής)
 • gr (πιάτα σερβιρίσματος)

 

 

 

Πρόσκληση σε νέους Χορηγούς

 

Αυτό το πλαίσιο προσφοράς και συνεργασίας είναι ιδανικό για κάθε νέα επιχείρηση που επιθυμεί οι αυριανοί επαγγελματίες να γνωρίζουν και να χρησιμοποιούν τα προϊόντα τους. Ελάτε και εσείς σήμερα στο Club των χορηγών της Anko!

 

Η Διοίκηση του ΙΙΕΚ ΑΝΚΟ

Στεργία Έψιμου

www.anko.edu.gr

 

]]>
http://aegeanews.gr/news/sfinakia/439616/chorigoi-mas-16-dynatoi-symmachoi-tou-iiek-anko/feed/ 0