Αρχιερατικός εσπερινός – Θεία λειτουργία και παραδοσιακό πανηγύρι του Προφήτη Ζαχαρία, στην Κω

3
9849

Με κατάνυξη ο πανηγυρικός Εσπερινός και το Πανηγύρι του Προφήτη Ζαχαρία, στην ομώνυμη περιοχή πίσω από το βουνό στην Κω (κάτω από την περιοχή «Χαλκίπετρα») η οποία ανακαινίστηκε το 2009 από μια ερημική και άγρια περιοχή σε μια εντυπωσιακή όαση προσκυνήματος.
Στον εσπερινό χοροστάτησε -όπως κάθε χρόνο- ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κώου και Νισύρου κκ Ναθαναήλ πλαισιωμένος από τον πρωτοπρεσβύτερο π. Ιωάννη Διακοπαναγιωτη, τον π. Περικλή Κιάρη, τον π. Αναστάσιο Τσουκνιά και τον π. Βαγιανό Ιωάννη Κώστογλου. Εψαλλαν οι Γιώργος Σανιδάς, Μιχάλης Καρακιόζης, Σταμάτης Μανούσογλου και Γιώργος Κιάρης.
Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος, αναφέρθηκε στον θαυμαστό τρόπο της σύλληψης του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου και στην δυσπιστία του Προφήτη Ζαχαρία όταν του το αποκάλυψε Άγγελος Κυρίου που είχε ως συνέπεια να καταστεί άφωνος έως ότου γεννήθηκε το παιδί και στην ενάτη μέρα έπρεπε να του δοθεί το όνομα, οπότε ο Ζαχαρίας ζήτησε μια πλάκα από κεραμίδι στην οποία έγραψε τη λέξη Ιωάννης και απέκτησε ξανά τη φωνή του.
Ο Σεβασμιώτατος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει δήμο και συγκεκριμένα τον αντιδήμαρχο Παναγιώτη Χατζηχριστοφη για το πολύ καλό στρώσιμο του δρόμου ιδιαίτερα τον εργαζόμενο Αντώνη Βρούβα και φυσικά τον π. Ιωάννη Κουτάντο και τους «μαύρους λύκους» για την απίστευτη δουλειά που έχουν κάνει στην περιοχή, η οποία χρόνο με το χρόνο γίνεται ολοένα και ομορφότερη
Ακολούθησε  το μεγάλο παραδοσιακό πανηγύρι με πλούσια τράπεζα ( ντολμαδάκια, μακαρόνια σάλτσα και φασολάκια μαυρομάτικα) μουσική και χορό, με την παραδοσιακή ορχήστρα με τους: Δημήτρη Κεφαλιανό (βιολί), Νίκο Μάμμη (λαούτο-τραγούδι) και Στέφανο Κώστογλου (λύρα).

Το πρωί εψάλη ο Όρθρος και τελέστηκε η Θεία λειτουργία της εορτής:

 

 

 

3 ΣΧΟΛΙΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ