Κως: Μεγάλη φωτιά από του Σταυρού το Πέραμα … Έκαψε τελικά τον ΧΥΤΑ & έφτασε πριν το κοιμητήριο της Καρδάμαινας! Εκκενώθηκαν Καρδάμαινα και ξενοδοχεία της περιοχής

49
95066


Έκαψε τελικά τον ΧΥΤΑ

& έφτασε πριν το κοιμητήριο της Καρδάμαινας!


Συν όλες οι επίγειες δυνάμεις και ο στρατός.

Η  εικόνα από το πέρασμα της φωτιάς πριν την τελική αναζωπύρωση μόλις σταμάτησαν τα αεροπλάνα:



Η φωτιά έχει ξεφύγει σημαντικά και κατευθύνεται προς Καρδάμαινα.

«Προσπέρασε» τον ΧΥΤΑ κι όπως φαίνεται τον έσωσαν οι αντιπυρικές ζώνες και κατευθύνεται προς Καρδάμαινα.

Μήνυμα εκκένωσης και όλων των ξενοδοχείων της περιοχής

Ήρθαν δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη τύπου Ptz-2 τα oποία επιχειρούν μαζί με το ελικόπτερο | Παρούσες οι τοπικές αρχές

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε γύρω στις 12 το μεσημέρι στου Σταυρού το Πέραμα μετά το γεφύρι… Με κατεύθυνση προς τον παλιό ΧΥΤΑ βοηθούντος του ανέμου!

Επί ποδός βρέθηκαν από τα πρώτα λεπτά όλες οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής, της Πολιτικής Προστασίας και των Εθελοντών με μηχανήματα και υδροφόρες.

Η φωτιά ακολουθεί πορεία παράλληλη από τον δρόμο ωστόσο υπάρχουν εσωτερικά σημεία πολύ δύσβατα και για να την ελέγξουν ήρθε πολύ γρήγορα πυροσβεστικό ελικόπτερο από Ρόδο.

Η φωτιά έχει ξεφύγει σημαντικά και κατευθύνεται προς Καρδάμαινα.

Ήρθαν δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη τύπου Ptz-2 τα oποία επιχειρούν μαζί με το ελικόπτερο

Παρούσες οι τοπικές αρχές

Μήνυμα εκκένωσης της περιοχής:

Στο νησί της Κω μεταβαίνει αυτή την ώρα κλιμάκιο 17 πυροσβεστών από τη νησί της Ρόδου μαζί με 4 οχήματα, προκειμένου να ενισχύσουν το δύσκολο έργο που δίνουν στο νησί οι συνάδελφοί τους για την κατάσβεση της φωτιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη από το μεσημέρι στην περιοχή της Αντιμάχειας.
Το κλιμάκιο των στελεχών της Πυροσβεστικής συνοδεύει ο αντιπεριφερειάρχης κος Χρήστος Ευστρατίου ο οποιός αναχώρησε πριν από λίγο μαζί τους από το λιμάνι της Ρόδου με προορισμό την Κω.
Ο κ.Ευστρατίου , αναφέρθηκε στα δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα τύπου «Airtractor» που επιχειρούν , καθώς και στην συμβολή  του σώματος Δασικών Επιχειρήσεων (ΕΜΟΔΕ), ωστόσο εκφράζει την αισιοδοξία πως τις επόμενες ώρες η φωτιά θα τεθεί υπό έλεγχο.


49 ΣΧΟΛΙΑ

    • ωραια η καραμελιτσα που σας μαθαν να πιπιλατε αλλα και το ψεκασμα το τρωτε κανονικα οπως ειπε ο φρεαζουλης ο μετεωρολογος στο ΣΚΑΙ και τα μπολια με τα δηλητηρια που βαλατε μεσα σας με τουρμπο αρρωστιες και ξαφνικιτιδα σαν τα κοτοπουλα. τωρα με την κλιματικη αλλαγη θα σας φυτεψουν και ενα σωρο ανεμιγεννητριες και θα κοροιδευετε τους ψεκες κατσαριδες ζαλισμενες

      • Επειδή είσαι Βλακακος.Ανεμογενητρια μπορεί να δωθεί άδεια να μπει παντού.Ακομα και σε δάσος.Στο μόνο μέρος που δεν δίνεται άδεια βάση νόμου είναι σε καμένα.Αντε δες τον αρχηγό Βελόπουλο τώρα και μην μας ζαλίζεις.

        • Σου δειχνουνε τον γαιδαρο και τον κοιταζεις στα δοντια . Προσεξε μη σε δακκασει ο καραφλοπουλος. Συνεταιρακια εισαστε φασιστα μου μαζι πουλουσατε τις επιστολες του ιησου με τον ψεκα μπουμπουκο σου

        • πωωωω πιο κομματοσκυλο πεθαινεις!!!!! τι λεσ βρε ηληθηεεεε!!!!! δες που θα καρφωσουνανεμογενητριεσ…..ελπιζω μονο να μην ασχολισε με τα κοινα!!!!!!

        • Επειδή είσαι φυσική ηλίθια Μιράντα.Να σε ενημερώσω ότι ήδη σε καμμένα εδάφη της Εύβοιας και του Έβρου έχουν ήδη τοποθετηθεί ανεμογεννήτριες.Αν έχεις φράγκα κάνε μια βόλτα με αεροπλανο από Αθήνα Θεσσαλονίκη και θα τα δεις με γυμνό μάτι,για να μην αναφέρω ολόκληρα αποδεδειγμένα άρθρα για ανεμογεννήτριες.Αλλα τόσο βόδι που είσαι ο Δανός πάει συννεφο

    • Έτυχε να βρεθώ στα πρώτα λεπτά της αρχής.
      Ήταν δεν ήταν περίπου στα 100 τετραγωνικά η φωτιά.
      Αν υπήρχε όχημα στον Άγιο Πέτρο όπως πέρσυ, θα είχαμε σώσει την κατάσταση.
      Τα οχήματα της ΠΥ αγκομαχωντας και οι υδροφόρες του δήμου, ήρθαν μετά από 20 λεπτά.
      Δυστυχώς αργήσανε και φύσαγε έντονος αέρας.

        • Ρε πανιβλακα, αν ήταν εκεί κοντά όπως όλο το καλοκαίρι πέρσυ, δεν θα είχε τέτοια καταστροφή.
          Τώρα άντε να μαζέψεις τα ασυμαζευτα.
          Κοίτα τί κινητοποίηση υπήρξε αλλά και τι καταστροφή.
          Δεν ζήτησα έξω από το σπίτι του καθενός αλλά σε σημαντικά ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ σημεία.
          Αλλά βλάκας ήσουν, βλάκας θα παραμείνεις.

  1. ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΤΕΛΝΕΙ ΜΝΜ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΟΥΝ ΤΑ ΧΩΡΑΦΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΠΡΟΣΤΙΜΟ…..ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΥΠΟΧΡΕΩΝΟΥΝ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΤΙΣ ΑΚΡΙΕΣ ΤΩΝ ΔΡΟΜΩΝ?

  2. Έχουν δώσει πολλά χρήματα στους Δήμους για να καθαρίζουν τα χωράφια….Διότι κάποιος μπορεί να μην έχει να φάει το χωράφι θα καθαρίσει? Ο Δήμος που είναι???? Εμετικοι ,παρτακηδες,φαταουλες. Φτου σας γελοίοι.

  3. Με τέτοια ξηρασία και τόση ζέστη ,ακαθάριστα οικόπεδα ,είμαι δύσκολο να ανάψει φωτιά.ποιες ανεμογεννήτριες;Η εγκληματική μας αμέλεια και αδιαφορία ειναι

  4. Aυτο μου άρεσε! Παρούσες οι τοπικές αρχές!Με γυαλακι και κινητά στα χέρια γειά φωτογραφίες! Ήρθαν εκεί!Να βοηθήσουν να παρεμποδίζουν στο σβήσιμο της πυρκαγιάς!!! Η να κουκουλωσουν πάλι γεγονότα! Δυστυχώς και εύχομαι σύντομα! Μόνον μια βροχή μάς σώνει!

  5. Το ασπρο σου πουκαμισο, το μαυρο το γυαλι σου,
    μαραναν την καρδουλα μου και τις φωτιες εσβησαν.
    Το ασπρο κουστουμακι σου με το τσαντι στη μεση
    σβησανε ολες τις φωτιες μα ακομη μια καιει.

    Κωοι και Κωες νάτοι νάτοι οι αρχοντες!

  6. Μπράβο και στους εθελοντές που έκαναν αντιπυρηνικές ζώνες και έσωσαν τον ΧΥΤΑ !!!!

  7. Συγχαρητηρια και στους ανθρώπους του Καματερού Γιάννη και Αντώνη που έσπευσαν άμεσα με φορτωταδες και βυτια με νερο και έσωσαν και το εργοτάξιο τους και τον ΧΥΤΑ δίπλα τους ρισκάροντας τις ζωές τους 👏👏

  8. ΟΤΑΝ ΕΙΧΕ ΠΑΡΕΙ Η ΦΩΤΙΑ ΣΤΟ ΛΟΦΑΚΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΙΣΑΩΡΟ ΣΤΕΙΛΑΝΕ ΤΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΑ ΚΑΙ ΤΗ ΣΒΗΣΑΝΕ. ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑΤΙ? ΕΙΧΑΜΕ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΦΟΒΟΝΤΟΥΣΑΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΨΗΦΟΥΣ. ΒΓΗΑΝΕ ΜΕΤΑ ΟΙ ΚΟΛΑΟΥΖΟΙ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΥΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΧΟΛΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΛΑΚΑΔΟΡΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥΣ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ. ΤΩΡΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΙΑΣΕΙ Η ΦΩΤΙΑ ΤΟ ΧΥΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΔΕΙΑΣΟΥΝ ΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΡΕΙΣ ΩΡΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΣΤΕΙΛΟΥΝΕ. ΟΧΙ ΨΗΦΟΥΣ ΨΟΦΟΥΣ ΘΕΛΟΥΝΕ. ΑΛΛΑ ΦΤΑΙΝΕ ΤΑ ΒΛΑΚΩΕΙΔΗ ΜΥΓΙΟΠΛΑΣΜΑΤΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΨΗΦΗΖΟΥΝΕ ΑΚΟΜΑ.

    • OXI ΦΙΛΕ ΜΟΥ……ΟΤΑΝ ΕΠΙΑΣΕ ΦΩΤΙΑ ΣΤΟ ΛΟΦΑΚΙ…..ΣΤΟ ΜΙΣΑΩΡΟ ΕΠΕΣΑΝ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΑΠΟ ΥΨΗΛΑ ΙΣΤΑΜΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΑ…. ΜΕ ΓΝΩΡΗΜΙΕΣ…….ΠΟΥ ΤΑ Κ…ΣΠΙΤΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ ΚΟΝΤΑ …ΚΑΙ Η ΖΩΕΣ ΤΟΥΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΤΟΥΣ ΑΞΙΖΟΥΝ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΩΝ ΥΠΟΛΗΠΩΝ …ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΣΤΟ ΜΙΣΑΩΡΟ ΕΙΧΕΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑΚΙΑ!!!!!!! ΕΚΕΙ ΨΗΛΟΣΤΑΡΧ….ΤΟΥΣ….ΚΑΙ ΝΑΙ ΠΕΡΑΣΑΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΟΠΟΤΕ……ΔΕΝΑΣΧΟΛΟΥΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΑ ΕΛΛΗΝΑΡΙΑ ….

  9. κοψιμιε αχρηστε θα γραφτείς με μαύρα γράμματα στην ιστορία ζώνες πυρασφάλειας που είναι ρε

  10. Προς γνώση και συμμόρφωση όλων αυτών που νόμιζαν ότι η Κως δεν μπορεί να καεί ή να πάρει φωτιά. Ξαφνικά λοιπόν μέσα σε 10 λεπτά η φωτιά γιγάντωσε και έχει πάρει πολύ μεγάλες διαστάσεις. η πολιτική προστασία προφανώς και δεν ήταν έτοιμη για κάποιο τέτοιο συμβάν, σε καμία περίπτωση! αναφέρω την πολιτική προστασία γιατί σε αυτήν δίδονται πολλά χρήματα αρκετά κονδύλια και απασχολεί πολλά άτομα!!!
    Οι ασκήσεις που κάνει η πολιτική προστασία, με τα στελέχη και τα μέλη της χαμογελαστα πιασμένα αγκαλιά με το φρέντο στο χέρι περπατώντας ανέμελα στο δάσος προφανώς και είναι για γέλια και για κλάματα! Ας αναλογιστεί κάποιος, η πολιτική προστασία τι προετοιμασία έχει κάνει σε περίπτωση που χρειαστεί να γίνει εκκένωση? Υπάρχει οργανωμένο σχέδιο εκκένωσης? υπάρχουν μεταφορικά μέσα? υπάρχουν προμήθειες? υπάρχουν καταλύματα? υπάρχουν σκηνές? έχει γίνει πρόβλεψη για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη αν χρειαστεί? ΌΧΙ!! Ένα μεγάλο μπράβο στην πυροσβεστική υπηρεσία του νησιού και στους ιδιώτες και τους εθελοντές! ΌΛΟΙ ΕΣΕΊΣ ΟΙ ΚΑΡΕΚΛΟΚΈΝΤΑΥΡΟΙ ΞΥΠΝΉΣΤΕ ! ΞΥΠΝΉΣΤΕ ΠΡΙΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΆ!

  11. Ίσως θα ήταν πιο έντιμο για την κυβέρνηση κάτω από κάθε νόμο, υπουργική απόφαση κλπ αντί για κυρώσεις να γράφει «η εφαρμογή των παραπάνω επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων».
    Έτσι κι αλλιώς η κυβέρνηση από μόνη της δεν εφαρμόζει τίποτα,
    αλλιώς θα έπρεπε να τσάκιζε πρώτα τις περιφέρειες και μετά τους δημους για τα ακαθαριστα

  12. Κανένας έλεγχος δεν ξέρουν τι τους γίνεται κάηκε όλος ο ΧΥΤΑ
    Απαραδεχτοι όλοι στην δημοτική αρχη γύρω-γύρω για φωτογραφίες μόνο …κάηκε ο κόσμος και ακόμα δεν μπορούν να την ελέγξουν την φωτιά τι αντιπυρηνικές ζώνες και βλακείες τρέξτε να σωθείτε λέτε αλήθειες να σωθεί η καρδαμαινα και ο κόσμος

  13. Ο Δημος χωρις τον φορτωτη που θα ειχε κανει αντιπυρικη ζωνη και θα την τελειωνανε κατω απο τις πορτες
    Ο Καμπουρακης εβγαινε φωτογραφιες και ελεγε ειχαν σχεδιο για καθε περισταση
    Ο Νικηταρας δεν ζητησε καν την συνδρομη του μηχανικου να φερουν grader και φορτωτες να καθαρισουν
    Υδροφορα του Δημου εκανε 25 λεπτα να παει και ψαχνοντουσαν μεταξυ τους χωρις καμια οργανωση και ετοιμοτητα
    Στην Καρδαμαινα ρωτανε τι σχεδιο υπαρχει που θα παει 25 χιλ κοσμου και τους απαντανε απο τον Δημο δεν ξερουμε μιληστε με τους Ξενοδοχους
    Το μπαχαλο του αιωνα οταν την ανοιξη δηλωναν ολοι ετοιμοι μεγαλο λογο να μην ξαναλετε γιατι τελικα στον υπνο σας επιασε

  14. Αν μπορεί ας μας ενημερώσει κάποιος για την κατάσταση, ανησυχούμε για τις οικογένειες μας. Έχει μπει στο χωριό η φωτιά;

  15. ΜΑ ΤΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΙ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΟΙ ΚΩΟΙ.
    ΑΦΑΙΡΕΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΩΝΥΜΟΤΗΤΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΦΑΤΣΕΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΜΙΛΑΤΕ .

  16. Να παραιτηθεί άμεσα ο Δήμαρχος και οι αχρησ η Έπαρχος καταστρεψατε το νησί ντροπή σας ανίκανοι να διαχειριστεί τα προβλήματα μόνο για φωτογραφίες είναι καλοί..

  17. Που είσαι αλαζόνα αυτοκράτορα Χατζηροδίτη? εβαλες τον Ευστρατίου μπροστά για να γλυτώσεις το γιούχα

  18. Μιράντα μάζεψε τους κηφήνες και τα κοπρόσκυλα της ΝΔ να ρθουν να σβήσουν την φωτιά άντε! Που είναι ο ψηλοπίθαρος ο χατζηκοκκοβιός της Ρόδου και τα κολαούζα του?

    • Άρρωστε η ζωή σου όλη είναι η miranta;Αν θες να μάθεις αυτή είναι στη φωτιά.Εσυ κανείς σχόλια εδώ ανθρωπάκι.Χωριζεις τον κόσμο και χαίρεσαι;Τόσο κακία έχεις φασιστακο;Τέτοιοι είστε θέλετε καταστροφές να χαίρεστε για το κακό των άλλων.Ξευτηλες.Δεν θα καταλάβεις ποτέ ότι κόμμα και να βγαίνει μίζερος θα είσαι πάλι στο τέλος της σειράς.Οι άξιοι θα σε προσπερνούν πάντα.Με οποιαδήποτε συνθήκη.

  19. Ας καεί το χρέπι να κάνουν όλο το νησί ένα αιολικό πάρκο να δίνει ρεύμα σε κανένα νησί της προκοπής τουλάχιστον

  20. τόσα έπαθες και ακόμα πόσα θα πάθεις και μυαλό δεν έβαλες κουτορνίθι με τον κάλο στο μυαλό

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ