Για πρώτη φορά, εκδήλωση στο «πηγάδι του Μιαούλη» στο Γυαλί Νισύρου, για την 200ή επέτειο από τη «Ναυμαχία της Κω-Γέροντα»

8
8854

Με τιμές και σεβασμό στην ιστορία των γεγονότων η τiμητική εκδήλωση στην νησίδα «Γυαλί Νισύρου» στον ιστορικό χώρο του «πηγαδιού του Μιαούλη», με πρωτοβουλία  του Επαρχείου Κω-Νισύρου σε συνεργασία με τον Δήμο Νισύρου, με την πολύτιμη βοήθεια της εταιρείας ΛΑΒΑ ΑΕ. η οποία έχει αναλάβει τόσα χρόνια, τη συντήρηση και διατήρηση του πηγαδιού. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε παρουσία του Γ.Γ. Νησιωτικής πολιτικής της επάρχου Κω Νισύρου Ντίνας Σβυνου, του διοικητή της Β Αστυνομικής Διεύθυνσης Δωδεκανήσου Εμμανουήλ Καζαμια, του δημάρχου Νισύρου Χριστοφή Κορωναίου
Η τιμητική εκδήλωση στην νησίδα «Γυαλί Νισύρου» στον ιστορικό χώρο του «πηγαδιού του Μιαούλη», διανοίχτηκε τότε με διαταγή του ναυάρχου, μετά από υπόδειξη του ναυτόπαιδου από την Νίσυρο, Ιωάννη Ζαπέτη, και έλυσε το πρόβλημα της προμήθειας πόσιμου νερού για τα πληρώματα του ελληνικού στόλου.
Ο συμπατριώτης μας  συγγραφέας Αχιλλέας Κουτσουραδης, αναφέρθηκε στο ιστορικό » πηγάδι του Μιαούλη», ενώ επισήμανε πως με γνωμάτευση γεωλόγου που πρόσφατα επισκέφθηκε το σημείο,  υπογράμμισε πως το πηγάδι του Μιαούλη, μπορεί να ξαναδεί νερό. Αξίζει να σημειωθεί πως καλέστηκαν οι απόγονοι του Μ. Σαχτούρη αλλά δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν.

Πηγη: https://www.kostv.gr

8 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Στην Κέφαλο τα πλοία των επαναστατών προμηθεύονταν σιτάρι και νερό από πηγές του Κρίκελου και του
    Χάρακα!!!! Εμείς και πληρώματα από Αντιμάχεια Πυλί και Κέφαλο!!!! Εμείς ζούμε μόνο για το χρήμα!!!

  2. Ακομα και τα πιο μικρα νησακια μας προσφεραν τα μεγιστα για την απελευθερωση της πατριδας

  3. άρχισαν οι φιέστες, όπως …., όταν θα αρχίσει να βρέχει, να βγει με το αδιάβροχο, να κλείνει τρύπες μέχρι τά φανάρια στο Τιγκάκι, και όλοι οι Επαγγελματίες να λένε που είναι ό δήμος, άχρηστοι

  4. (Με αφορμή την τελετή στο «Πηγάδι του Μιαούλη» στο Γυαλί για τα 200 χρόνια από τη Ναυμαχία Κω-Γέροντα). Σχολίασε άραγε κανείς ότι στις δορυφορικές λήψεις (Google maps) η νήσος Γυαλί αναγράφεται και με την Τουρκική ονομασία; (Sakarcilar Ada)

    • Δεν θα υπάρχει ούτε Γυαλί ούτε Sakarcilar Ada απλά θα έχει εξαφανιστεί από την συνεχή εξόρυξη ελαφρόπετρας και περλίτη.Πριν από 25 χρόνια ρώτησα τον τότε δήμαρχο Νισύρου[δήμαρχε γιατί εσείς οι νισύριοι θέλετε να εξαφανίσετε το Γυαλί;]Μου απάντησε [και τι να κάνουμε;] Και του πρότεινα την ιδέα κάθε καράβι που έρχεται να είναι φορτωμένο με χώμα και πέτρες που θα τα εναποθέτει στο νησί για να μην εξαφανιστεί από τον χάρτη.Τα λέω επειδή και ξέρω και αγαπώ το νησί,γιατί είχα δουλέψει εκεί όταν ήμουν φοιτητής δεκαετία 1970.SOS για τη σωτηρία του νησιού.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ