Οι φωτογραφίες τα λένε όλα… 13:30 η φωτιά είχε ελεγχθεί πλήρως | Αμέσως μετά ξεσπά 2η εστία 500μ. πιο πάνω…

37
28182

Δείτε φωτογραφίες-ντοκουμέντα από τις δύο διαφορετικές εστίες της φωτιάς που ξέσπασε στου Σταυρού το Πέραμα γύρω στις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας 1η Ιουλίου.

Στις 13:30 όπως φαίνεται ξεκάθαρα στη φωτογραφία η Πυροσβεστική με τους εθελοντές της πολιτικής προστασίας και τους χειριστές μηχανημάτων είχαν κόψει πλήρως το δρόμο της φωτιάς και την είχαν ελέγξει (σε χώρο με πολύ χαμηλή βλάστηση).

Μερικά λεπτά αργότερα στο ύψωμα περίπου 500-600μ. πιο πάνω προς τον ΧΥΤΑ (σε χώρο με πολύ πυκνή βλάστηση και δύσβατη περιοχή) ξεσπάει -ίσως από κάποιο καμένο ζώο που την μετέφερε τρέχοντας- νέα εστία που με τον πολύ ισχυρό άνεμο που έπνεε στην περιοχή εξαπλώθηκε ακαριαία κάνοντας το δεύτερο μέτωπο ανεξέλεγκτο με τους εθελοντές και τους χειριστές να τρέχουν από πίσω της…

Τα υπόλοιπα είναι γνωστά…

Και η αεροφωτογραφία του Μιχάλη Ρεΐση που καταγράφει ακριβώς την έναρξη και την πορεία της Πυρκαγιά με τις δύο διαφορετικές εστίες:

 

37 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΤΙ ΘΈΛΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ Ο ΠΟΙΗΤΗΣ ΔΗΛΑΔΗ ;
    ΡΕ ΝΙΚΗΤΑΡΑ ΔΕΝ ΠΑΊΖΕΣΑΙ ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΣΚΕΦΤΕΙΣ ΆΡΑΓΕ;
    ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΗΤΕ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΕΤΕ ΡΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΔΕΎΤΕΡΗ ΕΣΤΙΑ ΛΙΓΟ ΠΟΙΟ ΠΑΝΩ ΥΠΑΡΧΕΙ Ο ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΧΥΤΑ ΜΕ ΠΛΑΤΟΣ 7 ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΤΟ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΠΩΣ ΠΗΔΗΞΕ Η ΦΩΤΙΑ ;
    ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΎΟΥΝ ΟΙ ΚΟΨΙΜΙΟΙ &&^%%€€

    • Το μίσος και οι εμμονές σας μας έφτασαν εδώ που φτάσαμε. Ο Διοικητής της πυροσβεστικής το ανακοίνωσε, τον δήμαρχο κατηγορείς. Για όλα φταίει ο Νικηταρας. Ξυπνήστε βρε. Ανοιξτε κανένα βιβλίο, διαβάστε καμία είδηση. Ναι, σε όλο τον κόσμο , σε όλες τις φωτιές κάποια ζώα τη μεταφέρουν , ειναι γνωστό και αποδεδειγμένο. Ασχετα αν συνεβη ή όχι σε αυτή την περιπτωση, ειναι κατι που συμβαίνει

      • και κομιτεσ πεφτουν ενιωτε!!!!!!! ειδε κανεις στην φωτο στη πρωτη εστια κανενα πυροσβεστικο?????????? γιατι κατι μπουλτοζεσ μονια μοναχεσ παλευανε!!!!!!

  2. ΜΠΟΡΕΙ ΕΝΑ ΖΩΟ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ ΣΕ ΥΨΩΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΠΥΚΝΗ ΒΛΑΣΤΗΣΗ ?????? ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΝΟ ΠΟΥ ΘΑ ΤΡΑΒΟΥΣΕ;ΚΑΙ ΣΤΑ 600 ΜΕΤΡΑ;ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΛΕΣ ΟΤΙ ΤΗΝ ΕΒΑΛΕ ΕΝΑΣ ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΣ ΦΟΝΙΑΣ ΑΠΟ ΜΙΣΟΣ,ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΚΟ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ??? ΞΥΠΝΑΤΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ.ΒΑΛΤΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΕ ΝΤΡΟΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΦΩΤΙΑ.ΕΝΑ ΝΤΡΟΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΣΟΥΚΑΛΑΡΙΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΣΤΙΣ ΠΟΡΤΕΣ,ΚΑΙ ΞΑΧΑΣΑ ΕΝΑ ΣΤΗΝ ΤΖΙΑ.ΞΥΠΝΑΤΕ ΠΡΙΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ.

  3. Απλά δικαίωση για όλους τους εθελοντές τους χειριστές τους πυροσβεστες τον Δήμαρχο τους Αντιδήμαρχος και τον Διοικητή γι αυτά που έλεγαν!!!!

    • Τι μαύρη προπαγάνδα είναι αυτή; δε σας βγήκε το δημοτικό συμβούλιο κι έπρεπε να πείτε τίποτα ψέματα! Ε,

  4. ΣΥΓΧΑΡΗΤΉΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.ΜΙΑ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΠΟΛΕΜΗΣΑΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ.Η ΜΑΧΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΣΗ.ΣΑΝ ΠΟΛΙΤΗΣ ΗΜΟΥΝ ΕΚΕΙ ΑΠΟ ΝΩΡΙΣ ΚΑΙ ΕΙΔΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΠΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ.ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΜΕ ΑΞΙΟΥΣ ΟΔΗΓΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΟΛΟΓΙΖΑΝ ΤΙΠΟΤΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ.ΑΦΗΣΤΕ ΤΗΝ ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΗΝ ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΗ.ΛΑΘΗ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ.ΣΚΟΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΔΙΟΡΘΩΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ.

  5. Γι αυτό σεβασμό σε όσους είναι στην πυρκαγιά και μην βιάζεστε να κρίνετε εάν δεν γνωρίζετε!!! Respect στους ήρωες μας, που έσωσαν την Καρδαμαινα!!!

  6. Κεκλεισμένων τω θυρών παρτισαν τέτοιες εκτιμήσεις πολλοί φετινές δικεολογιες οι εικόνες μαρτυρούν πια μηχανήματα έδωσαν μάχη για τη κατάσβεση της φωτιάς

  7. ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΕΛΑΝΕ ΠΟΤΕ.ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΜΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ ΠΟΥ ΕΤΡΕΧΕ ΠΑΝΤΟΥ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ.ΟΠΩΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΡΙΤΙΚΗ ΕΤΣΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΕΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΣΩΣΤΆ. PUT A SMILE ON YOUR FACE.

    • Έτρεχε για πιο λόγο;Προπόνηση για τους Ολυμπιακούς έκανε;Το θέμα είναι να ξέρει και να μπορεί να ανταποκριθείτε στη θέση του.Φωτογραφιες στο μέτωπο έβγαλαν όλοι.Δημαρχος έπαρχος,όλοι.Η ουσία μετράει και τι οργάνωση είχαν.Αν είσαι εσυ ευχαριστημένος από την αντιμετώπιση τι να πω.Αξιος ο μισθός σου.

  8. ο εκπροσωπος της κυβερνησης ειπε στο δημοτικο συμβουλιο να τα περιμενετε συντομα απο τη μινιερα μεχρι τη Ζια. Κατι παραπανω θα ξερει.

  9. παιδία πρώτο εδώ βλέπουμε πλέων καθαρά δεν έχουν εμπειρία ούτε την οργάνωση διότι από την ώρα που ξέσπασε η φωτιά 🔥 στο σημείο πού βλέπουμε στις πόρτες?μετά από μια ώρα και είχε πάει καρδαμενα η φωτιά? άρα μεσα σε μια ώρα από τι ξέρω και κατάλαβα αυτή κυνηγούσαν την φωτιά και όχι η φωτιά αυτούς ! εάν γνωρίζανε τα σημεία εκεί πάνω στο χυτα του δρόμους από την πάνω πλευρά τα σημεία πραγματικά η φωτιά θα είχες σβήσει σε μία ώρα ,και θα σταματούσε εκεί ,,διότι πολύ κυνηγοί στις πόρτες αυτοί που εκεί κυνηγούν γνωρίζουν πάρα πολύ τους χώρους τους δρόμους αυτούς και η φωτιά πιστεύανε θα σταματούσε σε μία ώρα μέσα ?άρα δεν γνωρίζανε από που θα πηγαίνανε και από που θα βγαίνανε προφανώς ,,, θερμή παράκληση πάρτε έναν χάρτη κάντε έναν σχεδιασμό πάρτε τα οχήματα της υπηρεσίας σας κάντε μια περιπολία να μάθετε να γνωρίζετε τα δύσκολα σημεία ευχαριστώ

  10. Ήμουν εκεί την ωρα που την έπιασαν τα παιδιά της Πυροσβεστικης οι εθελοντές και οι φορτωτές!!! Και ξαφνικά έγινε αυτό που βλέπετε πάνω!!! Συγχαρητήρια σε όλους που δεν κινδύνεψε δεν τραυματιστηκε ένας άνθρωπος και δεν κάηκε περιουσία!!! Μία λέξη Σεβασμός στους Ήρωες μας!!!!!

  11. λογικά αυτά τα λετε στους ψηφοφόρους σας με χαμηλό επίπεδο νοημοσύνης κ όχι σε λογικούς ανθρώπους..χαχαχα δούλεμα που πέφτει..

  12. το θέμα είναι ότι θα καθόμαστε σ αναμμένα κάρβουνα από δω και πέρα..μια του κλέφτη,δύο του κλέφτη, τρεις του …?!!!.
    η Ρόδος και η Κως θα τεθούν σε μικροσκόπιο όταν επαναληφθεί κάτι παρόμοιο.
    θα έπρεπε να βλέπουμε μπροστά και αυτό σημαίνει balance, παντού..τώρα μόνο νούμερα κοιτάμε

  13. ΠΟΛΛΑ ΜΠΡΑΒΟ
    ΣΤΗΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ, ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ, ΣΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ,
    ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ,
    ΣΤΟΥΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ, ΣΤΟΥΣ ΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ,
    ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ
    ΣΤΗΝ ΕΠΑΡΧΟ, ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΩΝΥΜΟΥΣ ΠΟΥ ΒΟΗΘΗΣΑΝ.
    ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΖΕΡΙΑ.

  14. Ποια από τις δυο φωτιές ήταν πρώτη;Η φωτογραφίες βγάζουν φωτό τον καπνό μόνο;Αν υπήρχε άνθρωπος εκεί ήταν αόρατος;Τόσος κόσμος εκεί δεν πήρε κανένας χαμπάρι;Τελικά η σημερινή συννεφιά μήπως προέρχεται από ψέκασμα;

    • Αμα δε νοας να ξεχωρισεις απο μονος σου ποια φωτογραφια ειναι η πρωτη και ποια η δευτερη τι θελεις και γραφεις. Οχι ‘τουριστα’ πρακτορα δεν θα βλεπες ουτε την ιδια σου την τυφλα. Εσυ παντως εισαι καραντι απο αυτους που τα μαθαινουνε παντα τελευταιοι

  15. Αφήστε την μιζέρια σας όλοι και πείτε ένα μπράβο, σε αυτούς τους ανθρώπους που έσωσαν την Καρδάμαινα.
    Μόνο σεβασμός τους αξίζει και τίποτα άλλο.
    Όποιος ήταν εκεί από την αρχή κατάλαβε πολλά «ΣΥΓΧΑΡΗΤΉΡΙΑ»!!!

  16. Που ήσασταν όλοι εσείς που γράφετε ,την ώρα που αυτοί οι άνθρωποι εδιναν μάχη με την φλόγα; Που ήσασταν όλοι εσείς που γράφετε οι προπονητές της πυρκαγιάς ( ξερωλες ) όταν η φωτιά αποδεδειγμένα έτρεχε με 70χλμ την ώρα με ριπές 100 χλμ και κάποιοι ήταν μέσα στα μέτωπα; Σεβασμό λοιπόν στον κόπο όλων αυτών (Πυροσβέστες, εθελοντές, Αστυνομία, Στρατό, Χειριστές, Αντιδημάρχους, Δήμαρχο,Έπαρχο ) για την δουλειά που έκαναν ώστε να μην θρηνήσουμε θύματα!!!

    • Με 70 χιλιομετρα την ωρα;για κανε χιλιομετρα και ωρα το σημειο της φωτιάς….κατι δεν θα σου βγει σωστα..

  17. ΜΠΡΑΒΟ- ΜΠΡΑΒΟ -ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΎΜΕ ΜΑΣ ΣΩΣΑΤΕ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΑΜΑΙΝΑ. ΑΡΙΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΟΛΩΝ.

  18. Ας ζητήσει κάποιος συγνώμη. Κανένας μηχανισμός δεν λειτούργησε. Ασυντόνιστα προσπαθούσαν και οι εθελοντές και οι πολίτες και ο κρατικος μηχανισμος. Ναι, ευχαριστούμε για την προσπάθεια, δεν είμαστε αχάριστοι, αλλα ας φτιάξετε και πλανο για παν ενδεχόμενο. Αξίζουμε να ζούμε σε ασφαλές περιβάλλον

  19. ΣΤΑ ΑΠΟΚΑΙΔΙΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΟΥΝ , Η ΦΩΤΙΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΑΠΟ ΤΟΘ ΣΤΑΥΡΟΥ ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΕΚΑΨΕ ΤΟ ΧΥΤΑ ΚΑΙ ΕΦΤΑΣΕ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΚΑΡΔΑΜΕΝΑ

  20. Ρε παιδιά εδώ ο ίδιος ο Υπουργός ήταν αυτός που πρώτος έκανε ανάρτηση και αναγνώρισε την μεγάλη επιτυχία της φωτιάς στην Κω και είπε συγχαρητήρια!! Και εσείς που είστε από εδώ βγάζετε κακία και αμφισβήτηση!!!

  21. Αυτο για να μαθαίνεις τι γινεται στην φωτια απο windy. com την ημέρα της φωτιας 01/07 στο σημείο ηταν 6 μποφορΤαχύτητα ανέμου 50-61 χμ./ώρα.
    Στην συνέχεια η φωτιά με το μικροκλιμα έκανε
    7 μποφόρ: Ταχύτητα ανέμου 62-74 χμ./ώρα. Καληνύχτα!!!

  22. λοιπόν, πείτε επιτέλους και για τους γύφτους που μπούκαραν στα σπίτια των ανθρώπων να κάνουν πλιάτσικο κατά την διάρκεια εκκένωσης

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ