Με λαμπρότητα & μεγαλοπρέπεια η εορτή του ΙΝ Αγίου Παύλου Λινοποτίου | Ιδιαίτερης σημασίας το οφφίκιο του του Αρχιμανδρίτου του Οικουμενικού Θρόνου στον π. Ιωακείμ Οικονομίκο

1
9057


Με τη δέουσα λαμπρότητα, επισημότητα και μεγαλοπρέπεια τελέστηκε ο διήμερος εορτασμός του Αγίου Ενδόξου Αποστόλου στην περιοχή Λινοποτίου Κω.

Στον πανηγυρικό εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αγκύρας κ. Ιερεμίας ενώ το πρωί στον Όρθρο και στη Θεία λειτουργία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ με συλλειτουργούς τον Ιερατικό προϊστάμενο, πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη και Ιεροκήρυκα της ΙΜ π. Ιωακείμ Οικονομίκο, τον π. Ευτύχιο Παπαγεωργίου και τον π. Ιωάννη Σταυρόπουλο.

Έψαλλε χορός Ιεροψαλτών υπό τον Πρωτοψάλτη – καθηγητή και Πρόεδρο του Συλλόγου Ιεροψαλτών Κω Γιώργο Σακέλλη,  Μιχάλη Ανδρέου, Δημήτρης Τσάμπαλας, Άλκης Ποταμιάνος,  Γιάννης Κουζούκας,Γιάννης Βαμβακάς, Κατερίνα Εψιμάρη κ.α.

Παρόντες ήταν μεταξύ άλλων ο εορτάζων Διοκητής της 80 ΑΔΤΕ Παύλος Ανδρικόπουλος και πολλοί προσκυνητές.

Ιδιαίτερα συγκινητική στιγμή όταν ο Σεβασμιώτατος επέδωσε κατόπιν σεπτής εντολής του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου το οφφίκιο του Αρχιμανδρίτου του Οικουμενικού Θρόνου στον π. Ιωακείμ Οικονομίκο για τις πνευματικές υπηρεσίες του στην Ιερά μας Μητρόπολη, μάλιστα όπως τόνισε ο Σεβασμιώτατος ο Οικουμενικός Πατριάρχης τον παρακάλεσε να μεταβιβάσει τις ευχαριστίες, τις ευχές και την ευλογία του και διά ζώσης στον π. Ιωακείμ. Άξιος!

Ο π Ιωακείμ ως Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως π.Ιωακειμ έκανε και το κήρυγμα της ημέρας αναφερόμενος στον βίο του Αγίου Ενδόξου Αποστόλου Παύλου και ιδρυτή της πρώτης εκκλησίας στην Κω.

Ο Απόστολος Παύλος γεννήθηκε στην Ταρσό της Κιλικίας σε ένα χωρίο που ονομάζεται Γίσχαλα και στην αρχή ήταν σκληρός διώκτης του Χριστιανισμού. Το 36 μ.Χ. περίπου, όταν κάποτε μετέβαινε στη Δαμασκό για να διώξει και εκεί χριστιανούς, έγινε θαύμα στο οποίο φανερώθηκε ο Χριστός, ο οποίος τον πρόσταξε να πάει στον Ανανία ο οποίος τον κατήχησε και τον βάπτισε. Έτσι, έγινε ο μεγαλύτερος κήρυκας του Ευαγγελίου, θυσιάζοντας μάλιστα και την ζωή του γι’ αυτό. Ονομάστηκε ο πρώτος μετά τον Ένα και Απόστολος των Εθνών, λόγω των τεσσάρων μεγάλων αποστολικών περιοδειών του. Είναι ο ιδρυτής της Εκκλησίας της Ελλάδος. Συνέγραψε 14 επιστολές προς τις Εκκλησίες τις οποίες εκείνος ίδρυσε. Τη ζωή του με τις περιπέτειές του θα τα δει κανείς, αν μελετήσει τις Πράξεις των Αποστόλων, αλλά και τις 14 Επιστολές του στην Καινή Διαθήκη. Ο Απόστολος Παύλος θέλει κάθε χριστιανός, όπως και ο ίδιος, να αισθάνεται και να λέει: «ζω δε ουκέτι εγώ, ζη δε εν εμοί Χριστός» (Προς Γαλάτας β΄ 20). Δηλαδή, δε ζω πλέον εγώ, ο παλαιός άνθρωπος, αλλά ζει μέσα μου ο Χριστός. Και ακόμα, «τα πάντα και εν πάσι Χριστός» (Προς Κολασσαείς γ΄ 11). Να διευθύνει, δηλαδή, όλες τις εκδηλώσεις τις ανθρώπινης ζωής μας ο Χριστός. Ο Απόστολος Παύλος υπέστη μαρτυρικό θάνατο  δι’ αποκεφαλισμού στη Ρώμη μεταξύ των ετών 64 – 67 μ.Χ.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ