Θεοδόσης Νικηταράς: «Θα προασπίσω τα συμφέροντα του νησιού μου. Αν χρειαστεί, θα βρεθώ μαζί με τους συμπολίτες μου εκεί που πρέπει και όχι στα μετόπισθεν…»

41
11648
Απαντήσεις και διευκρινήσεις , έδωσε σήμερα το μεσημέρι 13 Αυγούστου 2024,  ο δήμαρχος Κω Θεοδόσης Νικηταράς, σε  συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ αναφορικά με την  άρνησή του να δεχθεί την μεταφορά των απορριμμάτων από την Κάλυμνο στην Κω και στα όσα έχουν διατυπωθεί στις 14 επιστολές (μαζί με την σημερινή)  από τον Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Νοτίου Αιγαίου.
Ξεκαθάρισε  ότι ουδέποτε ψήφισε την μεταφορά των σκουπιδιών από την Κάλυμνο στην Κω και ουδέποτε ενημερώθηκε ή ρωτήθηκε για τις προθέσεις του ΦοΔΣΑ και του δήμου Καλυμνίων.
 «Αυτός ο δήμαρχος, αυτή η κοινωνία έχει αξιοπρέπεια και υπερηφάνεια και δεν δέχονται από από κανέναν, προσβολές που απαξιώνουν τον πολιτικό διάλογο » .
Επί της ουσίας ο δήμαρχος Κω διευκρίνισε ότι αυτό που ψήφισε και που φάνηκε και από τα έγγραφα που κατέθεσαν -κατά τη συνέντευξη τύπου- η Έπαρχος και οι περιφερειακοί σύμβουλοι της παράταξης του Γιώργου Χατζημάρκου, ήταν η μελλοντική κατασκευή εργοστασίων απορριμμάτων σε Κω και Κάλυμνο.  Ο κ. Νικηταράς αναφέρθηκε στο εγκεκριμένο,  Περιφερειακό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ) Νοτίου Αιγαίου, το 2022,  ότι δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη μεταφοράς απορριμμάτων από οπουδήποτε στο ΧΥΤΑ Κω.
Η αρχική πρόβλεψη για δεκαετή κύκλο ζωής αναιρείται από την πραγματικότητα. Αντί για 10 έτη, όπως προβλέπονταν, ήδη ο ΦΟΔΣΑ κάνει λόγο για 6-7 χρόνια αντοχής του 2ου κυττάρου.
Αναφερθείς στο εγκεκριμένο Περιφερειακό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων Νοτίου Αιγαίου για την Κάλυμνο , τόνισε πως στη σελίδα 115 του ΠΕΣΔΑ,  προβλέπει ως πρώτη επιλογή την δεματοποίηση των σκουπιδιών και όχι την θαλάσσια μεταφορά τους.
Έτσι, σε εφαρμογή του ΠΕΣΔΑ, αποφασίστηκε από το Δήμο Καλυμνίων η δεματοποίηση και αποθήκευση των απορριμμάτων, ως ενδιάμεση λύση, μέχρι να υλοποιηθεί η κατασκευή της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων.
Για αυτό το λόγο, ανακοίνωσε ο Πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ, σε ανάρτηση  του στις 13.05.2022, μετά από συνάντηση του με τον τότε Δήμαρχο Καλύμνου Δημήτρη Διακομιχάλη, ότι προκρίνεται η δεματοποίηση για το Δήμο Καλυμνίων.
Μετά από αυτό, τον Αύγουστο του 2022, ψηφίστηκε το ΠΕΣΔΑ Νοτίου Αιγαίου. Αναφορικά με τη δική του θετική ψήφο στο ΠΕΣΔΑ, αφορούσε  τη δεματοποίηση και αποθήκευση των απορριμμάτων στην Κάλυμνο και όχι την μεταφορά τους , έως και την κατασκευή της μόνιμης Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ).
Ο δήμαρχος στην απόφαση για δεματοποίηση και  αποθήκευση των απορριμμάτων  στην Κάλυμνο, ως μεταβατική και μέχρι την κατασκευή της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων, απόφαση που σχεδιάστηκε από το Δήμο Καλυμνίων, ανακοινώθηκε  από τον Περιφερειάρχη και τον τότε Δήμαρχο Καλύμνου στις 13.05.2022 και  εγκρίθηκε σε ότι αφορά την περιβαλλοντική της υπόσταση στις 01.06.2023, από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και έκτοτε  ουδεμία αλλαγή σε αυτό το σχεδιασμό υπήρξε και πολύ περισσότερο, ουδεμία ενημέρωση  για αλλαγή σχεδίων είχε ο Δήμος Κω από το Δήμο Καλυμνίων ή το ΦΟΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου.
Ο δήμαρχος ζήτησε για άλλη μια φορά  από τον πρόεδρο του ΦΟΔΣΑ, να συζητήσει θεσμικά με  Κάλυμνο και Κω για να δοθούν λύσεις που να μην επιβαρύνουν την Κω και ταυτόχρονα, να δώσουν διέξοδο στο πρόβλημα της Καλύμνου.
 «Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια», τόνισε. Σ’ ότι αφορά τον ΧΥΤΑ της Κω, ανέφερε ότι έχει ένα μόνο κύτταρο με διάρκεια ζωής πέντε χρόνια. «Αν τον επιβαρύνουμε με 10.000 τόνους σκουπίδια ετησίως, χύμα, ο χρόνος ζωής του θα μειωθεί», κατέληξε.
 Ο Δήμαρχος τόνισε ότι σε περίπτωση να προχωρήσει η μεταφορά των απορριμμάτων, θα βρεθεί μαζί με τους συμπολίτες του εκεί που πρέπει και όχι στα μετόπισθεν.

Πηγη: https://www.kostv.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

41 ΣΧΟΛΙΑ

    • Ω ρε ΓΛΈΝΤΙΑ, το ΤΕ@ΝΤΟΣΑΚΗ Ο ΝΤΑΗΣ θα βάλει στήθος, ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΣΚΟΥΠΊΔΙΑ...φτάνει να είναι ΞΎΠΝΙΟΣ...

      Τα ίδια ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΙΛΙΚΙΑ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟ ΠΟΥ ΘΑ ΈΦΕΡΝΕ Η ΠΕΡΙΦΈΡΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΟΔΟ….
      Τα κατάφερες ΤΕ@ΝΤΟΣΑΚΗ, ΤΩΡΑ μας τους κουβαλάνε από το μισό Αιγαίο.
      Για να θυμηθείς και το ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΟΥ ΣΟΥ ΕΤΑΞΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΙΣ ΝΑΙ ΣΤΟ ΧΟΤ ΣΠΟΤ….
      Κατάστρεψε το Πυλί ο γκάου και από ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ το μακρύτερο… ΝΑ ΜΗΝ ΚΟΙΜΆΣΑΙ ΟΡΘΙΟΣ ΟΤΑΝ ΨΗΦΙΖΕΙΣ ΨΗΦΙΖΕΙΣ ΨΕΥΤΟΘΕΟΝΤΟΣΑΚΗ.

  1. Ευχαριστούμε τους δημαρχους ΚΑΙΣΕΡΛΗ-ΚΥΡΙΤΣΗ-ΝΙΚΗΤΑΡΑ για τα εργα στο νησί.Οπως ΧΥΤΑ αντιπυρικες ζώνες αφαλάτωση συγκοινωνίες ,αξιοποίηση οινοποιειου ,αβικω ,ναυτικου ομιλου ,αλεξαντερ φασιον, για την επιλυση του κυκλοφοριακου, για το χωροταξικο-πολεοδομικο σχεδιο ,για το κολυμβητηριο , τον μολο για τα κρουαζιεροπλοια ,νέο κτήριο αφιξεων-αναχωρήσεων στο λιμάνι,εγκαταστάσεις SEGEN ,επέκταση μαρίνας,για τα καινουργια σχολεια 60 αίθουσες προκατ!!!,για τους δρομους,για την καθαριοτητα.για την απομάκρυνση του ΚΤΕΛ για την υγεια,για τις λακούβες

    • Καμία σχέση.Να τελειώνει το παραμύθι.Αλλη εποχή του καθένα και αλλά μέσα.Εξαλου για τον Κυριτση δεν έχει πει κανείς ότι δεν δούλεψε η δεν βοήθησε το νησί.Περασαμε το μεταναστευτικό με χιλιάδες να έρχονται καθημερινά,και σταθήκαμε όρθιοι.Περασαμε έναν καταστροφικό σεισμό και πάλι τα καταφέραμε και βγήκαμε στο φως κάνοντας την καλύτερη χρόνια μας το 19.Απλα τότε το προηγούμενο κατεστημένο που είχε χάσει προνόμια και οι δικηγόροι που ήθελαν να κάνουν κουμάντο,επισαν τον κόσμο να ψηφίσει τον καλό άνθρωπο.Σημερα βλέπε Καϊσερλή και ανεξαρτοποιήσεις δικηγόρου,κάνουν την πάπια αλλά το νησί υποφέρει εξαιτίας και αυτών.

  2. Ω ρε ΓΛΈΝΤΙΑ, το ΤΕ@ΝΤΟΣΑΚΗ θα βάλει το στήθος ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΣΚΟΥΠΊΔΙΑ... Φτάνει να είναι ΞΎΠΝΙΟΣ...

    Τα ίδια ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΙΛΙΚΙΑ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟ ΠΟΥ ΘΑ ΈΦΕΡΝΕ Η ΠΕΡΙΦΈΡΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΟΔΟ….
    Τα κατάφερες ΤΕ@ΝΤΟΣΑΚΗ, ΤΩΡΑ μας τους κουβαλάνε από το μισό Αιγαίο.
    Για να θυμηθείς και το ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΟΥ ΣΟΥ ΕΤΑΞΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΙΣ ΝΑΙ ΣΤΟ ΧΟΤ ΣΠΟΤ….
    Κατάστρεψε το Πυλίας και από ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ το μακρύτερο… ΝΑ ΜΗΝ ΚΟΙΜΆΣΑΙ ΟΡΘΙΟΣ ΟΤΑΝ ΨΗΦΙΖΕΙΣ ΨΕΥΤΟΘΕΟΝΤΟΣΑΚΗ.

  3. ΣΕ ΞΥΠΝΆΝΕ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΊΝΕΙΣ ΦΩΝΆΖΕΙΣ ΚΑΙ ΨΗΦΙΖΕΙΣ….ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ, ΟΤΙ ΠΕΙΣ ΧΑΤΖΗΜΑΡΚΟ ΑΦΈΝΤΗ…

  4. ΨΈΜΑΤΑ, ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΕΣ, ΨΕΜΑΤΑ, ΨΈΜΑΤΑ, ΨΈΜΑΤΑ ΑΠΌ ΕΝΑ ΑΝΙΚΑΝΟ ΑΝΘΡΩΠΆΚΙ…

    Τον είχε πάρει ο ύπνος στην συνεδρίαση του ΠΟΦΤΟΥΔΑ και όταν τον ξύπνησαν φώναξε δυνατά ΝΑΙ ΣΕ ΌΛΑ χωρίς να καταλάβει τι ψήφιζε.
    ΨΕΥΤΗ ΤΕ@ΝΤΟΣΑΚΗ, ΤΩΡΑ ΣΕ ΜΟΥΝΤΖΩΝΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΩΟΙ, ΠΗΡΑΝ ΧΑΜΠΆΡΙ ΤΟΝ ΧΑΡΑΚΤΉΡΑ ΣΟΥ…

  5. Ξέρεις τι μου θυμίζεις εκεί το βράδυ που που κατέβηκες στο λιμάνι για την δήθεν διαμαρτυρία για την επέκταση στο hot spot έχεις πλάκα μεγάλη

  6. σκουπίδια σηκωθειτε και φύγετς μόνο για να τρώτε λεφτά είστε.Το νησί έχει γίνει βόθρος από τη βρωμιά.Αχρηστοιοιοιοι

  7. Κύριε δήμαρχε και απεραντε καπετανιε του νησιού μας,εσυ μας οδηγείς.Οποτε θα έρχοντε ξενοι εχθροι,και πεινασμένοι κουκιυλοφοροι,που ζουν στο νησί,οι φρουροί του νησιού θα είναι διπλα σου.

  8. Ζητάω συγνώμη ταπεινά από τον δήμαρχο,γιατί τώρα που έμαθα την αλήθεια,έχει δίκιο.

  9. ΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΩ,ΒΛΕΠΩ ΤΗΝ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΑ ΞΕΥΤΙΖΕΙ.ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ,ΠΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΑΨΕΥΔΟΥΝ ΕΝΩΠΙΟΝ ΟΛΩΝ ΤΟΥΣ ΧΑΤΖΜΑΡΧΟ,ΣΒΥΝΟΥ,ΝΑΒΡΟΖΙΔΗ ΚΡΗΤΙΚΟ.ΠΑΝΤΟΥ @ΚΑΤΑ ΤΑ ΚΑΝΟΥΜΕ.

  10. ΠΑΡΑΙΤΗΣΟΥ ΑΝ ΟΠΩΣ ΛΕΣ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΠΡΟΑΣΠΙΣΕΙΣ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΣΟΥ!!ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΘΑ ΣΩΘΕΙ ΤΟ ΝΗΣΙ! ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΓΑΠΙΟΜΑΣΤΕ!!!

  11. Έτσι πρέπει να αντιδρούν οι δυνατοί άνθρωποι.Τα συμφέροντα του τόπου του,υπερσπιστηκε ο δημαρχος,και όχι να υποκύψει σε απειλες.Του δίνω πολλά συγχαρητήρια,αν και δεν είμαι από εδώ.

  12. Προχώρα Δήμαρχε και γράψε τους όλους και τους τ ρ ε ι ς π ρ ο σ κ υ ν η μ έ ν ο υ ς μαζί με το αφεντικό τους στα …….!!!!!!!παλιά σου τα παπούτσια.Άντε γιατί πολύ αέρα πήρε ο λακκούβας!!!!!!

  13. Καλά αυτός δεν καταλαβαίνει τι σημαίνει προσωπική προσβολή και έχετε απαίτηση να καταλάβει τι ψήφισε στον ΦΟΣΔΑ? Τον χαρακτήρισαν ψεύτη και υποκριτή δεν κατάλαβε ότι τον προσβάλλαν προσωπικά.
    Δειλός.Μοιραίος.Άβουλος όπως ήταν πάντα.
    Επειδή όμως εγώ σαν συγχωριανό μου τον συμπονώ μια συμβουλή του δίνω.
    ΠΑραιτησου τώρα αν καταλαβαινειις τι σημαίνει ξευτιλα ,γιατί η ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ ΕΡΧΕΤΑΙ!!!

    • Χαχαχαχ… σαν και σενα που τον ψηφισες!!
      Σωθηκαμε!! Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΠΗΡΕ 60%!!( αν πηρε..)

      • Αν εσένα σου άρεσε ο προηγούμενος με κατεβασμένα ….. τότε μπορείς και να σκύψεις για να ολοκληρωθεί η εικόνα. Με τις υγείες σου .

        • Να και ενας παλιος πληρωμενος βολεμενος και καμενος γραφιας!
          Ποιο απο ολα σε πειραξε;; Το αν πηρε 60% η το οτι δεν εισαι νοημων;;;
          ΣΠΙΤΙΑ ΣΑΣ ! Καταστρεψατε το νησι!!

  14. Χαχαχαχα τι λέει ο ανύπαρκτος …ο αόρατος …ο πλέον κατάλληλος Δήμαρχος των τελευταίων 100 χρόνων ….πρόσεξε μην σπάσεις κανένα τακούνι

  15. Που εισαι πινοκιο κοιτα μην απο το πολυ αγωνα παθεις υπερκοπωση. Για το 3ο δημοτικο θα πεις τιποτα η και εκει το μπεκη ψιλοκομενο?? αλλα απο οτι βλεπω και τα μεσα μαζικης εξημερωσης ΜΜΕ μαζι σου ειναι ενα μηνα πριν το πρωτο κουδουνι και ολοι οι γονεις τουμπεκα για τα ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ κανουνε τα μπανακια τους τωρα 10 Σεπτεμβριου θα τους πιασει η αγωνιστικη συμμετοχη για φωτογραφιες στα μμε ξευτιλισμενοι ολοι σας… τα σκουπιδια της καλυμνο ειναι ποιο σημαντικα απο τα παιδια μας ετσι? ΤΟ ΘΕΜΑ 3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΗΓΕ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ.

    ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΝΙΚΗΤΑΡΑΣ Ο ΜΕΓΑΛΗΤΕΡΟΣ ΨΕΥΤΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ. 29 ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΑΚΟΜΗ ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΕΙΟ.

  16. Κύριοι!,,Το πρόβλημα που έχει προκύψει από τούς τρείς τίς περιφέρειας!!! Ποιός θα το θήξη??? Αυτοί πήραν θέση εις βάρος του νησιού! Και Δεν τούς τραβά το αυτί κανείς???Η κρύβονται κάτω από τα φουστάνια του Χατζηλακουβα???

  17. Ο λαός δεν θα κατέβει μαζί σου γιατί όπως μας ήθελες στήριγμα από εμάς για το κολυμβητήριο και τελικά το έδωσες στους παρόντες ξενοδόχους, έτσι είναι και σίγουρο το σχέδιο σου για την πώληση των σκουπιδιών σε άλλη εταιρεία μόνο και μόνο για να το έχετε μονοπώλιο και όπως έχουμε τα προβλήματα με τα απορριμματοφόρα που τα έδωσες σε ιδιώτες έτσι θα γίνει με τα σκουπίδια! ΌΧΙ ΣΤΗΝ ΣΤΉΡΙΞΗ ΣΤΟ ΣΧΈΔΙΟ ΣΟΥ! ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΈΒΟΥΜΕ ΜΑΖΊ ΣΟΥ! ΣΤΑΜΆΤΗ ΞΥΠΝΑ!

  18. ΠΑΡΕ ΤΟ ΣΥΝΑΦΙ ΣΟΥ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΑΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΤΕ ΑΛΛΟΥ ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΛΟ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΣΟΥ . ΤΑ ΚΟΥΒΑΔΑΚΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΗ ΠΑΡΑΛΙΑ . ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΙΣΘΑ ΕΙΣΤΕ .ΜΕ ΑΓΑΠΗ ΠΑΝΤΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ