Τρεις προγραμματικές συμβάσεις ανάμεσα σε Δήμο και Περιφέρεια για συνεργασία και κοινές δράσεις – Γ. Κυρίτσης: Ο δρόμος που πρέπει να βαδίσουμε είναι συνεργασίας, σύγκλισης & ενότητας

16
1922

ΘΕΜΑ : “Τρεις προγραμματικές συμβάσεις ανάμεσα σε Δήμο και Περιφέρεια για συνεργασία και κοινές δράσεις στους τομείς της τουριστικής προβολής, της βελτίωσης του οδικού δικτύου και της ανάπτυξης του δικτύου πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.”

Μια σημαντική εξέλιξη συνομολογήθηκε και δρομολογήθηκε σήμερα στη συνάντηση του Δημάρχου Κω κ. Γιώργου Κυρίτση με τον Περιφερειάρχη κ. Γιώργο Χατζημάρκο, αφού ο Δήμος Κω και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου προχωρούν στη σύναψη και υπογραφή τριών προγραμματικών συμβάσεων συνεργασίας.

Αναλυτικά, σε ότι αφορά στα πεδία αυτών των προγραμματικών συμβάσεων:

Η Προγραμματική Σύμβαση Συνεργασίας ΠΝΑ και Δήμου Κω για την τουριστική ανάπτυξη και προβολή έχει αναπτυξιακή διάσταση.

Στοχεύει σε κοινές δράσεις, στην ενίσχυση διαφοροποίησης του τουριστικού μας προϊόντος αλλά και στην ανάληψη κοινών πρωτοβουλιών για την στήριξη και την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας στον τομέα του τουρισμού.

Μέσα από τη συνεργασία Δήμου και Περιφέρειας στον τομέα της τουριστικής ανάπτυξης και προβολής, εντάσσουμε όλες τις δράσεις μας για την τουριστική προβολή της Κω σε ένα ενιαίο σχεδιασμό.

Παράλληλα, υπηρετώντας το στόχο της διαφοροποίησης και ενίσχυσης του τουριστικού μας προϊόντος, ενώνουμε τις δυνάμεις μας για την ανάπτυξη του γαστρονομικού τουρισμού. Στηρίζουμε την προσπάθεια της Περιφέρειας για την Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης 2019 που θα είναι το Νότιο Αιγαίο και η Περιφέρεια θα στηρίξει και θα ενδυναμώσει ένα νέο θεσμό, που ο Δήμος Κω ξεκίνησε πριν από τρία χρόνια και χρόνο με το χρόνο ο θεσμός αυτός ξεπερνά τα όρια της Κω στο Γαστρονομικό Φεστιβάλ και στη Γιορτή των τοπικών αγροτικών προϊόντων που διοργανώνεται στη Μαρίνα της Κω και στην Καρδάμαινα.

Στα πλαίσια αυτής της προγραμματικής σύμβασης εντάσσονται και συνέργειες για την ενίσχυση της κρουαζιέρας, αλλά και για το άνοιγμα σε νέες αναδυόμενες τουριστικές αγορές.

Σε ότι αφορά στη δεύτερη Προγραμματική Σύμβαση Συνεργασίας ΠΝΑ και Δήμου Κω για την βελτίωση του οδικού δικτύου του νησιού και για την οδική ασφάλεια, ανακοινώθηκαν ήδη οι πρώτες παρεμβάσεις από την πλευρά της Περιφέρειας.

Υπάρχουν επίσης σημεία στο επαρχιακό δίκτυο, στα οποία απαιτούνται άμεσες παρεμβάσεις στον τομέα της βελτίωσης του οδοστρώματος, της οδικής ασφάλειας και της ενίσχυσης του φωτισμού.

Η συνεργασία Δήμου και Περιφέρειας θα συγκεκριμενοποιηθεί με συγκεκριμένα έργα και προγραμματισμό σε ετήσια βάση.

Χρόνο με το χρόνο θα αρχίσουμε να κλείνουμε τις παλιές πληγές, να βελτιώνουμε το οδικό δίκτυο του νησιού, την εικόνα της Κω απέναντι στους επισκέπτες της αλλά και το επίπεδο και τους δείκτες της οδικής ασφάλειας.

Σε ότι αφορά στην τρίτη και τελευταία Προγραμματική Σύμβαση για την ανάπτυξη Δικτύου Δωρεάν Υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στους δημότες της Κω.

Ο Δήμος Κω δημιούργησε ήδη το πρώτο δημοτικό ιατρείο, το οποίο εξοπλίσαμε ενώ προχωρήσαμε στην πρόσληψη, με σύμβαση, γιατρού και νοσηλευτή. Το Ιατρείο εξυπηρετεί προσφέροντας δωρεάν υπηρεσίες υγείας 60 δημότες, καθημερινά, κατά μέσο όρο.

Η συνεργασία μας με την Περιφέρεια στο θέμα της πρόληψης με τον έλεγχο δερματοαντίδρασης mantoux υπήρξε υποδειγματική και αυτό είναι κοινή πεποίθηση.

Ο Δήμος και η Περιφέρεια δεν λειτουργούν ανταγωνιστικά με τις δομές δημόσιας υγείας, είναι εδώ για να στηρίζουν αυτές τις δομές. Η παροχή πρωτοβάθμιων υπηρεσιών υγείας από το Δήμο, δωρεάν υπηρεσιών υγείας που έχουν ως αποδέκτη τον πολίτη, στοχεύει να δώσει χείρα βοηθείας στις δομές δημόσιας υγείας, να τις αποσυμφορήσει.

Ο Δήμος Κω προχωρά στην ανάπτυξη υποδομών σύγχρονης τεχνολογίας και τηλεϊατρικής που θα είναι συνδεδεμένες με το δημοτικό ιατρείο και το νοσοκομείο, με τις οποίες οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα “Βοήθεια στο σπίτι”, θα μπορούν να κάνουν βασικές ιατρικές μετρήσεις και να αποστέλλουν τα δεδομένα σε πραγματικό χρόνο.

Με τη συνδρομή και συμμετοχή της Περιφέρειας θα επεκτείνουμε και θα ενισχύσουμε αυτό το Δίκτυο. Θα ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο τη λειτουργία και τις υπηρεσίες του Δημοτικού Ιατρείου

Ο Δήμαρχος Κω κ. Κυρίτσης συμφώνησε με τον κ. Χατζημάρκο να προχωρήσουν με ταχύτητα, αποφασιστικότητα και κυρίως αποτελεσματικότητα.

Έχει ξεκινήσει η διαδικασία της προετοιμασίας των τριών προγραμματικών συμβάσεων από κοινές ομάδες εργασίας.

Οι ομάδες εργασίας θα ολοκληρώσουν άμεσα το έργο της διαμόρφωσης των προγραμματικών συμβάσεων και στη συνέχεια θα προχωρήσουμε στην υπογραφή τους καθώς και στην έγκριση από το Δημοτικό αλλά και το Περιφερειακό Συμβούλιο.

Η συνεργασία Δήμου Κω και Περιφέρειας στηρίζεται στην ειλικρίνεια, στην ισοτιμία αλλά και στον απόλυτο σεβασμό των διακριτών ρόλων.

Η συνεργασία αυτή θα επικαιροποιείται και ενδέχεται να επεκταθεί και σε άλλα πεδία που δεν καλύπτονται από αυτές τις τρεις προγραμματικές συμβάσεις.

Κυρίως όμως η συνεργασία αυτή θα αξιολογηθεί από τους ίδιους τους πολίτες.

Ο δρόμος που πρέπει να βαδίσουμε είναι ο δρόμος της συνεργασίας, της σύγκλισης και της ενότητας.

Και το αποδεικνύουμε έμπρακτα.

Γραφείο Τύπου Δήμου Κω

16 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Που το πάει ο Κυρίτσης, συνεργασία με την περιφέρεια;;; ύστερα από 3,5 χρό νια πόλεμο, λίγο πριν τις εκλογές του 2018ή19..

    Ίδιοι χαρακτήρες και οι δύο, εριστικοί, εγωιστές, τσακώνονται ακόμα και με τον εαυτό τους στον καθρέφτη…. Τι έχουν στο κεφάλι τους όταν μιλάνε για συνεργασία, σύγκλιση και ενότητα;;; Τα βρήκαν για τις εκλογές που θα έρθουν ίσως και μέσα στο 2018;;; Και με τον ΝΙΚΗΤΙΑΔΗ τι θα κάνεις Γιωργάκη τώρα που προσωρινά τα βρήκατε;;; Πάλι απέναντι στην Κω;;;

    • ΜΑΥΡΟ ΚΑΙ ΔΑΓΚΩΤΟ ΣΤΟΝ ΡΟΔΙΤΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ... Η Κως έχει ανάγκη κάποιον που αγαπά το νησί και δεν μας φορτώνει ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΛΑΘΡΟ...

      Κατάφερε όμως ο ΔΌΛΙΟΣ ΡΟΔΊΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ να μην γίνει ΟΥΤΕ. ΚΡΑΤΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΛΑΘΡΟ ΣΤΗΝ ΡΌΔΟ και είναι σύμφωνος για την μεταφορά τους στην Κω. Όσο για τις ΓΛΑΣΤΡΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΣΤΟ ΕΠΑΡΧΕΙΟ, αυτοί που τον έκαναν Περιφερειάρχη, ακόμα δεν έχουν καταλάβει οι felloi τον χαρακτήρα και τα παιχνίδια του ΧΑΤΖΗΠ…… ΜΑΥΡΟ ΚΑΙ ΔΑΓΚΩΤΟ ΑΠΟ ΌΛΟ ΤΟ ΝΗΣΙ.

    • ΘΑ ΜΑΣ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΙΣ ΛΑΚΚΟΥΒΕΣ Ο ΔΌΛΙΟΣ ΡΟΔΊΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ... Συγχαρητήρια Κυρίτση για μεγάλη σου επιτυχία στην διαπραγμάτευση...

      ΜΟΥΓΚΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΊΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΤΥΦΛΌ ΟΙΚΌΠΕΔΟ ΓΙΑ ΠΑΡΚΙΝΓΚ ΣΤΗΝ ΖΙΆ…. Μας θύμισες τις σκληρές διαπραγματεύσεις τύπου ΣφΥΡΙΖΑ, 700.000€ για να κλείσουν του χρόνου τις λακκούβες του Επαρχιακού δρόμου για τον οποίο η Περιφέρεια είναι υπεύθυνη και αντίδωρο για γάζες και εφόδια των δημοτικών ιατρείων… Μπράβο ΚΥΡΙΤΣΗ, τα κατάφερες, πήρες ψίχουλα σε σχέση με τα άλλα νησιά και την ΡΟΔΟ… Αααα, ξέχασα θα μας βάλει ύστερα από τρία χρόνια απουσίας στο πρόγραμμα ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ… Όσο για τον Έπαρχο με τα κατσαβίδια… ΓΛΑΣΤΡΑ.

  2. Αποφάσισαν για γαστρονομικό τουρισμό!!! Ύστερα από τόση μάσα τους άνοιξε η όρεξη για πηχτή, χαλουβά και λουκουμάδες.....

    Πως γίνεται τώρα να μένει απέξω στα παζάρια η ΡΟΥΦΑ που στήριξε με τον Κωστούκο τον Ροδίτη Περιφερειάρχη πουλώντας τον Μαχαιρίδη;

    • ΚΥΡΙΤΣΗ, την ΡΟΥΦΑ να στέλναμε για τα παζάρια με τον ΔΌΛΙΟ ΡΟΔΙΤΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΧΑΤΖΗΠΑΠΑ///ΡΑ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΝΕ ΚΑΛΎΤΕΡΑ...

      Μόνο με τον ΝΙΚΗΤΙΑΔΗ που αγαπά την Κω, (όσο και την καρέκλα), τα νησιά της βόρειας Δωδεκανήσου θα ξεφύγουν από τον αποκλεισμό και την αδιαφορία σε κύρια έργα και ΌΧΙ ΣΕ ΤΣΟΝΤΕΣ σαν αυτά που φτιάχνει ΣΤΗΝ ΡΌΔΟ. Φυσικά εάν ψηφίζαμε κάποιους με μυαλό και ΌΧΙ ΤΣΑΝΤΟΚΟΥΒΑΛΗΤΕΣ ΚΑΙ ΓΛΑΣΤΡΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ να μας εκπροσωπούν στο ψηφοδέλτιο του ΧΑΤΖΗΠΑΤΕΤΟΙΟΥ θα μας αντιμετώπιζε διαφορετικά ο συνεργάτης του ΣφΥΡΙΖΑ που μόνο με όσους έχουν φωνή και αχαμνά καταφέρνει να τσακώνεται….

  3. Γιώργος ο Αλχημιστής, ψάχνει να βρει χρυσό στα σκουπίδια, παζαρεύει με τον τελειωμένο ΧΑΤΖΗΠΑ/////ΡΑ λίγο πριν τις εκλογές του 2018!!!

    Πέρασε για λίγο από το μυαλό του ότι με εκλογές το 2018 είναι τελειωμένος και συμμαχεί ακόμα και με τον εχθρό του….

  4. Μην ασχολείσαι με έργα. Ο Περιφερειάρχης και ο Έπαρχος θα τα καρπωθούν.Πιάσε το μεταναστευτικό.Ήρθαν πάλι μετανάστες. Μόνο έτσι θα ξεσηκώσεις το κόσμο και κανείς δεν θα ασχολείται με το αν κάνεις έργα ‘η όχι. Άκου που σου λέω. Θυμήσου το 2015.

  5. 26.000.000 για αποχετευτικο πυλιου,17.000.000 για αποχευτικο κεφαλου και 10.000.00 για χοτ σποτ-προαναχωρησιακο συνολο 53.000.000 εκατομμυρια

    για να εχουν μελι οι υπουργοι,περιφερειαρχες,δημαρχοι κλπ.ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ,ΨΕΥΤΕΣ 60.000 ΧΙΛΙΑΔΕΣΕΥΡΩ!!! ΓΙΑ ΤΗΝ RYANAIR!!! ΚΑΙ ΤΟ ΝΗΣΙ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕ ΡΗΜΑΔΙΟ!!!!ΚΑΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΑΞΙΔΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΒΡΕΧΕΙ!!!ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΤΡΕΝΑΚΙΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ.ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΟΡΗΓΟΥΣ.ο κυριτσης ρημαξε το νησι.εκλεισε τον εφτ,εδιωξε την RYANAIR ,εδιωξε τα κρουαζιεροπλοια ,εριξε φορους στις επιχειρησεις νοικοκυρια,
    ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΤΟ ΝΗΣΙ.ΚΑΙΣΕΡΛΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΕΣ,ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΤΡΕΝΑΚΙΑ,ΑΓΑΛΜΑΤΑ,ΟΙΚΟΠΕΔΑ.
    Ο ΕΝΑΣ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ.ΚΥΡΙΤΣΗ ΘΑ ΣΕ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟΝΤΟΥΛΑΠΟ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΙΣΕΡΛΗ.ΑΡΚΕΤΗ ΖΗΜΙΑ ΕΚΑΝΕΣ ΣΤΟ ΝΗΣΙ.

  6. το προβλημα της κω λεγεται κυριτσης.ποδοπατησε το νησι με τις επιλογες του.μεταναστευτικο,ryanair,κρουαζιεροπλοια,

    Ο ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΚΑΤΩΡΘΩΣΕ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΑΘΛΟ.ΤΗΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΑΠΟ ΑΠΡΙΛΙΟ-ΟΚΤ ΔΗΛΑΔΗ ΑΠΟ 7 ΜΗΝΕΣ ΤΗΝ ΕΚΑΝΕ ΙΟΥΛΙΟ -ΣΕΠ ΔΗΛΑΔΗ 3 ΜΗΝΕΣ!!!!!ΡΗΜΑΞΕ-ΝΕΚΡΩΣΕ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΟ ΝΗΣΙ
    μονο τα IN CLUSIVE θα δουλεψουν γιατι ο κυριτσης με την βασω διελυσαν την δεας και δεν εχει δρομολογια
    ΑΠΟ ΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ.ΕΡΗΜΗ ΠΟΛΗ ΕΡΗΜΟΙ ΔΡΟΜΟΙ.κυριτση 3 χρονια εργο μηδεν στο νησι.διωχνεις την RYANAIR διωχνεις τα κρουαζιεροπλοια εκλεισες τον ΕΦΤ εφερες την μαυρη νυχτα στο νησι.ΕΡΗΜΙΑ ΠΑΝΤΟΥ.ΚΡΑΝΙΟΥ ΤΟΠΟΣ.ο Κυρίτσης σαν άλλος Νέρωνας περιοδεύει στα αποκαΐδια…Η σεζόν χάνεται, η οικονομία του νησιού αργοπεθαίνει. http://www.aegeanews.gr/news/ta-en-dimo/80748/orama-sezon-chanetai-oikonomia-tou-nisiou-argopethainei-kyritsis-san-allos-neronas-periodevei-sta-apoka%CE%90dia/

  7. το προβλημα της κω λεγεται κυριτσης.ποδοπατησε το νησι με τις επιλογες του.μεταναστευτικο,ryanair,κρουαζιεροπλοια,

    νεοι φοροι,διχονοια,διαρκεις αντιπαραθεσεις με κυβερνηση υπουργους βουλευτες,δεν συνεργαζεται με τους φορεις,απετυχε σε ολα.η κυρια ρουφα εχει την εμπειρια και αν διαλεξει καινουργιους τιμιους θα πετυχει πολλα για το νησι μας.o δημαρχος ενδιαφερεται μονο για τα μεγαλα ξενοδοχεια inclucive για αυτο εδιωξε την ryanair με αποτελεσμα να εξοντωσει τα μικρα ξενοδοχεια επιχειρησεις εστιατορια κλπ ολες τις μικρες επιχειρησεις.επι πλεον επεβαλε φορους στις επιχειρησεις!!!μετα με την βασω ξεχαρβαλωσαν την ΚΕΑΣ και δεν ερχονται τουριστες στην πολι.εδιωξε και τα κρουαζιεροπλοια και αποτελειωσε την αγορα.

  8. ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ!!!!!!ΚΑΙ ΝΕΚΡΩΝΕΙ Η ΑΓΟΡΑ!!!!
    ΚΑΜΑΤΕΡΕ αν κανεις βαση της RYANAIR ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΙΣΟΒΙΩΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ
    στην ΚΩ.οπως η ροδος,τα χανια,και τωρα το απριλιο 2016 η κερκυρα.αν μπορεις μαζι με το υπουργειο τουρισμου να κανετε την κω ΒΑΣΗ ΤΗΣ RYANAIR και ολοι θα σε ευγνωμονουμε για το καλο που θα κανεις στο νησι.επισης φτιαξε τον μολο για κρουαζιεροπλοια να εχουμε τουρισμο χειμωνα καλοκαιρι.τοσα εκατομυρια ευρω δινεται στους προσφυγες.κανε κατι για το νησι.βαλε κω αθηνα με 20 ευρω αεροπορικως με astra ,ellinair,easy jet,ryanair κλπ.Ο ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΚΟΡΟΔΕΥΕΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ.

  9. η συνεργασία στη ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ είναι απαραίτητη . Δεκάρα δε δίνει ο Κυρίτσης για την Κω. Για άλλη μια φορά μόνο τους ψήφους θέλει

  10. Ο κ. Θέοφιλος Μουζουράκης σαν κάτοικος της Β.Γεωργίου καθημερινά περνάει μπροστά απο το κατεστραμμένο τοιχίο που βρίσκεται στην παραλία.Και επειδή δεν θα έχει παρατηρήσει τις παράνομες κατασκευές που έγιναν πάνω στην παραλία για την τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων, αλήθεια που το είδαν γραμμένο αυτό ; ζητάμε να παρέμβει προσωπικά ο ίδιος και να απομακρύνει τα τραπεζοκαθίσμτα απο εκεί.
    Εκτός αν τα συμφέροντα των ξενοδόχων είναι περισσότερα απο αυτά των επιχειρηματιών που δεν έχουν πρόσοψη στην θάλασσα…..
    Θεόφιλε την τρύπα την έκλεισες με την παραλία τι θα κάνεις;https://kosinfo24.wordpress.com/2017/07/18/%CE%B8%CE%B5%CE%BF%CF%86%CE%B9%CE%BB%CE%B5-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%84%CF%81%CF%85%CF%80%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CE%BA%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CF%83%CE%B5%CF%83-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%B7%CE%BD/

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ