Πλήθος προσκυνητών στην εορτή της Παναγίας του Χάρου στους Λειψούς, με ΑΓΕΕΘΑ, ΑΣΔΕΝ κ.α. | Προεξήρχε ο Επίσκοπος Μεσαορίας Κύπρου Γρηγόριος

2
7793

Η Απόδοσης της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου ή Εννιάμερα της Παναγίας με λαμπρότητα στον πανηγυρίζοντα ιερό ναό της Παναγίας του Χάρου στους Λειψούς.

Χοροστατούντος φέτος του Επισκόπου Μεσαορίας Κύπρου Γρηγορίου.

Η εικόνα φυλάσσεται για λόγους ασφαλείας στον Άγιο Ιωάννη Θεολόγο τον μεγάλο ναό των Λειψών και στις 6 το απόγευμα της παραμονής ψάλλοντας το «Απόστολοι εκ περάτων» μεταφέρεται εν πομπή από τον Άγιο Θεολόγο στην Παναγία του Χάρου, όπου τελείται ο εσπερινός και το πρωί ο Όρθρος και η Θεία λειτουργία της εορτής.

Αμέσως μετά μοιράζεται το κόλλυβο της Παναγίας. Η Ιερά εικόνα θα παραμείνει στο ναό της για 40 ημέρες και μετά για λόγους ασφαλείας θα επιστρέψει στον ΙΝ Αγίου Θεολόγου.

Παρουσία φέτος του ΑΓΕΕΘΑ, Στρατηγού Δημητρίου Χούπη, του δ/κτη της ΑΣΔΕΝ Αντιστράτηγου Εμμανουήλ Θεοδώρου, του δ/κτη της 80 ΑΔΤΕ Ταξίαρχου Παύλου Ανδρικόπουλου, του Δημάρχου Λειψών Φώτη Μάγγου, των βουλευτών Μίκας Ιατρίδη και Βασίλη Υψηλάντη, του Επάρχου Μανώλη Μουσελή, ανώτατων αξιωματικών της αστυνομίας και του λιμενικού, του ταξίαρχου Β Αστυνομικής Διεύθυνσης Μανώλη Καζαμία και του Υποναύαρχου κ. Δελλή

Από Κω παρόντες ήταν μεταξύ άλλων ο πρ. Δήμαρχος και Άρχων του Πατριαρχείου Θεοδόσης Βαρκάς και ο πρ. Πρόεδρος Ασφενδιού Μιχάλης Γιωργαλλής.

Μεγάλη προσέλευση από τα γύρω νησιά και ιδιαίτερα από Λέρο-Πάτμο

Ακολούθησε το καθιερωμένο μεγάλο παραδοσιακό πανηγύρι από το δήμο Λειψών στο κεντρικό πάρκο του νησιού.

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ξέρει κανείς γιατί το κανάλι της Βουλής έχει μάθημα κατήχησης στο Ισλάμ και το Κοράνι;

    Με διδάσκουσα μια Μαρία Ευθυμίου του ΕΚΠΑ, η οποία συν τοις άλλοις δεν μπορεί και να μιλήσει ελληνικά.

    Έχουμε λαλήσει τελείως.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ