Η Β’ ΕΛΜΕ Δωδ/σου, ζητά από το Δήμο και την Περιφέρεια, να δεσμευτούν για άμεση λύση της στέγασης των εκπαιδευτικών

68
13807
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε  σήμερα το μεσημέρι, η Β΄ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου, μπροστά  από το 1ο ΓΕΛ Κω για να διεκδικήσει λύση στο τεράστιο πρόβλημα εύρεσης  στέγης για τους εκπαιδευτικούς που έρχονται να υπηρετήσουν στο νησί της Κω και γενικά στην περιοχή της Δωδεκανήσου.
Ο πρόεδρος της  Β ΄ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου Στέλιος Κριαράς και οι συνάδελφοι του, διεκδικούν άμεση ενοικίαση χώρων από τους Δήμους και την Περιφέρεια οι οποίοι να διατεθούν στους συναδέλφους που φτάνουν στα νησιά μας και αδυνατούν να βρουν σπίτι να ενοικιάσουν, ενώ πάγιο είναι το αίτημα της Β΄ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου  παραμένει η  αύξηση των μισθών,  που δυστυχώς είναι χαμηλότεροι από τα κόστη των ενοικίων.
Στην συγκέντρωση βρέθηκε η πρόεδρος του Εργατικού κέντρου ΒΣΔ κ.Ιωάννα Λάμπρου η οποία εξέφρασε την στήριξη του Εργατικού Κέντρου στα δίκαια αιτήματα των εκπαιδευτικών και κάλεσε το δήμο και το επαρχείο να στηρίξει τους εκπαιδευτικούς που δεν βρίσκουν  κατοικία λόγω της βραχυχρόνιας μίσθωσης ή λόγω των υψηλών ενοικίων που ξεπερνούν το μισθό τους .
Συγκλονιστικές είναι οι μαρτυρίες εκπαιδευτικών, που δεν βρίσκουν σπίτι να διαμείνουν και  που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στα έξοδα της καθημερινότητας.

πηγη: https://www.kostv.gr/

68 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ελα……ελα αμα δεν θελετε μην τα δηλωνετε!!!!!!!!!!!!! υπαρχουν παρα πολοι εκπαιδευτικοι απο κω ντοπιοι που μπορουν να ανετα να εξηπυρετισουν……βαλτε 1ο κρητηριο την εντοποιοτητα και εληξε μην το κουραζουμε το θεμα !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    • ακόμα καλύτερα να μην έρθουν οι άνθρωποι! μόνο έτσι θα προσγειωθούν οι κωοι από το καλάμι που έχουν καβαλήσει, να μην δηλώσει κανένας εκπαιδευτικός το νησί για 5- 10 χρόνια να δούμε αν καλύπτονται τα κενά με ντόπιους….

        • οι κομματάρχες όχι αλλά οι συνδικαλιστές μας είναι απολύτως απαραίτητοι για να διεκδικούμε τα δίκια μας

      • ας βαλουμ υποχρεωτικη τοποθετηση καμια 15ετια χωρις δυνατότητα μεταθεσης και αποσπασης και θα τα λεγαμε αν δηλωνατε.. που σκεφτεστε μονο την παρτυ σας, να παρετε τον διορισμό και τα μορια σας και να φυγετε, αδιαφοροντας για την κατασταση που αφηνετε πισω. μια ζωη τα παιδια μας απο αναπληρωτη σε αναπληρωτη και απο ημι-μονιμο σε ημιμονιμο. δεν φταει κανεις νησιωτης αν ο μισθος σας δεν επαρκει για ενα ενοικιο. γιατι μου πειτε οτι και 250 να βρισκαται θα ησασταν κομπλε…

  2. ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ…….. ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΑΤΕ (ΟΤΑΝ ΒΑΛΑΤΕ ΤΟ ΚΟΥΛΟ ΣΑΣ, ΚΑΙ ΔΗΩΣΑΤΕ ΤΗΝ Γ…..ΠΕΡΙΟΧΗ)…… ΕΝΤΟΠΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΛΥΣΑΜΕ!!!!!!!!!!!!!!!!

  3. μα πόσο άσχετοι είσαστε. Εάν δεν ξέρετε την διαδικασία του νόμου μην γράφετε βλακείες. Το πρόβλημα της στέγασης δεν το έχουν μόνο οι δασκαλοι καθηγητές. Όσοι έρθουν με μετάθεση τοποθέτηση δημόσιοι υπάλληλοι ή ιδιωτικοί υπάλληλοι ( βλέπε εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία ή σε εποχικές επιχειρήσεις). Αλλά ξέχασα εσείς νοιάζεστε μόνο για την έλλειψη εργαζομένων στις επιχειρήσεις στην Κω. άααα. Να μην το ξεχάσω. Τώρα που τελειώνει σιγά σιγά η σεζόν σας να κάνουμε και καμιά διαδήλωση για το νοσοκομείο. Καλή σχολική χρονιά και όχι καλή σεζόν που ακούμε προσφάτως.

    • ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΣΧΕΤΙΚΟΙ ΑΠΟ ΕΣΑΣ..ΠΟΥ «ΣΚΟΥΖΕΤΕ» ΓΙΑ ΣΠΙΤΙΑ ΕΡΧΕΣΤΕ ΠΕΡΝΕΤΕ ΘΕΣΕΙς ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΡΙΑ..ΤΑΧΑ ΜΟΥ ΟΤΙ ΝΟΙΑΖΕΣΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΧΤΥΠΑΤΕ ΜΙΑ ΜΕΤΑΘΕΣΟΥΛΑ Η ΑΔΕΙΑ Η ΣΑΣ «ΤΡΑΒΑΕΙ» ΚΑΝΑΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ….ΚΑΙ ΜΕΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΜΑΝΑΤΗ…ΟΠΟΤΕ ΕΝΤΟΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΣΙΜΟΥΔΙΑ !!!!!!!!

  4. Ντροπή απλά να βάζετε τα παιδάκια μπροστά.Η απόλυτη ξευτηλα.Εκπαιδευτικοι είσαστε εσείς;Μικρά παιδιά με πλακάτ;Μαλιστα σε φωτογραφίες καθαρές στο διαδίκτυο;Οι γονείς τους χαίρονται;Σε αυτούς θα εμπιστευθούμε τα δικά μας παιδιά;Δεν τους χρειαζόμαστε και μακάρι να μην έρθουν.Τι ακριβώς κάνουν;Απεργειες,συνελεύσεις και εκλογές ώρες μαθημάτων.Σπρωξιμο των παιδιών σε αποχές και καταλήψεις,αποχές για διαφορά θέματα ασχετα με την παιδεία,αρκεί να το πει το κόμμα.Ε όχι δεν χρειαζόμαστε τέτοιους εκπαιδευτικούς.Εξαλου χασομέρια το έχετε κάνει το σχολείο και τα παιδιά έρχονται απλά να μην χάσουν τα παιδιά από απουσίες.Χανουν τις ώρες τους εκεί μέχρι να πάνε φροντιστήρια ,για να πάρουν γνώσεις.Εχετε απαξιωθεί τελείως,κομματάρχες.Αν και πιστεύω αυτός είναι ο στόχος σας.Αγραμματα παιδιά για να έχουν πελάτες τα κόμματα σας.

    • Τα παιδιά μαθαίνουν να αγωνίζονται για το δίκιο από μικρά και να μην είναι αποχαυνωμένα μπροστά στην οθόνη όπως θα θέλατε και όπως τα φτιάχνετε..

      • Εννοείς να γίνουν κομματαρχες από μικροί;Τα παιδιά πρέπει να μεγαλώνουν ελεύθερα να περνούν γνώσεις και να αποφασίζουν μόνα τους για τι ζωή τους.Όχι πιόνια του καθένα .Εύχομαι να μην είσαι εκπαιδευτικός.

  5. Κρίμα για τους Κωους που νοιάζονται μόνο για τα ευρώ!!!Οι εκπαιδευτικοί έρχονται για να μορφώσουν τα παιδιά των Κωων!!! Λυπάμαι πραγματικά για την κατάντια αυτού του νησιού.

    • Άντε βρε κομπλεξαρες εκπευδευτικοι ,που νομιζεται ότι είσαστε ξ κάποιοι !!!!!! Που δεν κάνετε τίποτα άλλο μόνο να φωναζεται κ να τρομοκρατήτε τα παιδιά μας !!!!!!!!

    • Εχεις δίκιο! Κατάντια! Σε ευχαριστώ πολύ εκ μέρους όλων των Κώων που θα φιλοξενήσεις ένα εκπαιδευτικό! Κατάντια είναι που θέλει κάποιος 1000€ super market το μήνα για μια οικογένεια! Κατάντια είναι που το ρεύμα για ένα σπίτι έχει φτάσει στο θεό! Κατάντια είναι που για να έχεις ένα σπίτι και να το ενοικιάζεις έχεις βάλει συνεταίρο το κράτος! Κατάντια περισσότερα απ’ ολα, είναι οι μισθοί στην Ελλάδα! Δεν φταίει αυτός που προσπαθεί να αποδόσει η επένδυση του( εν προκειμένω το ακίνητο) όσο περισσότερο μπορεί!

  6. Σοβαρολογείτε εσείς οι ανώνυμοι σχολιαστές. Φαίνεται βέβαια το άθλιο επίπεδό σας από αυτά που γράφετε. Έχει η Κως όλες τις ειδικότητες για να εξυπηρετήσουν όλα τα σχολεία και στον αριθμό που απαιτείται; Επειδή έχετε κάνει όλα τα σπίτια ξενοδοχεία και δεν βρίσκει στέγη ούτε γιατρός ούτε εκπαιδευτικός ούτε στρατιωτικός, γράφετε αυτές τις ανοησίες. Μακάρι να φύγουν όλοι και να ξαναγυρίσετε να σπέρνετε καρπούζια

      • όντως δεν σας χρειάζονται ούτε τα σχολεία ούτε νοσοκομεία, ξαπλώστρες μόνο και καφετέριες για να σερβίρετε…

    • ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΣΧΕΤΙΚΟΙ ΑΠΟ ΕΣΑΣ..ΠΟΥ «ΣΚΟΥΖΕΤΕ» ΓΙΑ ΣΠΙΤΙΑ ΕΡΧΕΣΤΕ ΠΕΡΝΕΤΕ ΘΕΣΕΙς ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΡΙΑ..ΤΑΧΑ ΜΟΥ ΟΤΙ ΝΟΙΑΖΕΣΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΧΤΥΠΑΤΕ ΜΙΑ ΜΕΤΑΘΕΣΟΥΛΑ Η ΑΔΕΙΑ Η ΣΑΣ «ΤΡΑΒΑΕΙ» ΚΑΝΑΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ….ΚΑΙ ΜΕΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΜΑΝΑΤΗ…ΟΠΟΤΕ ΕΝΤΟΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΣΙΜΟΥΔΙΑ !!!!!!!!

    • Γιατί κύριε!Τα καρπούζια είναι κάτι υποτιμητικό!!! Χιλιάδες χρόνια ζούσαμε με αυτα!!! Εσείς να κατεβείτε από το καλάμι και να κανεται σωστές διδασκαλίες!!!Και όχι να τρέχουν τα παιδιά στα φροντιστήρια! Πληρώνοντας οι γονείς τις δικές σας ΕΛΛΕΊΨΕΙΣ!!?

  7. Ποια εντοπιοτητα βρε τσοπάνηδες…… Που τους βρήκατε εσείς τους εκπαιδευτικούς από Κω,. Όπως βρήκατε και γιατρούς έτσι θα βρητε και εκπαιδευτικούς. Το σύστημα είναι με προσόντα. Εάν είχαν προσόντα άνετα οι θέσεις θα είχαν πιαστεί από ντόπιους και δεν θα χρειαζόταν να δηλώσουμε. Αλλά τα καμάρια σας παίρνουν ένα πτυχίο έτσι για μόστρα και χωρίς κανένα άλλο προσόν ούτε μεταπτυχιακό, διδακτορικό, ξένες γλώσσες κάνουν τους σερβιτόρος και τις καμαριέρες για γρήγορα φράγκα ένα 6μηνο και μετά ξύνονται. Τα γνωρίζουμε τα ντόπια φιντάνι. Εάν ήθελαν θα είχαν προσόντα και θα διορίζονται στον τόπο τους.. Αλλά IQ ραδικια

    • περισσοτερο iq κουβαλουν απο αυτους που νομιζουν οτι εν ετει 2024 με μισθο νεοδιοριζομενου 750 μπορουν να ζησουν στο ενοικιο… περισσότερο μυαλο απο εσενα που δεν βλεπεις περα απο τη μυτη σου. με αγαπη πε02 κωος, κατοχος δυο μεταπτυχιακων, δυο σεμιναριων, αριστη γλωσσα αγγλικων, μετρια γλωσσα γερμανικων, η/υ, με μηδεν προυπηρεσια, ιδιωτικος υπαλληλος στον τοπο μου, χωρις να γινομαι βαρος σε τριτους, χωρις να μετατοπιζω το προβλημα μου σε τριτους και να κατηγορω τους αλλους για τις επιλογές μου.

  8. Το πρόβλημα είναι γενικό, δεν είναι μόνο στην Κω. Να απευθυνθείτε στην κυβέρνηση να σας το λύσει.

  9. Μετατρέπεσαι σε δούρειο ίππο των δήμων να αναλάβουν τη δημόσια εκπαίδευση!Θα σε πληρώνουν και θα σε απολύουν αυτοί.Θα σου βάζουν κριτήρια και θα κυριαρχήσουν οι πελατειακές σχέσεις.Εσύ δε θες καμιά αξιολόγηση, πώς θα το αντέξεις αυτό;Αύξηση μισθού διεκδίκησε και μη ζητιανεύεις δεξιά και δεξιότερα!Περηφάνια και λεβεντιά λέγεται!

  10. είστε σοβαροί όλοι;;;;
    φθάνει η εντοπιότητα να καλύψει όλες τις θέσεις;;;;
    κάπου δεν πρέπει να δηλώσουν όλοι αυτοί οι άνθρωποι;;;;
    ΝΤΡΟΠΗ…
    να κάνει η πολιτεία το χρέος της …άντε πια με τον φιλοτομαρισμο σας!!!!!

    • φιλοτομαριστης δεν εισαι εσυ που ερχεσαι για μορια κ διορισμο μονο. που απαιτεις απο τον πολιτη να βαλει ενοικιο της πεινας, γιατι ο μισθος σου δεν φτανει. βαρος της κοινωνιας λεγεται αυτο. η εντοπιοτητα φθανει κα καλυψει ειδικότητες της δευτεροβαθμιας σιγουρα…πιστεψε με!!

  11. Του Δήμου, της Εκκλησίας,του Βακούφ και του Κράτους θα λυθεί το στεγαστικό πρόβλημα όλων των υπαλλήλων.Ο Δήμος Κω έχει αναξιοποίητα πολλά ακίνητα[Οινοποιείο,παλιά Αβικώ κ.λ.π] που σαπίζουν χρόνο με το χρόνο.Η Εκκλησία και το Βακούφ κετέχουν πολλά ακίνητα που μπορούν να αξιοποιηθούν οικιστικά με την οικονομική συνδρομή του κράτους.Ας συνεργαστούν όλοι μαζί για να φτειάξουν κατοικίες με χαμηλό ενοίκιο που θα μπορούν να το πληρώνουν οι δημόσιοι υπάλληλοι και να λυθεί το πρόβλημα οριστικά.

  12. τζάμπα μαλώνετε ντόπιοι και εισερχόμενοι, 1ον: ο καθένας κάνει ότι θέλει με το σπίτι του , το ίδιο θα έκανες κ εσύ που έρχεσαι από Αθήνα , Λάρισα , Κρήτη , 2ον: αυτό το άχρηστο κρατος κ ο δήμος μας έχει τοσα ακίνητα ιδιόκτητα τόσα κτήματα και χρήμα που θα μπορούσε να στεγάσει κ εκπαιδευτικούς και γιατρους και σημειωτέον άπορους ντόπιους , ναι υπάρχουν κ είναι κ πολλοί, 3ον: εδώ τα παιδιά μας στο 3ο κακόμοιρο αζιλο είναι άστεγα κ σεις ψάχνετε φίλους στα άχυρα . Όλα ξεκινάνε κ τελειώνουν σε κάθε τόπο από τον δήμο κ την περιφέρεια δυστυχώς εμάς ασχολούνται με τα σκουπίδια των Καλυμνίων.

  13. Από τα σχόλια καταλαβαίνεις το επίπεδο των ντόπιων.
    Αντί να σταθούμε δίπλα τους . τους κρίνουμε κιόλας.
    Όταν είσαι αναπληρωτής και κάθε χρόνο δεν ξέρεις που θα διοριστείς
    και το καλοκαίρι δεν πληρώνεσαι πόσες επιλογές για να βρεις σπίτι έχεις;

  14. Εσύ που ζητάς μονιμότητα για 15 χρόνια στο νησί θα ήθελα να είναι το παιδί σου στην Κοζάνη και μετά να έγραφες…

  15. Ευτυχώς που υπάρχει και μια Κωα που περιγράφει ακριβώς την ψυχωσυνθεση των συντοπιτων της. Φιλοτομαρισμος ακριβώς. Ερχόμαστε από την άλλη άκρη γιατροί, εκπαιδευτικοί για την μόρφωση των παιδιών σας και την υγεία σας και μας βρίζετε και από πάνω αντί να μας ανοίξετε τις αγκάλες.σας. Ντροπή, υπηρετούμε για λίγο μέχρι να μαζέψουμε τα απαραίτητα μόρια και να πάμε στον τοπικό μας. Αλλά και να θέλαμε να μείνουμε για χρόνια σε ένα νησί που προσκύνα τα φράγκα και ξεφτιλίζει τους ανθρώπους που τους υπηρετούν μοιάζει σαν ένα σενάριο φρίκης. ΝΤΡΟΠΉ σε όσους συμπεριφέρονται σαν βάρβαροι. Μετά τρέξτε να ανάψετε κεριά….. ΝΤΡΟΠΉ….. Η παιδεία σας φαίνεται από τους τρόπους που απευθηνεστε σε ανθρώπους που έφαγαν τα νιάτα τους στα έδρανα των πανεπιστημίων. ΝΤΡΟΠΉ στην ψυχή σας. Εάν σας δίναμε. 1000 ευρώ για στέγη το μήνα θα μας προσκυνουσατε. ΝΤΡΟΠΉ σας.

    • ΚΟΠΕΛΙΑ ΕΣΥ… «ΠΡΟΣ ΚΩΑ».. ΟΤΑΝ ΔΕΣΕΙΣ ΤΗΝ ΘΕΣΟΥΛΑ ΣΟΥ ,ΚΑΙ ΤΣΙΜΠΙΣΕΙΣ ΤΑ ΜΟΡΙΑ ΣΟΥ ……ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΑ ΧΑΡΤΑΚΙΑ ΣΟΥ, ΓΙΑ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΣΟΥ….ΕΕΕΕ ΒΑΛΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΒΥΣΜΑ ΣΟΥ, ΚΑΙ ΣΗΚΩΘΕΙΣ ΝΑ ΦΥΓΕΙΣ… ΤΟΤΕ ΕΙΣΑΙ ΤΟΣΟ «ΗΘΙΚΗ» ΚΑΙ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΦΙΣΕΙΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ????? ΠΟΣΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΠΑΡΑΤΑΝΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΝ ΜΕΣΩ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ…Η ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ…ΚΑΙ ΣΥΚΩΝΟΝΤΕ ΚΑΙ ΦΕΥΓΟΥΝ???? ΕΚΕΙ ΟΤΑΝ ΜΕΤΑΤΟΠΙΖΕΤΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΕΣΕΙΣ ΤΙ ΣΚΑΤΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΣΤΕ????????? ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΑΠΟΡΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΣΤΝ ΡΟΔΟ ΤΟ Κ ΠΑΠΑ…..ΚΗ ΝΑ ΤΟΥ ΠΕΙ ΤΙ Σ…Α ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΕΙΣΤΕ!!!!!!!!!!!!!!!!!ΟΤΑΝ ΠΑΡΕΤΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΕΧΕΤΕ ΜΟΝΟ Δ Ι Κ Α Ι Ω Μ Α Τ Α !!!!!!!!

  16. η λυση ειναι η κατασκευη κτιριων απο το κρατος για ολους τους δημοσιους υπαλληλους { γιατροι δικαστες εκπαιδευτικοι, πυροσβεστες,κλπ} οπου θα πληρωνουν ενα συμβολικο ποσο 250 ευρω για ρευμα νερο καθαριοτητα.
    χιλια μετρα κτιριο κοστιζει μαζι με το οικοπεδο και τον εξοπλισμο περιπου 3 εκατομμυρια.
    10 τετοια βγαζουνπεριπου 150 διαμερισματα .
    αν δοθεουν οι εισπραξεις μιας χρονιας απο το τελος ανθεκτικοτητας που εισπρατει απο το νησι μας το κρατος, εγιναν τα 150 διαμερισματα.
    αλλα ποιος στην κυβερνηση θα σκεφτει κατι τετοιο.
    αυτοι συγκεντρωνουν τα λεφτα και τα μοιραζουν με αναθεσεις στους κολλητους.

    • Φιλε κοτη σωστη η προταση σου.
      Σε 10.000 τετραγωνικα μπορει να γινουν περισσοτερα απο 150 σπιτια.
      Αυτο βεβαια εξαρταται απο την κυβερνηση, αν θελει να κανει στοιχειωδη κοινωνικη πολιτικη.

  17. οταν επιτιθεσαι, θα σου επιτίθενται. οταν οι εκπαιδευτικοί ερχομενοι εδω τσουβαλιαζουν μια ολοκληρη κοινωνια και αντι να κατηγορουν το κρατος για τους μισθους, για την απουσια κατάλληλου θεσμικου πλαισιου αναφορικα με τις βραχυχρόνιεες και μακροχρονιες μισθωσεις, κατηγορούν και βριζουν ολοκληρη κοινωνια. η κοινωνια αυτη θα αντεπιτεθει. σκεφτειτε λιγο φιλοι μου εκπαιδευτικοι, ποσοι κωοι διαθετουν ακινητο προς ενοικιαση; 9/10; 8/10; 3/10;; σκεφτειτε πως αυτη η κατασταση με το στεγαστικό ταλανιζει πολλες περιοχες της ελλαδας. σκεφτειτε οτι ανεκαθεε οι τιμες στα ενοικια καθοριζονται με βαση τη προσφορα και τη ζητηση. κι αυτο ισχυει παντου..ειναι αδικο να βριζεις τους κωους γιατι 3 στους 10 εχουν ενα σπιτι και οι δυο επιλεγουν αιρβνβ και ενας να το χρεωνει 400 και 500. σκεφτειτε ααυτοι οι τρεις λοιπον γιατι επελεξαν αυτο τον τροπο διαχείρισης της περιουσίας τους; ειναι ολοι οι εκπαιδευτικοί και αλλοι ενοικιαστες σωστοι και συνεπεις στις υποχρεωσεις τους; ειναι ακριβοι οι φοροι που επιβαλλονται στον ιδιοκτητη; τι το συμφερει, τι αναγκες εχει; να κοιταζουμε λιγο αντικειμενικα τα πραγματα.

    • τώρα εκπροσωπείς ανωνύμως την κοινωνία; ας γελάσουμε…θέλεις να μας πεις ότι τα ενοίκια σε αυτά τα χαλάσματα που νοικιάζετε καθορίζονται από την προσφορά και τη ζήτηση; και το παίζεις και αντικειμενικός; Άσε μας ρε φίλε και δεν είμαι εκπαιδευτικός… Γελάει ο κόσμος με αυτά που γράφετε. Εκτίθεστε μερικοί.

    • Εννοείται πως το κράτος έχει ευθύνη και γι’ αυτό οι εκπαιδευτικοί έχουν απευθυνθεί πολλάκις στους αρμόδιους φορείς. Η τοπική κοινωνία δεν δυσφημίζεται όταν φέρεται με σεβασμό και με ανθρωπιά, δυσφημίζεται όταν εκμεταλλεύεται την ανάγκη και την κατάσταση.Δεν σας θίγει η γνωστοποίηση της συμπεριφοράς αλλά η συμπεριφορά καθαυτήν. Η αισχροκέρδεια θα καταγγέλλεται σε κάθε περίπτωση, δεν θα σωπαίνουν. Προφανώς θα πρέπει να σταματήσουν να έρχονται, ας κλείσουν τα σχολεία να αντιστραφούν οι όροι της προσφοράς και της ζήτησης.

  18. Την εκτέλεσε το ακριβό κατασκευαστικό κόστος[ακρίβεια] και η φορομπηκτική πολιτική των κυβερνήσεων.Ας κάνει μια έρευνα κάποιος δημοσιογράφος για κατασκευή μιας κατοικίας 100 τ,μ τι χρηματικό ποσό απαιτείται [με αγορά οικοπέδου 500 τ.μ].Ας ρωτήσει ένα λογιστή με τι κλίμακα φορολογούνται τα μισθώματα[ενοίκια] 15ή35ή45 τοις εκατό.Ας ρωτήσει τι ταλαιπωρία απαιτείται από την αγορά του οικοπέδου μέχρι την ολοκλήρωση της κατασκευής Ας ρωτήσει σε πόσα χρόνια και με ποιό μίσθωμα θα κάνει απόσβεση κεφαλαίου.Σε όλα αυτά ο συνέταιρος, το κράτος θεατής, καραδοκεί να εισπράξει τον ΦΠΑ,τον ΕΝΦΙΑ και τον φόρο μισθωμάτων χωρίς να εισφέρει σε τίποτα.Πως λοιπόν να βρεθεί φθηνή κατοικία;;;

  19. Πολύ ωραίος ο τσακωμός, αλλά δυστυχώς περιγράφει περίτρανα τι σόι λαός είμαστε… έχουμε παρακμάσει κυρίες και κύριοι, κάποτε είχαμε και φιλότιμο και αξίες, ερχόταν δάσκαλος σε ένα χωριό και όλο το χωριό συνέβαλε να βρεθεί σπίτι…. τώρα πετάμε ο ένας το μπαλάκι στον άλλο, δεν φταίω εγώ, φταίει ο απέναντι, ο δήμος το κράτος κλπ. Αν υποθέσουμε ότι αύριο ξεκινάει ο δήμος να φτιάχνει κατοικίες για εκπαιδευτικούς πόσα χρόνια χρειάζεται α πάρει να ολοκληρωθούν;;; Τώρα τι κάνουμε;; πώς θα βρεθεί λύση τώρα όχι αύριο….

  20. Η ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΝΤΟΠΟΙΟΤΗΤΑ !!!!!!!!!!!!!!! ΤΕΛΟΣ ΟΤΑΝ ΕΞΑΝΛΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΝΤΟΠΙΟΥΣ ΕΚΠΕΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΦΕΡΝΕΙΣ ΕΙΣΑΓΩΜΕΝΟΥΣ ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΑΛΑΙΠΩΡΕΙΣ ΚΟΣΜΟ…ΓΙΑΤΙ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΑ ΒΡΙΣΚΕΙ ΣΠΙΤΙ Ο ΕΝΑΣ ΠΑΡΑ ΟΙ 100!!!!!!!!!! ΑΛΛΑ ΤΟΣΟ ΓΚΑΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ!!!!

  21. Ολοι εδω στην Κω γραφετε χωρις να ξερετε πραγματικα πως ειναι η νομοθεσια για τους εκπαιδευτικους.Υπηρξα εκπαιδευτικος και γυρισα πολλα μερη μεχρι να μονιμοποιηθω στην Κω!!!Ομως αυτο το μαυρο χαλι που επικρατει στο νησι με τον τουρισμο δεν υπαρχει!!!Νοιαζονται για το χρημα και οχι για την παιδεια ,την υγεια!!!Σας λυπαμαι πραγματικα!!!!

  22. Γιατί ασχοληστε συνέχεια με δημόσιους υπαλλήλους;Με το ζόρι σας έπιασαν να πάτε στο δημόσιο;Επιτέλους Σοβαρευτητε.Οι ιδιωτικοί υπάλληλοι δεν πληρώνουν ενοίκια;Τι κατάντια είναι αυτή;Να δουλεύουμε να πληρώνουμε νοίκια,να πληρώνουμε τους φορους για Βα έχει το κράτος να πληρώνει τους δημόσιους υπαλλήλους κσι από οανω να θέλουν λέει και σπίτι.Ξαναλέω,δεν σας υποχρέωσε κανείς να πάτε στο δημόσιο.Εκατε στον ιδιωτικό τομέα η ελεύθεροι επαγγελματίες σαν εμάς να οικονομισετε.

  23. ΟΙ ΚΟΥΚΟΥΕΔΕΣ ΝΑ ΠΑΤΕ ΣΤΟΝ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΝΑ ΣΑΣ ΒΡΕΙ ΣΠΙΤΙΑ ΑΛΛΙΟΩΣ ΑΛΕ ΟΥΤΩΣ Η ΑΛΛΩΣ ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΕΙΣΤΕ

  24. Το πρόβλημα είναι παλιό και δεν αφορά μόνο τους εκπαιδευτικούς. Δεν είδαμε όμως κανέναν να γράφει τόσο εμετικά σχόλια και για άλλους υπαλλήλους που διαμαρτύρονται για το ίδιο θέμα( πχ γιατρούς, λιμενικούς κλπ).
    Όταν μια κοινωνία επιφυλάσσει τέτοια μεταχείριση στους δασκάλους των παιδιών της, νοσεί σοβαρά και το μέλλον της διαγράφεται δυσοίωνο…

  25. ΚΟΤΗ ΜΕ 30 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ 300 ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΚΑΙ ΛΥΝΕΤΑΙ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΣΤΕΓΑΣΗΣ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ. ΑΛΛΑ ΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΘΑ ΤΟ ΣΚΕΦΤΕΙ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟ ΥΛΟΠΟΙΗΣΕΙ. ΟΝΕΙΡΑ ΘΕΡΙΝΗΣ ΝΥΚΤΟΣ.

    • Τι ακριβώς μας λες;Να πληρώσουμε εμείς οι ιδιωτικοί υπάλληλοι και ελεύθεροι επαγγελματίες να φτιάξουμε σπίτια για τους δημόσιους υπαλλήλους;Τι καθεστώς είναι αυτό και τι έχει επικρατήσει στη χώρα μας τελικά;Ε όχι δεν θα πληρώσω κάποιον επειδή αυτός διάλεξε να γίνει δημόσιος υπάλληλος.Να τελειώνει το παραμύθι.Αν δεν βγαίνω σε μια δουλειά πάω αλλου.Ισως αυτό να εινσι και το μυστικό για τη δουλειά τους.Αν δεν παρουσιάζεται κανείς με αυτούς τους μισθούς τι θα κάνουν;Θα αναγκαστούν να αυξήσουν τους μισθούς για να βρουν υπαλλήλους.Αν γίνεται προκήρυξη ζητάνε 1000 και πάνε 10000 χιλιάδες,αυτοί που θα περάσουν θα πάρουν καλά λεφτά;Προσφορά και ζήτηση είναι η ζωή.Οι εκπαιδευτικοί δεν το ξέρετε;Άλλη μια λύση είναι η κατάργηση της μονιμότητας.Εμεις πως ζούμε χωρίς μονημοτητα;Νεροχύτης μας έκανε;Τέλος να κάνουμε ουι κάνουν πολλά προοδευτικά κράτη.Να αναλάβουν οι περιφέρειες η οι δήμοι τις μισθοδοσίες τους.Ναι με περισσότερα έσοδα για τους δήμους,Ενφια να πηγαίνει σε αυτούς κλπ.Να βρουν ανθρώπους οι δήμοι με γνώσεις να δουλεύουν και όχι ποιος έχει μεγαλύτερη οικογένεια η εινσι καλός άνθρωπος.

  26. Αν δεν έρθουν οι ιδιωτικοί υπάλληλοι στο νησί να δουλέψουν τι θα χρειαστούν οι εκπαιδευτικοί και υπόλοιποι δημόσιοι υπάλληλοι.Ποτε θα ψάξουμε λύση για το πρόβλημα των ιδιωτικών υπαλλήλων;Δεν πληρώνουν νοίκι αυτοί;Δε ζουν με το αυξημένο κόστος ζωής εδώ;Τι θα λέγανε αν έμπνεε ένας φόρος στους δημόσιους υπαλλήλους για να κτίσουμε σπίτια για τους ιδιωτικούς;Τρελό;Άδικο;Ναι σπούδασαν θα πουν κάποιοι.Να το δεχτώ.Σπουδασαν για να γίνουν δημόσιοι υπάλληλοι; Τους έπιασαν από το λαιμό;Ας πάνε στον ιδιωτικό τομέα.Τρεχουν κάνουν τα πάντα να μπουν στο δημόσιο,σε κάθε προκήρυξη κάνουν αίτηση για 1000 θέσεις εκατοπολλαπλασιοι,και μόλις διοριστούν κάνουν απεργία για αύξηση μισθού γιατί δεν βγαίνουν.Τους είχαν τάξει άλλο μισθό και δεν τους έδωσαν;Με τέτοια προσφορά τι ακριβώς περιμένουν;Το ίδιο δεν είχαμε και εμείς επι ΣΥΡΙΖΑ;Τότε που δεν υπήρχαν δουλειές και πηγαίναμε στα ξενοδοχεία με 500 ευρώ και ότι ήθελε το αφεντικό δηλώναμε;

  27. Όσοι γράφετε και δεν γνωρίζετε τα εκπαιδευτικά θέματα να το σταματήσετε γιατί γράφετε πράγματα που δεν ισχύουν. Οι εκπαιδευτικοί δηλώνουν πολλές περιοχές αλλά η τελική τοποθέτησή τους εξαρτάται από το Υπουργείο. Οι μόνες περιοχές που έχουν πιο πολλές θέσεις γιατί είναι μακριά από τα αστικά κέντρα είναι τα απομακρυσμένα νησιά. Η Κως είναι παραμεθόριος και δεν την προτιμούν οι εκπαιδευτικοί παρά μόνο ως λύση ανάγκης για μερικά χρόνια και μετά φεύγουν για τα σπίτια τους όπως είναι φυσικό. Οι ντόπιοι εκπαιδευτικοί δεν αρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες των σχολείων και ορισμένα νησιά δεν έχουν ούτε έναν ντόπιο πολλές φορές, ειδικά τα μικρά νησιά. Μην γράφετε ανυπόστατα πράγματα γιατί εκθέτετε και την τοπική κοινωνία και το νησί μας. Εκπροσωπείτε μόνο τους εαυτούς σας και όχι συνολικά το νησί μας που δεν υιοθετεί τις απόψεις σας.

  28. Κώοι και εργαζόμενοι επισκέπτες τίς Κω και τών υπολοίπων νησιών! Γιατί αληλοκατηγορίες!!! Όταν η κυβέρνηση σφυρίζει αδιάφορα!!! Αυτές ακριβώς πού προκάλεσαν αυτά τα τεράστια προβλήματα!Και δεν κάνουν κάτι θετικό? Παρακολουθήστε εξαγγελίες Πρωθυπουργού στην Θ.Ε.Θ.Τιποτε θετικό γεια αυτά τα ζητήματα στέγασης!Ενώ τα γνωρίζουν από πρώτο χέρι!!!Εκεί χρειάζεται πίεση και διαμαρτυρίες!Να χτιστούν άμεσα κατοικίες σε όλα τα νησιά!!!

  29. Κώοι και εργαζόμενοι επισκέπτες τίς Κω και τών υπολοίπων νησιών! Γιατί αληλοκατηγορίες!!! Όταν η κυβέρνηση σφυρίζει αδιάφορα!!! Αυτές ακριβώς πού προκάλεσαν αυτά τα τεράστια προβλήματα!Και δεν κάνουν κάτι θετικό? Παρακολουθήστε εξαγγελίες Πρωθυπουργού στην Δ.Ε.Θ.Τιποτε θετικό γεια αυτά τα ζητήματα στέγασης!Ενώ τα γνωρίζουν από πρώτο χέρι!!!Εκεί χρειάζεται πίεση και διαμαρτυρίες!Να χτιστούν άμεσα κατοικίες σε όλα τα νησιά!!!

  30. ΟΙ ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΓΙΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΝΥΦΗ Η ΓΑΜΠΡΟ ΣΙΓΑ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΓΡΑΜΜΕΝΗ ΣΤΑ ΦΡΥΔΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΟΙ ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΑΒΟΥΡΑ

  31. ψόφφο στους ντόπιους ναζί μποχαλαράδες που νομίζουν ότι πιάσανε του Θεού τα @@ και το παίζουν κάποιοι με ένα νοσοκομείο ερείπιο να ψοφάνε στα αγροτικά. Μη σώσει και πατήσει προμάζεμα γιατρός,δάσκαλος, πυροσβέστης, νοσηλευτές στο βρωμόνησο ας ψοφήσουν μόνοι τους

  32. Ούτε ευρώ για δημόσιους υπαλλήλους .Αν δεν βγαίνουν να πάνε στον ιδιωτικό τομέα.Αρκετά τους πληρώνουμε.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ