ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Θρήνος & οδύνη κατά τη μεταφορά της σορού του Σινάν Κούρτογλου (Από Κω στη Σμύρνη μέσω Αλικαρνασσού)

2
9722

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Βουβός πόνος, οδύνη, σπαραγμός κι ένα τεράστιο γιατί, είναι ζωγραφισμένα στα πρόσωπα των γονέων και αδελφών του αδικοχαμένου 39χρονου Σινάν Κούρτογλου από τη Σμύρνη, ο οποίος «χάθηκε» εντελώς αναπάντεχα ενώ περπατούσε στην οδό Ναυκλήρου στην Κω, όταν κατέπεσε εξωτερικός τοίχος από μπαρ της περιοχής.

Την σορό του αδικοχαμένου Σινάν μετέφεραν από το νεκροτομείο του νοσοκομείου Κω στην προβλήτα μπροστά από τη ΔΕΗ με όχημα του Βακούφ Κω (έπειτα από μία μικρή τοπική αντιπαράθεση για το ποιοι έπρεπε να ήταν στη συνοδεία): ο Πρόξενος της Τουρκίας στη Ρόδο, ο Ιμάμης Κω, ο Πρόεδρος του Βακούφ, ο Πρόεδρος και μέλη του συλλόγου Μουσουλμάνων Κω, ο Αστυνομικός Διευθυντής Κω και πολλά ελληνικά και ξένα ΜΜΕ.

O Τούρκος Πρόξενος στη Ρόδο, Baris Kalkavan μας έκανε την εξής δήλωση:

«Δυστυχώς χαρές και λύπες είναι κοινές για τους δύο λαούς. Κι αυτή τη φορά οι δύο περιοχές επλήγησαν από κοινού από το σεισμό. Είχαμε το θλιβερό καθήκον να στείλουμε τη σορό στην Τουρκία.

Εκφράζουμε τη συμπαράσταση μας στις δύσκολες στιγμές που περνάνε οι δύο περιοχές και τις ευχές μας για  ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες. Εκφράζουμε επίσης τις θερμές ευχαριστίες  μας στην Αστυνομικής διεύθυνση και το Λιμεναρχείο Κω για την άψογη συνεργασία που είχαμε για την ομαλή επιστροφή 500 Τούρκων επισκεπτών στο Μπόντρουμ. Καθώς και όλες τις ελληνικές  αρχές που έκαναν ότι μπορούσαν επίτου θέματος.  Και πάλι εκφράζω τις ευχαριστίες τις ευχαριστίες μου ευχόμενος να μην ξαναζήσουμε ποτέ τέτοιες στιγμές.»

Σε ερώτησή μας για την μικρή αντιπαράθεση που σημειώθηκε έξω από το νοσοκομείο αναφορικά με την ευθύνη μεταφοράς της σορού ο κ. Καλκαβάν μας απάντησε:

«Δεν υπάρχει κάποιο θέμα. Όλοι, ο καθένας από την πλευρά του, προσπαθούσαν να λύσουν το πρόβλημα και παλι ευχαριστήρια».

Υπενθυμίζεται ότι ο δεύτερος νεκρός του φονικού σεισμού στην Κω είναι ο Nilson Simon του Andreas 22 ετών.

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Λύπη οδύνη για δύο επισκέπτες…πως να πας εκεί ξανά?

  2. Καποιος να υπενθυμισει σε καποιους οτι βρισκοναι εκει εξαιτιας ενος τραγικου συμβαντος και οχι για το γκαλα των οσκαρ.Τα χαμογελα και η χαρουμενη διαθεση δεν ταιριαζουν με την περισταση.Κατωτεροι των περιστασεων .Κριμα!!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ