Κοσμοσυρροή στον πανηγυρικό εσπερινό της εορτής του Οσίου Δαυίδ του εν Θεσσαλονίκη της οικ. Νέσκε στην Αντιμάχεια & στο παραδοσιακό γλέντι που ακολούθησε

0
13836
Συνεργάτης aegeanews.


Με την προσέλευση πλήθους προσκυνητών εψάλη απόψε ο πανηγυρικός εσπερινός της εορτής του Ιερού παρεκκλησίου του Οσίου Δαυίδ του εν Θεσσαλονίκη- που πανηγυρίζει την ίδια μέρα- δωρεά της οικογένειας του κ. Μιχάλη Νέσκε εις μνήμην του πατρός του, στην Ιερά Μητρόπολη Κώου και Νισύρου.

Στον εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ πλαισιωμένος από τον Αρχιερατικό επίτροπο π. Αντώνιο Κασσιώτη, τον Αρχιμανδρίτη π. Διονύσιο Παριάρο και τους ιερείς: π. Ηλία Καμπάκη, π. Ιωάννη Σεβαστάκη, π. Νικόλαο Γρύλλη, π. Περικλή Πουλέντση και π. Κλεάνθη Μαρούσκο της ενορίας Κοιμήσεως Θεοτόκου Αντιμάχειας όπου υπάγεται ο νέος ναός.

Έψαλλε χορός Ιεροψαλτών: Μανώλης Σχουλλής, Γιώργος Μιαούδης, Αποστόλης Κουτρουμάνος και Σεβαστιανός Παναγιώτου.

Παρόντες ήταν μεταξύ άλλων: ο Δήμαρχος Θεοδόσης Νικηταράς, ο Διοικητής της 80 ΑΔΤΕ Ταξίαρχος Παύλος Ανδρικόπουλος, ο Αστυνομικός Διευθυντής Μανώλης Καζαμίας, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Κώστας Ζαχαρός, ο πρ. Πρόεδρος Ασφενδιού Μιχάλης Γιωργαλλής, απόδημοι Κώοι και πολλοί προσκυνητές απ’ όλο το νησί.

Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του ευχαρίστησε για άλλη μια φορά τον κ. Μιχάλη Νέσκε και την οικογένειά του για την προσφορά της αυτή στην τοπική μας εκκλησία και στο Οικουμενικό μας Πατριαρχείο και αναφέρθηκε στον θαυμαστό βίο του Οσίου Δαυίδ.

Αμέσως μετά το πέρας του εσπερινού προσφέρθηκε παραδοσιακή τράπεζα και ακολούθησε γλέντι με ζωντανή παραδοσιακή μουσική από την ορχήστρα του εορτάζοντα Δαυίδ Νέσκε προς τιμήν του Αγίου.

Όσιος Δαυίδ εν Θεσσαλονίκη: Ο Άγιος που έβγαιναν φλόγες από το κελλί του και κρατούσε κάρβουνα αναμμένα

 

Δαυῒδ συνήφθης τῷ πάλαι Δαυῒδ νέε,
Ἄλλον Γολιὰθ σαρκικά κτείνας πάθη.
Ἕκτῃ ἐξεπέρησε πύλας βίου εἰκάδι Δαυΐδ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ