ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Κυριακή του Πάσχα στην Κάλυμνο με δυναμίτες!

4
7696

Δεκάδες νέοι της Καλύμνου ανέβηκαν για μία ακόμη χρονιά στα βουνά της  Καλύμνου για το έθιμο με τους δυναμίτες. Πάνω από 600 κομμάτια δυναμίτιδας βάρους από 500 γραμμάρια έως 3 κιλά «έπεσαν» από τους δυναμιτιστές του νησιού.

Από νωρίς το απόγευμα της Κυριακής οι νέοι του νησιού ανεβαίνουν στα βουνά και προετοιμάζονται για το πιο εκρηκτικό έθιμο της χώρας! Οι εκρήξεις είναι τόσο ισχυρές που τα σπίτια δονούνται ενώ οι κάτοικοι και οι επισκέπτες απολαμβάνουν ένα εκπληκτικό θέαμα. Το έθιμο χάνεται βαθιά στα βάθη της Τουρκοκρατίας και διατηρείται από τότε κάθε χρόνο την Κυριακή του Πάσχα.

Οι εκρήξεις γίνονται εμφανείς στην γειτονική Κω ενώ ανάλογα με την φορά του αέρα, ο ήχος της έκρηξης φτάνει και στα Τουρκικά παράλια.

BINTEO από Alithia FM:

ΒΙΝΤΕΟ από Kalymnos News

Και βίντεο από τον φίλο Γιάννη

Diakos Fireworks – Ειδικά Εφέ – Πυροτεχνήματα

Maurovouni On Fire 🙂 🙂

‎Posted by Γιάννης Διακοπαναγιώτης on‎ ראשון 16 אפריל 2017

Πάσχα Κάλυμνος 2017 Εκρηκτικό Δυναμικό#Mαυροβούνι

‎Posted by Γιάννης Διακοπαναγιώτης on‎ ראשון 16 אפריל 2017

Maurovouni On Fire 🙂 🙂

‎Posted by Γιάννης Διακοπαναγιώτης on‎ ראשון 16 אפריל 2017

 

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Θα ήθελα πολυ ο δεσπότης η κάποιος ιερέας να μου απαντήσει σε καποιες ερώτηςεις μου!!
    Μ παρασκευη 18:30 πηγα στον Άγιο Νικόλαο για να ανάψω ενα κεράκι! Δεν είχε λειτουργία κ η εκκλησία είχε περιπου πέντε ατομα!μπαινοντας αισθάνθηκα μια αδιαθεσία γιατι ειμαι εγκυος!καθησα!! Τότε ηρθε ενας ευγενικός κύριος να μου πει πως πρεπει να σηκωθώ κ περασω στην απέναντι πλευρά γιατι εκει κάθονται οι γυναίκες!!μετα απο μερικά δευτερόλεπτα μια ηλικιωμένη κυρια ηρθε να μου επιβεβαιώσει πως ετσι γινεται!!εννοειται πως την ίδια στιγμή έφυγα!!η ερώτηση μου ειναι: ποιος ορίζει αυτους τους νόμους στις εκκλησίες;τελικα θέλουν νέους ανθρώπους στην εκκλησία;η πίστη φαίνεται απο το που κάθεσαι μεσα στην εκκλησία;μεσα στον οικο του θεού δεν υπαρχει άντρας η γυναίκα αλλα πιστός!!!κριμα πολυ κρίμα!!!

  2. Αγαπητέ κύριε Κιάρη όσο και εάν γίνομαι δυσάρεστος χρονιάρες μέρες , νομίζω ότι θα έπρεπε κάτω από τον τίτλο να μην βάλετε τα videos αλλά φωτογραφίες με ανθρώπους που από αυτά τα ηλίθια έθιμα έχουν πάθει διάφορα ατυχήματα ( όσο σκληρές και εάν είναι ) , μήπως και στο μέλλον σώσουμε κάποιον ή κάποιους. Ντροπή στην τοπική κοινωνία , τους τοπικούς άρχοντες , την Αστυνομική δύναμη του νησιού και όσους με τον ένα ή άλλο τρόπο αβαντάρουν τέτοιου είδους ενέργειες. Θα μπορούσα να τους χαρακτηρίσω …………………. αλλά πραγματικά είναι τόσο τιποτένιοι που δεν αξίζει. Δεν το εύχομαι , αλλά κάποια στιγμή ΟΛΟΙ τους θα τραβιούνται στα δικαστήρια σαν ηθικοί αυτουργοί. Θα είναι όμως πολύ αργά. Μην γίνεστε μέρος αυτού του εν ελελίξει εγκλήματος. Υπάρχουν τόσο ωραίες δράσεις αυτές τις ημέρες για να προβάλετε.

  3. Έχεις δίκιο φίλη μου,εγώ προσωπικά αν ήμουν στην θέση σου θα έκανα και φασαρια.Δεν ξέρω τι να πω,κι υστερα

  4. Έχεις δίκιο φίλη μου,εγώ προσωπικά αν ήμουν στην θέση σου θα έκανα και φασαρια.Δεν ξέρω τι να πω,κι υστερα παραπονιουνται που απομακρύνεται ο κόσμος απ’ τις Εκκλησίες.Μερικοί την έχουν δει και καλά » νταηδες» και κάνουν οτι γουσταρουν.Ένα άλλο σπαστικο που έχω δει μέσα στις Εκκλησίες και έχω εξαγριωθει είναι οτι μερικές κυρατσες νομιζουν οτι ορισμένα καθίσματα τους ανήκουν αποκλειστικά και φτάνουν στο σημείο να κάνουν φασαρια αν δουν κάποια άλλη να κάθεται εκεί.Έλεος! Όλοι είμαστε το ίδιο ανεξάρτητα αν πηγαινουμε συχνά η όχι στην Εκκλησία.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ