Δημοτικό Ιατρείο Κω – Σ. Λοΐζος: Δεν υπάρχει σοβαρός λόγος ανησυχίας για τα ελάχιστα θετικά τεστ Mantoux

16
6464

 

ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΛΟΪΖΟΣ : “ Το Δημοτικό Ιατρείο Κω θα συνεχίσει τις δράσεις προληπτικής ιατρικής. Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για τα ελάχιστα θετικά τεστ Mantoux.

Ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Κω για την Υγεία κ. Σταμάτης Λοϊζος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“ Το Δημοτικό Ιατρείο του Δήμου Κω προχώρησε στην πρώτη μεγάλη δράση προληπτικής ιατρικής, διενεργώντας έλεγχο με δερμοαντίδραση Mantoux στα παιδιά όλων των Νηπιαγωγείων της Κω.
Η διενέργεια της δερμοαντίδρασης Mantoux, που είναι προαιρετική για τα παιδιά, πραγματοποιήθηκε από τον ιατρό του Δημοτικού Ιατρείου κ. Χούλη και από νοσηλευτές και Κοινωνικούς Λειτουργούς του Δήμου Κω.
Ουσιαστικά δηλαδή ο Δήμος Κω έκανε αυτό που άλλοι όφειλαν να είχαν κάνει. Αυτό και μόνο δείχνει πόσο σημαντικό είναι να υπάρχει ένα δημοτικό δίκτυο πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και ένα Δημοτικό Ιατρείο που θα προσφέρει δωρεάν υπηρεσίες υγείας στους δημότες και στο κοινωνικό σύνολο.
Στη μεγάλη τους πλειοψηφία τα τεστ ήταν αρνητικά. Τα ελάχιστα θετικά τεστ τέθηκαν υπό παρακολούθηση, υπήρξε ενημέρωση και παραπέμφθηκαν για έλεγχο στις μονάδες υγείας.
Δεν συντρέχει σοβαρός λόγος ανησυχίας εφόσον λαμβάνονται όλα τα σχετικά μέτρα.
Ο Δήμος Κω θα συνεχίσει να λειτουργεί υπεύθυνα και να ενημερώνει τους πολίτες, χωρίς να κρύβει τα προβλήματα κάτω από το χαλί και να αποφεύγει να αναλαμβάνει ευθύνες.
Οι δράσεις προληπτικής ιατρικής θα συνεχιστούν από το Δημοτικό Ιατρείο Κω.
Γραφείο Τύπου Δήμου Κω

16 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Τα 8 δεν είναι αρκετά; Στα πόσα να ανησυχήσουμε; στα 28, 48, 108; Αν ήταν μηνιγγίτιδα στα πόσα πρέπει να ανησυχήσουμε; Στην ηπατίτιδα Β;

  2. Τα πιθανά 8 περιστατικά, προφανώς θα λαμβάνουν αγωγή για λανθάνουσα φυματίωση, κύριε έξυπνε…
    Τα 28 περιστατικά μηνιγγίτιδας θα μας έβαζαν σε επιδημιολογικό χάρτη.
    Μήπως πρέπει να βγάλετε την υγεία εκτός πολιτικής?

    • Γιατρέ μου τις κάψουλες για 6 μήνες ,με τέτοιες θερμοκρασίες και τις παρενέργειες τους θα τις έχουν ....

      τα μικρά παιδιά και όχι εσείς…χωρίς να ξέρουνε τον λόγο και πίστεψε με επειδή όλους κάποτε τους στέλνανε από Κω στο ΝΙΜΙΤΣ ,σε πληροφορώ ότι δεν είναι και τόσο ευχάριστο….ούτε πέρασε τόσο καλά γνωστός μου….αλλά δεν ξέρω εσείς αυτήν την ηρεμία που μεταδίδεται βάζοντας την υγεία όπως λέτε πάνω απ όλα,αν ρωτήσατε και το ιστορικό των μικρών και των γονιών τους ..ξέρετε υποθέτω τι εννοώ….και που ‘κτυπούσε’ παλιότερα….φορέας απλός λένε όλοι,αλλά ο πνευμονολόγος παλιά ……

  3. Μπορει να εχουν κανει το εμβολιο της φυματιωσης και γιαυτο να εμφανιζουν ψευδος θετικο αποτελεσμα.Δυστυχως δεν υπάρχει σοβαρη ιατρικη στο νησι μας.Κομπογιανιτες ολοι τους

  4. …και ο Μπρούτο και ο Ποπάυ έδωσαν εξετάσεις για να μπουν σε ΑΕΙ,αλλά ‘κόπηκαν’…λόγω βλακείας…

    • Καραγκιόζη ο ιατρός του δημοτικού ιατρείου είναι ειδικός Γενικός ιατρός και σαν αυτός που σας γιατρέυουν τους γελατσι γενικούς γιατρούς

    • Ψεύτης είσαι και αλήτης ο γιατρός του δημοτικού ιατρείου είναι ειδικός Γενικός ιατρός κάτι που Εσύ δεν είσαι η μήπως είσαι ειδικός καρπαζοεισπρακτορας

  5. Η …λακία που σας Δέρνει έχει Τέλος η Οχι.Αντί να κάνετε κάτι όλοι μαζί να λύσετε το πρόβλημα Ρίχνετε ο ένας το μπαλάκι στον άλλον.

  6. Το δημοσίευμα γράφει: Τα ελάχιστα θετικά τεστ τέθηκαν υπό παρακολούθηση, υπήρξε ενημέρωση και παραπέμφθηκαν για έλεγχο στις μονάδες υγείας;
    ………………………….
    Όταν λέτε υπο παρακολούθηση εννοείτε ότι ο κάθε γονιός πήγε το παιδί του στον παιδιατρο του.
    Όταν λέτε υπήρξε ενημέρωση εννοείτε προφανώς ότι οι παιδίατροι έδωσαν τις απαραίτητες πρώτες πληροφορίες.
    Όταν λέτε παραπέμφθηκαν εννοείτε ότι ο κάθε γονιός σε συνεργασία με τον ιδιώτη παιδίατρο πήγε το παιδί του στην Αθήνα στο ΠΑΙΔΩΝ.
    Γιατί εγώ δεν είδα κανέναν αρμόδιο να βγει να ενημερώσει κανέναν γονιό είτε το παιδί του βγήκε θετικό είτε όχι.
    Το μόνο που έγινε ήταν να έρθει ο γιατρός μετά από 3 ημέρες (δηλαδή στις 72 ώρες από την διενέργεια μαντού) και όχι στις 2 μέρες όπως αναφέρει άλλο δημοσίευμα και να δει τα χερια των παιδιών σχεδόν μια ώρα μετά το σχόλασμα τους κι ενώ έξω είχαν μαζευτεί όλοι οι γονείς που σημαίνει ιατρικό απόρρητο μηδέν.
    Ας μην γελιόμαστε. Οι αρμόδιες αρχές δεν ενημερώθηκαν άμεσα.

  7. Συνέχεια ….
    Όποια ενημέρωση υπήρξε έγινε με πρωτοβουλία γονέων ή ιδιωτών γιατρών. Έτσι ενημερώθηκε και το νοσοκομείο, έτσι ενημερώθηκε και το ΚΕΕΛΠΝΟ κι έτσι αναγκάστηκαν να κάνουν μαντού και κάποια παιδιά που δεν είχαν κάνει και οι δάσκαλοι. Μην μας δουλεύετε. Οι δάσκαλοι δε, δεν έκαναν καμία ενημέρωση προς κανέναν ανώτερο τους.
    Όσο για το ότι στη μεγάλη τους πλειοψηφία τα τεστ ήταν αρνητικά πάλι καλά να λέτε που έγινε όλη αυτή η «φασαρία» γιατί ποιος ξέρει πόσα ακόμα θα είχαμε από τη στιγμή που ……………… με την επόμενη σχολική χρονιά.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ