ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ (ΑΠΑΝΤΗΣΗ): Δεν υπάρχει πιο μεγάλο ψέμα… Ενοχλούνται αυτοί που χάριζαν δημ. ακίνητα σε «ημέτερους»

31
2411

ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ-ΝΕΑ ΑΡΧΗ : ‘’ Αυτοί που χάριζαν δημοτικά ακίνητα σε ‘’ημετέρους’’ ενοχλούνται που η δημοτική περιουσία αξιοποιείται μέσα από ανοιχτούς διαγωνισμούς.’’

 

Από τη δημοτική παράταξη ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ-ΝΕΑ ΑΡΧΗ εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

 

‘’ Η κ. Ρούφα και τα υπολείμματα του Οράματος κάθε Τρίτη και Πέμπτη βρίσκονται στον Εισαγγελέα. Στα λόγια φυσικά, γιατί όσο να’ ναι έχουν κάποια προβλήματα και εμπλοκές με τη Δικαιοσύνη ως παράταξη.

Επίσης κάποιος πρέπει να πει στην κ. Ρούφα και στα υπόλοιπα ορφανά του ‘’Οράματος-Εφιάλτη’’ ότι εδώ και δύο χρόνια δεν υπάρχει πλέον ο διαχωρισμός σε μνημονιακούς και αντιμνημονιακούς, μετά την υπογραφή μνημονίων και από την κυβέρνηση του κ. Τσίπρα. Προφανώς έχουν χάσει επεισόδια αν και δεν είναι το μόνο που έχουν χάσει…

Η Νέα Δημοτική Αρχή αξιοποιεί τη δημοτική περιουσία με απόλυτη διαφάνεια, νομιμότητα και όρους δημοσίου συμφέροντος, κάτι που αποτέλεσε δέσμευσή της, η οποία εγκρίθηκε από την μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών της Κω.

Μέσα από ανοιχτούς διαγωνισμούς και δεν την χαρίζει σε ‘’ημετέρους’’ όπως έκανε η προηγούμενη δημοτική αρχή.

Τα έσοδα από την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δήμου που από τον Σεπτέμβριο του 2014 μέχρι σήμερα έχουν ενοικιαστεί, θα ξεπερνούν σε λίγο καιρό τις 200.000 ευρώ.

Το ‘’Όραμα-Εφιάλτης’’ που χάριζε ακίνητα του Δήμου, χωρίς αντάλλαγμα, στη μεγάλη φούσκα των ‘’συνεργατικών’’, τι έχει να παρουσιάσει; Πόσα έσοδα πρόσθεσαν με την αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας την περίοδο 2011-2014;

Το ΑΚΤΑΙΟΝ σε λίγο καιρό θα αλλάξει όψη, θα αναβαθμίσει την εικόνα της περιοχής και το κυριότερο θα αποφέρει έσοδα στο Δήμο ενώ μετά από 20 χρόνια θα περιέλθει στο Δήμο η υπεραξία που θα έχει δημιουργηθεί από την ανακατασκευή και τη μετατροπή του σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο.

Οι όροι του διαγωνισμού ήταν γνωστοί σε όλους και για τη διαμόρφωσή τους ελήφθη υπόψιν το υψηλό κόστος ανακατασκευής του κτιρίου, ενώ ο διαγωνισμός ήταν ανοιχτός και μπορούσε να συμμετέχει ο οποιοσδήποτε και να αναδειχθεί πλειοδότης.

Φυσικά το ‘’Όραμα-Εφιάλτης’’, που γνώριζε την προκήρυξη, περίμενε ότι θα απέβαινε άγονος ο διαγωνισμός για να κατηγορήσει στη συνέχεια τη δημοτική αρχή. Αυτό είναι το επίπεδό τους. Το επίπεδο της λάσπης και της μικροπολιτικής.

Αυτοί που χάριζαν δημοτικά ακίνητα έρχονται και παριστάνουν τους τιμητές, επειδή η δημοτική περιουσία αξιοποιείται μέσα από ανοιχτούς πλειοδοτικούς διαγωνισμούς.

Όσο για τους ισχυρισμούς τους ότι είχαν εντάξει το ΑΚΤΑΙΟΝ στο ΕΣΠΑ και είχαν διασφαλίσει τους πόρους για την ανακατασκευή του, δεν υπάρχει πιο μεγάλο ψέμα.

Η αλήθεια είναι ότι τα χρήματα (110.000 ευρώ) επαρκούσαν μόνο για να υλοποιηθεί το 20% του έργου και το τεράστιο αυτό έργο αφορούσε μόνο εξωτερικά επιχρίσματα, εξωτερικά χρώματα, εξωτερικά κουφώματα, για τα οποία κουφώματα προβλεπόταν φτηνή ξυλεία που την άλλαξε η Αρχαιολογική Υπηρεσία ανεβάζοντας έτσι το κόστος που θα πλήρωνε έξτρα ο δήμος αφού δεν έφταναν τα ποσά που διασφάλιζε το μεγάλο έργο του Οράματος-Εφιάλτη.

Ακόμα πιο σημαντικό δεν είχαν προβλέψει τις όποιες εργασίες αποκατάστασης του ενανθρακωμένου οπλισμού!!

Αν δεν το είχαμε απεντάξει και δεν είχαμε επιλέξει τη λύση της αξιοποίησης και της ανακατασκευής του από ιδιώτη-επενδυτή, ο Δήμος Κω ή θα έπρεπε να επιστρέψει τα χρήματα που θα είχαν δαπανηθεί μέχρι τότε, αφού το έργο δεν θα μπορούσε να ολοκληρωθεί ή δε θα μπορούσε να το αξιοποιήσει διασφαλίζοντας έσοδα για τους δημότες.

Ενώ τώρα θα εισπράττει έσοδα ενώ δημιουργείται και μια υπεραξία που θα μπορεί να αποφέρει ακόμα μεγαλύτερα έσοδα στο μέλλον.

Το ‘’Όραμα’’ θα πρέπει να σταματήσει να επικαλείται τη Δικαιοσύνη και τον Εισαγγελέα για τον απλούστατο λόγο ότι οι μόνοι που αποτελούν αντικείμενο έρευνας από τη Δικαιοσύνη για τις διαδικασίες παραχώρησης δημοτικών ακινήτων, χωρίς αντίτιμο, είναι οι ίδιοι.’’

31 ΣΧΟΛΙΑ

    • ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΧΡΟΝΙΚΑ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ.ΜΑΖΕΥΤΕ ΤΑ ΚΑΙ ΔΡΟΜΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ.ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΕΑ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ.

  1. Α ρε νουμερα που ειστε ολοι σας!
    Ειπε ο γαδαρος τον πετεινο κεφαλα!
    Α βρε αχρησροι- ψευταράδες-κολοτουμπες-εμπειρειομαχοι-φασιστες!
    Ερχεται η ωρα ,που κάθε φασιστοειδή……μπαινει στην θεση του!
    Θα ερθει νουμερα και η ΔΙΚΗ ΣΑΣ!

    • Κυριτση και μαραγκε καταστρεψατε ενα διαμαντι που λεγετε κως,

      και τωρα βγαινεται και μιλατε και απο πανω.Απο που να πιασει κανεις απο τα βουνα των σκουπιδιων,απο τα μπαζα των στρωματων σε ψαλιδι και λαμπη,απο τα μαλια των κουρεμενων προβατων,που μυριζουν στο ξενοδοχειο δημητρα.Ερχοντε και χειροτερα.

    • Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΉΤΑΝ ΥΠΟΨΉΦΙΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΚΥΡΙΤΣΗ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ 2014. ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ?

  2. Το μεγαλο κανονι..500.000 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΩΣΤΑ ΑΠΟ ΕΝΟΙΚΙΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ

    ΚΑΙ Ο ΤΡΕΝΑΚΙΑΣ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΣΤΡΑΒΑ ΜΑΤΙΑ.ΑΛΗΘΕΥΕΙ?ΓΙΑ ΡΩΤΑ ΚΥΡΙΕ ΚΙΑΡΗ ΣΤΗΝ ΠΙΑΤΣΑ.ΤΟΝ ΦΟΥΝΤΑΡΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ.

  3. Το μεγαλο κανονι..23.000.000 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΤΑ ΧΡΩΣΤΟΥΜΕΝΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ.ΓΙΑΤΙ?

    ΚΑΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙ ΕΝΟΙΚΙΑ.ΤΟ ΑΛΛΟ ΜΕ ΤΟ ΤΟΤΟ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ?ΠΟΛΥ ΠΑΡΑΜΥΘΙ.

  4. 26.000.000 για αποχετευτικο πυλιου,17.000.000 για αποχευτικο κεφαλου και 10.000.00 για χοτ σποτ-προαναχωρησιακο συνολο 53.000.000 εκατομμυρια!!!!!!

    για να εχουν μελι οι υπουργοι,περιφερειαρχες,δημαρχοι κλπ.ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ,ΨΕΥΤΕΣ 10.000.000 ΓΙΑ ΝΕΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ!!!!!!!!!!! ΚΑΙ ΤΟ ΝΗΣΙ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕ ΡΗΜΑΔΙΟ!!!!ΚΑΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΑΞΙΔΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΒΡΕΧΕΙ!!!ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΤΡΕΝΑΚΙΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ.ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΟΡΗΓΟΥΣ.ο κυριτσης ρημαξε το νησι.εκλεισε τον εφτ,εδιωξε την RYANAIR ,εδιωξε τα κρουαζιεροπλοια ,εριξε φορους στις επιχειρησεις νοικοκυρια,
    ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΤΟ ΝΗΣΙ

  5. !ΑΣΤΑ ΓΕΩΡΓΙΕ ΣΕ ΠΗΡΑΜΕ ΧΑΜΠΑΡΙ ΤΙ ΕΙΣΑΙ!!!ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΣΟΥ!!!!ΘΕΛΕΙΣ ΚΑΙ ΒΟΛΕΥΤΗΣ!!!

    Ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΣΧΟΛΕΙΤΕ ΠΩΣ ΘΑ ΑΥΞΗΘΟΥΝ ΤΑ ΤΡΕΝΑΚΙΑ!!ΟΙ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ-ΧΟΡΗΓΟΥΣ!!ΟΙ ΕΤΑΙΡΙΕΣ SECYRITY, ΟΙ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ .ΤΟ ΝΗΣΙ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ. 500.000 ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ SECYRITY!!ΚΑΙ 650.000 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΜΕΛΕΤΕΣ ΣΤΟ ΔΛΤ Ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ !!!!!!! 3.ΟΟΟ.ΟΟΟ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ!!! ΧΡΗΜΑΤΙΚΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ ΤΟ ΔΛΤ !!!! …ΚΑΙ 1 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΕΥΡΩ!!!! ΔΙΝΕΙ Ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ!!! ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΕΙΠΙΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΕΗ. 300.000 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ!!!!ΓΙΑ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ 7 ΜΑΡΤΙΟΥ!! ΑΛΛΕΣ 300.000 ΧΙΛΑΔΕΣ!!!ΓΙΑ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΙΑΤΣΑ ΡΟΤΟΝΤΑ!!!ΑΛΛΕΣ 500.000 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΟΙΧΙΟ ΤΗΣ Β.ΓΕΩΡΓΙΟΥ!!!ΜΟΝΟ ΤΑΞΙΔΑΚΙΑ ΑΘΗΝΑ ΒΡΥΞΕΛΕΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ.ΚΑΘΕ ΤΑΞΙΔΙ ΑΘΗΝΑ ΣΤΟΙΧΙΖΕΙ 2.000 ΕΥΡΩ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ.ΓΕΩΡΓΙΕ ΒΟΥΛΙΑΞΕΣ-ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΧΥΤΑ.ΟΛΕΘΡΟΣ ΕΙΣΑΙ!!!!!

  6. ο ενας χειροτερος απο τον αλλον.κυριτση ηρθε η ωρα να πας για καφε μαζι με τον καισερλη.2 φορες δημαρχος αρκετη ζημια εκανες στο νησι.

    • μην βγαζετε αλες ανακοινωσεις.Ο κοσμος σας καταλαβε.Προεκλογικες υποσχεσεις.Μην ξευτιλιζεστε αλο.Ο κοσμος βραζει καθημερινως.Τα ψωμια σας ειναι λιγα.

  7. Ο ΤΡΕΝΟΛΑΚΟΥΒΑΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΡΕΝΟΛΑΚΟΥΒΟΛΕΥΤΗΣ!!!ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!!ΑΧΟΡΤΑΓΙΑ!!

    ΒΟΛΕΥΤΗΣ Ο ΑΕΡΟΚΟΛΟΤΟΥΜΠΑΣ Ο ΤΡΕΝΑΚΙΑΣ Ο ΨΕΥΤΗΣ
    Ο ΜΠΑΚΛΑΒΑΣ.ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ!!

  8. ΒΡΕ ΥΠΕΥΘΥΝΕ ΤΟΥ ΕΡΓΟΤΑΞΙΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΑΡΧΕ ΤΟΥ ΜΕΛΙΟΥ ΒΓΑΛΤΕ ΤΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΟΥΝ

    ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΡΩΜΑ ΠΟΥ ΤΟ ΕΧΕΙ ΚΥΡΙΕΥΣΕΙ.ΟΧΙ ΑΛΗ ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑΜΕ.3 ΤΩΡΑ ΧΡΟΝΙΑ Ο ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΤΑ ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΨΕ ΣΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΟΥΣ.ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΧΑΛΑΣΜΕΝΑ.ΤΑ ΡΗΜΑΞΕ ΟΛΑ.ΠΑΝΤΟΥ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ.ΕΡΗΜΩΣΕ ΤΟ ΝΗΣΙ.ΕΦΕΡΕ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΔΙΧΟΝΟΙΑ.ΟΠΟΥ ΕΧΕΙ ΜΑΣΑ ΧΑΨΑ ΒΟΛΤΕΣ ΤΑΞΙΔΙΑ ΚΑΦΕ ΜΠΑΚΛΑΒΑ ΜΕΛΙ ΠΡΩΤΟΣ.ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΒΟΛΕΥΤΗΣ!!!!!!!!!!!ΚΑΛΑ ΔΕΝ ΧΟΡΤΑΣΕΣ ΑΚΟΜΑ?ΑΧΟΡΤΑΓΕ!!!!

  9. κανει οτι θελει με τον αυταρχισμο…..

  10. ΜΙΑ ΒΓΑΙΝΕΙ Ο ΜΕΓΑΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ,ΜΙΑ Ο ΜΕΓΑΣ ΚΑΙΣΑΡΑΣ ΚΥΡΙΤΣΕΝ.ΓΙΑΥΤΟ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΕΡΔΙΣΕΙΣ.

  11. ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΘΑ ΚΑΤΕΒΕΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΜΕ ΤΗ ΝΔ ΚΟΤΣΑΡΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΦΘΕΙΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΤΛΗΣΕΙ ΨΗΦΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΩ, ΚΥΡΜΙΤΣΗ… ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΣΕ ΞΕΡΕΙ…………..

  12. ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΕΙΝΑΙ Η ΤΙΜΗ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ Η ΙΔΙΑ ΣΤΑ 6500.

    Κύριε Δήμαρχε για το μίσθωμα των 6500 ευρώ που ήταν και η τιμή εκκίνησης του πλειοδοτικού διαγωνισμού και παρέμεινε το ίδιο χωρίς την αύξηση ούτε 1 ευρώ… είθισται από την πλευρά των Δήμων, με σχετική απόφαση της Δημαρχιακής Επιτροπής ή και του Δημοτικού Συμβουλίου, να ακυρώνεται το αποτέλεσμα δημόσιου μειοδοτικού διαγωνισμού κρινόμενου ως «ασύμφορου» ή ως «μη ικανοποιητικού» χωρίς όμως πάντοτε να προβάλλονται οι λόγοι που οδηγούν σε μια τέτοια κρίση. Τέτοιες αποφάσεις οδηγούν συνήθως στην ακύρωση του διαγωνισμού και εμπεριέχουν και την απόφαση επανάληψής του.
    Εσείς τρέξατε μανι μανι για την κατακύρωση του.

    • ετσι ακριβως όταν ενας πλειοδοτικος διαγωνισμος δεν εχει δευτερη προσφορα ο δήμαρχος τον κυρησει αγονο για να προφυλαξει τον δημο και τα συμφεροντα του,εδω ο κυριτσεν τι εκανε.6500 η τιμη εκκίνησης 6500 και η προσφορα…..

  13. το ΑΚΤΑΙΟΝ δεν έπρεπε να ενοικιαστεί. Το μόνο που θ αγίνει είναι να κλείσουν άλλα μαγαζιά στη περιοχή. Αθέμιτος ανταγωνισμός στο φουλ

  14. ΤΡΙΑΝΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΜΕ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΥΦΟΣ.
    ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΕΠΙΧΗΡΗΜΑΤΑ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΛΕΝΕ ΑΡΧΙΖΕΙΣ ΤΙΣ ΑΡΛΟΥΜΠΕΣ
    ΑΥΤΟ ΜΟΝΟ

  15. ΚΥΡΊΤΣΗ ΑΣ ΤΑ ΠΟΥ…ΘΕΝΑΔΙΚΑ ΤΗΝ ΙΩΑΝΝΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΗΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕΙΣ. ΑΥΤΗ ΕΔΙΝΕ ΑΠΟ ΤΗ ΤΣΕΠΗ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΡΕΙ ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ. ΟΥΤΕ ΤΟ ΜΙΣΘΟ ΤΗΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΔΕΧΤΗΚΕ ΝΑ ΠΑΡΕΙ.

  16. Η ΤΣΑΚΑΛΩΤΑΙΝΑ ΘΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΜΕΙΩΣΗ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟΥ ΣΤΑ 5900?ΘΑ ΣΑΣ ΞΕΣΚΙΣΟΥΜΕ ΠΑΛΙΟΜΟΥΛΑΡΑ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ