Ο Εσπερινός της εορτής του Αγίου Φωκά στο ξεν. Ωκεανίς στην Κω

0
7808


Ο εσπερινός της εορτής του Αγίου Φωκά (Ανακομιδή Ιερών Λειψάνων του Αγίου Φωκά του Νέου από τη Σινώπη) εψάλη απόψε  με λαμπρότητα στο φερώνυμο Ιερό Παρεκκλήσιο εντός του συγκροτήματος του ξεν. Ωκεανίς στην Κω, από την ενορία Αγίων Πάντων  χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου κ. Ναθαναήλ.

Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωναν ο π. Αναστάσιος Τσουκνιάς και ο π. Βαγιανός-Ιωάννης Κώστογλου,

Τους ύμνους απέδωσε ο χορός των Ιεροψαλτών των Αγίων Πάντων με τον Πρωτοψάλτη Χαράλαμπο Αλαχιώτη και τον Μιχάλη Καρακιόζη.

Παρόντες ήταν μεταξύ άλλων η οικογένεια Γεωργίου Δρόσου οι οποίοι έχουν αφιερώσει το Ιερό Παρεκκλήσιο το οποίο φροντίζουν και περιποιούνται ιδιαίτερα, στην Ιερά Μητρόπολη Κώου και Νισύρου και ο Σεβασμιώτατος τους ευχαρίστησε θερμά γι αυτό, ο Κώστας Σκανδαλίδης με την σύζυγό του και πολλοί προσκυνητές.

Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στον θαυμαστό βίο του Αγίου Φωκά, τον οποίο σέβονται ακόμη και μουσουλμάνοι μιας και τα θαύματά του είναι γνωστά και στους ίδιους και μετέφερε τις ευχές και την ευλογία του οικουμενικού πατριάρχη.

Τέλος, η οικογένεια Δρόσου δεξιώθηκε -όπως κάθε χρόνο στη γιορτή του Αγίου- απλόχερα και πολύ φιλόξενα όλους τους προσκυνητές.

Βιογραφία

Φωκᾶ, τὸ λουτρὸν σμήγματος παντὸς δέχου.
Λουτρὸν γὰρ ἦν ἀγῶνος, οὐ καθαρσίου.
Εἰκάδι δευτερίῃ λουτρὸν πέφνεν ἔνδοθι Φωκᾶν.

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ