ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Η εορτή του Αγίου Θεολόγου στο Λαγούδι με την εκπληκτική πανοραμική θέα

3
8169

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ 

Σε ένα πανέμορφο φυσικό τοπίο στο Λαγούδι πραγματοποιήθηκε σήμερα ο εορτασμός του Αγίου Θεολόγου που βρίσκεται πάνω σε ένα βράχο με εκπληκτική θέα (φωτό – βίντεο) (Κτίσθηκε από τον Αρσένιο Σκηνούρη την ίδια περίοδο με τη μονή των καστριανών στο παλιό Πυλί, την Παναγία στο Μονάγρι και το εκκλησάκι του Χριστού στο Δίκαιο, με το οποίο έχει φοβερή ομοιότητα) . 

Ακολούθησε από κάτω στο δασάκι, δίπλα στην πηγή «πυργί», η παραδοσιακή τράπεζα όπως γίνεται εδώ και πολλά χρόνια από την ενορία της Παναγίας Λαγουδίου, με τον π. Κυριάκο και την αδελφότητα.  Στην πορεία οι μερακλήδες της παρέας έφεραν και παραδοσιακή μουσική, με τον Δημήτρη Κεφαλιανό στο βιολί και τον Νίκο Μάμμη σε λαούτο-τραγούδι και η παρέα το κράτησε έως αργά το μεσημέρι…

Παράλληλα με τους εκλεκτούς μεζέδες ο παραδοσιακός οινοποιός Γιώργος Διακογιώργης πρόσφερε το εκλεκτό βιολογικό του κρασί «Ασφενδιανό», όπως κάθε χρόνο για τη χάρη του Αγίου.  Μάλιστα ο Γ. Διακογιώργης μας διηγήθηκε μια παλιά ιστορία από τα χρόνια του πατέρα του: μια χρονιά επειδή η εορτή του Αγίου έτυχε να είναι καθημερινή ημέρα, προτίμησαν οι χωρικοί να πάνε στα αμπέλια τους για δουλειά και μέχρι το μεσημέρι έπεσαν σμήνη ακρίδας και τα κατέστρεψαν όλα.

Τότε συνειδητοποίησαν ότι ήταν η ημέρα της εορτής του Αγίου και δεν την τίμησαν γι’ αυτό και έπαθαν ότι έπαθαν. Αμέσως έκριναν ότι έπρεπε να πάει ο τότε Ιερέας π. Σεβαστός Σαρηγιάννης στην Πάτμο, στην μονή  του Αγίου Θεολόγου, για να φέρει Αγιασμό να ραντίσουν τα αμπέλια τους.

Με το που έφτασε το καΐκι που μετέφερε τον Ιερέα με τον Αγιασμό και έδεσε στη σκάλα στο Μαρμάρι, τα σμήνη των ακρίδων σηκώθηκαν σαν ένα σύννεφο και πήγαν κατευθείαν στη θάλασσα…  Οπότε, από τότε οι κάτοικοι της περιοχής ευλαβούνται τον Άγιο και έχουν επίσης πολλά άλλα θαύματά του να διηγηθούν.

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ένα απ’ τα πιο πανεμορφα εξωκκλησια του νησιού μας που το γιορταζουμε κάθε χρόνο με την πρεπουσα μεγαλοπρέπεια.Γίνονται και πολλές λειτουργίες εκεί καθ’ όλη την διάρκεια του έτους.Χρόνια πολλά σε όλο τον κόσμο που ανέβηκε να προσκυνησει,ο Άγιος Θεολόγος να μας χαρίζει πάντα υγεία και δύναμη.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ