ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Με πολλούς προσκυνητές & μεγάλο γλέντι το πανηγύρι των Αγίων Αποστόλων στον Άγιο Βασίλειο Κω

14
6791

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Με μεγάλο αριθμό προσκυνητών τελέστηκε απόψε ο πανηγυρικός εσπερινός της εορτής των Αγίων Αποστόλων στο δισυπόστατο εξωκλήσι Αγίου Βασιλείου και Αγίων Αποστόλων Κω (στην περιοχή πάνω από το Ασκληπιείο κάτω από το νέο Δημοτικό Σφαγείο).

Το εσπερινό τέλεσε ο π. Αναστάσιος Γιώτης ο οποίος μαζί με τους μαύρους λύκους και την δραστήρια ενοριακή ομάδα του μεταμόρφωσαν κυριολεκτικά τη συγκεκριμένη περιοχή αναδεικνύοντας τον παλαιό Ναό και τον περιβάλλοντα χώρο.

Ακολούθησε το καθιερωμένο, τα τελευταία χρόνια, παραδοσιακό πανηγύρι με πλούσια τράπεζα από την αδελφότητα γυναικών της ενορίας Αγίου Αθανασίου Πλατανίου (στις 12 Ιουλίου είναι και το μεγάλο πανηγύρι του Αρχαγγέλου Γαβριήλ στο Πλατάνι) και τους «μαύρους λύκους» που βοηθάνε παντού.

Το κέφι κράτησε αμείωτο έως αργά η παραδοσιακή ορχήστρα με τον Δημήτρη Κεφαλιανό (βιολί), Νίκο Μάμμη (λαούτο- τραγούδι), Στέφανο Κώστογλου (λύρα) και Παναγιώτη Χατζηχριστοδούλου (ντραμς) στο νησιώτικο πρόγραμμα. Ενώ στο λαϊκό πρόγραμμα ήταν οι: Δήμητρα Αντωνοπούλου (τραγούδι), Φώτης Τράκης (μπουζούκι) και Στέλιος Μάινος (αρμόνιο).

Guest star της βραδιάς ήταν τέλος ο μικρός «μάγος» της λύρας Παναγιώτης Μαρκάκης (βίντεο)

  • Ευχαριστούμε τον φίλο Γιώργο για τις πρώτες φωτογραφίες από τον Εσπερινό.

ΒΙΝΤΕΟ από Μιχάλη Χατζηθέμελη:

ΒΙΝΤΕΟ-ρεπ. από Δημ. Τηλεόραση:

14 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ο ……………. γιατί πήγε στην εκκλησία ?
    Καλύτερα να μην ξαναπάει αν είναι να κάνει τέτοιες χειρονομίες…
    …..

  2. ΟΧΙ ΜΠΟΥΖΟΥΚΙΑ ΣΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ ΠΑΤΕΡ! ΑΠΑΡΑΔΕΧΤΟ!
    Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΠΡΩΤΗ ΑΠ ΟΛΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΉΣΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΤΟΠΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΝΩΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΟΥΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΓΚΑΛΙΑ ΤΗΣ! ΚΑΙ ΤΟ ΜΠΟΥΖΟΥΚΙ, ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΚΑΙ ΔΙΑΣΚΕΔΑΖΟΥΜΕ Μ ΑΥΤΟ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΣΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ! ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΑΡΑΛΑΒΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΡΟΛΟ!
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

  3. ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΠΑΤΕΡ-ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΒΟΗΘΟΥΝ. ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΤΟΝ ΦΙΛΟ ΜΟΥ ΤΟΝ ΜΠΑΤΑΝΙΚΑ ,ΕΝΑΝ ΜΗ ΚΩΟ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΕΓΩ, ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ. ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ….ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

  4. ΕΙΜΟΥΝ ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΘΗΚΑ,ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΟΥΤΕ ΔΗΜΑΡΧΟ ΟΥΤΕ ΣΥΜΒΟΥΛΟ

    ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ.ΟΣΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΥΤΟΙ,ΟΛΑ ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΕ ΟΜΟΡΦΑ.ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΕΡΧΟΝΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΙΟΡΤΗ,ΑΛΑ ΠΩΣ ΝΑ ΞΕΓΕΛΑΣΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΨΗΦΟΦΟΡΙΚΑ.ΓΙΑΥΤΗ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΜΙΛΑΜΕ.

  5. Μπράβο στον παπα-Ανασταση και στην Εκκλησιαστική επιτροπή του Αγίου Αθανασίου για τα υπεροχα πανηγύρια που διοργανώνουν κάθε χρονο πάντα και με την βοήθεια του κόσμου φυσικά. Θα συμφωνήσω με κάποιο φίλο παραπάνω που λέει ότι τα πανηγύρια μας πρέπει να έχουν παραδοσιακό χαρακτήρα,δόξα το Θεό το νησί μας είναι προικισμενο με πλούσια παράδοση γι’αυτο επιβάλλεται ειδικά στα πανηγύρια να την αναδεικνυουμε.Τα μπουζουκια είναι για άλλες περιστάσεις όχι για πανηγύρια.

  6. Ε ψιτ φίλε στις επόμενες εκλογές δωσε εσύ για Δήμαρχος αφού δεν γουσταρεις να βλέπεις δημάρχους και συμβούλους.Βρε παενε να κάνεις καμιά βουτια και ασε τα……..ψηφοφορικα στην ησυχία τους……Νιαου!!!!!!!!

  7. ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΠΑΠΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΔΙΠΛΑ ΤΟΥ….ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΑΞΙΟΙ…

  8. πολυ καλη απόδοση από λαούτο,βιολί καί λυράρηδες…επίσης ό κρουστός ηταν πολύ διακριτικός.εύγε.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ